Permalänk
Medlem
Skrivet av orig_rejser:

Mmm, tänkte jag kör på det i år. Men bra påpekan, många som glömmer. Siktar på pension vid 50.

Precis, gör bara kalkylen innan, gör en kalkyl du tjänar på, men du kan också sikta på att bolaget sparar lite också så blir det win-win, borde vara omöjligt för din arbetsgivare att säga nej.

Permalänk
Inaktiv

Monolog, men jag ger mig INTE om jag under året har fått utökade arbetsuppgifter samt utbildningar.

Permalänk
Medlem

There is no förhandling, only bend over and enjoy.

Visa signatur

Ryzen 5800X3D, Msi B450 Tomahawk, RX 7800XT, 32 Gb Corsair Vengeance Pro, vattenkylning.

Permalänk
Inaktiv

passiv agressivt.

Har "Så länge chefen låtsas jag har hög lön så låtsas jag att jag har mycket att göra" Tshirt på mig varje lönesamtal.
Hittils är det fruktktlöst, men hon ger med sig snart. Det vet jag!

Permalänk
Medlem

Denna tråd påminner mig om ett av skälen till att jag startade eget istället. Nackdelen är väl att det alltid är upptaget när man ska ringa till chefen och klaga

Permalänk
Medlem

Lönesamtal? Det var längesen

Brukar bara se på lönespecifikationen om det har hänt nåt numera. Utvecklingssamtal existerar inte heller (spelar ju ingen roll då det man säger flyger förbi helt).

Visa signatur

Grubblare

Permalänk
Inaktiv

@drwlz: Usch så tråkigt att höra Vad jobbar du med?

Själv lämnar jag det åt chefen, så länge vi kan få maximalt betalt av kunden blir vi båda glada!

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon81912:

@drwlz: Usch så tråkigt att höra Vad jobbar du med?

Själv lämnar jag det åt chefen, så länge vi kan få maximalt betalt av kunden blir vi båda glada!

Har ingen specifik titel, men typ kundansvar (client manager), produktägare, kör utbildningar, demar vårat system, databasråtta osv

Är dock extremt flexibelt, vilket kan vara värt en hel del.

Visa signatur

Grubblare

Permalänk
Medlem
Skrivet av Drickz:

Hur gör Du för att löneförhandla? Hur går det till där Du jobbar?

Vill börja med att säga att det här tar upp rätt mycket av mina tankar ju nu, och därför skulle villja få fler åsikter. Dessutom kan tråden få mer diskussionsvärde om andra bjuds in att diskutera sina upplevelser.

På mitt företag finns en fast pott och en rörlig pott. Den rörliga potten kan fördelas ojämnt på gruppen. Men jag blev lite besviken att lönesamtalet inte blev mer än "Skriv under att du fått info om din nya lön" Den lönesättande chefen hade inte tagit del av medarbetarsamtalet. Antog att han fått ta del av arbetsprestation vid andra tillfällen.
Visst fanns det en extra pott men känns inte alls som man själv har någon personlig inverkan på lönesamtalet/förhandlingen förutom när man ska anställas eller byta befattning.

I det här fallet berättade jag att en gammal kollega kontaktat mig om ett annat jobb som jag funderade på eftersom jag begärt 30% högre lön där, för att jag egentligen inte ville ha det. Sa inget mer om det tills chefen höjde upp lönen till 120% av nuvarande.
Kalla det slugt eller fulspel, men jag hade faktiskt fått erbjudandet från det andra företaget även om jag tänkt tacka nej.

Har väldigt bra livskvalitet med nuvarande jobbet även om statistiken säger att jag ligger lågt på löneskalan. Det nya jobbet innebar okända kollegor förutom närmsta chef, okänd arbetsbörda, boende på annan ort, och veckopendling.

Varför tacka nej?

Planen funkade som jag tänkt. Vill dock inte göra det igen, men behöver heller inte ha en fantastisk relation till min lönesättande chef då vi pratas vid kanske en gång per månad.
Någon här som jobbar som lönesättande chef som kan inflika på den här sortens "konflikter"?

Stort företag, över 1000 anställda
3½ års erfarenhet varav 1år på nuvarande arbetsplats. 5 tjänsteår inom företaget. Bristyrke, bred generell kunskap om branschen("idéspruta")
Gymnasieutbildning + riktigt intresserad och beslutsam om att varje dag bli bättre.
Delat resultatansvar med min närmast chef, som tycker jag borde klättra upp till likvärdigt hans befattning på några år p.g.a. prestation.

Personlig bakgrund

På min nuvarande arbetsplats så har jag aldrig upplevt att det finns förhandlingsutrymme utan det är typ "I år blir det 1.8%" Och sedan får man framföra varför man förtjänar mer, sedan säger de LOL och så blir det 1.8%.

Varför stannar jag kvar? Pengar är inte allt. Tror inte jag skulle hitta en arbetsgivare med den softa frihet under ansvar-flexen, och jobba hemifrån 3-4 dagar/vecka, gratis valfri mobil som jag får använda privat etc etc, det är "soft" som kidsen säger

Sedan har jag ju min musik vid sidan av och där går det ju att påverka vad man får in i större utsträckning.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Jag tar fram ganska detaljerad lönestatistik så att jag vet var jag befinner mig jämfört med arbetsmarknaden. Sen tar jag reda på vad arbetsgivaren har för lönegrundande kriterier.

Jag gör en lista med rubriker av lönekriterierna och fyller på med punkter under varje rubrik med saker jag gjort senaste året.

Till samtalet är jag då förberedd med en målbild om hur mycket jag vill öka för att känna mig nöjd jämfört med marknaden, samt konkreta argument till varför mitt anspråk är rimligt.

Jag började jobba 2012 med en ingångslön på fasta 32 500 kr. Efter årets samtal ligger jag på 43 500 + 3000 kr (fast + rörlig), och det är samma arbetsgivare hela vägen.