Permalänk

Segt trådbundet efter elfel

Hej på er!

I fredags fick vi någon form av elfel så eluttaget där fibern satt kopplad i dog. (vi har snickare hemma så gissar på någon form av överbelastning, halva säkringssystemet slog ifrån)

Jag bytte till ett fungerande eluttag och det fungerade igen. Routern fungerar felfritt och snabb hastighet precis som tidigare men det trådbundna har blivit jävligt segt, orkar knappt ladda hemsidor om ens överhuvudtaget.

Har provat att felsöka utan resultat, kör redan Googles DNS, kört iprenewal i kommandotolken m.m men hjälper inte.

Till saken hör att jag kör med en så kallad homeplug, dvs kopplar in via kabel i eluttaget och från eluttaget till min stationära som står i en annan del av huset. Har fungerat klockrent de 3 år jag bott här. Kan det vara det som blivit överbelastat på något sätt eller kan det vara något annat? Tacksam för svar.

Trevlig söndag!
Fredrik

Permalänk
Medlem

Har de kört en spik i elledningen?

/z

Visa signatur

C2D E6300 @ 3.2HGz 1.2V | Thermalright 120 Extr. | Gainward 8800 GT Golden Sample |Samsung 2x500Gb | Corsair VX 550V | Antec P182 [img]http://valid.x86-secret.com/cache/banner/421648.png[/img]

Permalänk
Skrivet av zonar:

Har de kört en spik i elledningen?

/z

Möjligt, ska be dem undersöka under veckan

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Koppla bort din homeplug ett tag och uteslut den biten. Sedan får du välja strategi efter du kollat upp detta. Dra en lång kabel tillfälligt eller flytta datorn och testa den vägen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Rekordmedlem

Vad menar du med trådbundet, är det homeplug eller nätverkskabel direkt mellan enheterna?

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Avstängd

För homeplug ska fungera bra måste båda enheterna vara på samma fas, är ju möjligt att när du bytte uttag, bytte till ett på en annan fas än vad din dator är på

Permalänk
Medlem

Homeplugs fungerar väl endast om det sitter i eluttag som är på samma fas? Så om du bytt eluttag så tror jag att det kan vara orsaken till att det blivit sämre.

Visa signatur

HTPC

Permalänk
Avstängd

@Kessler1989:

Kan du testa att flytta din el hotplug till samma uttag som den andra är så att det är någon meter i mellan och testa om det blir snabbare där om inte så är det något annat fel?

Dom har väl inte råkat skadad nätverkskabel?

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666