PS2 kontrolladapter: är det värt besväret?

Permalänk
Medlem

PS2 kontrolladapter: är det värt besväret?

Jag hittade mina gamla PS2-grejer när jag rensade förrådet, och bestämde mig då för att forska lite kring PS2 till USB-adaptrar när jag ändå har två felfria kontroller jag trivs med.

Detta var dock enklare sagt än gjort.

I Sverige verkar det inte finnas några alls.

Däremot finns det på amazon förstås. Problemet verkar vara att många inte fungerar på "nyare" moderkort eller windows. När listade operativsystem står med, är windows 7 aldrig med eftersom det är för nytt. Andra fungerar endast till PS3.

Finns det någon som har hittat en bra PS2-USB-adapter och fått det att fungera på a) steamspel på b) en win 7-dator.
Mitt moderkort är ett Asus Z-97A om det gör någon skillnad.

Annars köper jag bara en ny kontroll, inget mer med det, men det verkade bara lit onödigt när jag ändå har två fullt fungerande som jag tycker är tillräckligt bra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SweGer:

Problemet verkar vara att många inte fungerar på "nyare" moderkort eller windows. När listade operativsystem står med, är windows 7 aldrig med eftersom det är för nytt.

Har du sett bevis för att de inte fungerar på nyare operativsystem? Rimligtvis borde ju en sån adapter bara emulera en vanlig USB-kontroller, vilket är ett standardprotokoll som borde fungera utan problem i nyare Windows (om man nu kan kalla Win7 för nytt ).

Att nyare OS inte nämns kan mycket väl bara vara det vanliga problemet med specifikationer som skrivits för länge sen och sen aldrig uppdaterats. T.ex. denna för att bara ta ett exempel, där det inte nämns något nyare än XP men där redan första kommentaren nämner att den fungerar utmärkt i Win10.

Här finns ett alternativ från en svensk butik.

Permalänk
Medlem

@perost: Tack!

Jag försöker beställa från PSX, men beställknappen verkar inte fungera. Får kanske kika förbi butiken imorgon om jag hinner.

Jag hittade dock inte kommentaren att det skulle fungera för Win7, men det är värt att testa för 150 spänn.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SweGer:

Jag hittade dock inte kommentaren att det skulle fungera för Win7, men det är värt att testa för 150 spänn.

Det var en användare som skrev att den fungerade med Win10 på Amazon, i rubriken till den översta kommentaren. Men som sagt, om adaptern följer USB-specifikationen för handkontroller så ska det fungera på vilken Windows-version som helst sen typ 98. Ingen i sitt rätta sinne skulle hitta på något eget protokoll till en enkel adapter, det skulle bara vara en massa extra jobb för att göra adaptern svårare att använda (skulle kräva speciella drivrutiner o.s.v.).

Permalänk

för inte allt för länge sedan så skapade jag en tråd ang PS2 dosor som går att köra på PC, folk länkade till sidor som sålde USB adaptrar och allt funkade som det skulle, inga problem, dock var det en del tweak för att få spel att funka med dosan, program man skulle ladda hem för att få datorn att hitta dosan i spelen osv. likaså med en N64 dosa som jag senare skaffade. jag lessnade tillslut och köpte mig en xbox360 dosa som folk rekommenderade och jag har aldrig haft några problem med dem, alla spel jag någonsin har testat, PC, steam, emulator, ja allt, har funkat klockrent med den.
nu verkar du vara rätt så förtjust i PS2 dosan, men trotts det, så skulle jag ändå vilja rekommendera 360 dosan. jag är/var också väldigt förtjust i PS dosorna, men 360 dosan gör spel livet så mycket enklare
köör också på en win 7 dator och försökte mig på med steam spel med dosan, men steam spelen var hopplösa, finns säkert program att ladda hem för att få dosan att funka med steam, men jag kom aldrig så långt då jag gav upp.

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer