Permalänk
Medlem

Grafikkort fryser i spel

Hej, sedan igår så har jag märkt att grafikkortet fryser till efter jag startat ett spel, det hinner inte ens gå 1 minut. Det är annars lugnt om jag bara slösurfar, men så fort kortet belastas så fryser bilden och jag får starta om. När jag då behöver starta om datorn, så får jag göra detta 4-5 gånger tills den äntligen bootar upp, annars får jag bara "no signal" på skärmen. Bör tilläggas att grafikkortet aldrig når över 65-70 grader vid belastning.

Taget från google, men ser precis ut såhär i mitt fall

Jag har provat:

Ominstallation av grafikdrivrutin
Placera grafikkortet i den nedre PCI-E sloten
Kollat igenom strömkablarna så dessa sitter ordentligt
Underklocka kortet

Det som gett lite hopp än så länge är att underklocka kortet. Har lyckats köra igenom en unigine heaven benchmark med en 800/1300 Mhz underclock (1030/1500 fabrik), vilket var tidigare omöjligt. Men trots detta, så finns det stunder där kortet fryser till ändå, dock håller den sig vid liv längre med en sådan kraftig underklockning.

Är ju ganska säkert att konstatera att grafikkortet är kasst, men min fråga är, finns det något man kan prova för att möjligen förlänga livstiden något? Tycker det är lite synd, då grafikkortet än idag uppfyller mina krav på de titlar jag spelar, och ser ingen anledning att jag prestandamässigt behöver uppgradera än på ett tag. Går i tankarna på att "baka" kortet, som vad jag har förstått, gett positiva resultat i detta forum. Är detta fortfarande aktuellt?

Specs:
i5 2500k @ 4.4 Ghz
Powercolor R9 280X
8GB DDR3
ASRock Z77 Extreme4

Tack på förhand!