Postnord inför ny avgift på paket från Kina

Permalänk
Skrivet av erkew:

Vad pratar du om? Det är inget negativt obevisbart du ska bevisa. Du kom med ett påstånde om att de var tvungna att införa det den 1 mars, viilket är i högsta grad bevisbart.

Postnord och Tullverket har förstås haft en massa samtal med varandra och det är knappast troligt att alla detaljer av dessa samtal nämnts i pressen. Om du kontaktar Tullverket och begär ut samtliga offentliga handlingar om detta, hittar du säkert en massa uppgifter som pressen har utelämnat, kanske även något angående detta datum.

Skrivet av gaminggirl:

Rek = Rekommenderat brev. Ett rek är försäkrat, spårbart förstaklassbrev / paket. I Sverige ligger försäkringsnivån på upp till 10 000 men det kan variera från land till land. Viktiga hållpunkter är att man måste både skriva under och visa legitimation för att få ut det, och hämtar man för någon annan måste man ha både egen signatur och den man hämtar förs. Plus bådas legitimationer.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Rekommenderad_f%C3%B6rs%C3%A4nd...

Om försäkringsvärdet är 10.000 kr är det dock inte en rekommenderad försändelse utan en "assurerad försändelse". Det förstnämnda har ett kolli-id som börjar med "R" och jag tror att det börjar med "V" för det sistnämnda.

Vad man behöver göra för att hämta ut en rekommenderad försändelse varierar från land till land. I Sverige verkar Postnord ha hittat på att man inte vill göra mer än vad det internationella avtalet kräver vad gäller rek från Kina, vilket betyder att sådana försändelser kan dimpa ner direkt i postinkastet, medan försändelser från andra länder får säkrare hantering. Eventuellt går assurerade försändelser till ombudet även om de kommer från Kina. Du kan även begära att få ett leveransbevis (skrivs under vid utlämnandet och skickas tillbaka till avsändaren, kostar extra) och då antar jag att Postnord tvingas låta försändelsen gå till ombudet för underskrift.

Skrivet av SwedZi:

@Petterk: Ja jag har funderat på att importa och sedan 3pl, men blir som sagt extremt mycket hantering och problem med likviditet, speciellt när det är olika storlekar på alla varor också.. sen är även frågan om varorna verkligen kommer bli så mycket billigare för kund än dom är nu med avgiften om man ska betala 3pl för varje produkt dom skickar och packar.

Vet inte riktigt vad det finns för andra alternativ dock, en möjlighet är ju som sagt att helt enkelt skriva att 75kr + moms kan tillkomma vid utlämning av paket och se hur mycket det påverkar.

Något säger mig att en köpare lättare blir arg om betalningen delas upp i två delar (en betalning till dig och en till betalning efter att försändelsen kommit till Sverige) och att kunder lättare kan acceptera att betala 100 kr inkl. 20 kr moms till dig (du kallar det förstås för "fraktfritt") än att betala 20 kr först och sedan 75 kr avgift+5 kr moms vid leveransen.

Skrivet av erkew:

Folk kanske dock försöker samfrakta mer när det gäller billiga varor.

Visst. Ska både du och din kompis ha samma sak, skickar ni grejerna tillsammans så blir det bara en avgift.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kommenterande:

Postnord och Tullverket har förstås haft en massa samtal med varandra och det är knappast troligt att alla detaljer av dessa samtal nämnts i pressen. Om du kontaktar Tullverket och begär ut samtliga offentliga handlingar om detta, hittar du säkert en massa uppgifter som pressen har utelämnat, kanske även något angående detta datum.Om försäkringsvärdet är 10.000 kr är det dock inte en rekommenderad försändelse utan en "assurerad försändelse". Det förstnämnda har ett kolli-id som börjar med "R" och jag tror att det börjar med "V" för det sistnämnda.

Vad man behöver göra för att hämta ut en rekommenderad försändelse varierar från land till land. I Sverige verkar Postnord ha hittat på att man inte vill göra mer än vad det internationella avtalet kräver vad gäller rek från Kina, vilket betyder att sådana försändelser kan dimpa ner direkt i postinkastet, medan försändelser från andra länder får säkrare hantering. Eventuellt går assurerade försändelser till ombudet även om de kommer från Kina. Du kan även begära att få ett leveransbevis (skrivs under vid utlämnandet och skickas tillbaka till avsändaren, kostar extra) och då antar jag att Postnord tvingas låta försändelsen gå till ombudet för underskrift.Något säger mig att en köpare lättare blir arg om betalningen delas upp i två delar (en betalning till dig och en till betalning efter att försändelsen kommit till Sverige) och att kunder lättare kan acceptera att betala 100 kr inkl. 20 kr moms till dig (du kallar det förstås för "fraktfritt") än att betala 20 kr först och sedan 75 kr avgift+5 kr moms vid leveransen.Visst. Ska både du och din kompis ha samma sak, skickar ni grejerna tillsammans så blir det bara en avgift.

Och hur hade du tänkt att det skulle gå till att inte dela upp betalningen i två delar? Kan ju inte betala avgiften och moms innan den kommer till Sverige.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Citera mig tack, så jag vet att du svarat.

Permalänk
Skrivet av SwedZi:

Och hur hade du tänkt att det skulle gå till att inte dela upp betalningen i två delar? Kan ju inte betala avgiften och moms innan den kommer till Sverige.

Du skickar en jättelåda till Sverige och packar om allt. Då tillkommer förstås även tull eftersom jättelådan förmodligen har ett värde på över 1500 kr.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Inte riktigt, regelverket i EU säger att varan inte får lämnas ut innan importmomsen och eventuell importtull är betald. När varan kommer till en speditör är det i regel bara ett tullombud (ett företag kan själv registrera sig själva som tullombud, eller låta speditören göra det) som kan deklarera varan, och det är den tjänsten vi betalar för som privatpersoner. Företag har också ofta egen tullkredit, här måste vi låna PostNords.

Okej, men då är det väl inga fel av Postnord att utföra denna tjänst?
Det vore självklart bäst och billigare ifall försäljaren själv lägger in skatt i priset när varan säljs. Som på Amazon eller liknande.

Visa signatur

Corsair Air 540 | Asus strix x470-f gaming | AMD Ryzen 7 3700x| 2x8gb 3200mhz RAM | Asus GTX 2070 |2xSSD 512GB(boot) | 2x1tb WD 7200rpm | Cooler Master V1000 1000W | Skärm: ACER XB280HK, Benq 27" 144hz | Win 11 pro N 64-bit

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nollan:

Okej, men då är det väl inga fel av Postnord att utföra denna tjänst?
Det vore självklart bäst och billigare ifall försäljaren själv lägger in skatt i priset när varan säljs. Som på Amazon eller liknande.

Varor som kommer från Amazon i tredje land måste också tulldeklareras, alltså att speditören gör en importdeklaration och ser till att importmomsen blir betald, det är bara att Amazon köpt till tjänsten att de ska stå för kostnaden. Skulle det bli något fel där så hamnar ansvaret fortfarande på mottagaren.

Eftersom vi inte har någon lagstiftning som tvingar speditörerna att ta hand om detta gratis så har vi ändå hamnat på rimlig nivå här. I Danmark är det fortfarande 160 DKK i speditionsavgift för att importdeklarera försändelser över 80 DKK hos danska delen av PostNord. I Frankrike som inte heller har något undantag för moms på postorder från tredje land och tar ut moms från första kronan, så är speditionsavgiften vanligtvis mellan 11,96 till 21 EUR beroende på speditör.

Att PostNord går över till tullager öppnar dock upp för att vi skulle kunna införa Finlands modell, där man betalar in direkt till tullmyndigheten efter paketet kommit till landet. Kräver dock att speditören registrerar alla uppgifter de idag skickar in till Tullverket, men inte får betalt för det Krävs alltså någon form av tvång.

Bättre blir nog EUs kommande regler där säljare från tredje land kommer kunna registrera sig i valfritt EU-land för att själva betala in momsen. Då flyttas nog ansvaret över, och de som sköter sig slipper då att paketet ska ligga på tullager i väntan på att betalas, då de kommer ha en egen tullkredit. Myndigheterna i landet de registrerat sig i fördelar sen momsen vidare till rätt land, ungefär som momsen fungerar på Steam eller App Store idag där den digitala marknadsplatsen inte behöver vara momsregistrerad i 28 länder. Detta ska komma i samband med att EU tar bort möjligheten att undanta försändelser med lågt värde moms. Inte riktigt så att de bygger upp murar, de som inte registrerar sig här kommer dock behandlas ungefär som i Sverige där mottagaren blir importören med alla skyldigheter och får stå för eventuella avgifter. Hur som helst, de kommer kunna konkurrera med e-handlare i EU, särskilt om frakten även i fortsättningen blir låg från många länder. De kanske inte riktigt kommer kunna konkurrera med att köparna slipper moms däremot.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av SwedZi:

Och hur hade du tänkt att det skulle gå till att inte dela upp betalningen i två delar? Kan ju inte betala avgiften och moms innan den kommer till Sverige.

Är lite nyfiken på vad det är för människor som tycker det är en bra idé att köpa av någon här i Sverige och få varorna direktlevererade från Kina... första gången kan jag förstå det, då de säkert inte förstår att det är så det är upplagt, men sedan? Det blir ju självklart billigare att beställa själv från valfri Kina-sida.

Är folk alltså så korkade?

Permalänk
Medlem

@videopac: Märks att du inte vet mycket om försäljning överlag dropshipping är gigantiskt i hela världen. Tänk då dom som tjänar miljoner i månaden i USA även fast amazon och såna ställen finns.

För övrigt så gör du exakt likadant när du köper kläder på HM, alla kläder där kan du köpa direkt ifrån Kina, saken är bara den att dom har importerat det först och sedan säljer med sina märken på, då betalar du även 10x mer än vad jag säljer för, jag behöver inte ha lager eller personal vilket gör att jag ändå kan ha låga priser.

Folk litar inte på kinesiska siter, folk orkar inte jämföra, folk litar på ditt varumärke, folk ser en annons och köper på impuls. Finns hur mycket olika anledningar som helst. All försäljning fungerar iprincip så. Allt går att få tag på mycket billigare om man orkar anstränga sig. 90% orkar inte det och bryr sig heller inte. Plus att hade inte du visat annonsen för dom med varan, så hade dom födmodligen inte vetat att den fanns heller.

Du köper ju kablar på Clas ohlson för 199kr när dom finns för 1 dollar på aliexpress, varför?

Visa signatur

Citera mig tack, så jag vet att du svarat.

Permalänk
Medlem

Vågar man beställa från Aliexpress nu eller är det mer eller mindre garanterat att man får betala extra för dessa avgifter?

Permalänk
Skrivet av Eldorado:

Vågar man beställa från Aliexpress nu eller är det mer eller mindre garanterat att man får betala extra för dessa avgifter?

Om du väntar till en bit in i mars, är jag säker på att det kommer rapporter i den här tråden om hur det går till.

En sak jag funderat på är det som står här:

Citat:

Efter att postorderförsändelsen har registrerats kommer en avisering att skickas ut till mottagarens mobilnummer eller fysiska adress. I aviseringen kommer det framgå belopp och hur betalningen ska ske. Efter att betalningen är registrerad levereras försändelsen, antingen direkt till mottagaren eller till mottagarens ombud beroende på vilken frakttjänst som är vald och storlek på försändelsen,

Hur bär sig Postnord åt för att skicka en avisering till mitt mobilnummer? Numret brukar bara finnas tillgängligt för speditören om försändelsen skickas från Norden, i alla fall om man beställer från de sidor jag brukar använda. Menar Postnord att det där med att avisera till mobilnumret endast kommer ske om man får något från Norden, t.ex. Norge, och att man i alla andra situationer kommer att avisera per brev?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kommenterande:

Om du väntar till en bit in i mars, är jag säker på att det kommer rapporter i den här tråden om hur det går till.

En sak jag funderat på är det som står här:Hur bär sig Postnord åt för att skicka en avisering till mitt mobilnummer? Numret brukar bara finnas tillgängligt för speditören om försändelsen skickas från Norden, i alla fall om man beställer från de sidor jag brukar använda. Menar Postnord att det där med att avisera till mobilnumret endast kommer ske om man får något från Norden, t.ex. Norge, och att man i alla andra situationer kommer att avisera per brev?

PostNord har säkert redan ditt mobilnummer. Ett av få ställen jag ger ut mitt nummer på själv, går alltid att lösa genom att registrera sig för det om inte annat.

Permalänk
Avstängd

Beställde lite saker från Kina nu dom kan inte kräva en avgift när jag beställde den innan datumet.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Beställde lite saker från Kina nu dom kan inte kräva en avgift när jag beställde den innan datumet.

Klart de kan. Har du tur lägger de på avgift enligt det nya systemet, och inte enligt det gamla, då du skulle betalat 125:- + moms och eventuellt tull. Nu har du i alla fall en chans att få den lägre kostnaden.
Lagen har varit väldigt entydlig i åratal. Det ska betalas moms från första kronan. Posten har varit precis lika tydliga. De har tagit ut 125:- för att administrera moms hanteringen. Att de har låtit saker glida mellan fingrarna ändrar inget, och när dina grejer fastnar i tullfiltret, kommer de förvänta sig att du betalar.

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Inaktiv

Förstår inte folks reaktion, det är superenkelt för bolagen att skeppa produkterna via tex Holland el England som har helt andra lägstagränser för när varor ska momsas in, jag kollade lite snabbt på några av de saker jag brukar handla och det fanns redan nu ett nytt fraktalternativ som innebär att varan skeppas från Tyskland, fraktfritt såklart. Varans pris steg med ca 10-12%

Kineserna är extremt uppfinningsrika när det gäller att få ut sina saker på marknaden.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av -=Mr_B=-:

Klart de kan. Har du tur lägger de på avgift enligt det nya systemet, och inte enligt det gamla, då du skulle betalat 125:- + moms och eventuellt tull. Nu har du i alla fall en chans att få den lägre kostnaden.
Lagen har varit väldigt entydlig i åratal. Det ska betalas moms från första kronan. Posten har varit precis lika tydliga. De har tagit ut 125:- för att administrera moms hanteringen. Att de har låtit saker glida mellan fingrarna ändrar inget, och när dina grejer fastnar i tullfiltret, kommer de förvänta sig att du betalar.

Men jag har beställt det från Ebay och där betala men moms och tull.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kommenterande:

Om du väntar till en bit in i mars, är jag säker på att det kommer rapporter i den här tråden om hur det går till.

Då det är oklart om paket som har anlänt i arlanda innan 1 mars drabbas av detta om de är kvar på arlanda tills efter 1 mars. Så kan informationen man får ifrån folk i början och mitten av mars vara opålitlig. För om de paketen inte drabbas så innebär det i praktiken att många kommer få sina kinapaket som vanligt flera veckor efter 1 mars ändå, för det är inte ovanligt att paket stannar på arlanda i flera veckor idagläget. Varför det tar så lång tid på arlanda har jag ingen aning om, men det kan ta väldigt lång tid väldigt ofta. Sitter de bara och väntar på upphämtning eller tar tullproccessen så lång tid, eller vad är det frågan om?

De har sagt, "Den gäller inte retroaktivt, men alla försändelser som anländer till Sverige 1 mars omfattas av den nya avgiften. "

I normala fall hade jag tyckt att det känns glasklart att det inte gäller paket som har ankommit till arlanda innan 1 mars, men postnord känns inte pålitliga och har gett mycket motstridig information tidigare, och kundtjänst ger lite andra signaler, även om de på kundtjänst känns extremt okunniga. Så jag vill att någon i chefposition ska säga det mer rakt ut vad som gäller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Beställde lite saker från Kina nu dom kan inte kräva en avgift när jag beställde den innan datumet.

De har varit tydliga med att de inte kommer ta hänsyn till när du beställde. Så är man inte villig att betala avgiften så är det riskabelt att beställa idag.

Kräva och kräva, det finns ingen betalningskyldighet, men för få varan så kan du behöva betala.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av erkew:

De har varit tydliga med att de inte kommer ta hänsyn till när du beställde. Så är man inte villig att betala avgiften så är det riskabelt att beställa idag.

Kräva och kräva, det finns ingen betalningskyldighet, men för få varan så kan du behöva betala.

Så man andra ord även om man betalar tull och avgift så måste man betala det igen för att Postnord vill det.

Kan detta vara lagligt att kräva en avgift fast man har redan betalat?

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem
Skrivet av erkew:

De har varit tydliga med att de inte kommer ta hänsyn till när du beställde. Så är man inte villig att betala avgiften så är det riskabelt att beställa idag.

Kräva och kräva, det finns ingen betalningskyldighet, men för få varan så kan du behöva betala.

Betalar han inte och låter det gå i retur så godtar förmodligen inte säljaren det som återköp heller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Så man andra ord även om man betalar tull och avgift så måste man betala det igen för att Postnord vill det.

Kan detta vara lagligt att kräva en avgift fast man har redan betalat?

Har du köpt via Ebay Global Shipping (som inte finns i Kina) så tillkommer inte någon avgift, de har redan betalat för den. Problemet här är att du inte är tydlig med vad du säger.

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Så man andra ord även om man betalar tull och avgift så måste man betala det igen för att Postnord vill det.

Kan detta vara lagligt att kräva en avgift fast man har redan betalat?

Den detaljen skrev du inte i det jag kommenterade.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

Har du köpt via Ebay Global Shipping (som inte finns i Kina) så tillkommer inte någon avgift, de har redan betalat för den. Problemet här är att du inte är tydlig med vad du säger.

Skyller på att jag är trött. Så om jag fattar det rätt så har jag inte betalar något tull eller moms än?

När jag beställde från USA så kunde jag betala tull men när jag köper från kina så kommer det inte upp något så jag antog då att det var inräknat i priset.

Skrivet av erkew:

Den detaljen skrev du inte i det jag kommenterade.

Verka som jag inte har betala något tull eller moms vid köp med ebay det är lite svårt att veta ibland står det ibland står det inget så jag antog att det var inräknat i priset.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Skrivet av superegg:

Skyller på att jag är trött. Så om jag fattar det rätt så har jag inte betalar något tull eller moms än?

När jag beställde från USA så kunde jag betala tull men när jag köper från kina så kommer det inte upp något så jag antog då att det var inräknat i priset.

Verka som jag inte har betala något tull eller moms vid köp med ebay det är lite svårt att veta ibland står det ibland står det inget så jag antog att det var inräknat i priset.

Om det inte uttryckligen står att tull och moms ingår i priset, betyder det att tull och moms tillkommer vid leverans.

Om det uttryckligen står att tull och moms ingår i priset, men speditören ändå ska ha extra betalt vid gränsen, ska man kontakta avsändaren.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Kommenterande:

Om det inte uttryckligen står att tull och moms ingår i priset, betyder det att tull och moms tillkommer vid leverans.

Om det uttryckligen står att tull och moms ingår i priset, men speditören ändå ska ha extra betalt vid gränsen, ska man kontakta avsändaren.

Ah tack för info.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Avstängd
Skrivet av SwedZi:

@videopac: Märks att du inte vet mycket om försäljning överlag dropshipping är gigantiskt i hela världen. Tänk då dom som tjänar miljoner i månaden i USA även fast amazon och såna ställen finns.

För övrigt så gör du exakt likadant när du köper kläder på HM, alla kläder där kan du köpa direkt ifrån Kina, saken är bara den att dom har importerat det först och sedan säljer med sina märken på, då betalar du även 10x mer än vad jag säljer för, jag behöver inte ha lager eller personal vilket gör att jag ändå kan ha låga priser.

Folk litar inte på kinesiska siter, folk orkar inte jämföra, folk litar på ditt varumärke, folk ser en annons och köper på impuls. Finns hur mycket olika anledningar som helst. All försäljning fungerar iprincip så. Allt går att få tag på mycket billigare om man orkar anstränga sig. 90% orkar inte det och bryr sig heller inte. Plus att hade inte du visat annonsen för dom med varan, så hade dom födmodligen inte vetat att den fanns heller.

Du köper ju kablar på Clas ohlson för 199kr när dom finns för 1 dollar på aliexpress, varför?

Nej, jag är ingen krämare, helt sant. Skulle jag beställa en pryl av en nisse här i Sverige så kan du lita på att om jag fick varan i brevlådan direkt skickat från Kina så var det sista gången jag handlade av den säljaren. Men andra kanske tycker att det är ett bra sätt att handla på... därav min kommentar: är folk verkligen så dumma?

Handlar jag kläder på HM så kan jag inspektera varan innan, jag är medveten om att den är tillverkad i ett annat land men inser att frakt, moms, tull, löner, lokaler och hantering självklart kostar pengar. Det kan inte jämföras med någon vars arbetsinsats består av att knappa in min adress på en kinesisk site. Mervärdet för den "tjänsten" kan inte jag se, men så är jag ju inte stenkorkad heller.

Har du många återkommande kunder? Hur stor marginal har du på det du säljer?

Permalänk
Skrivet av videopac:

Nej, jag är ingen krämare, helt sant. Skulle jag beställa en pryl av en nisse här i Sverige så kan du lita på att om jag fick varan i brevlådan direkt skickat från Kina så var det sista gången jag handlade av den säljaren. Men andra kanske tycker att det är ett bra sätt att handla på... därav min kommentar: är folk verkligen så dumma?

Jag tänker mig så här att vissa tycker att det är svårt att avgöra vilka kinesiska säljare som är pålitliga och vilka som är bedragare. Fördelen med att använda en svensk sida som man litar på är att den som administrerar den svenska sidan sköter det där med att kolla upp vilka säljare som är pålitliga. Den tjänsten har ett visst värde och det finns kanske en del som är villiga att betala för det.

Permalänk
Medlem

Piratkopieras kläder så pass att du kan köpa "samma" saker i Kina? Väldigt lite hos klädjättarna tillverkas idag i det relativt högavlönade Kina. Därför HM och gänget kan gå med något tiotal miljarder i vinst varje år. Sen har de hela inköpsavdelningar, egna varumärken, egna mönster för kläderna och helt andra kvalitetskrav än någon i Kina som sourcar vadhelst den kan komma över.

Permalänk
Medlem
Skrivet av videopac:

Nej, jag är ingen krämare, helt sant. Skulle jag beställa en pryl av en nisse här i Sverige så kan du lita på att om jag fick varan i brevlådan direkt skickat från Kina så var det sista gången jag handlade av den säljaren. Men andra kanske tycker att det är ett bra sätt att handla på... därav min kommentar: är folk verkligen så dumma?

Handlar jag kläder på HM så kan jag inspektera varan innan, jag är medveten om att den är tillverkad i ett annat land men inser att frakt, moms, tull, löner, lokaler och hantering självklart kostar pengar. Det kan inte jämföras med någon vars arbetsinsats består av att knappa in min adress på en kinesisk site. Mervärdet för den "tjänsten" kan inte jag se, men så är jag ju inte stenkorkad heller.

Har du många återkommande kunder? Hur stor marginal har du på det du säljer?

10% återkommande kunder vilket är väldigt högt ca 5-8% returer. 70% bruttovinstmarginal. Återigen dropshipping är inget nytt och har funkat i tiotalsår och kommer funka lika länge till. Du verkar haka upp dig på att grejerna kommer från just Kina. Sedan så kollar de flesta människor ej på paketet utan sliter upp det direkt.

Plus kunderna får utomordentlig support vilket dom ej får i Kina. Kunder gillat att känna trygghet när dom handlar online, då är en svenska sida alltid högst på listan.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Citera mig tack, så jag vet att du svarat.

Permalänk

Hur funkar det med moms vid dropshipping?

A lägger en beställning hos B för 100 kr.
B lägger en beställning hos C för 50 kr som ska skickas till A.

A betalade 100 kr, så A ska betala moms på det beloppet. C känner dock bara till vad B betalade till C, inte vad A betalade till B. Betyder det att C inte kan fylla i en riktig CN22-blankett? Betyder det att C alltså inte kan posta försändelsen till A? Eller betyder det att A måste invänta importdeklarationen (som görs på det lägre beloppet) och sedan begära rättelse hos Tullverket genom att ändra det lägre beloppet till det högre beloppet? Det låter väldigt krångligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kommenterande:

Hur funkar det med moms vid dropshipping?

A lägger en beställning hos B för 100 kr.
B lägger en beställning hos C för 50 kr som ska skickas till A.

A betalade 100 kr, så A ska betala moms på det beloppet. C känner dock bara till vad B betalade till C, inte vad A betalade till B. Betyder det att C inte kan fylla i en riktig CN22-blankett? Betyder det att C alltså inte kan posta försändelsen till A? Eller betyder det att A måste invänta importdeklarationen (som görs på det lägre beloppet) och sedan begära rättelse hos Tullverket genom att ändra det lägre beloppet till det högre beloppet? Det låter väldigt krångligt.

Jag tror att tanken är att ingen skall betala moms och tull.

Permalänk
Medlem

@Kommenterande: Kunden räknas som importör, och betalar numera moms samt avgift på 75kr vid uthämtning av paket, vilket dom även är informerade om vid köp. Funkar precis likadant vid köp hos t.ex Wish.

Visa signatur

Citera mig tack, så jag vet att du svarat.