Permalänk
Medlem

Hdmi från dator till tv (svart bild)

Hej! Försökte koppla in datorn till tvn precis så att jag kan streama film o kolla på tvn. Kopplade i hdmi sladden i grafikkortet och lät min vanliga skärmkabel vara i, sen kopplade jag in i tvn. Tryckte på hdmi på tvdosan och då fanns det 2 olika hdmi, typ hdmi1 och 2. testade med båda men ingen bild.

Mina inställningar på datorn var dupplicera bild och utvidga testade jag med för hade för mig att det skulle vara någon av dom. Men eftersom de inte fungerade så tröck jag på visa bild bara på datorskärmen eller något stod det och då blev bara bilden svart. Kopplar jag ut hdmi så får jag bild på datorn men varje gång jag kopplar in den igen så slocknar skärmen. Någon som vet hur jag får ordning på det här samt hur jag får bild från datorn till tvn, ska väl vara dupplicera? :S Har installerat om drivrutinerna (amd), valt anpassad installation och sett till så hdmi drivrutinsgrejen var med men blir fortfarande svart när jag kopplar in sladden och det är väl för jag tog fel skärminställning helt enkelt men måste väl gå resetta på något sett.

Permalänk

Testat att välja "visa endast på andra bildskärm" ?

Permalänk
Medlem

Duplicera ej, använda utvidga och ställ in TV's upplösning korrekt.

Visa signatur

System: i5 10600K, Asus Z490-F, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz, SSD 256GB Samsung 830 & 1TB 860 EVO, ASUS TUF 3080, Noctua NH-U14S, Corsair RM850Xv2, Fractal Design Meshify C, LG 34GK950F.

Permalänk
Avstängd

Utvidgad skärm gör tv:n till en andra datorskärm och då kan man till exempel köra en fotbollsmatch på tv-skärmen och en annan match på datorskärmen. Har gjort det i 6 år nu och det är underbart när matcher krockar.