Är det säkert att aktivera Hyperthreading igen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Maj 2014

Är det säkert att aktivera Hyperthreading igen?

Hejsan

Kanske onödigt att starta en tråd om det men jag är genuint orolig över detta.

Som dem flesta vet så har/hade Skylake/Kaby-lake baserade processorer ett HT relaterat problem som denna nyhet skrev om för ett tag sen https://www.sweclockers.com/nyhet/24022-intels-skylake-och-ka...

Jag undrar om de nu har blivit säkert att ha detta aktiverat igen utan att något händer som artikeln nämner. Jag har uppdaterat till senaste bios för mitt moderkort men jag såg inget i beskrivningen om den fixar problemet eller ej, något som artikeln åxå nämner att man skulle kolla upp.

Känns så tråkigt att man ska behöva offra prestanda för nåt sånt här, men men va gör man.

Tack på förhand

Chassi: Antec GX500 / HDD: WD blue 1TB / CPU: i3 6100 @ 3,7 Ghz / GPU: Sapphire Radeon RX 560 Pulse 2 GB / Kylning: Intel stock och 3st i chassit 1xpush 2xpull / PSU: Fractal Fesign Integra M 450 / MB: MSI h110 PC MATE / RAM: Crucial Ballistix Sport 2x4GB 2400 Mhz / OS: Win10 Pro / Mus: Trust GXT 32 / TB: Logitech G110 / Ljud: Logitech Z906 och Arrogant bastard hurricane / Skärm: BenQ GW2470HE / Macbook late 2006 med Ubuntu /

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Du och två till är nog de enda i Sverige som stängde av det till att börja med?

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Maj 2015

@jeffan97: Det står i artikeln att problemet är svårt att återskapa och jag har inte hört talas om någon som faktiskt har haft det. Jag tror det var onödigt att stänga av HT från början och jag tror definitivt inte det är någon fara att sätta igång det igen.

ASUS Z97-A | Intel Core i7-4790K | Noctua NH-U14S | ASUS GeForce GTX 1070 Dual OC
2x8GB Corsair Vengeance Pro | Samsung 850 EVO 500GB | Cooler Master V750S
Cooler Master CM 690 III | Saitek Eclipse III | ASUS Strix Claw | Samsung S24D590L

Trädvy Permalänk
Datavetare
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2011

Det problemet patchades 24:e juli 2017.

Givet att det aldrig dök upp några artiklar kring problem orsakade av patchen lär det vara rätt "safe" att både installera den (vilket du rimligen borde ha redan har i ett fullt uppdaterat system) och aktivera HT igen.

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Spiffman:

Du och två till är nog de enda i Sverige som stängde av det till att börja med?

Skrivet av Andreaz1:

@jeffan97: Det står i artikeln att problemet är svårt att återskapa och jag har inte hört talas om någon som faktiskt har haft det. Jag tror det var onödigt att stänga av HT från början och jag tror definitivt inte det är någon fara att sätta igång det igen.

Skrivet av Yoshman:

Det problemet patchades 24:e juli 2017.

Givet att det aldrig dök upp några artiklar kring problem orsakade av patchen lär det vara rätt "safe" att både installera den (vilket du rimligen borde ha redan har i ett fullt uppdaterat system) och aktivera HT igen.

Jo de kan nog vart bara jag och några till så det kan mycket möjligt ha vart onödigt men tar helst inga risker så gjorde det ändå, allt föratt va på den säkra sidan

Men va bra att de fixades, återaktiverar de igen då.

Tack för snabba svar, det uppskattas

Chassi: Antec GX500 / HDD: WD blue 1TB / CPU: i3 6100 @ 3,7 Ghz / GPU: Sapphire Radeon RX 560 Pulse 2 GB / Kylning: Intel stock och 3st i chassit 1xpush 2xpull / PSU: Fractal Fesign Integra M 450 / MB: MSI h110 PC MATE / RAM: Crucial Ballistix Sport 2x4GB 2400 Mhz / OS: Win10 Pro / Mus: Trust GXT 32 / TB: Logitech G110 / Ljud: Logitech Z906 och Arrogant bastard hurricane / Skärm: BenQ GW2470HE / Macbook late 2006 med Ubuntu /

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Dec 2004

Detta hade helt gått mig obemärkt förbi x)

Det fanns en gång en båt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
TX-225 GAVw
Registrerad
Dec 2017

Bara för att va den... men de står i samma artikel att problemet vart fixat redan vid tiden för publiceringen!

Fractal Design Nano S. Fractal Design Integra M 550W. Intel Core i5-8400. GIGABYTE B360N WIFI. 2x8GB Crucial Ballistix Elite 2666MHz. GIGABYTE GTX 1080 Turbo OC. 525GB Crucial MX300.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Maj 2014

@HC-8315: Jo men det stod även inte vilka moderkort som hade fått uppdateringen. Men just nu så verkar det inte va nåt problem alls enligt va Yoshman sa.

Chassi: Antec GX500 / HDD: WD blue 1TB / CPU: i3 6100 @ 3,7 Ghz / GPU: Sapphire Radeon RX 560 Pulse 2 GB / Kylning: Intel stock och 3st i chassit 1xpush 2xpull / PSU: Fractal Fesign Integra M 450 / MB: MSI h110 PC MATE / RAM: Crucial Ballistix Sport 2x4GB 2400 Mhz / OS: Win10 Pro / Mus: Trust GXT 32 / TB: Logitech G110 / Ljud: Logitech Z906 och Arrogant bastard hurricane / Skärm: BenQ GW2470HE / Macbook late 2006 med Ubuntu /

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av jeffan97:

@HC-8315: Jo men det stod även inte vilka moderkort som hade fått uppdateringen. Men just nu så verkar det inte va nåt problem alls enligt va Yoshman sa.

Det är inte på moderkorts- utan på systemnivå; dvs du får den via Windows Update och den slår för alla Intelprocessorer av "rätt" modell (gen 6-7). Ligger också med från början i W10 1709.

i7 8770k @ 5.2 | MSI Z370 KRAIT | 32 GB DDR4-3200 | AX850W
EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Zcenicx:

Det är inte på moderkorts- utan på systemnivå; dvs du får den via Windows Update och den slår för alla Intelprocessorer av "rätt" modell (gen 6-7). Ligger också med från början i W10 1709.

Stod dock att de hade med BIOS o göra, men men vad vet jag. Är inte så kunnig på just de området

Skickades från m.sweclockers.com

Chassi: Antec GX500 / HDD: WD blue 1TB / CPU: i3 6100 @ 3,7 Ghz / GPU: Sapphire Radeon RX 560 Pulse 2 GB / Kylning: Intel stock och 3st i chassit 1xpush 2xpull / PSU: Fractal Fesign Integra M 450 / MB: MSI h110 PC MATE / RAM: Crucial Ballistix Sport 2x4GB 2400 Mhz / OS: Win10 Pro / Mus: Trust GXT 32 / TB: Logitech G110 / Ljud: Logitech Z906 och Arrogant bastard hurricane / Skärm: BenQ GW2470HE / Macbook late 2006 med Ubuntu /

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
TX-225 GAVw
Registrerad
Dec 2017
Skrivet av jeffan97:

@HC-8315: Jo men det stod även inte vilka moderkort som hade fått uppdateringen. Men just nu så verkar det inte va nåt problem alls enligt va Yoshman sa.

Skrivet av jeffan97:

Stod dock att de hade med BIOS o göra, men men vad vet jag. Är inte så kunnig på just de området

Skickades från m.sweclockers.com

Jag gick inte och tittade lite på när Asus släppte nytt BIOS för bland annat mitt moderkort. Den 21 Juli förra året släpptes första BIOS uppdateringen efter att detta fel åtgärdats. Efter de så har de kommit ut tre ytterligare BIOS för iaf mitt Asus Z170-A moderkort.
Jag tror att vi faktiskt kan vara överens om att felet vart åtgärdat för dom flesta inom någon månad efter att felet var åtgärdat från Intel. Sen är de upp till var och en själv att ta reda på om de kommit ett nytt BIOS eller inte.

Fractal Design Nano S. Fractal Design Integra M 550W. Intel Core i5-8400. GIGABYTE B360N WIFI. 2x8GB Crucial Ballistix Elite 2666MHz. GIGABYTE GTX 1080 Turbo OC. 525GB Crucial MX300.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010

Inte ens sett detta, hade inte avaktiverat det ändå

Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram. - Nalle Puh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av HC-8315:

Jag gick inte och tittade lite på när Asus släppte nytt BIOS för bland annat mitt moderkort. Den 21 Juli förra året släpptes första BIOS uppdateringen efter att detta fel åtgärdats. Efter de så har de kommit ut tre ytterligare BIOS för iaf mitt Asus Z170-A moderkort.
Jag tror att vi faktiskt kan vara överens om att felet vart åtgärdat för dom flesta inom någon månad efter att felet var åtgärdat från Intel. Sen är de upp till var och en själv att ta reda på om de kommit ett nytt BIOS eller inte.

Jo jo jag håller med, det är bara jag som har liggat på latsidan med att kolla upp saker

Chassi: Antec GX500 / HDD: WD blue 1TB / CPU: i3 6100 @ 3,7 Ghz / GPU: Sapphire Radeon RX 560 Pulse 2 GB / Kylning: Intel stock och 3st i chassit 1xpush 2xpull / PSU: Fractal Fesign Integra M 450 / MB: MSI h110 PC MATE / RAM: Crucial Ballistix Sport 2x4GB 2400 Mhz / OS: Win10 Pro / Mus: Trust GXT 32 / TB: Logitech G110 / Ljud: Logitech Z906 och Arrogant bastard hurricane / Skärm: BenQ GW2470HE / Macbook late 2006 med Ubuntu /