Enig riksdag står bakom slopande av Radio- och TV-avgiften

Permalänk

@Implor: Problemet är väl att den är inkomstbaserad. Så har man bra betalt får man betala mer med kommande system.

I slutändan är det väl dock så det fungerar med all skatt.

Visa signatur

Stationär: 2500k, Gigabyte Z77X-UD3H, Gainward 570, 2 x 120 gb SSD, 12 GB Vengeance, Silverstone Fortress 02, custom fläktar!
Ljud: Audioengine A5+, AKG K550, AKG K540, Grado SR60i, Audiotechnica ATH-ES7

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bartender:

och min poäng var att förlöjliga en del av det fullständigt paranoida konspiratoriska inlägget

Du intager inte speciellt mycket media, inte sant?

Till ämnet: Man förstår ju onekligen att staten genomför detta - ur en intäktsvinkel är detta enormt mycket mer fördelaktigt än en avgift man kan ljuga sig ur. Det betyder dock inte att man behöver tycka om det - har själv ingen TV och är måttligt road över att behöva punga ut åtskilliga tusenlappar extra om året för "fri och obunden television".

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

De (tredje person, plural, subjektsform).
Dem (tredje person, plural, objektsform).
Vi (första person, plural, subjektsform).
Oss (första person, plural, objektsform).

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Implor:

Måste bli en ganska låg kostnad per år. Finns över 7 miljoner skattebetalare i Sverige och räknar man bort lönen för 120 personer som sitter och ringer runt på radiotjänst.

Radiotjänst får in 7.7 miljarder varje år.

Så slår man lite matte så borde vi hamna på 1000-1300kr/år. Kan jämföras på Tv-avgiften som är på 2300kr/år.

Man kan ju tro det. Troligtvis kommer de vilja suga in mer pengar. Särskilt om de kan göra det relativt till hur mkt pengar man tjänar. Nog inte orimligt att ett hushåll med 2 arbetade kommer betala 5000kr/år

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ownage:

Så med den nya skatten så måste alla betala, oavsett om man har TV eller inte?

Så är det väl med all typ av skatt? Blir ju otroligt knöligt om varje individ endast betalar skatt för de saker individen använder?

Jag går inte i skolan längre, varför ska jag betala skatt till skolundervisningen?

Jag åker aldrig tåg, varför ska jag betala skatt till järnvägsunderhåll?

Etc. etc.

Visa signatur

- R5 5600X | 32GB RAM | GTX 1080 | ASUS ROG STRIX B550-I | NZXT H1 -

Permalänk
Medlem
Skrivet av Implor:

Jäkla gnäll på public service. Är bättre att få sin tv från kommersiella företag med egen agenda?

Om man ska gnälla varför inte på Comhem/Viasat/etc som först tar 300-500kr/månad och sedan visar reklam 25% av tiden? Du betalar alltså 75-125kr varje månad för att bli matad med reklam!

Det finns ingen som tvingar dig under pistolhot att betala för Comhem eller Viasat. SVT å andra sidan...

Visa signatur

Philips 34M2C8600 | RTX 3090 | AMD R7 5800X3D | 32GB 3600MHz DDR4 | Gigabyte X570 Aorus Master | Seagate Firecuda 530 4TB & Kingston A2000 1TB | 27TB HDD | Seasonic Focus GX 850 | Hifiman Sundara | Fractal North XL | LG CX55 | Yamaha HS7 | Nvidia Shield TV Pro (2019)

Citera för svar!

Permalänk
Avstängd

Sosseland, herregud vilken smörja

Permalänk
Medlem
Skrivet av NaturMackan:

Dom nämner ju en progressiv avgiftskala. Dvs, dom med mindre inkomst och tv kommer betala mindre idag, och dom med högre inkomst kommer betala mer/samma. Hur det blir med flera personer i ett hushåll vet jag inte. Förhoppningsvis kan man dra av hela summan på deklarationen om man inte har tv.

Lika absurt är för övrigt ränteavdraget på bostadslån, där skattebetalare sponsrar dom med bostadslån.

Ränteavdraget gäller ju till att börja med för alla typer av krediter där man man betalar ränta och således får ett underskott av kapital.
Sen är avdraget 30% av den räntan man har betalat. Har du t. ex betalat 60.000 kr i räntor under året blir avdraget 18.000 kr.
Om du då har en bruttoinkomst på 400.000 kr för året, så betalar du 120.000 i skatt om vi för enkelhetens skull räknar med en skattesats på 30%. Från de 120.000 drar du av de 18.000 och kvar blir 102.000 som du betalar i skatt, exkl. andra avdrag. Avdrag, inte bidrag! Avdraget gör att du får behålla lite mer av dina surt förvärvade slantar, det betyder ju inte att du får pengar av staten, eller får dra av hela räntekostnaden.

Sen kanske ändå ränteavdraget bör avskaffas ur samhällsekonomisk synpunkt, för att den används som buffert där människor belånar sig mer än vad som är sunt. Gissningsvis är det många i framförallt storstadsområdena med stora lån som kommer få det kärvt om ränteavdraget avskaffas och räntan går upp.

Visa signatur

Better to have and not need, than to need and not have.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Schluug:

Så är det väl med all typ av skatt? Blir ju otroligt knöligt om varje individ endast betalar skatt för de saker individen använder?

Jag går inte i skolan längre, varför ska jag betala skatt till skolundervisningen?

Jag åker aldrig tåg, varför ska jag betala skatt till järnvägsunderhåll?

Etc. etc.

Går ju inte alls att jämföra dessa med varandra..helt olika saker..Skola är obligatoriskt, TV är det inte.
Tåg är ju transport och frakt.

Radiotjänsten är ren skitsmörja..man får ju magsår av att kolla på dessa kanaler..(Om de endast hade visat nyheter som ej är vinklade åt diverse regering som sitter i makten, och endast 2-3ggr per dag med repris på egen begäran, samt skulle endast kosta 10:- per år, då skulle det varit acceptabelt..men nu..massa propaganda och massa skit som ingen (Förutom 50-talisterna) Vill ta del av.

Visa signatur

-Stäng av snabbstart i ditt Windows.

Permalänk
Medlem

En annan fråga blir ju hur fritt SVT kan agera om dess inkomster kommer via skattemedel. Kommer regeringen kunna styra SVT/SR's innehåll med hjälp av skattemedel? Kan t.ex. en socialistisk regering styra programutbudet med pengar som maktmedel? Det är en gammal fråga som har ältats genom åren och varit den främsta ståndpunkten för motståndarna till att lägga tv-licensen som en skatt.

Säga vad man vill om SVT's utbud, men jag tror en statlig tv och radio måste finnas. Inte minst om kristider uppstår. Dessutom är jag säker på att det finns precis lika många som avskyr de reklambaserade tv-kanalerna som SVT. Det är nog även bra om de smala programmen som inte innehåller fulla ungdomar supandes i en pool, arga snickare, falsksångande lycksökare, eller trånande bönder har en plats i etern

Själv tittar jag sällan på annat än streamade program, men då och då är det fan jävligt skönt att slötitta på någon dokumentär eller nyheter och sport utan att bli avbruten av femtielva kasinoreklamfilmer stup i kvarten.

Visa signatur

*Har en dator. Den är okej, men inte värd att skryta över... ;)

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Bra att smitarna slipper jagas separat men vilket gnäll det kommer att bli på dem i denna tråden som i alla andra trådar där de klagar, hoppas det dessutom blir en budgethöjning till svt så att de får ännu mer att gnälla på.

Tror många hoppades på att det skulle avskaffas helt. Eller iallafall sänkas (bli mindre summa per hushåll).
Varför vill du att skiten ska höjas, dom har ju höjt lite i taget i åratal...

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Fritjof92:

@Implor: Problemet är väl att den är inkomstbaserad. Så har man bra betalt får man betala mer med kommande system.

I slutändan är det väl dock så det fungerar med all skatt.

Inkomstbaserat så som de bidrag de med höga inkomster kan ta del av men som är omöjliga att få för låginkomsttagare ? Tex slopandet av fastighetsskatt men införande av en avgifts som avsevärt fördyrade för de med billigt boende och rot, rut och reseavdrag i storstadsomräden ?

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk

Varför inta bara tabort SVT som öppen kanal och istället göra som tex Viasat att vill du se på just de kanalerna så skaffar du ett abonemang, vill du inte se SVT så slipper du betala.

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900X /Radeon RX 6950XT / Gigabyte X570 AORUS ULTRA / 32gb Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz /, EVGA Supernova G2 850W PSU/ Lian-li O11 Dynamic /M.2 Samsung 950pro,WD BLACK SN750 /EKWB Watercooling 240+120mm radiator /Corsair Hydro X Series XC7 RGB / Corsair K70 RGB / Phillips 27" G-sync + 2st 27" AOC .

Permalänk
Medlem

Så nu kan man göra skatteavdrag på att inte inneha en tv-mottagare kanske?

Permalänk
Medlem
Skrivet av KejN:

Det bästa hade varit att införa ett system som tar betalt för mängden varje hushåll utnyttjar public service?

Varje hushåll har ett konto som kontrollerar hur mycket tid man lägger på deras tjänster i månaden och tar betalt därefter. Maxbelopp på 200 och minbelopp 0. Tittar själv knappt på SVT eller lyssnar på SR. Men hade gärna betalat några slantar för dom få timmarna jag gör det.

Jag vet att det är inte genomförbart, men hade varit det bästa för alla tror jag. Förutom giriga politiker som måste få in pengar för att stoppa i andra fickor än vad dom är märkta för.

Skickades från m.sweclockers.com

Det här är en lösning jag skulle kunna ställa mig bakom! Det enda rimliga enligt mig är att de som utnyttjar PS också är de som ska betala för det.

Alla betalar ju sin egen telefon enligt sin egen användning, alternativt abonnemangkostand. Varför ska det vara annorlunda PS?

Permalänk
Medlem

Detta gör dem för de inser att allt fler människor har slängt ut TV och sätter upp en bildskärm och se på TV via internet istället, ellet andra källor.

Permalänk
Medlem

"Enig riksdag" no shit, de fick välja mellan "lägre avgift från färre människor" och "högre avgift från fler människor".

Om de inte är eniga DÄR hade till och med jag blivit förvånad.

Visa signatur

Bara fanboys kallar folk för fanboy!

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Alpha77:

Tror många hoppades på att det skulle avskaffas helt. Eller iallafall sänkas (bli mindre summa per hushåll).
Varför vill du att skiten ska höjas, dom har ju höjt lite i taget i åratal...

De borde utöka sin verksamhet och för det behövs högre budget både för egna produktioner och inköp av sånt som är färdigt.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Returtony:

Varför inta bara tabort SVT som öppen kanal och istället göra som tex Viasat att vill du se på just de kanalerna så skaffar du ett abonemang, vill du inte se SVT så slipper du betala.

Just för att de då skulle tvingas lägga ned. Kan inte finnas många som vill betala för smörjan som visas.

Visa signatur

Philips 34M2C8600 | RTX 3090 | AMD R7 5800X3D | 32GB 3600MHz DDR4 | Gigabyte X570 Aorus Master | Seagate Firecuda 530 4TB & Kingston A2000 1TB | 27TB HDD | Seasonic Focus GX 850 | Hifiman Sundara | Fractal North XL | LG CX55 | Yamaha HS7 | Nvidia Shield TV Pro (2019)

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Jag väntar på att den kommer på skattesedel är förvisso inte helt rättvist men som vi har nu är det sämre..

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av UncleDirty:

Perfekt om SVT får in mer cash, då kanske de har råd at betala rättigheter för idrottsevenemang så normal svensken kan se våra landslag och våra inhemska ligor oavsett idrott utan att betala den privata sektorns gnidna girigbukars överpriser.

På sikt borde det även tvinga komersiell tv att bättra på sig då de inte kan locka med idrott i samma omfattning.

Jag vill då inte betala mina hårt förvärvade pengar för att andra ska se på vuxna människor som sparkar på en läderboll där rättigheterna är svindyra.

Visa signatur

MB: Z390 Aorus Master | CPU: Intel Core i9 9900KS | CPU-Cooler: Corsair Hydro H150i PRO RGB Push/Pull | Mem: Corsair Vengeance RGB PRO 32GB 3200MHz 14-14-14-34 | GFX: Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC 11GB | PSU: Corsair RM1000i | SSD 1: Samsung 980 Pro 2TB NVMe | SSD 2: Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Sound Card: Creative Sound BlasterX AE-5 | Case: FD Define R6 TG | OS: Win 11 Pro | Peripherals: Asus ROG Swift PG279Q | Dell U2719D | Corsair K100 RGB OPX | Corsair Scimitar Wireless | Corsair Gaming MM700 RGB Extended 3XL | Kingston HyperX Cloud Alpha S Blackout | ModMic Wireless | Logitech Z623 | DXRacer Drifting | unRAID Server: 38TB

Permalänk
Medlem

Dom måste ju rimligtvis sänka skatten?
Nu vet jag inte vad dagens priser är, men för enkelhetens skull säg att det är 1000kr. Det är för ett helt hem. Så när jag bodde med min mamma så hade de varit 1000kr, men om det nu blir 1000kr/år per person för normalsvensson hade alltså mitt hem betalat 4000kr/år.

Dom måste dra ned skatten till rimliga nivåer om så vore fallet

Visa signatur

Min dator: Silent Base 600 | 1700X @ 3.9Ghz | MSI Gaming X 1080TI | RM750X | 512Gb M2 | 16Gb 3200mhz Ram | S34E790C @ 3440x1440
Tjejens dator: Define r4 | i5 3570k @ 4.2ghz | GTX Titan | 750w Supernova | 240gb SSD | 32gb ram
Citera/Tagga för svar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av oouhdawg:

Sosseland, herregud vilken smörja

Mja... Nu är det ju faktiskt så att alla riksdagens partier, DVS även Sverigedemokraterna, tycker att det här är ett bra förslag. Så det är inte Sossarnas fel.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Bra att smitarna slipper jagas separat men vilket gnäll det kommer att bli på dem i denna tråden som i alla andra trådar där de klagar, hoppas det dessutom blir en budgethöjning till svt så att de får ännu mer att gnälla på.

Haha, haters will hate..
Håller helt med om att smitare ska jagas och tvingas att betala, men detta förslag ger ingen möjlighet att faktiskt välja bort utbudet vilket borde vara direkt kriminellt. Inga andra mediebolag kan tvinga dig att betala för deras tjänster, så varför skulle SVT/SR få det privilegiet? Ja, aktivt och oberoende medier är en grundpelare i en demokrati, men i en demokrati ska det också vara upp till individen vad den vill stödja (som inte är samhällskritiskt såklart).
Har ytterst svårt att stödja ett förslag som är direkt odemokratiskt (även om dess syfte är att stärka demokratin i sig), frågan är bara hur man bäst vädrar detta missnöje för att uppnå en förändring..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Mja... Nu är det ju faktiskt så att alla riksdagens partier, SVD även Sverigedemokraterna, tycker att det här är ett bra förslag. Så det är inte Sossarnas fel.

SD är sossar.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av DasIch:

SD är sossar.

Jag nämnde precis också det. Hela politiken är girighet. Och svenskar så fega att våga säga emot. Ner med brallorna och ta emot!

Permalänk

Ta bort skiten! Satsa på utbrett bredband och fiber. Folk vill ha internet, inte radio eller TV, vill man han de kan de vara en frivillig räkning för privilegiet att använda de kanalerna!

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wizbro:

Det finns ingen som tvingar dig under pistolhot att betala för Comhem eller Viasat. SVT å andra sidan...

Löjligt argument. Köp ingen TV så är problemet löst. Först så gnäller man på att det är en avgift och ingen skatt. Nu när det blir en skatt så gnäller man på att man inte kommer undan.

Är så lite pengar i slutändan att det är oproportionerligt mycket gnäll.

Sedan att det finns en överhängande del med vänster sympatier är ju knappast förvånande! Kolla vilken annan kommunal eller statlig verksamhet så ser du samma sak. Ingen kommer någonsin rösta på något som kan göra dom förlorar sitt jobb oavsett om man jobbar på public service/äldrevården/skolan/sjukhus.

Visa signatur

| CPU: Intel i7 7700k | RAM: Crucial DDR4 OC @2400mhz 16GB (2x8GB) | GPU: EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING| Mobo: MSI H110I Pro | SSD: Crucial BX200 240GB 2.5" SSD | SSD2: Samsung 850 EVO 500GB 2.5" SSD | Nätagg: be quiet! SFX L Power 600W | Kylare: NZXT Kraken X62 | Chassi: Fractal Design Nano S | OS: Windows 10 Pro

Permalänk
Musikälskare

Helt sjukt... Hur kan man bli tvingad att betala denna skiten man aldrig använder, är så arg

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

"någonting Kirunas kommunalråd menar blir ett hårt slag mot kommunens jobbtillfällen."

Så kan det kanske vara, men varför skall dom göra mer eller mindre varande kotte förbannade, då kan lika gärna dom få va lite sura ett tag, sen kanske dom kan hitta ett riktigt jobb.

Visa signatur

Main
MOBO: Gigabyte B550M DS3H, CPU: AMD Ryzen 5 5600, RAM: 2x16B @ 3600MHz, GPU: RADEON RX5700 Flashat till XT, SSD: WD BLACK SN750 SE 1TB nVME, 2x1TB Sata SSD Chassi, : Fractal Design Node 804, PSU: Corsair RM1000e, Skärm: Philips 27M1N3500LS.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

SD är sossar.

OK Sverigedemokraterna är Sossar... Vad bra, då kan man rösta på S om man sympatiserar med Sverigedemokraterna då?

Det blir ju väldigt pinsamt för Jimmie Åkesson att kritisera Löfven i så fall.

But wait, there's more.. Alla partier i riksdagen är ju överens om förslaget. Innebär det då att samtliga av riksdagens partier är Sossar?

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.