3,5 mm förlängningskabel för mikrofon - brus

Permalänk
Medlem

3,5 mm förlängningskabel för mikrofon - brus

Behöver förlänga min mikrofonkabel. Inga problem, tänkte jag, då jag hade sådant liggande. Detta tillför dock rejält med brus, precis som denna video demonstrerar. Har testat två olika kablar, och när jag använder dem för hörlurar påverkas ej ljudet.

Min fråga lyder då; finns det kabel att köpa särskilt ägnat för mikrofonbruk utan att det kostar en förmögenhet? (jag är inte den som köper kablar för 1 000 kr) Mikrofonens egna kabel ger inga sådana störningar, så det är ju uppenbarligen möjligt, och mina förlängningar är inte mer än kanske 2 m.

Vill helst lösa det med stereokabel, men blir det för dyrt förlänger jag istället mitt USB-ljudkort.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080

Permalänk

troligen för dålig skärmning i kabeln.

de billigaste svarta kablarna från biltema, classe osv brukar ligga runt 29-100:- brukar generellt sakna det helt.

du kan ju köpa en bättre skärmad kabel kostar troligen lite mer och ingen garanti att det helt löser problemet ju längre analog kabel desto viktigare är skärmningen då den agerar antenn för störsignaler från elektronik.

eller så köper du en fölängning till usb istället som är mer eller mindre problemfritt när det kommer till störningar tack vare att det är digital signal och troligen blir billigare troligen klarar dig på en kabel för 20-100:- sålänge du håller dig under ~3m.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows