Permalänk
Medlem

Gaming-tv

Tjena!

Är ute efter en tv mellan 36-43” att lira Xbox på. Spelar en hel del fps-spel blandat med fifa etc. Har bestämt mig för att lägga runt 4-5000:-. Men, vet inte riktigt vad det är jag ska kolla efter just när det kommer till om tvn är bra att spela på. Så hade uppskattat om ni kunde komma med rekommendationer på tv-apparater utifrån det jag beskrivit ovan!

Permalänk
Bildexpert 📺

@CAFUNE: Som många andra går du ut lite för tajt i budget för att få något som definitivt kan klassas som "bra". Så du behöver sondera bland enklare modeller där det sällan finns tester och tydliga rekommendationer.

LG:s 2017-modeller, de använder bokstaven J i namnet har låg latens/input lag i spelläget, under 20 ms. I alla fall 6-serien och uppåt. Osäker på 5-serien då det verkligen är bottenskrapsmodeller.

https://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s335875183

LG:s apparater med H i namnet är från 2016. Där kan du också finna en del prispressade modeller. De ligger ofta kring 30 ms i spelläget.

Du kan också kolla på Samsungs K-serier från 2016 som är prispressade
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s335875450

2017-modellerna från Samsung kallas för M och 2015-modellerna för J

Generellt håller sig Samsung kring 30 ms i spelläget.

Vad gäller övriga tillverkare har jag för lite erfarenhet av de enkla modellerna. Generellt brukar Philips ligga över 40 ms och Sony och Panasonic kring en 40 ms. Men de har ofta ganska få och väldigt enkla och avskalade apparater i den här prisklassen.