Permalänk
Medlem

Varför fungerar inte min upplösning?

Tjena!

Jag har precis ärvt en gammal skärm. Nu när jag tänkte sätta upp den, samt min gamla skärm (har alltså 2 totalt nu) så uppstår självklart krångel. Till min gamla skärm har jag använd VGA-kabel men eftersom den nya skärmen jag nu ska använda saknar annat än VGA så fick jag använda den kabeln i den nya skärmen. Min gamla skärm hade en HDMI-port så bytte jag nu till HDMI-kabel i den. HÄR är var problemet uppstår. När jag använder VGA-kabeln i min gamla skärm är 1680x1050 vad som rekommenderas och som ser bäst ut. MEN när jag byter samma skärm till HDMI så ser 1680x1050 skevt som satan ut och ist rekommenderas 1360x768. Den nya skärmen får ist 1680x1050 som rekommenderat och ser bra ut.

Någon som vet hur jag löser detta? Har provat det mesta men alla svar uppskattas.

Permalänk
Medlem

Har du modeller på skärmarna? kan vara nå så dumt att de inte stödjer vissa upplösningar om man kör på exempel HDMI.

Visa signatur

| CPU: Intel i7 7700k | RAM: Crucial DDR4 OC @2400mhz 16GB (2x8GB) | GPU: EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING| Mobo: MSI H110I Pro | SSD: Crucial BX200 240GB 2.5" SSD | SSD2: Samsung 850 EVO 500GB 2.5" SSD | Nätagg: be quiet! SFX L Power 600W | Kylare: NZXT Kraken X62 | Chassi: Fractal Design Nano S | OS: Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem

1. Max upplösning på respektive skärm? Alternativt modellnamnen

2. Vilket/vilka grafikkort är skärmarna anslutna till? Intern grafik, eller riktigt grafikkort?

§5 /screamin-daemon, moderator
Permalänk
Medlem

@Implor: Har tyvär inte hela moddelnamnet på någon av dem men main-skärmen är en DMtech och den som jag ärvt nu är en Dell. Tror det måste vara något med HDMI-kabel i den gammla för testada att bara använda den och byta mellan VGA och HDMI och då blir det olika på samm upplösning.

Permalänk
Hedersmedlem

@FTPA *Rubrik justerad, tråd flyttad*

Först och främst välkommen till Sweclockers!
Jag har redigerat rubriken åt dig då vi inte tillåter s.k. caps lock-rubriker.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

@elBenko:

1. Nej tyvär.

2. Båda är anslutna till extern grafikkort, försökte ansluta min main-skärm med VGA till moderkorted men det fungerade inte.

Permalänk
Medlem

@Kent: Ber om ursäkt, skapade just ett konto och kopierade tråden från ett annat forum.

Permalänk
Medlem
Skrivet av FTPA:

Har tyvär inte hela moddelnamnet på någon av dem men main-skärmen är en DMtech och den som jag ärvt nu är en Dell.

Om du inte redan gjort det, kolla på baksidan av skärmarna om det inte sitter någon klisterlapp med modellnamn. Alternativt kolla i skärmmenyn om namnet står där, det gör det på de Dell-skärmar jag använt. Det skulle underlätta väldigt mycket för oss om vi visste vilka skärmar det handlar om.