Breda horisontella linjer i utskriften på skrivaren, varför??

Permalänk
Medlem

Breda horisontella linjer i utskriften på skrivaren, varför??

Har varit hos en kompis och försökt reparera en bläckstråleskrivare. Den lämnar oönskade breda vita linjer med jämna mellanrum.

Så jag bytade patroner och skrev ut och det kom svarta punkter på utskriften. Efter några körda underhålls-program av tillverkaren, typ rengöring och justering av skrivarhuvud och munstyckekontroll så fortsätter skrivaren att med jämna mellanrum lämna en centimeters vitt mellanrum var fjärde centimeter på utskriften. De svarta fläckarna är däremot borta.
Eftersom att det alltid har använts original-patroner verkar det konstigt. Det är en Epson xp-615 och cirka 4 år gammal. Det har aldrig använts våld, dragits papper i matningen i skrivaren.

Hade det varit en laserskrivare så kunde det vara fel på trumman men nu gäller det en bläckstråleskrivare. Har ni råkat ut för detta fel med regelbundna vita horisontella linjer och i så fall vad beror det på ???

Kompisen tycker det känns lite knasigt att ha lagt ut 800 kronor på nya patroner och problemet kvarstår samt att efter alla testutskrifter och utfört rekommenderat underhåll så är bläcket snart slut.

Permalänk
Medlem

Mer eller mindre standard på konsumentbläck. Aldrig värt att köpa nya patroner om den en gång börjat strula typ.

Visa signatur

”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”

Permalänk
Medlem

Är det som HP där du byter munstycke eller canon där man fyller på bläcket?
Oftast har munstycket kläggat igen på varianten där man fyller på bläck (tokig konstruktion, bättre där patronen är något dyrare men "det blir en ny skrivare" varje gång man byter)