Hjälp och tips på en speldator uppskattas

Permalänk

Hjälp och tips på en speldator uppskattas

Tjena! Har tänkt skaffa en fin maskin att lira lite på. Har kollat in några och budgeten ligger på max 17000. Jag kan inte bygga själv och tänkte inte leja någon annan att göra det utan tänkte köpa en "märkesdator". Här kommer en jag spanat in och tycker om.

https://www.prisjakt.nu/product.php?p=4206443

Är det något fel på denna eller är den bra? Jag kan inte mycket men känns det inte lite billigt att det bara sitter en I7-7700 och inte en snabbare processor som t.ex i7-7700k?

Jag är tacksam för tips och synpunkter och förslag!

Permalänk
Medlem

Du behöver inte nödvändigtvis köpa en s.k. märkesdator utan du kan även be forumet här att lägga ihop bra komponenter som Inet t.ex. monterar och testar. Blir i princip samma sak som en märkesdator men med bättre koll på vilka grejer som sitter i och inga konstigheter att uppgradera senare om man vill det.

Permalänk
Medlem

Inet bygger datorn åt dig. Även Webhallen. Du får en bättre dator om du själv väljer vad ska vara i den. Köp inte märkesdatorer.
Märkesdatorer går oftast inte att överklocka. Vilket är den enda skillnaden mellan i7700 och i7700K. Ofta kan du till och med bli av med garantin om du öppnar chassit..

Visa signatur

Ryzen 7 7700
Gigabyte B650 Eagle ax
2x16 GB RAM
Sapphire Radeon RX 7800 XT PULSE

Permalänk

Okej! Tack så mycket! Då får jag ta och kolla runt på lite andra alternativ.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Fortsätt i denna tråd och skriv vad du vill ha lite mer ingående och vad datorn kommer användas till.

Permalänk
Medlem

Här är ett exempel jag gjort utifrån den dator du skrivit om i början av tråden.

Samma processor, samma grafikkort men med garanterat bättre kylningslösning. Fortfarande ett litet format, ITX, det snyggaste chassit just nu tycker jag för övrigt. Större SSD, dock ej någon vanlig hårddisk, men det är en mycket liten extra kostnad i så fall om man vill lägga till. Som sagt tidigare så vill jag, och jag vet att det är flera med mig här på Swec, tycka att detta är ett bättre alternativ än en märkesdator där man blir rätt låst på olika sätt, bland annat framtida uppgraderingar.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10717058/