Enig riksdag står bakom slopande av Radio- och TV-avgiften

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Tack. Den biten köper jag.

Jag har blivit idiotförklarad, och kallad tokig i denna tråd, så väldigt få kan ens respektera dessa åsikter som man bör ha rätt till. Oavsett om jag hatar invandraren, SVT anställde, cyklisten, en politiker eller liknande måste jag ju får lov att ha rätt till en åsikt, så länge jag kan göra den under kontrollerade former. Mao... önskar dessa personer kunde diskutera istället för kalla en namn.

Sen är det också precis detta... en åsikt. Vilket innebär att många andra kommer ha en annan åsikt som de självklart också har rätt till.

SVT har i min åsikt varit ett korrupt segel av skräp som fladdrat i vinden mer än en gång, och det mest skrämmande är att man inte ens få ha en åsikt om dem heller verkar det som. Är det dock det största problemet i vårt samhälle just nu? Njae. Är de en sak man kan rätta till? Mja, kanske. Det är svårt att göra iaf.

Ja, hur ska man kunna ha en nyanserad diskussion om inte folk har olika åsikter? Det som jag personligen tycker är tråkigt är dock hur fakta-frånvarande diskussionen generellt är.

Håller med dig om att ingen ska behöva ta emot personliga påhopp för sin åsikt, dock kan man såklart starkt ta avstånd.

Jag är av motsatt åsikt gällande SVT, speciellt pga den mer eller mindre extrema frånvaron av bevis för att SVT skulle vara så väldigt vinklat i sin rapportering. Det som presenteras har ofta inget bevisvärde, eller riktar in sig på enskilda händelser som faktiskt kan hända då det är människor som arbetar där. Dock är det svårt att bevisa något åt både det ena och det andra hållet i den här frågan och jag tror det främst ligger i betraktarens ögon huruvida man tycker att något är vinklat eller inte.

Men det är ju såklart intressant att diskutera. En av mina nära vänner har fundamentalt olika åsikter jämfört med mig, men vi har trots det väldigt givande och intressant diskussioner oss emellan och är aldrig ovänner för det. Tvärtom har vi väldigt roligt tillsammans

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

För Svenska lagen tillåter inte självmord eller mord och att tvinga någon att sluta andas är därför brott.

Att ha rätt att vistas på cykel i trafiken är dock en lag som styrs av grundläggande trafikförordningar, och är inte en rättighet i sig.

Statistik.

@oouhdawg Lite... hårt tänkt, men du har en valid poäng. Dock behöver kanske vi inte leva som att domedagen är här imorgon.

Som väntat kunde du inte det för att det står inget om det. Samma som med rätten att cykla eller gå på tå.

Ok

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Visa gärna var i lagen du föddes med denna rätt?

Och ja, jag tänker ta den i från dig, tills du lär dig cykla enligt trafikens regler.

Jag hävdar fortfarande att för att något ska vara samhällsnytta ska också det gynna alla i samhället. Cykelbanor gynnar inte mig. TV-skatt gynnar inte mig, vad är problemet?

Jag kan jämföra två saker utan problem, även om du tycker ena är bra och andra är dålig.
Skulle du lägga ner TV-licensen helt, eller cykeltrafiken helt, hade jag stöttat dig i båda fallen.

Det enda jag säger är att som den varit nu där man riskerar åtal i domstol för att man äger en skärm som inte är licenspliktig, och en idiot som jobbar för radio-tjänst hävdar annat, så är det något som måste göras åt det. Sen om resultatet blir bättre eller sämre... det är en helt annan fråga.

Att du är arg på tanken att nu behöva betala för detta gör det inte mer olikt än att jag är arg av att nu på väg till lunchen nästan bli på cyklad på övergångsstället av en cyklist som kommer cyklande på gångbanan, och på vägen tillbaka se en som cyklar mot enkelriktning, och tvingar en bil att stanna.

Mao... båda är dumma som fan, och jag tvingas tydligen stå ut med båda problemen.

Tydligen har du hakat upp dig på cykelbanor och cyklister. Dessa är hälsonyttiga och därmed också samhällsnyttiga. SVT-skatt är motsatsen till detta.

Visa signatur

9900K | Gigabyte Z390 Auros Pro Wifi | 32 GB Corsair V LPX 3200 | 1TB Evo Plus 2TB 660P | 3090 Asus Tuf Oc | Acer XB271HU

Permalänk
Medlem
Skrivet av oouhdawg:

Absolut behöver man inte dra så hårda linjer, men kolla nu när 10% av hela världens aktiemarknad går in i Kryptovalutorna mot vintern. Du kan förstå vilken typ av domedag det blir när staten inte kan se dina transaktioner och inte beskatta någonting. Bankerna försvinner dom också.

Decentraliserad marknad.

Men jag måste med ett litet evil-smile se fram emot det. Det är dagen hela världen får sitt uppvaknande och en stor högerkrok i ansiktet.

Lite offtopic:
Om nu inte vädret ta kol på oss innan dvs

Såg en lustig sak som får en att tänka på alla som påstår att växthuseffekten är trams... när prognosen för årstiderna visades på vackertväder. Dessa baserades på SMHIs mätstationer och deras tidigare års info:

Årstider
Vår 16 februari
Sommar 6 maj
Höst 14 oktober
Vinter 15 februari

Kom i säg att det är normalt att få vinter i februari, och vår en dag senare. Inte direkt de vintrarna jag minns när jag gick i skolan och vi byggde snögubbar i december-januari.

Lite kul o se att vi kämpar för att ta kol på oss själva på alla sätt samtidigt dock... skatter, ekonomi, miljö och stater.

Förstår dock full ut att vissa är sura inför denna ändring, och jag själv är inte glad över att behöver lägga delar av årets löneförhöjning på en avgift för en TV jag inte har heller. Men vf ska man göra?

Permalänk
Skrivet av Chris_Kadaver:

Radiotjänsts anställda kan väl bli lapplisor instället? Höj felparkeingsavgifterma i norrland från typ 150:- till ca 600:- precis som det kostar för oss andra så har dom nog råd att anställa fler lapplisor?!

Skrivet av deltascu:

Den politiskt korrekta benämningen i norrland är samelisor

Inte för att vara den men.. lätt att skämta om andra via nätet men om man ska komma med like fakta så ligger också felparkeringsavgifterna i Kiruna på 500:-. Sedan företagen som delar ut parkeringsböter här uppe, finns också i söder så då chansar jag på att hela Sverige har lapplisor/samelisor??

/Yours truly, GudaHanden!

Visa signatur

But hey it's monday and i'm not perfect ;)

Permalänk
Medlem

OK! Finns det något man kan göra för att påverka sådana beslut? Kan ju inte direkt rösta för att ändras. Finns det några VETTIGA förslag?

Visa signatur

i7 10700K / EVGA 2070 / Z490-I / 16GB 3600mhz / 1.5TB NVMe / SF750 / Lian Li TU150 / Custom Loop / Ducky One 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Storage Jar:

Som väntat kunde du inte det för att det står inget om det. Samma som med rätten att cykla eller gå på tå.

Ok

Trafiklagarna är inte rättigheter och har aldrig varit det. De är skyldigheter mot andra trafikanter. Du skulle ju kunna dina lagar om trafiken, eller hur var det nu?

Och du får inte ta någons liv, därav får du inte få någon att sluta andas. Det är ett brott, om du är så tramsig att du behöver ha en länk till våra lagar om att man inte får döda någon så undrar jag vf du är för människa.

Skrivet av cyprus:

Tydligen har du hakat upp dig på cykelbanor och cyklister. Dessa är hälsonyttiga och därmed också samhällsnyttiga. SVT-skatt är motsatsen till detta.

Enda anledningen jag hakar upp mig på detta är för att det är precis lika tramsigt som SVT bråket alla tjafsar om här. Du anser att det är hälsonytta, jag anser det vara hälsofarligt att färdas utan skydd i trafiken, utan att följa regler, och sen hamna på sjukhuset som sedan kostar mer skattepengar.

Lägg pengarna på tågen eller annan vettig form av transport istället, så kan jag hålla med dig.

Vad du dock inte noterat under någon av dessa svar är att jag också är emot TV-skatten. Men du har väl läst precis vad du vill se...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Implor:

Jäkla gnäll på public service. Är bättre att få sin tv från kommersiella företag med egen agenda?

Om man ska gnälla varför inte på Comhem/Viasat/etc som först tar 300-500kr/månad och sedan visar reklam 25% av tiden? Du betalar alltså 75-125kr varje månad för att bli matad med reklam!

Eller så gör man så att dom som vill ha public service betalar för public service? Så låter man marknaden avgöra istället.

Alternativt stt man skalar ned, horribla pengar som går åt till SVT och SR!
Jag hörde ju nått om att skatten kommer ligga högre än avgiften idag!
Hur fan kan det ens vara möjligt? Först så slår det ju mot alla personer och inte bara hushåll, sen lär dom ju dubbla intäkterna med tanke på alla som fuskar och/eller bara kör via internet.

Säg en 50lapp i månaden via skattsedeln vore skäligt.

Angående att radiotjänst/Kiruna whajnar om arbetstillfällen så kan man ju inte annat än skratta. Ska samtliga invånare i Sverige leva kvar med ett idiotiskt utdaterat system för stt 150 pers ska jobb? Sjukaste sosse-resonemanget jag någonsin varit med om!

Permalänk
Medlem

@cads: Nej du kan nog inte göra så mycket, Sverige är lite som Venezuela och Ryssland vad gäller demokrati.

Visa signatur

9900K | Gigabyte Z390 Auros Pro Wifi | 32 GB Corsair V LPX 3200 | 1TB Evo Plus 2TB 660P | 3090 Asus Tuf Oc | Acer XB271HU

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Ja, hur ska man kunna ha en nyanserad diskussion om inte folk har olika åsikter? Det som jag personligen tycker är tråkigt är dock hur fakta-frånvarande diskussionen generellt är.

Håller med dig om att ingen ska behöva ta emot personliga påhopp för sin åsikt, dock kan man såklart starkt ta avstånd.

Precis. De behöver inte hålla med mig, bara respektera min åsikt.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Jag är av motsatt åsikt gällande SVT, speciellt pga den mer eller mindre extrema frånvaron av bevis för att SVT skulle vara så väldigt vinklat i sin rapportering. Det som presenteras har ofta inget bevisvärde, eller riktar in sig på enskilda händelser som faktiskt kan hända då det är människor som arbetar där. Dock är det svårt att bevisa något åt både det ena och det andra hållet i den här frågan och jag tror det främst ligger i betraktarens ögon huruvida man tycker att något är vinklat eller inte.

Det är också svårt att få bevis i sådant och man brukar då bli påverkad av en "många bäckar små" princip. Sen är det lite att man ser vad man vill se också, vill man se ett problem så ser man det.

Dock tycker jag att den mer rättvisaste delen vore vara att kapa loss SVT helt, och låta dem finansiera sig själva. Vill de ha något oberoende måste man verkligen satsa om från början men något nytt, med syftet att visa att det är just oberoende. För sekunden de tappar förtroende för ens bråkdel av befolkningen, så tappas ju hela poängen med det, oavsett om den är det eller inte.

Se det lite som politiska talare som gör bort sig och väljarna blir sura och flyr. Det är väldigt känsligt att göra bort sig, för gör man det så är man bränd för långt tid. Därför är politiker också extremt försiktiga med allt de säger och gör.

Så vi hamnar i en sits där man måste verkligen jobba tydligt för att det inte ens ska gå att hitta dessa enskilda händelser att hänga upp sig på, så att man verkligen kan tro på vad som sägs. Då har du något som du kan både kalla oberoende, och även visa att den är det och att man jobbar hårt för det. Detta har SVT tappat helt som det är idag imho.

Idag är de mest oberoende sakerna du kan titta på nästan internet och tex youtube video, där folk verkligen säger sin åsikt. Du måste bara titta på 1000-tals olika åsikter för att se vilken del som är oberoende korrekt, och vilken del du behöver filtrera ut.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Men det är ju såklart intressant att diskutera. En av mina nära vänner har fundamentalt olika åsikter jämfört med mig, men vi har trots det väldigt givande och intressant diskussioner oss emellan och är aldrig ovänner för det. Tvärtom har vi väldigt roligt tillsammans

Åsikter ska aldrig få förstöra vänskap, då behöver man granska sig själv. Tyvärr dock är det väldigt många känslomässiga personer som inte kan släppa detta.

Och jag har det ganska svårt, då jag har släktingar som är politiker och nämndemän, samt andra som har nästan totalt motsatsen till dessa i alla många åsikter. Man lär sig att diskutera mao

Permalänk
Avstängd
Skrivet av BasseBaba:

Jag hörde ju nått om att skatten kommer ligga högre än avgiften idag!
Hur fan kan det ens vara möjligt? Först så slår det ju mot alla personer och inte bara hushåll, sen lär dom ju dubbla intäkterna med tanke på alla som fuskar och/eller bara kör via internet.

Säg en 50lapp i månaden via skattsedeln vore skäligt.

Förslaget är inte klart än så det är ganska onödigt att jaga upp sig över en summa som idag är okänd. Det som har blivit sagt är att skatten kommer att skala med inkomsten upp till ett maxtak. Men exakt hur mycket det blir frågan om måste vi vänta på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alotiat:

OnT: Tycker det är bra. SVT får mer cash att utvecklas och alla får tillgång till TV, hur fattig man än är

Alla får inte tillgång till TV. Alla får betala för att andra personer med TV har tillgång till SVT. Väldigt stor skillnad.

Visa signatur

//Bacon

Permalänk
Medlem

Svensk public service är i det närmaste en socialistiskt propagandakanal som kostar oss skattebetalare 8 miljarder/år och som jag inte vill vara med att betala. Man förstår att rapporteringen blir ensidig då ~83% av SVT/SR röstar på de "rödgröna".

Leif GW Persson sammanfattar ganska bra hur företagskulturen är på SVT.
"jämför han SVT med en diktatur. – Ibland är de lite väl nordkoreanska för min smak"
http://www.expressen.se/noje/leif-gws-harda-kritik-mot-svt-no...

Permalänk
Medlem

Jahapp där gick pengen till Netflix. Tyvärr, SVT tog den från er.
Om dessa skattepengar är till nyheter och public service på en enda kanal och INTE inköpta dyra program, dokusåpor och annat skit som kostar mycket pengar så är det hyfsat rättfärdigat och MYCKET billigare än idag.
Om man vill se på WRC (det enda program jag tittar på) gör det som en extra avgift som är frivillig att betala.
Kan ju inte kosta mer än 50 miljoner att ha nyheter. (5 kr per skalle, inräknat barn och gamla tanter/gubbar)

Visa signatur

Speldator: Ryzen 5800x3d | Asus B550m TUF Gaming Wi-Fi | G.Skill TridentZ Neo 2x16GB 3600MHz CL16 (hynix djr) | In Win 301 | Scythe Fuma 2 I Asus RTX 3070 Dual OC | Seasonic GX750 | Lots of unicorn vomit Laptop: Thinkpad E14 G2 4700U Kringutrustning: Cooler master Quickfire TK MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Sony WH1000XM3 | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Rift CV1 | Audio Pro Addon T14

Permalänk
Avstängd

ÄNTLIGEN

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Well. Att likställ hela europa med Pyonyang är väl kanske inte helt spot on va? För ja, public service finns i vår världsdel och nästan med undantag av sverige/norge/damnark har public service via skattesedel på ett eller annat sätt.

Hur public service ser ut i övriga Europa låter jag vara osagt, men problemet med vår så kallade "public service" är att den inte är opartisk. Hade den varit det hade jag inte haft något emot den.

Visa signatur

Main>> Lancool II Mesh | B550 Aorus Elite V2 | 5800X | NH-D15 | 2x16GB @ 3800c16 | RTX 3060 Ti | 2TB SSD | Corsair RM850x
HIDs>> Y27q-20 + 2x G27q-20 1440p | Model O @ QcK+ | ROG Claymore | Arctis Pro Wireless | Audioengine A5+ Misc>> Pixel 7a
HTPC>> Antec Fusion Remote | i5-6600K | GTX 1050 Ti | 8GB | 240GB SSD + NAS | Sony STR-DN860 | Samsung UE60KS7005
Server/NAS>> MS G8 @ TrueNAS SCALE | E3-1260L | 16GB | 4x3TB Z1 + 240GB SSD  pfSense>> KingNovy J4125 | 6x i225-V B3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Trafiklagarna är inte rättigheter och har aldrig varit det. De är skyldigheter mot andra trafikanter. Du skulle ju kunna dina lagar om trafiken, eller hur var det nu?

Och du får inte ta någons liv, därav får du inte få någon att sluta andas. Det är ett brott, om du är så tramsig att du behöver ha en länk till våra lagar om att man inte får döda någon så undrar jag vf du är för människa.

Enda anledningen jag hakar upp mig på detta är för att det är precis lika tramsigt som SVT bråket alla tjafsar om här. Du anser att det är hälsonytta, jag anser det vara hälsofarligt att färdas utan skydd i trafiken, utan att följa regler, och sen hamna på sjukhuset som sedan kostar mer skattepengar.

Lägg pengarna på tågen eller annan vettig form av transport istället, så kan jag hålla med dig.

Vad du dock inte noterat under någon av dessa svar är att jag också är emot TV-skatten. Men du har väl läst precis vad du vill se...

Kom igen nu. Det är du som tramsar med att svamla om saker jag inte sagt.

Och nu säger du själv att det är hälsofarliga med cyklister i trafiken. Då är väl cykelbanor Skitbra?

Ja, jag läste den här texten som du skrev.

Skrivet av Paddanx:

Och... jag äger ingen TV, så vet att detta kommer kosta extra även för mig. Men om jag kan betala för att göra Radiotjänst arbetslösa... så är det helt okej

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk
Medlem

Att den läggs på skatten är bra, men vad som är dåligt är att den blir separat redovisad precis som kyrkoavgiften, dock kyrkoavgiften kan man slippa om man går ur, med detta förslag får alla betala vare sig man har TV eller ej.
De som inte har TV förlorar, och de som har får kanske en lite mindre avgift, men det tror jag inte på.

Tycker skatten ska läggas på den vanliga skatten och sen får regering anslå pengar i budgeten som alla andra skatter

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Skrivet av S1im:

Svensk public service är i det närmaste en socialistiskt propagandakanal som kostar oss skattebetalare 8 miljarder/år och som jag inte vill vara med att betala. Man förstår att rapporteringen blir ensidig då ~83% av SVT/SR röstar på de "rödgröna".

http://politikfakta.se/wp-content/uploads/2013/03/SVT_partisympatier.jpg

Leif GW Persson sammanfattar ganska bra hur företagskulturen är på SVT.
"jämför han SVT med en diktatur. – Ibland är de lite väl nordkoreanska för min smak"
http://www.expressen.se/noje/leif-gws-harda-kritik-mot-svt-no...

Synd att du inte berättade hur liten andel av de anställda som den här sammanställningen baseras på. Eller att de som sammanställt den också nämner detta själva och slår fast att underlaget är tunt.

Har du läst rapporten som helhet eller hittade du bara ett diagram som såg bra ut?

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Precis. De behöver inte hålla med mig, bara respektera min åsikt.

Det är också svårt att få bevis i sådant och man brukar då bli påverkad av en "många bäckar små" princip. Sen är det lite att man ser vad man vill se också, vill man se ett problem så ser man det.

Dock tycker jag att den mer rättvisaste delen vore vara att kapa loss SVT helt, och låta dem finansiera sig själva. Vill de ha något oberoende måste man verkligen satsa om från början men något nytt, med syftet att visa att det är just oberoende. För sekunden de tappar förtroende för ens bråkdel av befolkningen, så tappas ju hela poängen med det, oavsett om den är det eller inte.

Se det lite som politiska talare som gör bort sig och väljarna blir sura och flyr. Det är väldigt känsligt att göra bort sig, för gör man det så är man bränd för långt tid. Därför är politiker också extremt försiktiga med allt de säger och gör.

Så vi hamnar i en sits där man måste verkligen jobba tydligt för att det inte ens ska gå att hitta dessa enskilda händelser att hänga upp sig på, så att man verkligen kan tro på vad som sägs. Då har du något som du kan både kalla oberoende, och även visa att den är det och att man jobbar hårt för det. Detta har SVT tappat helt som det är idag imho.

Idag är de mest oberoende sakerna du kan titta på nästan internet och tex youtube video, där folk verkligen säger sin åsikt. Du måste bara titta på 1000-tals olika åsikter för att se vilken del som är oberoende korrekt, och vilken del du behöver filtrera ut.

Åsikter ska aldrig få förstöra vänskap, då behöver man granska sig själv. Tyvärr dock är det väldigt många känslomässiga personer som inte kan släppa detta.

Och jag har det ganska svårt, då jag har släktingar som är politiker och nämndemän, samt andra som har nästan totalt motsatsen till dessa i alla många åsikter. Man lär sig att diskutera mao

Tror att det är mer eller mindre ett omöjligt uppdrag att få Public Service att sända material som överhuvudtaget ingen stör sig på, eller tycker är vinklat. Dock ska det ju vara målet.

Tack för en trevlig diskussion

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av oouhdawg:

Absolut behöver man inte dra så hårda linjer, men kolla nu när 10% av hela världens aktiemarknad går in i Kryptovalutorna mot vintern. Du kan förstå vilken typ av domedag det blir när staten inte kan se dina transaktioner och inte beskatta någonting. Bankerna försvinner dom också.

Decentraliserad marknad.

Men jag måste med ett litet evil-smile se fram emot det. Det är dagen hela världen får sitt uppvaknande och en stor högerkrok i ansiktet.

Jag vet inte hur påläst du är om kryptovalutor så jag vet inte vart du har läst om att det inte kan beskattas eller att det på något vis skulle vara anonymt i vardaglig handel. Bankerna kommer kunna styra om till kryptovalutor långt innan det blir ett problem, om det skulle vara ett problem. Jag tror du missförstår hur litet kryptovalutor är jämfört med bankvärlden. Gemene man kommer fortfarande att handla på ICA, Webhallen och Svensk Fastighetsförmedling och ingenting är anonymt eller oskattat för det. Inte heller så vill eller kan dessa företag genomföra transaktionerna oskattat eller anonyma heller.

Visa signatur

ηλί, ηλί, λαμά σαβαχθανί!?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Implor:

Jäkla gnäll på public service. Är bättre att få sin tv från kommersiella företag med egen agenda?

Om man ska gnälla varför inte på Comhem/Viasat/etc som först tar 300-500kr/månad och sedan visar reklam 25% av tiden? Du betalar alltså 75-125kr varje månad för att bli matad med reklam!

Hellre det, då får jag iaf välja om jag vill betala för otyget eller inte. Dessutom ingen anledning att gnälla på Comhem eller Viasat, de tvingar inte på mig sitt innehåll och kostnad, det är ett fritt val. Ett val jag gärna avstår, precis som SVT.

Skrivet av andreas_dock:

Säkert, men om alla betalar typ 120-150kr per år oavsett vad de gör eller inte gör är det en win för mig som betalar 2200kr+ per år för att bara ha en tv hemma så barnen kan se barnprogram osv.

JA man kan ha stora skärmar osv, och jag vet hur det fungerar - men detta är inte verkligheten i en barnfamilj, Netflix, Barnkanalen och andra saker måste vara lättillgängliga och då har vi smart-tv.
En stressad småbarnsförälders räddning, men då måste man betala avgift.

Så om förslaget är att alla skall betala 150kr-ish per år eller jag (och MÅNGA ANDRA) skall betala över 2200kr per år, är det inte svårt att räkna ut vart jag kommer lägga min röst.

Precis lika mycket som ni "neii-sayers" skiter i avgiften, eller oss som betalar den - så mycket skiter vi i er och om ni måste betala några hundra extra om året...

Du är mer än välkommen att betala för otyget och titta bäst du vill på egen hand, så länge jag slipper. Tänker inte vara med och sponsra vinklad media som dessutom äter upp pengar snabbare än snabbt på ofta relativt onödiga saker.

Kan förövrigt säga att det fungerar skitbra med stor skärm även i barnfamilj kan jag påpeka. 150Kr per år lär det nog inte röra sig om när det är svenska staten som är med och gör sitt, var glad om det är 150kr i månaden... Skillnaden är att jag gärna låter andra betala och titta, eller inte titta, på vad de vill, men du tycker tydligen det är okej att ta den valmöjligheten från oss andra. Dvs möjligheten att välja om det är något som är värt att betala för.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Markusas:

Vilken nivå ska skatten ligga på?
Om man inte gillar SVT/SR eller helt enkelt inte har TV har man ju kunnat skita i att sponsra deras verksamhet. Nu blir det alltså tvång att sponsra deras vänsterextrema världsbild.

Jag är väldigt intresserad av att höra vad det är med SVT som har med vänsterextremism att göra.

Permalänk
Medlem

Med tanke på att det är många som fuskar med att betala och att det var minst 120 anställda?(Kiruna)
om det blir ett påslag direkt på skatten så undrar jag hur i hela helvete dom kan få det till att bli dyrare när fler betalar och 120 jobb stryks från kostnaderna? (lön ~25000:- + sociala avgifter och försäkringar så hamnar man runt 35 000:-/ anställd /månad. vilket blir 50 400 000:- / år¨(sen tillkommer ju alla avgifter för fakturering, porto, lokaler, arbetsmaterial mm mm...

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Jobbar ej inom Public Service. Även om det möjligtvis är främmande för dig så tänker inte alla bara på sig själva när de tycker och tänker.

Benämningen "vänstervriden" i sig kan ju betyda väldigt olika saker beroende på vilken människa som tar uttrycket i sin mun. Exempelvis, som den här tråden redan givit exempel på, tycker en del att alla riksdagspartierna är vänstervridna. Så argumentet i sig för att något är vänstervridet blir alldeles för abstrakt, tycker jag personligen.

Om du istället skulle definiera det hela lite bättre och säga att Public Service stödjer vissa politiska partier mer än andra, så tar sig diskussionen mer av en riktig form och det blir enklare att föra en åtminstone någorlunda faktabaserad diskussion.

Men radikalfeministiska och "marxistiska" vänster vridna tankar och politiska ideal gensomsyrar deras utbud och är ingenting som ska finnas i public service som ska vara neutral och för att få en motvikt på höger nivå är det ungefär i nivå med nordfront det ligger på då vi talar om radikal feministiska extremister till afa anhängare FI/V och är inte mer höger än så

Skrivet av Söderbäck:

Nämen kära nån, haha!
Att göra en höna av en fjäder känns som ett passande uttryck här fast ändå inte. För visst är det mer än en fjäder som kan diskuteras kring SVT.
Men att likställa SVTs anställda med nordfront blir ju nåogot av en "gå direkt till parodi utan att passera gå", haha!
Det liknelsen är det mest förvridna bild av sanningen jag sett på länge. Det hade varit en bättre liknelse att jämställa nordfront och baader-meinhof men ser man inte skillnad på dem och SVTs personal så är det nog ens betraktarlins till omvärlden som är tämligen suddig...

Som jag sa tidigare finns det mycket extremister inom svt allt från kakan som vill skära av mäns könsorgan och uppmanar till våld och könstympning och är full av kärlek och högt anställda som är afa medlemmar så nej det är faktiskt riktigt nära sanningen med nordfront men antar det är ok för vänstern är så förbannat genomgoda

Public service ska helt enkelt vara neutral det är den inte och kan man inte hålla den grundpelare är min åsikt att då ska man fan inte ha pengar från varken från avgift eller skatt fören man åtgärdat dom uppenbara problemen

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem

Alla ska med!

Jag är inte förvånad.

Personligen skulle jag gärna betala för att lägga ner propagandaorganet.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Leedow:

Jag vet inte hur påläst du är om kryptovalutor så jag vet inte vart du har läst om att det inte kan beskattas eller att det på något vis skulle vara anonymt i vardaglig handel. Bankerna kommer kunna styra om till kryptovalutor långt innan det blir ett problem, om det skulle vara ett problem. Jag tror du missförstår hur litet kryptovalutor är jämfört med bankvärlden. Gemene man kommer fortfarande att handla på ICA, Webhallen och Svensk Fastighetsförmedling och ingenting är anonymt eller oskattat för det. Inte heller så vill eller kan dessa företag genomföra transaktionerna oskattat eller anonyma heller.

Tyvärr så är det marknad som gäller från och med nu, och en kryptovaluta som endast är en digital valuta är värd.... ingenting!

Kryptovalutor med total anonymitet med otaliga fördelar. Vi talar inte Bitcoin utan alla nya bättre valutor.
Dagen någon vill sälja ett företag och får betalt i valfri kryptovaluta anonymt. Varför skulle folk vilja använda banker med sämre fördelar som har insyn i allt du har?

Svartlöner som staten aldrig oavsett vad kommer kunna se, sålänge dom inte tar sig in på din dator och hackar ditt lösen osv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lord_vasagos:

Men radikalfeministiska och "marxistiska" vänster vridna tankar och politiska ideal gensomsyrar deras utbud och är ingenting som ska finnas i public service som ska vara neutral och för att få en motvikt på höger nivå är det ungefär i nivå med nordfront det ligger på då vi talar om radikal feministiska extremister till afa anhängare FI/V och är inte mer höger än så
Som jag sa tidigare finns det mycket extremister inom svt allt från kakan som vill skära av mäns könsorgan och uppmanar till våld och könstympning och är full av kärlek och högt anställda som är afa medlemmar så nej det är faktiskt riktigt nära sanningen med nordfront men antar det är ok för vänstern är så förbannat genomgoda

Public service ska helt enkelt vara neutral det är den inte och kan man inte hålla den grundpelare är min åsikt att då ska man fan inte ha pengar från varken från avgift eller skatt fören man åtgärdat dom uppenbara problemen

Ok då vet vi hur din åsikt i frågan ser ut. Har du någon riktig fakta att dela med dig av? Då menar jag inte random youtubeklipp på Janne Josefsson eller någon stapel utan förklaring. Är det så illa som du säger så borde du ju kunna bevisa det ganska enkelt?

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av oouhdawg:

Tyvärr så är det marknad som gäller från och med nu, och en kryptovaluta som endast är en digital valuta är värd.... ingenting!

Kryptovalutor med total anonymitet med otaliga fördelar. Vi talar inte Bitcoin utan alla nya bättre valutor.
Dagen någon vill sälja ett företag och får betalt i valfri kryptovaluta anonymt. Varför skulle folk vilja använda banker med sämre fördelar som har insyn i allt du har?

Svartlöner som staten aldrig oavsett vad kommer kunna se, sålänge dom inte tar sig in på din dator och hackar ditt lösen osv.

Du tror inte att någon myndighet i landet där företaget som blir sålt befinner sig vill veta vem den nya ägaren är och hur den kommit att bli ägare?

Det mesta du skriver är ren fiction och långt ifrån verkligheten, som tur är.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Ni är nog lite fastkörda i det gamla tänket här ;).
Public service är så mycket bredare än bara TVsändningar. Sveriges radio exempelvis! Ja och på internet finns ett brett utbud också av poddar, TVprogram och nyheter.
Så det där med att ni ändå inte har TV känns som en ganska förlegad syn som är knuten till det där med TVmottagare. Dumt mått och bra att det fasas ut för public service är mer än något som är kopplat till TVmottagare.

Att hävda att alla ska betala för något de inte använder är att vara fastkörd i gammalt tänk om något.
Lyssnar varken på radio, deras poddar eller besöker deras hemsidor, äger ingen tv-antenn eller digitalboxer.
Jag vill kunna välja vad jag tar del av för information/nyheter och jag vill inte få den från vänstermedia.

Nä, en bättre lösning hade varit att införa betalkort eller reklam.

Skrivet av Implor:

Jäkla gnäll på public service. Är bättre att få sin tv från kommersiella företag med egen agenda?

Om man ska gnälla varför inte på Comhem/Viasat/etc som först tar 300-500kr/månad och sedan visar reklam 25% av tiden? Du betalar alltså 75-125kr varje månad för att bli matad med reklam!

Folk betalar för det dom vill ha. Folk har aktivt VALT att "bli matade med reklam" som du så fint säger om man väljer Viasat. Folk vill inte ha SVT och SR, DU vill ha SVT och SR, du kan väl betala för det istället för oss...

Visa signatur

Chassi: Fractal Meshify, Skärm: LG C2 oled, GPU: AMD 6950XT, CPU: Ryzen 5800X3D, M2: 1TB , SSD: 480GB, M2 1TB, PSU: Dark Power Pro 1500W, Mobo: ASUS TUF GAMING X570-PLUS, RAM: 32GB Ripjaws @ 3600MT, Mus: Logitech G502X Matta: Steelseries QcK Heavy, Tbord: Logitech MX Mech Mini, Hörlurar: BD DT1990 Pro, DT770 PRO, Superlux HD-668B, Sennheiser HD599 OS: Win11. AI: Tascam US-20x20, Monitorer: Yamaha HS7 x2.
Citera när ni svarar! :)