Får ej Plex att fungera med Linux Lubuntu

Permalänk

Får ej Plex att fungera med Linux Lubuntu

Tjena har precis byggt ihop en server och äntligen kan jag använda Linux och prövar nu först med Lubuntu men jag kan inte få Plex att fungera. Har googlat på problemet men jag fattade inte hur man skulle göra för att fixa det.

Problemet är att i webbläsaren (när jag öppnar Plex i Lubuntu så öppnas webbläsaren) verkar det som att Plex saknar permission att få tillgång till mina hårddiskar.

Mina lagringsdiskar (Disk2 och Thomas) är helt tomma i Plex, har prövat att skriva in adressen manuellt t.ex /thomas/filmer men kommer inte upp någonting.

Men vanliga t.ex /home/server/videos kommer upp i Plex rutan i bilden men väljer jag den så kommer det ändå inte in några filmer till Plex.

Det är ungefär som med min Android telefon, installerar jag t.ex en fotoredigerings app så får jag möjlighet att ge appen tillgång till mina filer/foton så appen kommer åt mina filer.

Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile

Permalänk
Medlem

man brukar få ändra rättigheter för tex en raid.
Ps skulle råda dig att testa emby server i stället för plex, kört det flera år nu på en ubuntu server och funkar otroligt bra/stabilt (tar inte så mycket resurser som plex heller så fler kan streama)

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk
Medlem

Plex körs som vilken annan service i Ubuntu med en användare. Har ingen aning om vilken, du får kika i rc.d. Men jag gissar den heter ”plex” och är medlem i gruppen ”plex”. Du måste göra användaren ”plex” medlem i den grupp som har läs och/eller skrivrättigheter där du vill att applikationen ska kunna läsa och/eller skriva.

Ubuntu är en ganska stor dist, jag äre säker på att Google kan svara dig hur du går tillväga...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Plex körs som en användare plex i gruppen plex. Dina mappar du vill dela ut till plex ägs av någon annan user/grupp(typ ditt användarnamn som du loggar in med säkert).
Vad vi måste veta är vem som äger mappen.
Kör:

cd /home/server ls -l

Posta den outputen här.
Vad du vill göra sen är att lägga plex-användare i gruppen till mapp-ägaren med

usermod -a -G dingrupp plex

Visa signatur

Bara gammalt skräp...