Permalänk

Moln lagring till smart tv

Det är så att jag funderar på att skaffa en extern hårddisk hemma för moln lagring. Går det att koppla upp en sån till en smart tv? Hade varit sjukt smidigt att spela in program som lagras direkt till den. Jag antar att alla dessa moln appar inte finns i i Tv:n men går det ansluta någon extern usb adapter av någon slag som överför filerna till denna hårddisk?

Permalänk
Medlem

Omöjligt att svara på utan att veta exakt vilken TV du har. TV med inspelningsfunktion har oftast egen lagring, och krypterar filerna för att man inte ska kunna kopiera dem någonstans. TV med inspelningsfunktion, utan inbyggd lagring är däremot ofta mer samarbetsvilliga, och man kan ansluta lagring över USB, så länge den bara känner igen lagringen för vad det är, går det sedan att spara sina filmer där.
Som regel finns det fortfarande ingen funktion för att flytta filerna därifrån till någon annan lagring, men iom att det är USB baserat går det att koppla in det i backup porten på vilken NAS som helst, och kopiera över det där.
Och jag antar att det egentligen är det du vill. Vilken smartTV som helst kan spela media via nätverket. En del apparater kräver DLNA, andra är nöjda med vilken nätverkslagring som helst, och får extra funktioner från DLNA, och ytterligare andra skiter helt i DLNA stöd.

Vad det gäller inspelning och lagring på en nätverksdisk, vet jag ingen smartTV som gör det. Man vill helt enkelt ha bättre kontroll på lagringsmedia än vad nätverket ger. Det finns kanske, jag känner bara inte till det. Men en liten server med TV kort, och multipla kanalväljare, låter dig glatt spela in till disk, och pusha inspelat material till din nätverkslagrings-area / NAS. Det blir säkert spännande som fan att konfigurera ett sådant system dock.

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk

Jag har en lg oled55b6v. Så jag förstår det så måste jag ha en externhårdisk till min tv för lagring av inspelning. Men om min tv inte har några lagringsbekränsningar så borde det gå att koppla in en NAS till den? Frågan är ju om det är möjligt att göra den överföringen trådlös? Kommer verkligen Tv:n kunna söka upp min NAS trådlös?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

LG har som standard i WebOS, att du kan spela in på USB ansluten lagring. Inte över nätverket. De hör även till de som krypterar filerna även på extern lagring, så du kan bara spela upp dem på just den TV'n.
Om man kan spela in med TV'n, och lägga dem på en nätverkslagring, för att sedan spela upp dem med samma TV, vet jag faktiskt inte. Jag vet inte ens vilket filformat TV'n lagrar i, så det är svårt att säga. Stoppa i ett större USB minne, och se vad den säger, så har du en utgångspunkt.

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.