Radio och tv-avgift skall skrotas

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av pv2b:

TV-licensen har aldrig tidigare varit per tv-apparat så jag har svårt att se vad det har att göra med saken... enda är att en tv-licens täcker max 10 tv-apparater (om jag minns rätt, senaste jag kollade etc), men mer än det har ingen vanlig person i ett hushåll... jag har svårt att se hur antalet tv-apparater är relevant över huvud taget. Det är snarare antalet tittare som är mer intressant. Att ta betalt per tv-apparat är snarare ett kommersiellt påfund där man ska betala "kortavgift" för flera kort för digital-tv.

Jag har dessutom svårt att se hur vad t.ex. Sveriges Radio producerar är vänstervriden propaganda. Vad som är på SVT är för det mesta skräp-tv kan jag dock tycka, men att det skulle vara vänstervriden propaganda? Nä... inte riktigt va. Det är ju lätt att vräka ur sig sådant där om man ändå inte kollar på tv eller lyssnar på radio, då kan man ju ha sina förutfattade meningar.

Till sist har jag svårt att se vad att vara "såsse" har att göra med diskussionen över huvud taget.

Känner mig rätt säker på att man förr fick betala avgift för varje tv man hade. Sen tog de bort det och man kunde ha hur många tv-apparater som helst per "licens". Lika så, så fick man betala högre avgift för färg-tv en gång i tiden.