Problem med ny skärm Acer 24" Predator XF240H

Permalänk
Medlem

Problem med ny skärm Acer 24" Predator XF240H

Hej. Klickade hem denna skärm häromdagen. Testade nu att koppla in den i min laptop(HDMI) men får bara no-signal på HDMI-inställningen. Skärmen identifieras dock i windows där man byter upplösning. Den tidigare skärmen jag har använt har jag kört med DVI-till-HDMI konverterare i in i utgången. Det har fungerat, men på senare har jag märkt av lite glapp, antingen att det blir svart eller att färgerna blir konstiga, får liksom vicka på sladden så att den tillslut hamnar rätt. Har även en gammal 32-tums TV där HDMI fungerar fast bara på lägre upplösning. Vad tror ni felet kan vara? Kan porten i sig ha tagit stryk på nåt sätt? Testade att spruta in lite komprimerad luft i porten för att rensa upp eventuellt skit men det förbättrade inte saken.

Permalänk
Medlem

Update: Efter att ha mixtrat lite under Skärmupplösnings-fömstret har jag fått det att fungera. Tråd kan låsas såvidare inte fler problem uppstår

Permalänk
Medlem

Det funkar nu. Dock är det glappigt och jag måste vicka lite på HDMI-kabeln. Bilden känns inte heller helt klockren. Den är inställd på 1920x1080 120hz men bilden känns inte helt skarp. Kan liksom urskilja pixlarna nästan om jag kollar väldigt nära, till skillnad från min laptopskärm där inte går att urskilja.

Permalänk
Bildexpert 📺

@omfgz: Ifall det är glapp kan glappet sitta i såväl kabeln som i skärmen. Så det enkla är att köpa en ny HDMI-kabel för att testa och se om det blir bättre. Blir det inte bättre ligger felet kanske i skärmen och kanske kan repareras under en eventuell garanti.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Nu har allt slutat att fungera. Ingen av de tre skärmarna får kontakt. Bör inte vara relaterat till kabeln då varken DVI-till-HDMI-lösningen eller HDMI-kabeln fungerar. Misstänker nu att det är hårdvara i datorn som strular, typ porten eller nåt.