Köpt stol från suspekt site

Permalänk
Avstängd

Köpt stol från suspekt site

Jag misstänker att jag gått på en nit.

Skulle köpa en massagestol som jag såg på en add från facebook.
Jag misstolkade summan och när jag insåg att det var för billigt för att troligen vara sant så ångrade jag köpet omgående.

Jag såg inom ett par minuter att summan enligt bekräftelsen inte stämde med ca 200 kr, dessutom så trodde jag först att summan skulle vara i US dollar och såklart chargas i sek men eftersom den igentliga summan var låg så spärrade jag direkt mitt kortnummer (Kreditkort) och meddelande mitt kreditföretag.

Dom i sin tur hävdar att jag måste avvakta 30 dagar för att se om produkten kommer eller ej.

Jag får ej kontakt med firman via mail. ett konto skapades men jag får aldrig några kontouppgifter och någon orderbekräftelse har ej kommit. Dock så gjorde jag en printscreen av orderbekräftelsen när jag gjorde beställningen.
Nu idag skulle jag göra ett nytt försök och såg att man kunde tracka sin order med sin mailadress och nyfiket gjorde jag det.

DOCK så är jag inte alls övertygad då jag tycker att denna tidsspan är lite väl generöst och snabbt.

Jag har googlat på hemsidan men inte fått några speciella varnings flaggor.. Dock så är hemsidan i sig förebat med "Warning" pga att den troligen ligger i Kina men hävdar sig ligga i USA.

Jag tänkte kolla vad ni anser och tycker.. Jag har kontaktat mitt kreditföretag och hävdar att jag vill att dom skall frysa transaktionen. Just för att
1. Summan som drogs ej stämmer överens med orderbekräftelsen
2. Ingen orderbekräfttelse på mail eller något när jag skickar om "glömt" lösenord skickas till min mail.

Visa signatur

Inte Core i7 4790K
Asus Z97-A
Asus Nvidia GTX 970 STRIX
Kingston DDR3 HYPERX Genesys 16 GB 1600MHZ

Permalänk
Medlem

Definitivt en scam. Finns 1000 varningsflaggor på sidan men det rent tekniskt tydliga är att du skriver in ditt kreditkortsnummer på en sida utan SSL, men som trots det är totalt överhopad av "säker kortbetalning"-loggor.

Permalänk
Avstängd

Intressant att dom faktiskt anstränger sig med att skapa fake tracking information. Allt för att skapa tilltro

Visa signatur

Inte Core i7 4790K
Asus Z97-A
Asus Nvidia GTX 970 STRIX
Kingston DDR3 HYPERX Genesys 16 GB 1600MHZ

Permalänk
Medlem

@Neonodia
Som @Kamoflage säger så är det 1000 varningsflaggor. "About Us" sidan säger inte ett skvatt, det enda som visas är en bild på certifikat vilket skriker fejk då de riktiga alltid har länkar till sitt certifikat hos certifkat utgivarna. Det enda stället man kan få redo på något om de är på deras privacy notice som verkar vara från ett företag som heter Amicus Portfolio Inc, vilket verkar vara uppenbar copy-paste då det enda jag kan hitta om det företaget är att de utvecklar VR-headset för smartphones.

Till och med sidans namn är ett copyright brott och verkar uppenbarligen låtsas vara detta företaget som verkar avsevärt mycket mer legitimt.

Säger inte detta för att understryka det du troligen redan vet, att sidan är fejk, men så att du och andra snabbt kan kolla om sidor är legitima eller inte i framtiden. Ett utav de absolut snabbaste sätten är också att kolla upp organisationsnummer eller F-ID vilket alla seriösa företag ger ut och går att kontrollera. Sedan bör man undvika så långt som möjligt att skriva in kredituppgifter, speciellt på suspekta sidor, utan tredje parts betalning som t.ex. paypal då de aldrig kan få en summa över det du har godkännt då. De kan alltså inte tömma ditt kort så länge de inte fejkat paypal fönstret, vilket du bör vara nogrann att kolla.

Det du borde göra är att kontakta din bank eller kreditföretag och informera dem att du har misstankar om att dina kredituppgifter har kommit på vifft, du kommer behöva byta de om du har gett ut de. Har du gett ut de så kan de antingen vänta ett bra tag och sedan dra ut mer pengar eller långsamt dra ut små belopp. Ivf, har du gett ut de så ska du byta kredituppgifter asap.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Inaktiv

Alltså passa er för skumma sidor som facebook och liknande och granska butiker nogrannt innan man handlar, jag själv har stora problem med bekanta som vägrar göra detta.

Sedan är det som du att låsa kortet och invänta , paketet borde komma imorgon eller så. Vilket jag ej tror det gör, men vad ska de då skriva i trackinformationen?

Jag begriper inte vad för massagestol som du kan få för 1800kr, hade det varit 18 000kr så hade jag bättre sett massagestolen framför mig.

Permalänk
Avstängd

Ja om ni läst texten som jag skrivit så skulle jag inte behöva svara på era frågor
Men kort summering, kortet är redan spärrat,
Jag trodde summan var 1800 Dollar.. dvs ca 15000 sek
@anon159643
@philipborg

Visa signatur

Inte Core i7 4790K
Asus Z97-A
Asus Nvidia GTX 970 STRIX
Kingston DDR3 HYPERX Genesys 16 GB 1600MHZ

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neonodia:

Men kort summering, kortet är redan spärrat,

Skönt att höra, tolkade det som att kortgivaren vägrade spärra då försäljaren har 30 dagar på sig. Vilket jag i efterhand inser berör de 1800 kronorna. (Får nog skylla ifrån mig på faktumet att jag har influensa.)

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.