Extra hållbara hörlurar, finns det tror ni?

Permalänk
Avstängd

Extra hållbara hörlurar, finns det tror ni?

Känner ni till någon tillverkare som bygger extra tåliga hörlurar?
Alla mina lurar går sönder efter ungefär ett år eller kortare oavsett prisklass.
Alla spricker (blir böjda) strax ovanför öronen.
Tror inte att mitt huvud är ovanligt stort men nåt skumt är det ändå.

Jag är verkligen ingen ljudsnobb utan lyssnar mest på radio / böcker.

Lurarna måste klara att användas typ 10 timmar om dagen varje dag.
(ej när jag sitter vi datorn för då har jag headset).

Snäckor går tyvär bort helt då jag får ont i öronen av att ha saker i dom.

Spelar ingen roll om det är kända märken som Sennheiser eller Sony eller billiga no name lurar.

Priset är inte så viktigt eftersom det är något jag använder typ 3600 timmar / år. Men eftersom jag ännu inte ägt ett par som hålit längre än 12-13 månader så känns det drygt att betala flera tusen om året.

Senast testade jag ett par kinesiska 99kronors lurar och dom höll i 5 månader och presterade ändå superb ljudmässigt.
Funderar nästan på att köpa typ 10 par och lägga på hög

Permalänk
Medlem

Peltor

Permalänk

German Maestro 8.35D

Permalänk
Avstängd

@Imaculent:
Ska undersökas Tack
Ser ut mest som hörselskydd med inbygd hörlursfunktion men dom kanske även har vanliga hörlurar.

Permalänk
Medlem

Det har mycket med hur du behandlar hörlurarna också, jag har ett par M50x från Audio Technica som är över 4 år gamla och är fortfarande i nyskick (använder de varje dag).

Om du känner att du håller på mycket med slit och släng skulle jag säga att du köper ett par lurar som dels håller bra byggkvalité och där samtliga delar går att byta ut.

Mitt val skulle isåfall landa på Sennheiser HD25, de är slutna, men ändå bekväma, små och portabla och låter riktigt bra. Du kan även välja om du vill ha imitationsskinn eller velourkuddar för öronen.

Mvh Gonner

Permalänk
Avstängd

@Agustavsson:
Tack ser väldigt robusta ut

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jopp<3:

@Imaculent:
Ska undersökas Tack
Ser ut mest som hörselskydd med inbygd hörlursfunktion men dom kanske även har vanliga hörlurar.

Tror inte de har det. Men tåliga är de i alla fall.

Permalänk
Medlem

Har ett par Hifiman HE-400 sedan 3-4 år som har hållt betydligt längre än allt annat jag provat (visserligen var allt annat lurar med plast skit som sprack på det vanliga stället dvs som du säger över örat).
Tyvärr tillverkas dom ej längre och jag var på väg att rekomendera HE400i men dom har tydligen "pris optimerat" (plus ökat pris) dom och använder vad som ser ut att vara en betydligt sämre koppling mellan huvudband/kåpa som jag inte skulle lita på att det inte spricker efter ett tag (dock troligen bättre än dom flesta andra lurar).
Om det inte är metall allting då skulle jag nog lita på att det skulle hålla men det ser rätt plastigt ut så.

HE-500 däremot har den koppling som jag litar på med.
Visst kupan (runt örat) och den runda kåpan på huvudbandet som ansluter metall bågen till huvudbandet är plast.
Men det kritiska stället som alltid spricker är ju vid "gångärnet" vilket här är helt i metall.
Visst dom kostar en del men dom kommer hålla och i alla fall med HE-400 så fick man en ljudkvalitet som andra tillverkare kunde leverera för dubbla prist minst.
Och en stor fördel med planarmagnetic är en otroligt "öppen/luftig/stor/bred" ljudbild.
Nackdelen med dessa (för vissa dock ej mig) är att dom är extremt öppna och stoppar inte mycket ljud att komma in samt släpper ut enormt mycklet ljud.
Tex har jag lurarna hänger 3dm till höger om mig och ska jag kolla på nåt enstaka kortare videoklipp så behöver jag ej ta på lurarna för att klart o tydligt höra behöver ej höja volymen från (normal lyssnings nivå när man bär dom, har inte direkt högt normalt) heller.

Så sitter du på buss/kontor/etc stor del av den tiden du lyssnar så är dessa kanske inte dom bästa.

Jag skulle idag aldrig köpa ett par lurar som har "plast gångjärn".

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

Blir det mycket ryck o drag i sladden som gör att de slits? Kanske kolla på bluetooth-lurar, har själv Julas snål-variant och kör nån timme om dagen, funkat perfekt i nått år nu men inte 10 h om dagen-bekväma.
Är det 10 h i sträck kanske inte batteriet orkar med dock.

Får man fråga hur du kommer upp i 10 h? Det är ju all vaken tid haha

Permalänk

Beyerdynamics 770- 80ohm

Jag satt i samma situation som dig. Jag lyckas alltid sabba mina lurar. Men de här är robusta grejer där bågen är i metall. De nu inne på år7 av hård användning. De har under några av de åren användts nästan 12 timmar varje arbetsdag. De här använder jag även när jag sover pga anledningar.

Den enda svagheten i konstruktionen är den kant runt kåpan som "muffarna" sitter fast i. De är kanske 40% helt material kvar i dom men de håller än.
Har rensat hår från membranen några gånger också förstås (när basen börjar låta skit).

https://www.thomann.de/gb/beyerdynamic_dt770_pro80_ohm.htm
Beyerdynamics dt770- 80ohm

my 5 cent.

Lycka till

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Panzerfister:

Får man fråga hur du kommer upp i 10 h? Det är ju all vaken tid haha

Jobbar som produktfotograf, står helt själv i en studio så lurarna brukar åka på när jag går hemifrån och sitta där tills jag kommer hem på kvällen.
Dom är inte alltid aktiva men orkar inte ta av dom.

Permalänk
Medlem

Mina Sennheiser 558 har jag haft i snart 8 år, används några timmar varje dag ungefär. Kabeln gick sönder efter 5 år men de är utbytbara så köpte bara en ny för ca 100kr.

Permalänk
Medlem

Ogillar också starkt inear lurar men sen provade jag bose's variant (typ semi-in-ear) och har aldrig varit nöjdare. Bekvämare än hörlurar. Dom har samma proppar på alla lurar, så med eller utan noise canceling eller trådlöst är upp till dig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bamsebjörn:

Det har mycket med hur du behandlar hörlurarna också, jag har ett par M50x från Audio Technica som är över 4 år gamla och är fortfarande i nyskick (använder de varje dag).

Mina M40X (modellen strax under M50X) gick sönder i ena gångjärnet strax ovanför öronen efter 2,5 år. Alltid haft vid skrivbordet eller legat i sängen och lyssnat. Inga fel på lurarna i övrigt.
Just motsvarande plastdelar på mina och M50X är inte exakt lika men de ser ut att ha varit byggda efter samma principer och ha ungefär lika tjock plast. Edit: M50X går att vrida lite mer och det kanske är så mina slitits mer.

Jag har försökt att limma ihop men det är för litet för att plastlim ska hålla. Man skulle kunna prova att fylla ihåligheten med fiberförstärkt epoxy (när jag fått plats på hobbybordet...) men det är lite smått så jag är osäker på om det kan hålla. Jag kanske skulle vira glasfiber med epoxy runt utsidan istället...

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Findecanor:

Mina M40X (modellen strax under M50X) gick sönder i ena gångjärnet strax ovanför öronen efter 2,5 år. Alltid haft vid skrivbordet eller legat i sängen och lyssnat. Inga fel på lurarna i övrigt.
Just motsvarande plastdelar på mina och M50X är inte exakt lika men de ser ut att ha varit byggda efter samma principer och ha ungefär lika tjock plast.

Jag har försökt att limma ihop men det är för litet för att plastlim ska hålla. Jag tänker prova att fylla ihåligheten med fiberförstärkt epoxy nästa gång när jag fått plats på hobbybordet men det är lite smått så jag är osäker på om det kan hålla. Jag kanske skulle vira glasfiber med epoxy runt utsidan istället...

Märkligt! Inte upplevt liknande problem med M50x och det är fler tillfällen än vad jag vill erkänna då jag inte har behandlat dem snällt.. Dock har M50x och M40x olika lösningar för gångjärnen. Om du kikar på högupplösta bilder så ser du skillnaden. M40x verkar vara med ''solitt'' byggd, medan M50x mer rörlig. Kika med din närmsta återförsäljare av ATH, så skall de säkert kunna få tag på reservdelar! Annars kan du fråga den svenska leverantören direkt, i Sverige är det Benum som tillhandahåller ATH.

Mvh Gonner

Permalänk
Medlem

Ett par modulära hörlurar kanske?
https://aiaiai.dk
Bara byta ut delen som går sönder, blir iaf billigare än att köpa ett helt nytt par.

Jag har själv inte lyssnat eller använt dessa men dem verkar i övrigt få bra betyg.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator: MSI Z77A-G45, i7 3770k, Crosair 24GB, MSI 970 4G, Samsung 840 250GB, Crucial MX500 1TB, WD Green 2TB, Phanteks Evolv ATX, Be-Quiet P7 550W skärm: Asus PB238Q, Acer p193w kringutrustning: Corsair k70 RGB, Logitech 603, SMSL SA 300 + Magic S-4 EX

Permalänk
Medlem

Har ett par äldre sony lurar som jag lagade med vulktejp i "gångjärnet" användes efter lagningen i 10+år (håller än idag men används knappt alls).
i alla fall här är ett tidigare inlägg av mig från tråden Verktyg till hyreslägenhet om detta plus en bild o lite verktygstips.

Skrivet av grizzly666:

Jag kan tipsa om nåt som är bättre än silvertejp
Det är vulktejp när det gäller en lagning som ska hålla länge så är skillnaden mellan silvertejp/eltejp och vulktejp ENORM.
Har tex ett par hörlurar 15+år gammla philips med stora över örat kåpor och som "sväng" lagring går det upp en stång i ett runt (som övergår till två bågar över huvudet) plastfäste som efter ca 2år av väldigt varsamt men dagligen användande, dvs hängde alltid på sin plats brevid datorn aldrig tappade/trampat på sladd osv sprack plastfästet i 4-5 olika stora delar på ena sidan (den andra gav upp ett par mån senare).

Eltejp (som var det enda som var hemma) funkade i ca en vecka, silvertejp som inföskaffades höll i 2-3veckor.
Efter det provade jag vulktejp vilket funkar än idag, visserligen har dom inte använts på 3år men dom användes dagligen i 10+år med vulktejpen som fortfarande idag är medgörlig.
Dvs den kan röra/fjädra sig lite vilket silvertejpen ej kunde göra och därmed sprack och eltejpen sträktes helt enkelt ut efter ett tag så den inte höll åt längre.

En (eller 24) bra bits skruvmejsel är även bra att ha enligt mig själv samt en massa olika bits.
Den absolut bästa bits mejseln som jag använt och äger 7-10+ av (dom ligger lite överallt så vet inte hur många jag har) är den ifrån denna sats från DX.com http://www.dx.com/p/37-in-1-multi-bit-screwdrivers-set-black-...

Köpte en av dessa för 6-7år sedan och har använt den till allt, skruvat med bilar/lastbilar/moppe/mc/dator slagit på den (rätt hårt ibland och andra mejslar hade definitivt gått sönder då) för att lossa fastrostat skit/brytjärn/osv/osv INGA har gått sönder än, visst några av dom är skitiga som fan och har en del små flisor/hål/osv men funkar fint än.

Bits fästet på denna mejsel är urtagbar och kan ställas in på ett par olika djup vilket funkar rätt bra längst ut så blir dte liet vingligt dock men det samma eller värre gäller alla andra hundratas bits mejslar med den funktionen jag provat.

Dom medföljande bitsen har jag däremot dragit av ett par men betydligt mindre än vad jag hade räknat med faktiskt och det gäller då mest vanliga spårmejsel (som använts till brytjärn/huggmejsel/osv) och dom större philips/pozidrive kryss mejslarna som använts till större skruv/bult som satt fast som fan.

Denna är en annan variant (dvs gul istället för orange vilket verkar vara enda skillnaden) men finns i lager http://www.dx.com/p/handy-precision-maintenance-tool-screwdri...
Tror inte det ska var nån direkt skillnad på dom i hållbarhet då jag har ett par med lite olika färg dock ej gul men samma form och alla verkar avar exakt lika utom färgen.
Det finns samma sats med andra bits om du letar lite (kollade inte på det som var sold out) på på dx eller andra kina sidor.

Det finns även satser med smalare bits vilket är guld när man väl behöver dom, tex denna http://www.dx.com/p/45-in-1-multi-bit-screwdrivers-set-yellow...
Har denna sats men används inte så ofta handtaget är ganska ok men finns säkert bättre i denna storlek om man letar.
Det stora problemet är att bitsen är rätt korta till dom flesta satser i denna mindre storlek vilket gör att dom ej når ner i en hel del hål innan bitsfästet/förlängarens bitsfäste tar i som rätt ofta hänt för mig med diverse hushålls prylar,.
Och detta bitsfäste är för stort att gå ner i dom flesta hål som skruvar som dessa bits passar till sitter i vilket är ett problem.

Lösningen för mig på detta var att handla långa bits och det var då av den "vanliga" tjocklecken som är till första länkade bitssatsen/skruvdragare/osv.
Som tex dessa http://www.ebay.com/itm/32pc-3-Long-Security-Bits-Tri-Wing-Po...

Eller längre bits av den mindre storleken som tex http://www.dx.com/p/jakemy-jm-8124-9-in-1-double-tip-screwdri...
eller http://www.dx.com/p/jakemy-jm-8143-all-in-one-deep-hole-cr-v-...

Sen kan det vara bra o ha ett par knivar/skalpeller hemma tex denna sats http://www.dx.com/p/wlxy-aluminum-carving-knives-gravers-w-bl...
Vilka är guld värda när man väl behöver dom.

Och varför inte en/några ficklampor/pannlampor.
Som tex denna http://www.dx.com/p/small-sun-zy-552-mini-led-40lm-white-flas... har själv en sådan sitter på min nyckelring (dock ej exakt denna version men exakt samma utseende) har fått byta batteri en gång på 3-4 år nu och använt den rätt mycket fast oftas i korta stunder.

Finns ju även större ficklampor med och generellt så är dessa ficklampor exakt samma som dom oftas 5-10+ gånger dyrare här i svergie/eu/us som ser likadana ut bara det att det inte är samma namn på stämplat på dom.

Sen finns det ju många andra roliga prylar på dx/ebay/kina sidor som är billiga.
Räkna med i normal fallen ta 2-4 veckors leveranstid men kan i enstaka fall gå fortare och en del fall (dvs mer vanligt med 6-8 än under 2 veckor) ta 6-8 veckor från dx/ebay/andra kina butiker dock.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!