Permalänk
Medlem

Egna PSU kablar

Hade tänkt ge mig på att dra nya kablar ifrån PSU och utåt med sleeve's...
Hittar ingen relevant info om detta mer än att "18 Gauge wire" ska funka.

Har vi någon här som gjort egna 24pins kablar tex till ett custombygge för att få perfekta längder etc som kan skina med sin kunskap?
fått fram att 18 gauge ska vara 1.02mm men hittar inte denna storlek på google...

Koppar? stål? trä? material dvs, enledad? flerledad?

Vet att jag kan ju slakta en kabel ur datorn och utföra en obduktion men vill helst inte göra detta innan det mesta är klart så all hjälp uppskattas!

Permalänk
Medlem

Ja du, vad du menar med "18 Gauge wire" brukar på fackspråk kallas AWG18, eller 1mm2. Flerkardelig, det du kallar flerledad, definitivt annars blir det stelt som fasen.
Annat som behövs är Crimptång någon kopia av Molex Mini-Fit.Jr eller liknande. Hylsor att sätta på kablarna som sedan förs in i kontakthuset. Om "ATX-kontakt" är samma som Molex Mini-Fit.Jr serien låter jag vara osagt med tanke på nyckling och max ström genom hylsor osv.
Kom ihåg också att strömmen som ska gå genom kabel, kabels längd samt totala resistansen i kabel påverkar vilken dimension som är lämpligt. Men AWG18 låter vettigt på kortare sträckor.

Edit: Hittade lite nyttigt här http://www.tomshardware.co.uk/power-supply-specifications-atx...
Huruvida denna källa är korrekt kan jag tyvärr inte svara på men det ser riktigt ut.

Visa signatur

MSI K9N SLI Diamond | MSI Diamond HDMI 7600GT | AMD X2 4200+ | 1GB Kingston HyperX| 32" LG 5000:1 screen | Asus EeePC 701

Permalänk
Medlem

Tackar så mycket för svaret! 1mm2 gav bättre resultat än 1.02mm!