Spring Creators Update 2018 (Windows 10 April 2018 Update)

Permalänk
Skrivet av M_X_E_Q:

3 datorer som slutat att "se" varandra , hemgruppen har de taget bort om det har med problemet att göra. Någon som vet hur hemgrupps ersättningen fungerar?

Har snarare haft problem komma åt mina diskar över huvud taget. Fått starta felsökaren (bara starta den), så nätverkskortet omstartas (nej omstart av datorn hjälper inte). Fungerar hjälpligt nu efter någon uppdatering nyligen, dock kommer kodi inte åt diskarna (får skriva in sökvägen manuellt till mappen).

Skrivet av Sir_Manfred:

Härlig optimism!

Tja som jag skrev ovan, tror det problmet hade jag i månader om inte mer (kan varit skit uppdateringen i höstas som är boven). Men det är bara toppen på isberget som jag haft i buggar, netflix som ljudet laggade, startmenyn försvann för evigt osv.

Dock kan jag fortfarande inte komma åt hdd direkt i kodi, utan helt blankt. Måste fylla i vart mappen ligger någon stans i nätverket (kodi har smidigt system där man kan trycka sig fram rätt, men det fungerar inte längre).

Skrivet av kai:

De tar bort den utan att direkt ersätta den med något. De anser den förlegad.

Jag har själv aldrig använt Home Group-funktionaliteten. Jag kör den klassiska fildelningen som funnits sedan urminnes tider, vilket även fungerar mot Linux/UNIX (samba).

Det Microsoft hänvisar till är "klassisk fildelning", cloud (OneDrive), och Microsoft-konto (för de Appar som kan dela data den vägen).

Så nu kan jag inte använda nätverksdelning om jag installerar nya uppdateringen? Tack för den MS. hade det inte varit för netflix fungerar smidigt på den datorn hade win 10 hamnat i soptunnan för länge sen.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Purrfected:

Det jag skrev, hoppas jag, var att man ska vänta ett tag. Jag menar absolut inte att man ska vänta tills man inte har annat val. Utan att vänta några dagar, 1 vecka eller 2. Gör research, det är inte alltid de stora buggarna läggs ut på ms hemsida, kommer inte ihåg vad det var nu, men vi hade något som drog ner våra dns servrar för några månader sen.

Är den en säkerhetspatch så brukar jag uppdatera direkt hemma, samma sak med nätverksutrustningen på jobbet. Beror ju på severity, men det har varit några uppdateringar på senaste hos cisco som varit väldigt nödvändiga fort.

Håller inte med att det är färre problem vid uppgradering om man uppgraderar direkt när en uppdatering kommer. Det är alltid buggar som slinker igenom, stora som små. Råkar dom påverka något som är viktigt för dig kan de påverka otroligt mycket. Nu ska det ju vara lätt att backa, men även den featuren kan ju bugga, då är det kanske en ominstallation som gäller.
Du vet inte säkert.

Du får ta mottot med en lite modernare syn, uppdatera inte direkt om du inte behöver, ju längre du kan vänta desto bättre, men se till att få med säkerhetsuppdateringar.
Allt det här grundas i att du ska veta vad som ändras när du uppdaterar. Det jag undrade.
Att vänta en månad eller två är inte bakåtsträvande. Det är ju inte så att 1709 eller vad den innan hette, blir obrukbar bara för att 1803 kommer ut.
Manãna, manãna...

Jag tror att vi pratar om olika saker och missförstår varandra lite. Våra åsikter är nog inte så långt ifrån varandra egentligen.

Du har helt rätt i att man inte ska vara för "het på gröten" och jag tror inte att jag skrev att man ska uppgradera direkt. Men det jag försöker säga är att man helst ska följa Windows as a Service och uppgradera 1607 -> 1703 -> 1709 -> 1803 osv istället för att köra 1607 -> 1709 ..... 1709 -> 1903.

Du ska också använda ett kontrollerat flöde för WaaS. Dela upp organisationen och stegvis rulla ut den nya versionen. (Det jag säger är för företag)

Det sista är för övrigt klockrent

Permalänk
Medlem
Skrivet av nocebo:

@elixyr: men då är det väl windows lts du skall köra?

Finns bara för företag väl?

https://www.howtogeek.com/273824/windows-10-without-the-cruft...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

En sak jag vill be dig tänka på.

Om de nu har så genomtänkt testcykel, varför så många problem att uppdatera varje gång, var 6:e månad i snart 3 år?
Om det vore ett enda fel här och där, sure. Men man har fått göra allt från återkalla patchar till snabbt släppa samlinga med fixar inom 1 månad efter nytt släpp eller tom tvingar massor av folk att installera om som inte gjort något speciellt.

Jag kan hålla med om att MS börjar bli lite bättre på strategin, men jag så väl som 30-tal andra tekniker på seminarium och konferenser argumenterade ändå för att stabilitet är nyckeln. Och 1 gång per år hade varit mer än nog med ny version, så länge de är stabila. Funktioner är som sagt inget företagen frågar efter, de frågar efter ett OS.

Och Enterprise versionerna är ofta sist i deras "test kö" av den anledningen. De vill ge den mest beprövade och testade versionen till företag. Problemet är, jag som både privatperson, och tekniker på företag säger... varför kan jag inte köpa denna stabila versionen själv?

Och här faller mycket av det man tittar på. MS har lagt av massor med testare, vars jobb var att ta första vågen av buggar. De har försökt ersätta den med billig kraft i form av insider... som ju inte verkar 100%, när de hittar allvarliga buggar dagar innan lansering, så allvarliga att man väljer att skjuta upp OSet en månad. Det var mao hårsmån från att nå publik nivå.... varför!?

De buggar vi upplever som hemanvändare idag, är nivån insider borde uppleva. Det är de små sakerna de borde testa. Det är de som borde kunna krascha Windows egna inbyggda mjukvaror med enkla knapptryck.... inte vi. Inte företag, inte farmor som sitter hemma och bara vill läsa sin e-post.

Och till er som tror det är viktigare med funktioner... Titta på konsoler. Titta på Apple. Titta på varenda sabla marknad.... så ser ni att pengarna lägger kunderna på produkter som är stabila. Det behöver inte ha senaste eller bästa teknikerna. Det behöver inte ha senaste finesserna... det behöver bra fungera. Dag ut, och dag in.

Så nej MrTowle, om något är ""If it ain´t broken don´t fix it" mer viktig än något annat. För kunder stannar med företag som bara fungerar. De byter inte operatör, leverantör, distributör eller märke, så länge som allt fungerar. De byter när det inte fungerar.

Och just nu är det enda som räddar MS, är brist på alternativ...

Vi har nog två olika bilder av verkligheten vilket är helt ok! Absolut det finns mer att önska från Microsoft sida i den här processen. Enligt mig tar uppgraderingarna fortfarande för lång tid. Men om jag får välja mellan WaaS eller det traditionella med ett nytt operativsystem var 5ish år så tar jag WaaS alla dagar.

Ang. Enterprise version osv så är det ingen skillnad på OSet i sig. Det är samma "OS-build" oavsett om du kör Home, Professional eller Enterprise... det som styr är vilken licens du har och på så sätt får du mer eller mindre funktioner. Det är därför du kan uppdatera från Pro till Enterprise via en Azure licens (ingen uppgradering).

Jag antar att det du syftar på är när man benämnde Windows 10 versionerna som Current Branch och Current Branch for Business? Där var det också samma OS bara att Microsoft "stämplade" builden som Business ready efter en viss period.

Så nja Paddanx, kunder stannar inte heller hos företag som inte utvecklas .. även om de alltid fungerar.

PS. Ville avsluta på samma vis som dig. No hard feelings

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

En ren skalad bantad, icke store, icke bloatware osv... ja tack.
Pris? Dont really care...
Låt mig bara styra dens uppdateringar så köper jag.

För om där inte finns någon poäng "att ha", finns där inte heller någon poäng att bråka med det.
Många här behöver lära sig en gyllene regel som man lärt sig efter 25 år med PC...

"if it ain't broke, don't fix it"

För det enda du kan göra med något som redan fungerar bra, är att ta sönder eller göra det värre. Är rena odds... typ som 7-2 off-suit i poker inte något vettiga spelare spelar med, då oddsen att vinna är otroligt låga.

@Andylindy lol.... efter 20+ år med Windows säger jag bara... "bull-shit".
Alla Windows har haft och kommer ha problem. Varenda en av dem var det Service Pack eller någon form av "fix-patch" som ofta fick ens OSen användbara. Är kul att se hur folk kan ignorera problem dock, för de kan lätt lösa dem. Tänk dock på att idag är det ofta okunniga som inte kan lösa alla problem. Och focus är mycket mer på "ska bara fungera".

En positiv sak MS gjort med denna version dock är ATT man valde att försena den. Man upptäckte en allvarlig bugg i sista min som man valde att fixa. Hade hellre sett de tänkt mer så. 1 version om året är bra nog... bara gör den bra, och buggfri.

Kommer aldrig hända, nu är vi microsofts produkter, windows is a service, du kommer snart få reklam rakt in i systemet, de testas redan med candy crush med mera..

Tillslut kommer windows kosta per månad, annars får du någon free version där adds poppar upp lite då och då, dags att lära er linux eller något liknande om ni vill fortsätta använda datorn för professionellt bruk, eller fixa enterprise avtal, men du måste ni driva ett relativt stort företag som går med vinst för enterprise är inte billigt.

Permalänk
Medlem

Måste hålla med vissa här, oavsett om du jobbat inom IT och vet att de är o hålla sig till den "stabila versionen" så kan man inte vara konservativ för det!
IT och konservativ går inte ens ihop!
Alla som programmerar eller liknande vet att varje uppdatering är guld, för det kan innehålla bugfixar samt även prestandaoptimeringar. Visst ny bugg kanske kommer, men då fixas den nästa gång.

Tänk om vi tänkte samma om bilar tex! "if it's not broken, don't touch it" då hade vi ju fortfarande suttit o vevat igång bilskrället!

Visa signatur

Stationär: RTX 4090 OC ASUS | Ryzen 9 5950X | G.Skill Trident Z NEO 3600mhz 32GB | Arctic Liquid Freezer III 360 | Corsair HX1000i | Asus Rog Strix X570-F Gaming | Samsung 990 PRO 2TB | Samsung 980 PRO 2TB | Fractal Design North XL

Jobbdator: MacBook Pro 16" i7 6C, 16GB ram DDR4, AMD Radeon Pro 5300M 4GB

Permalänk
Medlem

Uppdaterade utan några som helst problem. Det har jag iof aldrig haft tidigare heller så jag tycker det fungerar smidigt.

Ingen ny funktion som jag direkt efterfrågade, men jag gillar helt enkelt bara ha saker och ting up to date

Permalänk
Avstängd
Skrivet av klotim:

Måste hålla med vissa här, oavsett om du jobbat inom IT och vet att de är o hålla sig till den "stabila versionen" så kan man inte vara konservativ för det!
IT och konservativ går inte ens ihop!
Alla som programmerar eller liknande vet att varje uppdatering är guld, för det kan innehålla bugfixar samt även prestandaoptimeringar. Visst ny bugg kanske kommer, men då fixas den nästa gång.

Tänk om vi tänkte samma om bilar tex! "if it's not broken, don't touch it" då hade vi ju fortfarande suttit o vevat igång bilskrället!

Håller fullständigt med!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag testade april update ett tag. Jag gillar det uppdaterade gränssnittet, men det var oanvändbart för att det kraschade för ofta. Fick en GSOD så fort jag försökte köra en snabbskanning med Avast. Så jag väntar några veckor så Microsoft kan patcha april update och så att 3:e partsutvecklare hinner fixa sina program.

Visa signatur

Desktop: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG B650E-F | Deepcool LT720 | Gainward Phantom RTX 4090 | 64 GB G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 | WD Black SN850X | Lian Li Lancool 216 | Corsair RM1000x SHIFT | LG Oled LX3 (Flex) 42" | Roccat Kone Pro Air | Logitech G915 TKL Brown | Windows 11 Pro

Permalänk
Medlem

Dynamiskt lås hade varit en skoj funktion att använda. Men tyvärr så finns ju inget bluetooth på det nya moderkortet. Värdelöst tycker jag, borde vara standard på en så pass dyr modell.

Permalänk
Avstängd

Allt tycks fungera för mig efter uppdateringen.. Den enda direkta skillnaden jag märker är att det känns lite segare att scrolla i Google Chrome... Hehe. Men drivisarna till grafikkortet är fortfarande installerade och fungerande.. Och att en genväg för webbläsaren Edge hade skapats på skrivbordet...

Permalänk

Allt fungera okej sen jag uppdaterade med Uppdateringsassistenten den 30/4. Fick dock en BSOD men det var självförvållat

Som tur är så upprepades inte problemet med Fall Creators Update ihop med en NVME-disk "0xc00000bb ("A required device isn't connected or can't be accessed")"

Visa signatur

Intel Core i9 7900X | Asus Prime X299 Deluxe | Corsair 128GB DDR4 3200Mhz | Gigabyte RTX 4090 | Acer X32FP 4K 160Hz | NVMe/SSD 14TB | Corsair AX1200i | Corsair Graphite 760T White | OS Windows 11 Pro

Permalänk
Skrivet av zfrigg:

Fick in denna idag och min mick sluta att fungera (razer),efter mycket jävelskap så rulla jag tillbaka
och det fungera igen FÖRUTOM att jag inte kan installera om razer programmen...
VILL INTE HA NÅGRA TIPS MM JAG FÅR BITA I DET SURA ÄPPLET OCH NSTALLERA OM W10

Det är en funktion som måste aktiveras i inställningar/Sekretess/Appbehörighter/Tillåt appar använda din mikrofon.

Visa signatur

Phanteks Chassi, Seasonic 800W, ASUS Prime Z690-A, Intel i5 12600K 4,9 GHz, 32 Gb RAM G.Skill Trident z5 DDR 5 5600 Ghz 2 x 16 Gb (cl 36 1.2 V), Noctua NH-U12A, ASUS GTX 2070 Super 8 Gb, SSD Samsung 980 1tb, Western Digital Caviar Red 2TB

Permalänk
Skrivet av klotim:

Måste hålla med vissa här, oavsett om du jobbat inom IT och vet att de är o hålla sig till den "stabila versionen" så kan man inte vara konservativ för det!
IT och konservativ går inte ens ihop!
Alla som programmerar eller liknande vet att varje uppdatering är guld, för det kan innehålla bugfixar samt även prestandaoptimeringar. Visst ny bugg kanske kommer, men då fixas den nästa gång.

Tänk om vi tänkte samma om bilar tex! "if it's not broken, don't touch it" då hade vi ju fortfarande suttit o vevat igång bilskrället!

Länge sedan jag läste så kloka ord och hur ofta jag läser folk som klagar!!

RTFM for the win

Visa signatur

Phanteks Chassi, Seasonic 800W, ASUS Prime Z690-A, Intel i5 12600K 4,9 GHz, 32 Gb RAM G.Skill Trident z5 DDR 5 5600 Ghz 2 x 16 Gb (cl 36 1.2 V), Noctua NH-U12A, ASUS GTX 2070 Super 8 Gb, SSD Samsung 980 1tb, Western Digital Caviar Red 2TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av zfrigg:

Fick in denna idag och min mick sluta att fungera (razer),efter mycket jävelskap så rulla jag tillbaka
och det fungera igen FÖRUTOM att jag inte kan installera om razer programmen...
VILL INTE HA NÅGRA TIPS MM JAG FÅR BITA I DET SURA ÄPPLET OCH NSTALLERA OM W10

Underlig inställning att inte vilja ha tips om lösning. Hur som helst, förmodligen har du som många andra missat denna inställning som du hittar under Inställningar>sekretess.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZyntaX:

Hur som helst, förmodligen har du som många andra missat denna inställning som du hittar under Inställningar>sekretess.

Har fått för mig att dessa inställningar bara påverkar UWP-appar och inte Win32-applikationer? Kan iofs ha fått allt om bakfoten

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inofficiell ambassadör

@walkir: Nepp, den påverkar alla program. Det är bara att Windows kallar allt för "appar" numera

Visa signatur

Mobo Aorus B550 Pro V2 CPU Ryzen 5600X RAM Corsair Vengance 16GB @ 36000 MHZ
GPU MSI GTX 1080 ti Gaming X Skärm Acer X34A

Permalänk
Medlem
Skrivet av walkir:

Har fått för mig att dessa inställningar bara påverkar UWP-appar och inte Win32-applikationer? Kan iofs ha fått allt om bakfoten

Skickades från m.sweclockers.com

Det har jag har ingen aning om. Skulle dock tro att det är det här problemet han sprungit på.
Väldigt underligt av Microsoft att "gömma undan" både den här inställningen samt nya ljudmixern.
När man lägger till en sån här funktion och inte tydligt instruerar användaren om att mikrofonen är låst by default så har man skjutit sig själv i foten på sedvanligt Microsoft maner.
Är det något Microsoft är totalt värdelösa på så är det användargränssnitt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xyborg:

@walkir: Nepp, den påverkar alla program. Det är bara att Windows kallar allt för "appar" numera

Tack för förtydligandet! Är van vid att stänga av enheter via BIOS eller enhetshanteraren (exempelvis webcam), men blir omständigt när man väl behöver respektive enhet

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av elixyr:

Så jävla trött på alla dessa updates som återställer win10. Är inte intresserad av förnyelse eller massa skit som jag inte använder endå.

Nyfiken på vilket sätt de återställer?
Har själv installerat den på 3 maskiner varav 2 är via insider.
Ingen av dessa har förlorat något eller "återställts" och alla rullar på utan problem.
Låter mer som det är andra program du har som spökar.

_____

Är nöjd med denna, hoppas bara den har like lite problem som 1709(bästa hittills) då jag hade lite problem med 1703 på en insider maskin.
Har hitills haft mindre problem med Win 10 än Win 7 dår jag faktiskt råkade ut för en handfull(4-8st) BSOD under alla år.

Visa signatur

Desktop: Moderkort: ASUS STRIX B350-I Gaming | CPU: AMD R7 3700X | RAM: 2x16GB Corsair 3600MHz CL16 | GFX: Radeon RX 6950 XT Red Devil | OS: Windows 11 Pro x64 | Monitor: ASUS PG279Q & ASUS PB278Q

Notebook: ASUS UX482EG i7-1165G7 / 32 GB / 1 TB
Nintendo Switch/New 3DS XL - 1006-2151-2466

Permalänk
Medlem

finns det mediatools tillgänglig för denna uppdatering?

Visa signatur

Chassi:Fractal Design R5 MB: ASUS ROG STRIX B350-F GAMING CPU: AMD Ryzen 5 3600 AiO: Corsair Hydro H100i v2 HD: 2TB WD Blue GPU: GB OC 3060 TI SSD: 250GB 850 EVO GB (OS) SSD 500GB 850 EVO GB (Spel) SSD 1TB 860 EVO GB (Spel) PSU: Seasonic Focus 850W 80+ Platinum Minne: 16 GB GSkill 16GB 3200M Flare X Skärm: Svive 34" Curved gamingskärm Pyx 34C801

Permalänk
Medlem
Skrivet av Broken-arrow:

Så nu kan jag inte använda nätverksdelning om jag installerar nya uppdateringen? Tack för den MS. hade det inte varit för netflix fungerar smidigt på den datorn hade win 10 hamnat i soptunnan för länge sen.

Jo vanlig nätverksdelning, på klassiskt vis (dela mapp), fungerar fortfarande. Det är just HomeGroup-delen de tar bort. Dvs du behöver veta IP eller datornamn samt eventuellt ställa in vilka användare som ska ha tillgång till filerna (enklast är att ha samma användare med samma lösenord på båda maskiner som du vill dela filer mellan).

Visa signatur

Speldator: Fractal Design Meshify C, Core i7-8700k @ 5,0 GHz (AVX -3) luftkyld med Cryorig R1 Universal, Asrock Z370 Fatal1ty Professional Gaming i7, 64 GB Corsair Dominator Platinum @ 3466 MHz CL16 (XMP), ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti Gaming, Win10 Pro, Acer XB271HU (gamla bilder med GTX 970)
i7-8700k 5.0 GHz OC: CPU 50x, Vcore 1,310V, LLC 2 (1=max, 5=min), BCLK 100.0, AVX offset -3, Cache 45x
Server: Xeon E3-1226v3 3,3 GHz, 32 GB ECC DDR3, VMware ESXi 6, 10 Gbps fiber

Permalänk
Medlem

Man kan väl anta att denna build blir den till hösten kommande LTSC-releasen. Blir nog att installera den då

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av kaput:

Man kan väl anta att denna build blir den till hösten kommande LTSC-releasen. Blir nog att installera den då

Med utgång ifrån hur bloatat W10 har blivit, regelbundna uppdateringar och problem vid lansering av nya versioner så är det enbart LTSC som gäller nu för tiden. Förhoppningsvis så är W10 versionen som blir LTSC mogen vid det laget.

Permalänk
Skrivet av kai:

Jo vanlig nätverksdelning, på klassiskt vis (dela mapp), fungerar fortfarande. Det är just HomeGroup-delen de tar bort. Dvs du behöver veta IP eller datornamn samt eventuellt ställa in vilka användare som ska ha tillgång till filerna (enklast är att ha samma användare med samma lösenord på båda maskiner som du vill dela filer mellan).

Så du kan inte se användare/mappar du delat (har i hemgruppen samma lösenord i alla fall)? Kan ju hoppas netflix får stöd för annat os än win 10.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Broken-arrow:

Så du kan inte se användare/mappar du delat (har i hemgruppen samma lösenord i alla fall)? Kan ju hoppas netflix får stöd för annat os än win 10.

Jo visst kan du se vilka användare du har på varje maskin, och vilka mappar du delat. Användarens lösenord (om du har något) kan du inte direkt se men går ju att ändra om det finns behov.

Med programmet "Computer Management", eller "Datorhantering" som det heter på Svenska, kan man se dels vilka mappar som är delade, och även användare m.m.

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.553375/sa-enkelt-delar-du-u...

Visa signatur

Speldator: Fractal Design Meshify C, Core i7-8700k @ 5,0 GHz (AVX -3) luftkyld med Cryorig R1 Universal, Asrock Z370 Fatal1ty Professional Gaming i7, 64 GB Corsair Dominator Platinum @ 3466 MHz CL16 (XMP), ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti Gaming, Win10 Pro, Acer XB271HU (gamla bilder med GTX 970)
i7-8700k 5.0 GHz OC: CPU 50x, Vcore 1,310V, LLC 2 (1=max, 5=min), BCLK 100.0, AVX offset -3, Cache 45x
Server: Xeon E3-1226v3 3,3 GHz, 32 GB ECC DDR3, VMware ESXi 6, 10 Gbps fiber

Permalänk
Skrivet av kai:

Jo visst kan du se vilka användare du har på varje maskin, och vilka mappar du delat. Användarens lösenord (om du har något) kan du inte direkt se men går ju att ändra om det finns behov.

Med programmet "Computer Management", eller "Datorhantering" som det heter på Svenska, kan man se dels vilka mappar som är delade, och även användare m.m.

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.553375/sa-enkelt-delar-du-u...

Sen finns det betydligt enklare sätt i win 7 att dela mappar. Högerklippa på mappen och sen dela (sen välja att dela med hemnätverket):) Så frågan är hur ser det ut efter april? måste man skriva in sökvägar manuellt i Windows någonstans i fortsättningen?

Även om inte alla använder hemgrupp, så är det barnsligt enkelt om man ska dela filer mellan datorer i sitt eget nätverk (samt går snabbare än behöva ta omvägar som t.ex genom molnet).

Så här ser det ut för mig, som exempel. Ser filer och mappar utan problem förutom i kodi som vägrar låta en se innehållet i sitt nätverk (vet inte om du använt kodi). Men sökvägen man skriver in manuellt fungerar (men är otympligt och opraktiskt på den datorn att göra, har en surfplatta att styra datorn med).

Dold text
Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av VadSaDu:

Exakt, sambons PC är HTPC'n här hemma, vi hoppas på en simpel ominstallation av Realtek löser problemet.

Det problemet fick jag redan vid W7 till W10 , bakre högtalarna är borta om man kör 5.1 , tydligen ett ganska vanligt problem om man söker , gjorde en fullösning , valde 7.1 och bockade ur sidohögtalarna.

Visa signatur

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 SLI | Corsair AX1200i | Intel 530 240GB + Samsung 860 EVO 1TB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Permalänk
Medlem
Skrivet av Broken-arrow:

Sen finns det betydligt enklare sätt i win 7 att dela mappar. Högerklippa på mappen och sen dela (sen välja att dela med hemnätverket):) Så frågan är hur ser det ut efter april? måste man skriva in sökvägar manuellt i Windows någonstans i fortsättningen?

Även om inte alla använder hemgrupp, så är det barnsligt enkelt om man ska dela filer mellan datorer i sitt eget nätverk (samt går snabbare än behöva ta omvägar som t.ex genom molnet).

Så här ser det ut för mig, som exempel. Ser filer och mappar utan problem förutom i kodi som vägrar låta en se innehållet i sitt nätverk (vet inte om du använt kodi). Men sökvägen man skriver in manuellt fungerar (men är otympligt och opraktiskt på den datorn att göra, har en surfplatta att styra datorn med).

Jag kanske missförstod dig. Det jag visade var hur man ser vad som delas ut från lokal dator. Du ser fortfarande delade mappar från andra datorer via Nätverk i Utforskaren.

Jag använder Kodi genom OSMC på en Raspberry Pi. Där monterar jag nätverksdelningar via fstab och sen har jag lagt till de lokala sökvägarna i UI:t. Kan man inte göra det samma i Windows genom att ansluta en nätverksdelning till en enhetsbokstav och lägga till den som en permanent enhet i Kodi?

Visa signatur

Speldator: Fractal Design Meshify C, Core i7-8700k @ 5,0 GHz (AVX -3) luftkyld med Cryorig R1 Universal, Asrock Z370 Fatal1ty Professional Gaming i7, 64 GB Corsair Dominator Platinum @ 3466 MHz CL16 (XMP), ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti Gaming, Win10 Pro, Acer XB271HU (gamla bilder med GTX 970)
i7-8700k 5.0 GHz OC: CPU 50x, Vcore 1,310V, LLC 2 (1=max, 5=min), BCLK 100.0, AVX offset -3, Cache 45x
Server: Xeon E3-1226v3 3,3 GHz, 32 GB ECC DDR3, VMware ESXi 6, 10 Gbps fiber

Permalänk
Skrivet av kai:

Jag kanske missförstod dig. Det jag visade var hur man ser vad som delas ut från lokal dator. Du ser fortfarande delade mappar från andra datorer via Nätverk i Utforskaren.

Jag använder Kodi genom OSMC på en Raspberry Pi. Där monterar jag nätverksdelningar via fstab och sen har jag lagt till de lokala sökvägarna i UI:t. Kan man inte göra det samma i Windows genom att ansluta en nätverksdelning till en enhetsbokstav och lägga till den som en permanent enhet i Kodi?

Okej så användare är kvar i nätverk som visas längst ner på bilden (är win 7 inte lika lätt ta print på andra datorn, men min win 10 dator ser exakt lika dan ut)?

Kodi pratar jag om detta https://www.comparitech.com/kodi/kodi-upnp-share-libaries/ , men inte just specifikt det som pratas om i artikeln (Trycker är på windows network). Då kommer alla delade mappar upp, men det gör det inte längre (manuellt visa vart mappen är fungerar, genom att skriva sökvägen genom nätverket). testat alla alternativ som kodi har, utan det fungerar.

Sen det irriterande problmet där jag inte kom åt mapparna ens i windows 10 (skulle skriva in namn och lösenord trots det var redan gjort), fick starta felsökaren för hemgrup vid varje uppstart (bara så nätverket startade om), men det löses till sist av en uppdatering så har hållit uppdateringar avstängt så jag slipper mer strul. Önskar jag kunde låsa mig till en version som fungerar och bara få säkerhetsuppdateringar.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar