Sälja gaming saker via ett Instagram konto? (istället för att använda säljappar och facebookgrupper)

Permalänk

Sälja gaming saker via ett Instagram konto? (istället för att använda säljappar och facebookgrupper)

Hej har märkt att många personer börjar använda traditionella plattformar till nya ändamål. Där folk börjar sälja sina saker begagnat på. Allt ifrån appar där du kan annonsera gratis, Olika Köp och Sälj Facebookgrupper, Sweclockers Marknad, Olika hemsidor, Blocket.se och liknade sidor. Jag funderar på att sälja gaming saker jag inte har någon användning för via Instagram. Alltså sälja gaming saker via ett Instagram konto. Istället för att använda säljappar och Facebookgrupper, Sweclockers marknad då jag tycker att min annonser i dessa plattformar snabbt blir en i mängden. Även här på Sweclockers går det fotast ganska svårt att få sålt saker och jag har inte heller alltid lust att spendera pengar på att betala annonser alla gånger på Blocket.se, Sweclockers då det inte alltid finns en garanti att du får sålt dina saker du inte använder därför vill jag starta ett Instagram konto för då kan man göra gratis annons via inlägg.

Det jag vill diskutera kan detta verkligen funka eller skulle det bli en flopp att sälja saker via ett Instagram konto?

Finns några tips hur man når ut till personer och rätt målgrupp, personer?

Sen annan sak jag funderar på hur är det egentligen med skatt på saker man säljer begagnat via Blocket.se, Sweclockers, Köp och Sälj grupper på Facebook och liknade? Har inte tänkt riva det som ett företag utan mest för att bli av med överblivna saker som jag tex kanske inte använder längre. Vill ha en diskussion men samtidigt lite tips. Hur är det med Postnord nuförtiden med att skicka saker till en köpare som inte bor i närheten tex säg att jag säljer en mobilladdare jag inte använder och jag väljer spårbart med Postnord och den skulle försvinna är Postnord skyldig att ersätta för något eller så eller hur funkar det?

Varför jag förresten tänkte Instagram är för att det är smidigt att kunna använda mobilen och att det går snabbt att fixa bilder och skriva text och sen få kontakt med någon via DM.

Permalänk
Medlem

Tänker direkt på den där irriterande reklamen schpock eller något liknande.. Säkert mindre korkad stavning än jag drog till med men googlar du så finner du nog

Gällande att post nord skulle stå för något vid fel så kan du glömma. Vill du vara lite säker så är det postförskott som gäller. Tror blocket paket är ett bättre alternativ, om inte det tillomed är samma sak. Oklart om man får driva köp/sälj via Instagram, har inte läst igenom avtalet så pass noga, men bör stå något när man skapar kontot.

Skatt betalar du inte på det du säljer då du inte går med vinst, det är begagnade saker du köpt o betalat skatt för redan. Dock! Om det görs väldigt många insättningar och låt oss trolla med tanken att det börjar trilla in några hundra tusen kronor per år så lär det göras en granskning på dig, men då lär du o andra sidan inte bara sälja begagnade saker du längre inte behöver också.. Utan troligen något helt annat.

Permalänk

@MrWhizeguy: Tack för tipsen och jag vet inte heller om det är tillåtet att ha ett Instagram konto som ett "säljkonto" att sälja begagnade saker på men det värsta som kan hända är väl att de skulle stänga ner kontot gissar jag på.