AMD svarar på Nvidias initiativ Geforce Partner Program

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Blir kul när nvidia är ensamma och tar 50k för ett bra grafikkort.

Tror inte det där kan spåra så mycket som folk är rädda för, det enda som skulle krävas är att spelutvecklare börjar addera stöd för andra periferaler till konsoller istället om datordelar blir för dyra. Kostar ett 1180 eller vad fan det nu kan tänkas heta 14,000kr blir helt plötsligt PS4 Pro med mus och tangentbord ett jävligt lukrativt alternativ för de spelstudios som vill dra troskanten av PC-spels lilla marknadsandel en gång för alla.

Men visst har du rätt i att det antagligen hinner bli dyrare och förlåtet ett par gånger på vägen dit.

Visa signatur

Bara fanboys kallar folk för fanboy!

Permalänk
Medlem

Från att snegla på ett Nvidia-kort för nästa uppgradering, så blir det istället ett från AMD i ren protest.

Visa signatur

Intel Core i5 13500 3,5 GHz | Sapphire Radeon RX Vega 56 Pulse 8 GB | Gigabyte B760M Aorus Elite | EVGA Supernova 750 G2
Corsair 32 GB DDR5 5600 MHz CL36 Vengeance | Corsair Carbide Air 540 | Acer XF270HUA | Ducky Shine 3 | Logitech G305

Permalänk
Medlem

Jag skulle vilja bojkotta Nvidia och de som är medlemmar i GPP men då står man där med AMD som enda valet.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem

Då jag är ute efter prestanda i spel så är man väldigt låst när det kommer till high end. Tror det är många som säger att dom ska bojkotta i ren protest och köra amd nästa gång, men får man inte prestandan man betalar för så tror jag att det är en väldigt liten del som faktiskt kommer köpa från röda laget.

Då det är prestandan i **80ti segmentet som jag kommer leta efter i nästa uppgradering om 1-1½ år så känner jag mig inte hoppfull om att det ska finnas en utmanare.

Visa signatur

Arbetsstation/streamdator: Define R6, Ryzen 2600, 16GB DDR4, EVGA 980ti.
Speldator: Define R6, 6700k, 16GB DDR4, MSI 2080ti X Trio.
Filserver: Define R6, 2500k, 16GB DDR3, EVGA 960.

Permalänk
Medlem

Tror inte en sekund på att AMD inte skulle göra något liknande om dom var i topp, då skulle Nvidia vara dom som stod för öppenhet.

Tror inte heller att om en tredje tillverkare skulle göra nån skillnad för marknaden i längden.
Säg att Intel skulle börja tillverka riktiga GPUs och lyckas lägga sig på första eller andraplats i performance, företaget som gör korten som hamnar på tredje plats i listan skulle dö fortare än min farfar från cancern. I slutändan så kommer folk köpa det som ger bäst valuta för pengarna när det kommer till sånthär, spelar ingen roll om dom smörjer robotarna i fabriken med färskt hundvalps-blod.

Jag har en riktigt cynisk dag verkar det som.

Visa signatur

R7 7800X3D | 4070Ti | 32GB DDR5 6000mhz | 1TB SSD | 1TB M.2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Triton242:

Egentligen borde detta vara något som lagtext, patentorganisationer m.m borde reglera överlag. Måste säga att jag tycker det går att ta bla patent & varumärkesskydda väldigt tveksamma saker/ord m.m ibland.

Roligaste på senaste åren var ju Sky News vs MS Sky Drive.
Himlen är patenterad mao

Permalänk
Keeper of The Nvidia Drivers
Skrivet av IcedEarth:

Har man läst ett av dina inlägg så har man läst alla, har du inget att komma med skriv inte. Tror ingen bryr sig i vilket kort du köper. Du skriver bara så för att provocera.

Blir du provocerad av vilket grafikkort jag tänker eller inte tänker köpa, så säger det nog mer om dig än mig...

Visa signatur

AMD FX53 939 | MSI nForce4 939 | Ati Radeon x1800XT OC PE | 2*1024mb G-Skill 1-2-3-2-5 | Comhem 10/1 | Frölunda Indians SM GULD!!!
In Hoc Signo Vinces!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Roligaste på senaste åren var ju Sky News vs MS Sky Drive.
Himlen är patenterad mao

haha ja den hade jag faktiskt lyckats glömt bort.

Hursom. Reglerna kring dessa registreringar borde ändras, detta för att historien visar att majoriteten av människan är byggd för att roffa åt sig pengar eller makt och måste därför regleras.

Permalänk
Medlem
Skrivet av erssn:

Nej, GPP låser väl inte in någon i något mer än att det försvårar marknadsföringen för öveiga konkurrenter. Det är ett aggressivt sätt att skapa barriärer på marknaden.

Min kommentar syftade mer på det AMD kommunicerar i artikeln, att GPP är ett av många steg mot en marknad som karaktäriseras av inlåsningseffekter genom barriärskapande eller licenskostnader, ex g-sync, sli mfl. Jag tror inte att den generella marknadsutvecklingen mår bra av det. Se till exempel på de nya kommande tv-panelerna, det är ingen slump att de släpps med freesync istället för g-sync. = AMD främjar marknadsutveckling, nvidia låser den för att kapitalisera på den.

Blev en lång ventilering men det är my 5 cents

I hear you!
Håller med i din analys där.

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Blir kul när nvidia är ensamma och tar 50k för ett bra grafikkort. Konkurrens är alltid bra för konsumenter.
Kolla bara hur intel gick ned till snigelfart i utveckling när amd var borta.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det om något var väl rätt kul att se... trots alla som hävdade "nej... Intel har inte stannat/saktat...", "de är sin egen konkurent", osv.

Nu ska vi se... FX 8350 -> och vi får SB 2600k, en processor som OCas till 4,5-5Ghz och har 4 kärnor, 8 trådar och står sig rätt bra än idag. Det var 2011...

2016 - början 2017... Samma 4 core, 8 trådar, samma 4,5-5Ghz... 6 år senare.

2017 hösten-2018... Pang... 6-core-12 trådar. Nu under 2018: Pang 8-core 16-trådar på ingående...
Vad hände 2017?... jo AMD lanserade en processor.
"Intel är sin egen konkurrent", vad i helskotta är det för skitsnack?

Att AMD är efter just nu råder det ingen tvekan om. De säljer dock kort som F till miners, både på gott och ont. Gott för AMD får just $$$, och ont för... ja... vi får inga kort. Men det bör kanske ge AMD pengar nog att fortsätta konkurrera bättre iaf.

Men inte tusan såg man Intel skriva partner program där alla tillverkare var tvungna att bara använda ordet "core" i deras produkter och AMD fick ta något annat. AMD har trots allt också "kärnor" i sina produkter, precis som de går att spela med också. Så Nvidia har officiellt tagit rösten för skitstöveln för detta år iaf.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Icte:

Nu är jag inte fullt insatt i detta, men är inte NVIDIA och detta GPP något som kan komma att straffas av bl.a. EU-domstolen? Känns ju inte fullkomligt lagligt att hämma konkurrens. Skjuter NVIDIA sig själva i foten?

IANAL, men om jag förstått reglerna rätt så är sånt här olagligt om man har en "dominerande ställning", dvs monopol eller nästan monopol. Det som är intressant är om de som är med får företräde för att få leveranser - då är det sannolikt olagligt.

Inte solklart att nVidia har en dominerande ställning. Om man tittar på bara diskreta grafikkort har de en väldigt stark ställning, men dels är det tveksamt om den verkligen kan kallas dominerande, och dels är det tveksamt om det är en isolerad marknad. Om man tycker att integrerad grafik är en del av samma marknad är nVidia inte ens störst utan antagligen minst, och åtminstone Intel är mycket större. Vill man istället titta på bara spel, kan man argumentera att de konkurrerar mot konsollerna, där nVidia inte ens var representerade förrän de (enligt ryktena) köpte sig plats i Switch genom extremt billiga chip.

Så räkna inte med att EU tar upp det här. Det är skitigt beteende, men inte solklart olagligt.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av SvanteP:

Då jag är ute efter prestanda i spel så är man väldigt låst när det kommer till high end. Tror det är många som säger att dom ska bojkotta i ren protest och köra amd nästa gång, men får man inte prestandan man betalar för så tror jag att det är en väldigt liten del som faktiskt kommer köpa från röda laget.

Då det är prestandan i **80ti segmentet som jag kommer leta efter i nästa uppgradering om 1-1½ år så känner jag mig inte hoppfull om att det ska finnas en utmanare.

Jag har fått prestandan jag betalt för de senaste 10 åren när jag valt AMDs grafikkort och detta har jag valt just för att jag tröttnat på nvidias konstanta fulspel.

Till saken hör väl att jag inte har varit intresserad av att lägga 8000 spänn på ett grafikkort vilket då har underlättat det hela. Hade jag velat köpa det bästa marknaden hade att erbjuda så hade det såklart blivit svårare men jag har nöjt mig vid 3-4000 spänn.
Just i dagsläget hade det blivit svårt också men det har inte varit några problem att få samma prestanda för samma pris oavsett om man valt rött eller grönt inom rätt stora prisspann under gångna år iaf.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av anon5930:

Måste verkligen snackas mer om detta. Nvidia och JHH snackar som vanligt skit, kör sitt double speak och allmänt förstör branschen. Förutsätter att de dras inför domstol och döms.

Fram tills dess så blir det nog sluthandlat Nvidia för mig. Och även från de företag som går med på detta. Vilka blir ju rätt uppenbart då man hittar på nya namn för AMDs produkter.

Köp som redan är gjorde är inte mycket att göra åt men kommande köp (blir iallafall en datoruppgradering i år och eventuellt inom de närmaste veckorna) kommer inte gynna dessa företag.

Jag har ställt en direkt fråga till Asus om detta, men stämmer det slutar min bana med Asus efter 23 år. Det enda sättet jag som konsument kan visa mitt starka ogillande.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av FreddyK:

Tror inte en sekund på att AMD inte skulle göra något liknande om dom var i topp, då skulle Nvidia vara dom som stod för öppenhet.

Tror inte heller att om en tredje tillverkare skulle göra nån skillnad för marknaden i längden.
Säg att Intel skulle börja tillverka riktiga GPUs och lyckas lägga sig på första eller andraplats i performance, företaget som gör korten som hamnar på tredje plats i listan skulle dö fortare än min farfar från cancern. I slutändan så kommer folk köpa det som ger bäst valuta för pengarna när det kommer till sånthär, spelar ingen roll om dom smörjer robotarna i fabriken med färskt hundvalps-blod.

Jag har en riktigt cynisk dag verkar det som.

Du är nog mer historielös än cynisk.

AMD(ATi) har legat i topp flera gånger men aldrig gjort något liknande. Affärsmetoderna och kulturen inom företaget är helt annorlunda.

nVidia däremot har ända sedan starten sysslat med tveksamma affärsmetoder, lögner och direkt fusk. Så länge JHH leder företaget kommer det fortsätta och så länge gamers inte bryr sig om konsekvenserna av sådant handlande i långa loppet så kommer nVidia kunna fortsätta. Iaf tills en domstol sätter stopp.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

"Rösta med plånboken om du vill göra skillnad"

Ja, det är just det så väldigt många av oss gör. Och därav har begagnade 1070/1080 i våra PC.
För helvete heller vi fått lika mycket för pengarna om vi lagt samma summa på tillgängliga kort från AMD.
Har ni ens sett vad kort motsvarande 1070/1080 från AMD kostar begagnade och nya?

Så här funkar "rösta med plånboken".

Visa signatur

CPU: I7 7700k @ 4.6GHz - Noctua NH D15S - Asus ROG Strix Z270F Gaming.
GPU: RTX 3070TI @2 st 120mm cf-v12hp hydro dynamic fläktar. 👍
RAM: 32GB DDR4 3200MHz. HÅRDDISK: 4 st SSD, 2 Mekaniska.
MONITOR:1 Xiaomi MI 34"- 3440x1440 144Hz MONITOR:2 Optix MAG274R 27" 1080p 144Hz MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av MultiMan:

Jag har ställt en direkt fråga till Asus om detta, men stämmer det slutar min bana med Asus efter 23 år. Det enda sättet jag som konsument kan visa mitt starka ogillande.

Bra initiativ, får se om de väljer att kommentera bara.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gambit_2K:

EU har nyligen börjat kika på det då individer faktiskt rapporterat detta till dem (dvs. inte företag) och i USA ser det ut som det är Intel som håller på att samla ihop till en stämnings anmälan. AMD tror jag inte tagit nån action annat än denna blogpost och förlitar sig på att sina partners och att gamers kommer säga vad de tycker med sina plånböcker.

En intressant grej är att DELL och HP hittills vägrat att gå med i GPP och det sägs att de är lite pissed of på nVidia. Då de inte är sugna på att lämna över Alienware, Omen etc. till dem bara sådär.

Det var Kyle på hardOCP som dragit fram den mesta av information (efter att AMD var de som berättade om GPP direkt för honom) som kommit ut då hans kontaktnätverk är rätt stort.

Jag kommer ifall rösta med min plånbok och jag hoppas alla andra som inte gillar det nVidia håller på med gör samma.

För HP och Dell handlar det mer om att Nvidia överlag har minimal påverkan i deras segment och till deras storlek och har ingen direkt orsak att skriva på avtalet.

Var sugen att köpa ett Radeon-kort men AMD har inte släppt ett vettigt kort på 5år i det högre segmentet.
Vega kostar som ett 1080ti och låter som en dammsugare, gissar att nästa generation inte blir bättre.
Hoppas AMD kan komma tillbaka, men de ligger 2-3 generationer efter Nvidia.
Är för snål och petig att köpa en sämre produkt för att stödja ett företag.

AMD behöver stämma skiten ur Nvidia så de kan trycka in pengar i sin utveckling av GPUer.

Permalänk
Medlem

Hahaha X-D

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

"Företrädare för Nvidia hävdar istället att Geforce Partner Program är transparent och bra för spelarna. Men på frågor om vad partnertillverkare som är med får eller vad spelarbasen får ut av det hela som inte redan finns på marknaden har företaget inte svarat på."

Ja det verkar ju vara jävligt transparent. Avtalet verkar vara så hemligt att ingen får se det och tillverkarna vågar inte berätta om det ofentligt heller med risk för repressalier från nvidia. Fresh...
Undrar om GPP är lika bra för spelarna som det är transparent...

Varje gång man ser Nvidia nämna transparens så borde man ta det med en nypa salt. Få företag är lika icke transparenta som Nvidia..
Ta bara just GPP t.ex.

Skrivet av xcluzive:

Förstår inte varför företag vill gå med i detta program? Det gör väl att de blir tvungna att använda nvidias grafikkort? Bara nvidia som tjänar på det ju? Eller mutar de med massa pengar eller hur funkar det?

Samma orsak varför företag gick med på att försöka stänga marknaden helt för AMD på mitten av 2000-talet. Helt enkelt för att de är rädda att tappa tillgången av produkter från ett visst företag.

Skrivet av Ozzed:

"Transparent" .... ... ... Ja herre jävlar... Om det är deras tolkning av vad transparent betyder så... Ja då vet man i alla fall hur man ska förhålla sig till Nvidias "värdeord" i fortsättningen. Vilket ordbajseri. Det luktar skit lång väg!

Är väl inte värre än när Jen-Hsun gick upp på scen och påstod att Nvidia hade skapat GPUn. Det är helt enkelt så att Nvidia använder sin egen ordbok där "Transparens" och "Skapare" har en annan definition än hos "Mainstream" ordböcker.

Skrivet av Gambit_2K:

EU har nyligen börjat kika på det då individer faktiskt rapporterat detta till dem (dvs. inte företag) och i USA ser det ut som det är Intel som håller på att samla ihop till en stämnings anmälan.

Är det bara jag som fick bilden av Intel när de fick reda på detta med en pratbubbla som lyder typ "Va faen?! Detta är ju vår idé! Vi har patent på den"?

Skrivet av Ragnarok:

Jag ser fram emot att köpa 1180 så fort det går. Spelar ingen roll vad det heter för mig. Asus, Arez w/e. AMD´s grafikkort är precis lika skit iaf det är inte i namnet problemet ligger för AMD.

Med andra ord ger du tummen upp till detta?

Skrivet av Ragnarok:

Blir du provocerad av vilket grafikkort jag tänker eller inte tänker köpa, så säger det nog mer om dig än mig...

Du tolkar då hans kommentar lite lustigt. Vad du köper för kort i slutändan är det ganska få som bryr sig om.. däremot är det signalerna du skickar som är problemet. Du skickar signaler att det är okej för Nvidia att bete sig hur de vill så länge som du inte blir drabbad och du får den prestanda du vill ha.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ragnarok:

Jag ser fram emot att köpa 1180 så fort det går. Spelar ingen roll vad det heter för mig. Asus, Arez w/e. AMD´s grafikkort är precis lika skit iaf det är inte i namnet problemet ligger för AMD.

Du, som många andra, har förmodligen aldrig ägt ett Amdgrafikkort, uttrycker bara en förutfattad mening. Jag har installerat bådadera, men faktiskt mest Amd på senare tid, sen RX-serien kom. Spelar inte själv, men har låtit ungdomar testa - jämföra lite olika modeller ur Nvidias GTX 10-serie med motsvarande RX. De har varit överraskade över hur bra RX-korten presterar, och en mätning med ett XFX Vega64 kontra ett Asus 1080 så valde grabben Vega-kortet, pga att det helt enkelt presterade bättre (efter finjustering av sättningarna) i de spel han använde. Prestanda har förbättrats väldigt mycket sen Vega-kortet kom, detta genom uppdatering av drivrutinerna.

Jag tror det generellt sett är väldigt många ffa Nvidiaförespråkare som aldrig testat annat än just Nvidiakort. Enligt mig så vinner Amd i pris-prestanda, må så vara att det sker till priset av något högre effektförbrukning.

Vi lär väl aldrig bli av med fanboysen, vare sig blå, gröna eller för den delen de röda - tyvärr!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av X_Load:

Du, som många andra, har förmodligen aldrig ägt ett Amdgrafikkort, uttrycker bara en förutfattad mening. Jag har installerat bådadera, men faktiskt mest Amd på senare tid, sen RX-serien kom. Spelar inte själv, men har låtit ungdomar testa - jämföra lite olika modeller ur Nvidias GTX 10-serie med motsvarande RX. De har varit överraskade över hur bra RX-korten presterar, och en mätning med ett XFX Vega64 kontra ett Asus 1080 så valde grabben Vega-kortet, pga att det helt enkelt presterade bättre (efter finjustering av sättningarna) i de spel han använde. Prestanda har förbättrats väldigt mycket sen Vega-kortet kom, detta genom uppdatering av drivrutinerna.

Jag tror det generellt sett är väldigt många ffa Nvidiaförespråkare som aldrig testat annat än just Nvidiakort. Enligt mig så vinner Amd i pris-prestanda, må så vara att det sker till priset av något högre effektförbrukning.

Vi lär väl aldrig bli av med fanboysen, vare sig blå, gröna eller för den delen de röda - tyvärr!

Skickades från m.sweclockers.com

kan inget annat än att hålla med dig, och kollar man tillbaka så är det alltid roligt att se hur AMD ofta ligger en bit efter vid lansering men springer ikapp och ibland även ifrån nvidia via drivrutiner över ca ett år efter att kortet har lanserats.

Sen går det inte att neka att köper man ett Vega kort idag så är man rent av dum, med tanke på vart priset ligger. liksom ett vega 56 ligger på typ 8000kr istället för ca 4500kr där kortet borde ligga (köpte mitt för 4400kr hos komplett).

Visa signatur

here we go!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Är väl inte värre än när Jen-Hsun gick upp på scen och påstod att Nvidia hade skapat GPUn. Det är helt enkelt så att Nvidia använder sin egen ordbok där "Transparens" och "Skapare" har en annan definition än hos "Mainstream" ordböcker.

Det får mig att tänka på den där reklamen men hon som skriker "BINGO" hela tiden och snubben som står bredvid säger "Men... Du kan ju inte hitta på egna nummer." Men visst kan det vara så att de syftar på att en begränsad del i programmet har transparens enligt någon definition, men det blir ju bara förvirrande och missvisande om man inte är överens om omfattningen på det man pratas om.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wifi:

Från att snegla på ett Nvidia-kort för nästa uppgradering, så blir det istället ett från AMD i ren protest.

Vet du, EXAKT samma för mig. Sneglade på 1060 men nu har jag helt tappat suget att stödja dom. Blir en RX 560 eller 570!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av norrby89:

kan inget annat än att hålla med dig, och kollar man tillbaka så är det alltid roligt att se hur AMD ofta ligger en bit efter vid lansering men springer ikapp och ibland även ifrån nvidia via drivrutiner över ca ett år efter att kortet har lanserats.

Sen går det inte att neka att köper man ett Vega kort idag så är man rent av dum, med tanke på vart priset ligger. liksom ett vega 56 ligger på typ 8000kr istället för ca 4500kr där kortet borde ligga (köpte mitt för 4400kr hos komplett).

Så sant som det är sagt, priserna idag är inte vettiga på något sätt!

En annan intressant iakttagelse vad gäller fanboys, det är den omsvängning som skedde i kommentarsfälten både här och på andra sajter vartefter Ryzen tågade in i entusiasters medvetande, det blev väldigt tyst från det "blå laget";) Kan vi måhända nu hoppas på ett liknande scenario iom GPP - DET vore om inte annat väldigt bra för alla oss brukare:)

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av X_Load:

Så sant som det är sagt, priserna idag är inte vettiga på något sätt!

En annan intressant iakttagelse vad gäller fanboys, det är den omsvängning som skedde i kommentarsfälten både här och på andra sajter vartefter Ryzen tågade in i entusiasters medvetande, det blev väldigt tyst från det "blå laget";) Kan vi måhända nu hoppas på ett liknande scenario iom GPP - DET vore om inte annat väldigt bra för alla oss brukare:)

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, under flera år har man inte sett mycket alls från "det blå laget" medan "det röda laget" har varit, och fortfarande är, de som syns och vädrar sina åsikter om "det andra laget" mest. Nu pratar jag om Sweclockers. Vet inte hur det ser ut på andra forum, där kanske det är annorlunda.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Nja, under flera år har man inte sett mycket alls från "det blå laget" medan "det röda laget" har varit, och fortfarande är, de som syns och vädrar sina åsikter om "det andra laget" mest. Nu pratar jag om Sweclockers. Vet inte hur det ser ut på andra forum, där kanske det är annorlunda.

I nästan varenda AMD tråd så finns det alltid någon som känner sig tvingad att skrika att antingen Nvidia eller Intel är bättre än AMD och att allt AMD har är skräp.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

I nästan varenda AMD tråd så finns det alltid någon som känner sig tvingad att skrika att antingen Nvidia eller Intel är bättre än AMD och att allt AMD har är skräp.

Skriver någon att AMD är skräp så är det uppenbarligen en fanboy eller någon som vill ha en reaktion. När läste du ett inlägg när någon skrev det senast?

Under mina alltför många timmars surfande här på Sweclockers så är min bestämda uppfattning att de som föredrar "lag blå" håller det mer för sig själva medan de som föredrar "lag röd" känner sig mer manade att berätta om det.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SCORPIUS:

"Rösta med plånboken om du vill göra skillnad"

Ja, det är just det så väldigt många av oss gör. Och därav har begagnade 1070/1080 i våra PC.
För helvete heller vi fått lika mycket för pengarna om vi lagt samma summa på tillgängliga kort från AMD.
Har ni ens sett vad kort motsvarande 1070/1080 från AMD kostar begagnade och nya?

Så här funkar "rösta med plånboken".

"Rösta med plånboken" bör översättas till "hit them where it hurts", dvs förhindra att dina pengar går till ett företag som missbrukar sin position.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

TT Core V1, i5 3570k, 16GB, XFX RX480 RS, OCZ TR150 240GB + WD Green 1TB, Seasonic 650W Gold

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ClintBeastwood:

Skriver någon att AMD är skräp så är det uppenbarligen en fanboy eller någon som vill ha en reaktion. När läste du ett inlägg när någon skrev det senast?

Lustigt att du frågade, för det var just därför som jag kommenterade "Ragnarok", som skrev "AMD´s grafikkort är precis lika skit iaf"

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av X_Load:

Lustigt att du frågade, för det var just därför som jag kommenterade "Ragnarök", som sktårev "AMD´s grafikkort är precis lika skit iaf"

Skickades från m.sweclockers.com

Där du! Det missade jag faktiskt.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.