Är Sweclockers en åsiktskorridor?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Söderbäck:

Om det vore så enkelt ;).
Censur är något staten håller på med. Att jag inte kan tvinga DN att publicera mina hemskrivna krokiga artiklar eller tvinga förlag att ge ut mina undermåliga memoarer är inte censur. Ägaren av en megafon får bestämma vem de lånar ut megafonen till. Vill man ha en megafon som man tänkt använda som man själv behagar så får man skaffa en egen sådan.

Värt att tillägga är väl att vi idag har bättre möjligheter än någonsin att nå ut via andras plattformar. Förutsättningarna är ju faktiska mot hur det varit tidigare. Men nä, alla får inte tvinga in sig på alla andras publiceringsplattformar uatn man får nog inse att andras verktyg inte är ens egna.

Avslutningsvis kan man väl säga att censur i ordets rätta bemärkelse också kan vara ganska fint.
Att det är förbjudet att publicera barnporr är ett exempel. Olaga hot, förtal, hur man får hantera personuppgifter enligt PUL är andra censurregleringar som verkar ganska vettigt.

God jul på er.

ja det vet jag väl, det jag skrev stämmer ändå

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av DalleH:

Vid direkta personangrepp och kränkningar som inte tillför diskussionen något så krävs dock såklart åtgärd.

I slutändan så är det en avvägning där jag personligen tror på att försöka behålla det så frispråkigt som möjligt istället för att försöka "skydda" upprörda människor som inte klarar av att hantera andras åsikter. Allt detta borde ha övervägts när ni öppnade för "övriga" forumkategorier kan man ju tycka, om man läser mellan raderna på vad du skriver här @jacob så får man en uppfattning av att du inte är jätte exalterad över forumets utveckling.

Och det är just detta som vi försökt kommunicera ett flertal gånger: ja, det hade varit trevligt men dessa "åtgärder" kräver så pass mycket resurser att det försämrar forumet i sin helhet. Vidare är det så att det som du beskriver som "personangrepp och kränkningar" av andra går under rubriken "obekväma sanningar".

En fråga: anser du alltså att alla teknikintresserade ska vara tvingade av en minoritet att hantera en otrevlig stämning och skrolla som galningar genom sidvis med dravel i jakt på det som trots allt är relevant för ämnet?

Permalänk
Medlem

@KimTjik Jag tycker att det där går lite under ett forums spelregler, sånt man får räkna med helt enkelt. Skrev om det i mitt inlägg.
"Är man mycket känslig(blir upprörd) för åsikter som inte matchar sina egna så kanske man ska överväga att inte spendera sin tid på ett forum i huvud taget."

Skrivet av KimTjik:

En fråga: anser du alltså att alla teknikintresserade ska vara tvingade av en minoritet att hantera en otrevlig stämning och skrolla som galningar genom sidvis med dravel i jakt på det som trots allt är relevant för ämnet?

Ser mer ut som ett påstående än en fråga, vad som anses vara "dravel" är individuellt och som sagt något ni borde ha övervägt när ni öppnade upp forumet för annat än endast teknik. Att censurera "fel" åsikter är något som jag tycker att man ska vara försiktig med. Direkta påhopp är en annan femma.

Permalänk
Hedersmedlem

@DalleH: Med andra ord anser du att den/de som öppnar ett forum måste acceptera vad än som händer. Gäller samma annan, både immateriell och materiell, egendom också? Eller är det bara på Internet det råder ett särskilt undantag? Vem vet, du kanske har ett och annat jag skulle vilja låna och lämna tillbaka i det skick jag behagar?

Jag anser att din åsikt är ytterst egoistisk. Ohyfsade bråkstakar äger ingen ensamrätt till forum på Internet.

Dravel? Det händer att vi har en tråd om tekniska frågor för att upptäcka det finns kring 50 inlägg om ismer, religion, orelaterad politisk propaganda osv. Sedan när blev det en åsikt att fylla trådar med irrelevant munhuggande?

Varifrån kommer idén att försvara diverse dåliga beteende med något så inkompatibelt som ordet åsikt? Ociviliserat uppförande är inte en åsikt. Att missbruka andras rättigheter är inte en åsikt. Att kräva sin rätt på andras bekostnad är inte åsikt.

---

"Övriga ämnen":
Akademiska ämnen och arbetsliv
Naturvetenskap, juridik, ekonomi, historia, studier, arbete med mera.

Underhållning
Filmer, tv-program, böcker, musik med mera.

Hobby, fritid och livsstil
Fordon, övrig teknik, mat, kläder, friluftsliv, resor med mera.

SweClockers foldinglag
Folding@Home, klienter, felsökning, optimering med mera.

Permalänk
Medlem

@KimTjik "Med andra ord anser du att den/de som öppnar ett forum måste acceptera vad än som händer."
I princip ja, som jag skrivit vid tre tillfällen nu så tycker jag att man inte ska vara på ett forum om man inte kan hantera andras åsikter, med undantag för direkta kränkningar. Det ska vara högt till tak. Dina liknelser och definitioner tycker jag är löjliga och har svårt att ställa mig till.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Silcan:

Livmodersbärare är kvinna, penisbärare är man. Oavsett om man är gay eller inte. Har man både livmoder och en penis så är man transgender. Dom som klär ut sig är inget mer en kläderna.

Transgender har nog inte riktigt med de fysiska attributen att göra, utan åsyftar nog snarare en social konstruktion. Det du försöker beskriva är ett biologiskt kön där båda delarna existerar från de mest förekommande variationerna. Det finns en term för det med.
Normalt sett föds de flesta med en viss kromosomuppsättning som också styr vilka organ som utvecklas, men det finns trots det sällsyntare variationer som innebär t.ex. att en kvinna kan sakna livmoder, eller en man utvecklade genitalier.

Visa signatur

🖥️:Phanteks Evolv X | Ryzen 7 5800X3D | Noctua nh-d15 chromax.black | 8x Noctua NF-P14s Redux 1500 | Gigabyte x470 Aorus Gaming 7 Wifi | Kingston Renegade 32Gb 3600Mhz | Samsung 990 Pro | ASUS TUF 3080 12Gb | Cougar CM 700W | Acer XB27HU | Mionix Naos QG | CM Storm QuickFire TK MX Blue |

"Bättre bli motbevisad - än förklarad skyldig"

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av lord_vasagos:

Skulle mer säga att det är motsatsen att ni är så förbannat rädda att vi diskuterar saker där paralleller kan dras till div ism eller kommer in på moraliska grå zoner och ser påhittade agendor och att människor som kan bli kränkta för skitsaker som inte behöver handla om div ism utan helt andra saker och modererandet påverkar även sakliga debatter

Jag personligen bryr mig inte ett skit om ras eller sexuell läggning men har samtidigt inte något problem att kritisera personer ur grupperna som vilka andra människor som helst och jag tycker kvinnor ska ha samma rätt som män men man behöver inte hantera grupper med silkesvantar för deras ursprung eller kultur eller religion eller vad det nu är

Det handlar inte stärka rasismen eller hata någons religion och är inte dom enda ämnen där det blir vilda diskussioner även om dom blir extra infekterade och är utmärkta exempel så tror jag man lär sig mer att kunna diskutera ämnen hur känsliga dom än är utan stora censur saxen kommer fram

Men GE DIG. Folkhat så som rasism, personangrepp och pornografi är det som enligt reglerna är förbjudet på forumet vilket jag verkligen hoppas alla kan förstå. Utöver det, vem tror du bryr sig om dina åsikter? Det är inte de som är problemet. Problemet är att du och vissa andra av någon anledning bara måste lägga fram dem på det mest radikala sätt du kan för att trycka på folks knappar och provocera fram en reaktion som drar tråden långt bort från det den var tänkt att vara.

När moderatorerna sen oundvikligen måste säga till dig och andra (sluta låtsas att du är ensam) i tråden att kapa OT-skräpet och till slut kanske måste låsa tråden riktigt myser du i din offer-outfit för då kan du skaldera att "Kolla, jag blir censurerad! Jag får inte ha mina egna åsikter!

Om ledningen nu verkligen var intresserad av att censurera dig, kan du förklara varför du är kvar här över huvud taget? De skulle ganska troligt tycka att det var mycket lättare att bara kasta ut dig. Gud vet att jag och troligen en del andra också hade föredragit det för då hade vi sluppit ditt beteende och konstanta foliehattande. Men det gör de inte. För du får ha vilka åsikter du vill. För åsikter censureras inte här på forumet. Så de kan inte kasta ut dig. Vilket de inte heller har gjort.

Om vi lämnar dig för ett ögonblick så är det inte heller någon annan som hindras att yttra sina åsikter. Trådar raderas inte spårlöst bara för att de inte följer någon osynlig regel. Däremot avslutas trådar som har gått från användbara till fyllda av pajkastning och allmän skit. Trådar som inte tillför något på forumet utom ilska och bråk på grund av riktigt dålig argumentationsteknik, dåliga formuleringar - medvetna eller ej - och en ovilja att ta till sig andras argument. Det finns ingen censur mot diskussioner men dessa trådar är inte längre diskussioner. Varför ska de tillåtas fortsätta?

Gissa varför denna tråd fortfarande finns kvar alls? För att du har helt rätt i att "man lär sig mer att kunna diskutera ämnen hur känsliga dom än är" och den är fortfarande saklig och håller sig till ämnet.

Skrivet av lord_vasagos:

Haha ja jag känner mig så kränkt och som ett offer för jag är dyslektisk och ja jag drog in feminister vilkt ordet härstammar från och är en sorglig ursäkt att man inte tål lite mothugg vilket jag gör och jag ser inte mig själv som ett offer för jag må vara jävligt kass på ord men är jävligt bra på mycket annat och har inget problem med självförtroendet

Vad har en dyslexi att göra med inlägget du svarade på ÖVER HUVUD TAGET? Eftersom det var du som drog upp den kan jag påpeka att den för övrigt inte bör hindra dig från att åtminstone försöka använda någon sorts skiljetecken någon gång emellanåt.

Permalänk
Medlem

Många som anser sig vara utanför åsiktskorridoren har (enligt min erfarenhet) likt de flesta svårt att diskutera, utan gillar mer att mässa, skriva anekdoter och vitt och brett bara påstå en massa grejer som är svåra att bemöta utan att själv bli en marodör. Alla åsikter är inte lika mycket värda och värdet minskar ytterligare om de framförs på ett klumpigt sätt. Ska man gå mot strömmen så måste man navigera väl, annars tillför man inget och blir enkom ett störmoment.

Och det är där god moderering gynnar de övriga.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Andreaz1:

Men GE DIG. Folkhat så som rasism, personangrepp och pornografi är det som enligt reglerna är förbjudet på forumet vilket jag verkligen hoppas alla kan förstå. Utöver det, vem tror du bryr sig om dina åsikter? Det är inte de som är problemet. Problemet är att du och vissa andra av någon anledning bara måste lägga fram dem på det mest radikala sätt du kan för att trycka på folks knappar och provocera fram en reaktion som drar tråden långt bort från det den var tänkt att vara.

När moderatorerna sen oundvikligen måste säga till dig och andra (sluta låtsas att du är ensam) i tråden att kapa OT-skräpet och till slut kanske måste låsa tråden riktigt myser du i din offer-outfit för då kan du skaldera att "Kolla, jag blir censurerad! Jag får inte ha mina egna åsikter!

Om ledningen nu verkligen var intresserad av att censurera dig, kan du förklara varför du är kvar här över huvud taget? De skulle ganska troligt tycka att det var mycket lättare att bara kasta ut dig. Gud vet att jag och troligen en del andra också hade föredragit det för då hade vi sluppit ditt beteende och konstanta foliehattande. Men det gör de inte. För du får ha vilka åsikter du vill. För åsikter censureras inte här på forumet. Så de kan inte kasta ut dig. Vilket de inte heller har gjort.

Om vi lämnar dig för ett ögonblick så är det inte heller någon annan som hindras att yttra sina åsikter. Trådar raderas inte spårlöst bara för att de inte följer någon osynlig regel. Däremot avslutas trådar som har gått från användbara till fyllda av pajkastning och allmän skit. Trådar som inte tillför något på forumet utom ilska och bråk på grund av riktigt dålig argumentationsteknik, dåliga formuleringar - medvetna eller ej - och en ovilja att ta till sig andras argument. Det finns ingen censur mot diskussioner men dessa trådar är inte längre diskussioner. Varför ska de tillåtas fortsätta?

Gissa varför denna tråd fortfarande finns kvar alls? För att du har helt rätt i att "man lär sig mer att kunna diskutera ämnen hur känsliga dom än är" och den är fortfarande saklig och håller sig till ämnet.

Vad har en dyslexi att göra med inlägget du svarade på ÖVER HUVUD TAGET? Eftersom det var du som drog upp den kan jag påpeka att den för övrigt inte bör hindra dig från att åtminstone försöka använda någon sorts skiljetecken någon gång emellanåt.

Fan vad bra skrivet....

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Medlem
Skrivet av Andreaz1:

Men GE DIG. Folkhat så som rasism, personangrepp och pornografi är det som enligt reglerna är förbjudet på forumet vilket jag verkligen hoppas alla kan förstå. Utöver det, vem tror du bryr sig om dina åsikter? Det är inte de som är problemet. Problemet är att du och vissa andra av någon anledning bara måste lägga fram dem på det mest radikala sätt du kan för att trycka på folks knappar och provocera fram en reaktion som drar tråden långt bort från det den var tänkt att vara.

När moderatorerna sen oundvikligen måste säga till dig och andra (sluta låtsas att du är ensam) i tråden att kapa OT-skräpet och till slut kanske måste låsa tråden riktigt myser du i din offer-outfit för då kan du skaldera att "Kolla, jag blir censurerad! Jag får inte ha mina egna åsikter!

Om ledningen nu verkligen var intresserad av att censurera dig, kan du förklara varför du är kvar här över huvud taget? De skulle ganska troligt tycka att det var mycket lättare att bara kasta ut dig. Gud vet att jag och troligen en del andra också hade föredragit det för då hade vi sluppit ditt beteende och konstanta foliehattande. Men det gör de inte. För du får ha vilka åsikter du vill. För åsikter censureras inte här på forumet. Så de kan inte kasta ut dig. Vilket de inte heller har gjort.

Om vi lämnar dig för ett ögonblick så är det inte heller någon annan som hindras att yttra sina åsikter. Trådar raderas inte spårlöst bara för att de inte följer någon osynlig regel. Däremot avslutas trådar som har gått från användbara till fyllda av pajkastning och allmän skit. Trådar som inte tillför något på forumet utom ilska och bråk på grund av riktigt dålig argumentationsteknik, dåliga formuleringar - medvetna eller ej - och en ovilja att ta till sig andras argument. Det finns ingen censur mot diskussioner men dessa trådar är inte längre diskussioner. Varför ska de tillåtas fortsätta?

Gissa varför denna tråd fortfarande finns kvar alls? För att du har helt rätt i att "man lär sig mer att kunna diskutera ämnen hur känsliga dom än är" och den är fortfarande saklig och håller sig till ämnet.

Vad har en dyslexi att göra med inlägget du svarade på ÖVER HUVUD TAGET? Eftersom det var du som drog upp den kan jag påpeka att den för övrigt inte bör hindra dig från att åtminstone försöka använda någon sorts skiljetecken någon gång emellanåt.

Helt rätt. Han hatar feminister för att de gör sig till offer och vägrar lyssna på andra. Avsaknaden av självinsikt är verkligen total.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Helt rätt. Han hatar feminister för att de gör sig till offer och vägrar lyssna på andra. Avsaknaden av självinsikt är verkligen total.

Alltså. Vad fan!? En feminist är en person som vill att din mamma skall ha samma möjligheter och rättigheter som din pappa. Varför är det så fult?

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Andreaz1:

Men GE DIG. Folkhat så som rasism, personangrepp och pornografi är det som enligt reglerna är förbjudet på forumet vilket jag verkligen hoppas alla kan förstå. Utöver det, vem tror du bryr sig om dina åsikter? Det är inte de som är problemet. Problemet är att du och vissa andra av någon anledning bara måste lägga fram dem på det mest radikala sätt du kan för att trycka på folks knappar och provocera fram en reaktion som drar tråden långt bort från det den var tänkt att vara.

När moderatorerna sen oundvikligen måste säga till dig och andra (sluta låtsas att du är ensam) i tråden att kapa OT-skräpet och till slut kanske måste låsa tråden riktigt myser du i din offer-outfit för då kan du skaldera att "Kolla, jag blir censurerad! Jag får inte ha mina egna åsikter!

Om ledningen nu verkligen var intresserad av att censurera dig, kan du förklara varför du är kvar här över huvud taget? De skulle ganska troligt tycka att det var mycket lättare att bara kasta ut dig. Gud vet att jag och troligen en del andra också hade föredragit det för då hade vi sluppit ditt beteende och konstanta foliehattande. Men det gör de inte. För du får ha vilka åsikter du vill. För åsikter censureras inte här på forumet. Så de kan inte kasta ut dig. Vilket de inte heller har gjort.

Om vi lämnar dig för ett ögonblick så är det inte heller någon annan som hindras att yttra sina åsikter. Trådar raderas inte spårlöst bara för att de inte följer någon osynlig regel. Däremot avslutas trådar som har gått från användbara till fyllda av pajkastning och allmän skit. Trådar som inte tillför något på forumet utom ilska och bråk på grund av riktigt dålig argumentationsteknik, dåliga formuleringar - medvetna eller ej - och en ovilja att ta till sig andras argument. Det finns ingen censur mot diskussioner men dessa trådar är inte längre diskussioner. Varför ska de tillåtas fortsätta?

Gissa varför denna tråd fortfarande finns kvar alls? För att du har helt rätt i att "man lär sig mer att kunna diskutera ämnen hur känsliga dom än är" och den är fortfarande saklig och håller sig till ämnet.

Vad har en dyslexi att göra med inlägget du svarade på ÖVER HUVUD TAGET? Eftersom det var du som drog upp den kan jag påpeka att den för övrigt inte bör hindra dig från att åtminstone försöka använda någon sorts skiljetecken någon gång emellanåt.

Jag har aldrig sagt man bör tillåta folkhat, rasism, personangrepp inte heller pornografi och sen handlar inte allt om mig men modereringen på hårdvaru delen tycker jag är helt ok men det är resten som är för hårt modererad och det är helt enkelt inte svårare än så och är ganska många trådar som blivit låsta med tveksamma underlag

Jag förstår om man låser trådar där ämnet i fråga är bortom tvivel ut argumenterat och jag har förståelse man städar bort personangrepp o.s.v men nivån har varit väldigt tajt i många ämnen utanför hårdvarudelen ....thats it

Dyslektisk.... kommer från tidigare i tråden då det var humor att säga åt en som är dyslektiker att han väljer ordstrider och ironin var lite rolig ...och så enkelt var det

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Helt rätt. Han hatar feminister för att de gör sig till offer och vägrar lyssna på andra. Avsaknaden av självinsikt är verkligen total.

Nej jag hatar dom inte och jag hatar ingen för deras åsikter eller hudfärg eller religion men jag tycker många radikala feministers åsikter är korkade vilket är en ganska stor skillnad och är inte vad tråden handlar om men tycker det kan vara värt att klargöra när du gled in på ämnet som vi redan har diskuterat några gånger och jag har nämnt tidigare

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem
Skrivet av lord_vasagos:

Jag har aldrig sagt man bör tillåta folkhat, rasism, personangrepp inte heller pornografi och sen handlar inte allt om mig men modereringen på hårdvaru delen tycker jag är helt ok men det är resten som är för hårt modererad och det är helt enkelt inte svårare än så och är ganska många trådar som blivit låsta med tveksamma underlag

Jag förstår om man låser trådar där ämnet i fråga är bortom tvivel ut argumenterat och jag har förståelse man städar bort personangrepp o.s.v men nivån har varit väldigt tajt i många ämnen utanför hårdvarudelen ....thats it

Dyslektisk.... kommer från tidigare i tråden då det var humor att säga åt en som är dyslektiker att han väljer ordstrider och ironin var lite rolig ...och så enkelt var det

Nej jag hatar dom inte och jag hatar ingen för deras åsikter eller hudfärg eller religion men jag tycker många radikala feministers åsikter är korkade vilket är en ganska stor skillnad och är inte vad tråden handlar om men tycker det kan vara värt att klargöra när du gled in på ämnet som vi redan har diskuterat några gånger och jag har nämnt tidigare

Nej, det var inte jag som gled in på ämnet. Det var du som tvunget skulle börja blanda in feminism och politik i den här tråden. Mitt exempel skulle bara ge sken av att du inte själv klarar att undvika beteenden som du anklagar andra för. Det blir ganska mycket hyckleri då.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av serverfel:

Alltså. Vad fan!? En feminist är en person som vill att din mamma skall ha samma möjligheter och rättigheter som din pappa. Varför är det så fult?

Det kan man ju undra.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av lord_vasagos:

Jag har aldrig sagt man bör tillåta folkhat, rasism, personangrepp

Skrivet av lord_vasagos:

Nej jag hatar dom inte..

Yeah right...

Skrivet av lord_vasagos:

Klart det ska vara lika för alla men feminism i dag handlar inte om samma rättigheter utan drivs på av ultraradikala sinnesslöa hen kossor och tycker man kan dra många paralleller med gårdagens bibelfundamentalister då dom är ungefär lika lyhörda och har inget i en regering att göra

Sen verkar dom flesta av dessa feministiska raketforskare ha ganska grav psykisk ohälsa och för höga testosteron halter och en skottkärra femalbalans skulle inte bita på deras p.m.s så finns mer anlednigar än 10 att inte ha dom i en regering

En stor del av den kvinnliga befolkningen idag skulle säkert identifiera sig som feminister. Är inte inlägg som detta personangrepp eller folkhat så vette fan vad som är det.

Ditt uttalande är för mig lika märkligt och verklighetsfrånvänd som om någon hade kläckt ur sig:

"Sweclockers medlemmar är inte längre vanliga datorintresserade personer, de är svettiga, osociala nollor som kommer bli massmördare av för mycket tv-spel." eller "folk som röstar på SD är inte folk som vill ha en restrektivare-invandringpolitik eller värna om traditioner utan bönder som springer omkring och vill slå ner invandrare och vänsterpack med järnrör".

ps. Om du inte inser det själv så är din bild av feminism lika sne som de som tror att alla SD-röstare är nazister.

Permalänk
Medlem
Skrivet av serverfel:

Alltså. Vad fan!? En feminist är en person som vill att din mamma skall ha samma möjligheter och rättigheter som din pappa. Varför är det så fult?

Feministbegreppet är shanghaiat av postmodernister. Det har tappat all precision.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Piece of Cake:

Intressant att du direkt antar att det är just den slutsatsen jag avsåg. Det enda jag skrev var att man borde dra sin egen slutsats, inte blint lita på vad någon annan säger, något du verkar göra utan att blinka. Eftersom du inte anser att det ämnet har någon grund så innebär det att det antingen finns mycket information som motbevisar vad som sades i klippet, eller att du blint tror på att det inte stämmer. Eftersom du själv skriver att det är ensidig information (något jag aldrig nämnde) så skulle det i så fall betyda det senare vilket snarare säger mer om dig och hur du drar dina slutsatser än nånting om ämnet i sig.

Det lustiga här är att jag lade ingenting hos dig, men du väljer att tillskriva mig massa skräp som du uppenbarligen inte har en susning om. Projektion much?

Blir fortsatt förbluffad över hur "sanningssökare" alltid är så blinda för de berg av forskning och vetenskap som inte passar deras världsbild.

Visa signatur

7800X3D - 7900XTX - QD-OLED 34" AW3423DW

Permalänk
Medlem
Skrivet av TotalF:

Jag håller med och INTE håller med, på samma gång. En slags Schrödingers brasklapp om du så vill.

Det som jag, mellan raderna, menade med att jag inte brydde mig om daily stormers problem var att de är ett icke-problem för mig. Jag har väl läst om sajten i förbifarten ett par ggr, himlat med ögonen över folks generella dumhet och gått vidare med livet. Att de, eller vem som helst för den delen, skulle ha svårt att hitta nån att hosta innehåll ser jag inte som censur utan valfrihet. Att bli publicerad är inte en rättighet och saluför man, ska vi kalla det okonventionella, åsikter så får man rakt av räkna med att möta på lite motstånd i livet.

Ska vi snacka censur på riktigt så kan vi väl peka på diktaturer och liknande som fängslar journalister, om inte värre...

Att de inte kan räkna med att bli bemötta är ju en sak, de för ju ändå en radikal politik som få vill befatta sig med och ska vi vara helt ärliga så kan man se nazisternas agenda som ett hot mot demokratin.

Att neka folk service och tjänster p.g.a. meningsskillnader är dock oförsvarbart så länge inte människorna i fråga har begått något brott (vilket jag utgår ifrån att de faktiskt inte har, för annars blir diskussionen en helt annan). Det är som att vägra servera folk av annan religion på restaurang.

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yorg:

Det lustiga här är att jag lade ingenting hos dig, men du väljer att tillskriva mig massa skräp som du uppenbarligen inte har en susning om. Projektion much?

Blir fortsatt förbluffad över hur "sanningssökare" alltid är så blinda för de berg av forskning och vetenskap som inte passar deras världsbild.

Coolt, först drar du en straw man och när jag påpekade det så tillskriver jag dig skräp. Tack för att du visade det för mig nu, hur kunde jag missa den logiska slutsaten själv?

Jaha, så först finns det bara ensidig information och sen finns det helt plötsligt berg av forskning och vetenskap. Intressant. Notera att jag fortfarande syftar på videoklippet och inte din straw man om platt jord osv.

Visa signatur

Den här texten är helt j*vla onödig, men den ska vara här helt enkelt.
The Sleeper: Intel Core i7 930+Noctua NH-C12P SE14, Gigabyte GA-X58A-UD3R, XFX HD6970, Corsair 6GB 1600MHz, be quiet! Dark Power Pro P8 750W, WD Black 640GB, Lian Li PC-A77F
MacBook Pro 4,1 17" iMac 12,2 27" Retina MacBook Pro 12,1 13"
CITERA VID SVAR PÅ MINA INLÄGG SÅ ATT JAG FÅR EN NOTIS!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av sKRUVARN:

Yeah right...
En stor del av den kvinnliga befolkningen idag skulle säkert identifiera sig som feminister. Är inte inlägg som detta personangrepp eller folkhat så vette fan vad som är det.

Ditt uttalande är för mig lika märkligt och verklighetsfrånvänd som om någon hade kläckt ur sig:

"Sweclockers medlemmar är inte längre vanliga datorintresserade personer, de är svettiga, osociala nollor som kommer bli massmördare av för mycket tv-spel." eller "folk som röstar på SD är inte folk som vill ha en restrektivare-invandringpolitik eller värna om traditioner utan bönder som springer omkring och vill slå ner invandrare och vänsterpack med järnrör".

ps. Om du inte inser det själv så är din bild av feminism lika sne som de som tror att alla SD-röstare är nazister.

Men nu är det fortfarande radikala feminister det talas om och jag tycker en stor mängd har helt sjuka åsikter som lady dahmer tex och där stämmer beskrivningen bra och skulle aldrig kalla mig feminist pga den extremare grenen och känner inge hat utan tycker dom är blåst helt enkelt "dom radikala" och tycker nazister med är blåsta av samma orsak som radikala feminister

så vill du diskutera vidare så kan vi göra det men kanske ska gå tillbaks OT så TS får sin fråga besvarad och ta det i en annan tråd

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem
Skrivet av scienta:

Att de inte kan räkna med att bli bemötta är ju en sak, de för ju ändå en radikal politik som få vill befatta sig med och ska vi vara helt ärliga så kan man se nazisternas agenda som ett hot mot demokratin.

Att neka folk service och tjänster p.g.a. meningsskillnader är dock oförsvarbart så länge inte människorna i fråga har begått något brott (vilket jag utgår ifrån att de faktiskt inte har, för annars blir diskussionen en helt annan). Det är som att vägra servera folk av annan religion på restaurang.

Håller inte med dig. Och enligt svensk lagstiftning så är det inte samma sak som att neka någon att äta på restaurang pga religion, se diskrimineringslagstiftningen. Citat "Lagen syftar till att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.".

Visa signatur

Ryzen 7 7800x3d | MSI 650 Tomahawk Wifi | Corsair Vengeance RGB 2 × 16 GB 6000 MHz | GWD GeForce RTX 4090 Phantom GS | 3x SSD 256+512+512GB | ASUS TUF Gaming 1000W Gold | Corsair 7000D Airflow | Samsung Neo G9 240Hz HDR/LG 27GN950 4k 140Hz | Oculus Quest 2

Permalänk
Medlem

Vilken mysig tråd.
Kan vi inte alla kramas och kasta verbala pajer om vilket lag som är bäst istället, (röda, blå och det gröna laget.)?
Hellre död än röd, kan vi fortsätta därifrån.

Efter att ha varit på Twitter så känns den här tråden ganska stel.
Behöver fler synonymer, hem, traps TERFS etc.
Jag gillar faktiskt ordet hen, mest för att "hen är en idiot" låter jävligt bra när man säger det och ger lite extra sting.

Helvete klockan är 3, nattis..

Permalänk
Medlem

Efter att läst denna tråd tycker jag det är bra att Sweclockers moderatorer modererar på det sättet de gör, här i tråden ser man vad som händer om detta inte skulle ske.
Ser också att moderatorerna har en sund inställning till hur de jobbar så jag är inte orolig.

Vill ni ha högt i tak och slippa "åsiktskorridoren" eller "censur" är ni välkomna till Flashback.

Visa signatur

RYZEN 7-3700X ,ASUS Crosshair VI HERO ,G.skill Ripjaws V Black 3600MHz 32GB ,Noctua NH-D15-SE-AM4 ,Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 250GB , ASUS Geforce RTX 3080ti TUF Gaming ,Fractal Design Define R5 , Corsair RM850x 850W

Permalänk
Medlem

Tror Sweclockers på den där galna religionen LBTQ?
I Canada infördes nyligen en lag som säger att du inte föds bög, det är ditt eget val.... Precis tvärtemot vad alla skrek under min uppväxt... det va inget val, man bara föddes sån och det är inget fel på det. vilket gör att alla böghatare kan skrika mer och säga "det är ju ditt val, så ändra dig!!"

om jag är man (genetiskt, och med könsdelar), men går runt i klänning och är väldigt feminin av mig, då måste folk säga "hon, henne etc" till mig, annars kan jag polisanmäla personerna (detta fungerar i UK), det är straffbart.

I sverige ingår det i hets mot folkgrupp lagen till och med, eller ska införas närsomhelst.

Det finns bara 2 kön, en kvinna som klär och beter sig manligt är fortfarande en kvinna, som man säger hon/henne till. för hon/henne har med könet att göra, inte vad du känner dig som.

Om jag har fel måste alla kalla mig "ers nåd" eller "GUD", då jag sexuellt identifierar mig som en 3 meter lång 4 årig svart arabkinesflicka från Mars

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av TotalF:

Jag håller med och INTE håller med, på samma gång. En slags Schrödingers brasklapp om du så vill.

Det som jag, mellan raderna, menade med att jag inte brydde mig om daily stormers problem var att de är ett icke-problem för mig. Jag har väl läst om sajten i förbifarten ett par ggr, himlat med ögonen över folks generella dumhet och gått vidare med livet. Att de, eller vem som helst för den delen, skulle ha svårt att hitta nån att hosta innehåll ser jag inte som censur utan valfrihet. Att bli publicerad är inte en rättighet och saluför man, ska vi kalla det okonventionella, åsikter så får man rakt av räkna med att möta på lite motstånd i livet.

Ska vi snacka censur på riktigt så kan vi väl peka på diktaturer och liknande som fängslar journalister, om inte värre...

Problemet är att det aldrig stannar där. Det kommer bli mer och mer. Förr eller senare kommer dina åsikter också att bli obekväma och då kommer censuren vara betydligt större problem för dig personligen misstänker jag.

Titta bara på försök att förbjuda eller ändra lite äldre böcker (Tintin till exempel) för att de innehåller saker som idag anses som icke politiskt korrekta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av geson:

Tror Sweclockers på den där galna religionen LBTQ?
I Canada infördes nyligen en lag som säger att du inte föds bög, det är ditt eget val.... Precis tvärtemot vad alla skrek under min uppväxt... det va inget val, man bara föddes sån och det är inget fel på det. vilket gör att alla böghatare kan skrika mer och säga "det är ju ditt val, så ändra dig!!"

om jag är man (genetiskt, och med könsdelar), men går runt i klänning och är väldigt feminin av mig, då måste folk säga "hon, henne etc" till mig, annars kan jag polisanmäla personerna (detta fungerar i UK), det är straffbart.

I sverige ingår det i hets mot folkgrupp lagen till och med, eller ska införas närsomhelst.

Det finns bara 2 kön, en kvinna som klär och beter sig manligt är fortfarande en kvinna, som man säger hon/henne till. för hon/henne har med könet att göra, inte vad du känner dig som.

Om jag har fel måste alla kalla mig "ers nåd" eller "GUD", då jag sexuellt identifierar mig som en 3 meter lång 4 årig svart arabkinesflicka från Mars

Man skulle kunna tro det när man läser såna här trådar men det är många som inte har tid eller ork att käfta med moderatorerna sida efter sida.

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av anon127948:

Problemet är att det aldrig stannar där. Det kommer bli mer och mer. Förr eller senare kommer dina åsikter också att bli obekväma och då kommer censuren vara betydligt större problem för dig personligen misstänker jag.

Titta bara på försök att förbjuda eller ändra lite äldre böcker (Tintin till exempel) för att de innehåller saker som idag anses som icke politiskt korrekta.

Hm, det är inte konstigt att det blir märkliga diskussioner i forumet när saker sammanblandas som lera och järn. Debatten om dessa böcker är en separat fråga, och har definitivt inget med att åsikter kommit att bli obekväma att göra. Jag ämnar inte heller kommentera den debatten. Du ger, genom detta godtyckliga hopplock av egna uppfattningar och pseudohistoria, ett typexempel på varför den här typen av debatter gör sig särdeles dåligt i ett teknikforum.

Hergé föddes i ett Belgien som fortfarande var en kolonial makt. Hans liv överlappades med ett par år av Leopold II, mannen som personligen, oavsett hur bisarrt det låter, gjorde sig till ägare Kongo och förslavade hela befolkningen. Detta är en av Europas största skamfläckar. För att girigt tjäna pengar på gummi dödades någonstans över 10 miljoner kongoleser. Skrämmande antal människor fick sina händer och fötter avhuggna, som en form av bestraffning för att de inte underkastade eller orkade utföra omänskligt slavarbete. Du kan fortfarande se statyer av Leopold II i Belgien och ämnet är ytterst känsligt, då många fortfarande ser honom som en statsbyggare av ett rikare Belgien.

Det gör mig rentav förbannad att du ens har mage att kasta dig ur svepande påståenden om "obekväma åsikter" och "icke politiskt korrekta" uppfattningar utan att uppenbarligen veta jota om den verkliga historiska bakgrunden. Bokdebatten är en sak, men historiska fakta är ofrånkomliga.

---

Med lite eftertanke förstår du kanske varför det är bäst att hålla sådana här ämnen utanför? Som irrelevanta mantran solkas inte sällan trådar ner med påståenden om både ditt och datt. Låt oss ha en trevlig plats för diskussioner om sådant som är av gemensamt intresse.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TotalF:

Håller inte med dig. Och enligt svensk lagstiftning så är det inte samma sak som att neka någon att äta på restaurang pga religion, se diskrimineringslagstiftningen. Citat "Lagen syftar till att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.".

Att citera svensk lagstiftning till ett amerikanskt fall ger ju inte så mycket. Och problemet kvarstår, det är ju lika fel att neka någon p.g.a. religion som politisk sympati, oavsett vad lagen faktiskt säger.

Tänk bara på implikationerna. Ett samhälle skulle kunna tvinga sina medborgare till en politisk läggning, enbart genom att neka service. Vart finns det demokratiska i det?

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem

Att argumentera för sin rätt att _inte_ säga "hen" är ett av det dummaste argumentet som finns.
Om du är en person som inte känner dig bekväm som en "han" eller "hon" och ville hellre bli kallad för "hen", vart är problemet att visa lite respekt?

Det innebär inte att du måste tycka om individen, själv identifiera dig som han/hon, utan endast ett sätt att minska negativiteten i samhället.

Är lika dumt som att sitta och gråta för att det heter chokladboll och inte n-boll längre.

Visa signatur

CPU [Ryzen 7 3800XT] GPU [Red Devil RX 5700 XT 8GB]
PSU [Antec HCG Gold 750W]
MOBO [MSI B550-A Pro]
Chassi [Phanteks Entoo Pro M]

Permalänk
Skäggig legend
Skrivet av Snorlena:

Så vad använder du för ord för att beskriva en person du ej vet könet på?
Sen har vi personer som varken vill identifiera sig som han eller hon, vad vill du kalla dem om inte hen?

Personen.

SÅG DU PERSONEN SOM KÖRDE OM MIG I 150 BLÅS?!
Hur många personer finns det i denna lokal?

Person är ett perfekt ord istället för hen.
Personen i frågan, istället för: hen i frågan osv...
____________________________________________________________________________
Vi hade en provanställd på firman precis, hon var här i 2 dagar innan som skickade ett mail ang kränkning. Vi använde inte Hen mot personen.

Bra, då slipper vi denne människa. (eller attackhelikopter om personen vill känna sig vid det könet)

Titta, jag behövde inte skriva om det var en kille eller tjej, gick galant.

Hen är HELT onödigt.

Visa signatur

Tråden om Skägg!
My cave...
Ryzen 5 3600@4,3Ghz - 16GB CL16 - RTX 3070 - Kingston Fury M.2 2TB
🎧Schiit Hel + DT-770 PRO - NAD C316 - B&W 685 - LG 65" OLED B6
 Watch Series 5 4G - Macbook Pro 13" 2015 - iPhone 11 PRO 256GB 