Objektiv som passar för bilder på t.ex. månen?

Permalänk

Objektiv som passar för bilder på t.ex. månen?

Tänkte fråga er ifall nån har nått förslag på ett objektiv för 1000kr ungefär. Hade vart kul om man kunnat ta ett hyfsat kort på månen tillexempel.

Kameran heter Nikon D5300

Supertacksam för tips och råd!

Rubrik /mod
Permalänk
Medlem

Canon har ett väldigt prisvärt 50mm f1.8 objektiv for runt den summan. Ser att Nikon har något liknande, vet dock inte om den är lika prisvärd som Canons motsvarighet. Men har du tänkt ta kort på månen så behöver du nog något zoom-objektiv och det är dyrare, i alla fall om du vill ha ett bra objektiv. På Scandinavian Photo så finns två 70-300 objektiv för strax över 1000-lappen. Om det är bra vet jag dock inte, de får någon annan besvara.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Som mycket annat här i livet så får man vad man betalar för även inom foto. Med det sagt så är det väldigt svårt att hitta bra objektiv (teleobjektiv 300mm < ) för månbilder för 1000:-. Kanske om du har flyt kan du hittat något begagnat.

De problemen som man stöter på med billigare alternativ är saker så som: Slö/godtycklig autofocus, oskärpa och kromatisk aberration. Beroende på hur kräsen du är kan det ju gå att hitta alternativ.

Visa signatur

Mina utvecklade browser extensions:
Prisjakt Snabbsök för Chrome

Permalänk
Hedersmedlem

@christofferghs: *Rubrik justerad*

Jag redigerade rubriken åt dig. Kom ihåg att en tydlig rubrik ofta ger dig rätt hjälp fortare och dessutom gör det mycket enklare att navigera i forumet.

Citat:

§3.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.

Permalänk
Medlem

Tror ett bra alternativ med din tighta budget vore en teleconverter till exempelvis M42-objektiv och ett objektiv. Eller bara ett objektiv med stor brännvidd för M42.

Här har du ett helt paket som skulle ge dig 400mm.
https://www.ebay.com/itm/LENS-HANIMAR-TELE-LENS-4-5-200-M-42-...

Enbart objektiv:
https://www.ebay.com/itm/RMC-Tokina-Tele-Auto-300mm-1-5-6-ext...

Vet inte något om dessa, om priset är bra eller om objektiven är bra, men det bör finnas mängder av kombinationer och man får göra lite research.

Du behöver en adapter EF-S till M42 och sen får du fotografera manuellt, men månen är ju bland de enklare motiven

Visa signatur

Solen i africa! Hjälp snabbt. Tävling i klassen!
Det var High noon.
Om solen i Africa en truckförare kommer från East till Weast på huvudvägen. och exact vid eqvatorn vid Africa. Landskapet är totalt slät. På en tidpunkt var solen så ett par telestolpar gjorde så att det blev skugga.
3 gissar jag på, men kan inte förklara?