Vilken fläkt-setup skulle passa min dator?

Permalänk
Medlem

Vilken fläkt-setup skulle passa min dator?

Hej!
Funderar på att byta fläktar i mitt Antec P183, med den naiva förhoppningen att sänka både ljudnivå och eventuellt även temperatur.

Har just nu följande setup:
Fläktar: Nexus real silent (topp-inblås), en Arctic F12 Pro (bak-utblås) och en fläkt taget från ett Ace-chassi (front-inblås).
Processorn: Xeon x5650 (som jag funderat på att överklocka) som kyls med en cooler master hyper 212+.
Nätagget ett tx550m.
Diskar: 2st 7200rpm diskar, 1st ssd.
Grafikkortet: hd5750 (används knappt)
Moderkortet är ett gigabyte (kommer inte ihåg modell) med endast en 4-pin fläktkontakt.

Skulle behöva lite idéer på hur jag kan sänka ljudnivån och samtidigt hålla skapliga temperaturer så att jag kan överklocka processorn. Vore bra om flera fläktar kunde vara temperaturstyrda, typ PWM, och inte behöva matas med lägre spänning av en ful-lösning kopplat till molex, som jag experimenterat med: https://www.dustinhome.se/product/5010079207/flaktadapter

Kort sagt, kan jag lösa något vettigt i detta chassi, eller är det bättre att lägga pengar på ett nytt - där bra fläktar följer med från början? Behöver egentligen inte ett så stort känner jag, men inbillar mig att det är bättre för kylningen.

Allt gott!
Lejnoss

Permalänk

När jag hade en stationär led jag av samma problem. Löst det genom att byta ut alla fläktar till Noctua. Följde med en adapter för låga varvtal till varje fläkt som jag kopplade in. Då Nocuta fläktarna är så effektiva spelade det ingen roll.

Köpt till ytterliga en 140mm Nocktuafläckt och satte i toppen på chassiet som jag satte som inblås så att luftströmmen hamnade på processorkylaren (bytte även fläkten till en Noctua på den).

Resultatet var en dator som nästan var helt dödstyst.

Visa signatur

Main/Laptop: MSI GS30; CPU i7 4870HQ, RAM 1600 Mhz a 16Gb, GPU Radeon AMD RX 470 Sapphire/Intel Iris Pro Graphics 5200, Storage Primary; Intel 256 Gb x 2 Raid 0, Secondary: Samsung 512 Gb