Battlefield V avtäckt – se trailern och diskutera

Permalänk
Medlem

Hela grejen med att göra spelet WW2 centrerat är väl realism och en historisk känsla?

Varför då förändra historien och plocka bort och addera saker som kvinnosoldater? Det förstör ju centrala temat av spelet totalt. Förvisso fanns sovjetiska kvinnliga divisioner, men de var så få att det knappt räknades. Jag förstår också att dom kan göra sin egna variant av fantasi WW2, men det är ju det dom inte gör, det enda dom har gjort är vänt på könen och hudtonen - vilket förstör det hela när allt ska vara baserat på verkliga WW2.

Samtidigt tycker jag att det bör vara olagligt att annonsera spelet som "WW2" när det inte håller sig historiskt korrekt, bör istället vara "Baserat på WW2".

Blir väl ett nej köp, hade jag velat spela ett modernt spel med ingen historia att grunda sig på passar BF4 perfekt.

Visa signatur

Gpu: EVGA GeForce GTX 1080 TI FE Kraken G10+H110 Psu:Corsair AX760 Mb: Gigabyte Aorus Gaming 7 Cpu: Intel 8700k @5.2GHz @ 1.385V Cpu-kylare:EVGA CLC 280 Chassi:Define R5 Minne:G.Skill Ripjaws V 3600Mhz CL16 SSD:OCZ Arc 240GB HDD: Toshiba 3TB A-600

Permalänk
Medlem
Skrivet av Höstregn:

Battlefield har ju tidigare försökt hålla sig till någon sorts realism och historisk korrekthet när det gäller utseendet på uniformer, vapen m.m. Vad Braveheart har att göra med WW2 återstår att se.

Battlefield Heroes?
https://www.youtube.com/watch?v=M9U1lWS42SM
Bara för att majoriteten av battlefield spelen är någorlunda mer överens med hur det ser ut i verkligheten betyder det inte att alla battlefield spel måste vara det. Sen är det de visade i trailern hur multiplayer kommer se ut, inte nödvändigtvist hur singleplayer ser ut.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Megacrash:

...och du tycker inte multiplayer är förutsägbart och sjukt repetitivt?

Jag gillar storymode själv eller med en kompis i samarbete.

Battlefield har alltid varit ett MP spel, enda sedan 1942.

Majoriteten spelar BF för multiplayer, själv har jag knappt spelat första uppdraget i de senaste spelen men runt 500 timmar MP.

Det är väl kul att de gör singleplayer men fokus bör ligga på MP.

Visa signatur

I7 7700k 4,8GHZ | Asus Strix 1080TI 2000Mhz | Corsair Vengeance RGB DDR4 3100mhz| Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming | Corsair RM850i 850W. AOC AG271QG.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Herr Kantarell:

Jag ska försöka förklara. Det är ett spel. Det handlar om underhållning. Jag tog upp WoW för att det är ett spel som många tjejer/kvinnor spelar. Man skapar en karaktär. Man tar sin karaktär genom raider och levlar denna. Och får ett slags förhållande till sin karaktär.

Spelet utspelar sig 2018 och inte under WW2. Det är däremot WW2 inspirerat. Det är en väldigt stor skillnad.

Jag lovar att varenda riktigt krig har varit ren och skär terror.

Spelar du själv Tomb raider? Eller "duger" det endast åt kvinnor? Det är ungefär som om din mamma ska "nöja" sig med att handla på Lidl och inte på ICA eller Coop.

Jag skulle absolut inte ha något emot om BF5 endast innehöll vita män, då jag själv är en vit man.
Men jag kan tänka mig att EA/DICE vill sälja spelet till några fler än oss två personer...

Varför klarar du bara av att spela som en vit man?

Permalänk
Medlem
Skrivet av AMD-FX:

Det här är ett WW2 spel

#17408537

Visa signatur

Jag ser ner på folk som särskriver!

Permalänk
Medlem

Det finns alltså de som drar gränsen för realism vid vilken ras eller kön karaktärerna har i ett battlefield spel? Känns helt befängt.

Visa signatur

/havoc

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Sgt. Stinger:

Nej, Jackfrags är inte anställd hos EA, och vilken skillnad gör det? Han intervjuar en EA-anställd som är ansvarig för hur spelet känns och ser ut. De enda som vet något om spelet är EA. Hur ska vi annars få information, om inte från intervjuer med de som gjort spelet?

Jackfrags precis som Levelcap har båda kontrakt med EA. Jo.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Helllodar:

Hela grejen med att göra spelet WW2 centrerat är väl realism och en historisk känsla?

Mjaa. Det där är väl mer av ett subjektivt ställningstagande.
Wolfenstein är ett lustigt exempel där man kanske inte helt siktat på realism kanske ;).

Skrivet av Helllodar:

Varför då förändra historien och plocka bort och addera saker som kvinnosoldater?

För att det kanske ligger i skaparens intresse/vision.
Vet inte om du har sett filmen Inglourious Basterds, men den följer ju inte riktigt historien heller. Men det ger underhållning till publiken.
Ja eller Lincoln vampire slayer för den delen ;).
Även Hellboy och indiana jones har med WW2 till viss del. Kan ju känna att de också slirar på något ställe eller två i sin verklighetsskildring.

Skrivet av Helllodar:

Det förstör ju centrala temat av spelet totalt.

Och då kan jag säga tvärt om. Det förhöjer och tillfredställer en bredare publik. Eller ja, egentligen lägger jag inte så mycket värderingar i det utan poängen är väl att det är en subjektiv grej vad som kan anses vara "rätt upplägg" för en nöjesprodukt.

Skrivet av Helllodar:

Samtidigt tycker jag att det bör vara olagligt att annonsera spelet som "WW2" när det inte håller sig historiskt korrekt, bör istället vara "Baserat på WW2".

Vet inte hur all möjlig reklam sett ut, men när jag kollar på deras hemsida så heter det bara battlefield 5.
https://www.battlefield.com/games/battlefield-5
WW2 nämns i en mening, nämligen:
World War 2 As You've Never Seen It Before
Låter inte helt otroligt

Men det finns kanske finns en del annan reklam också. Har verkligen inte grävt i de hela.
Oavsett så har väl battlefield aldrig satt realism i första rummet så en korrekt historielektion har man aldrig fått av spelserien och det lär väl inte bli tokrealistiskt framöver heller.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Måste vara bland de sämsta reveals nånsin. Blev en väldigt anti-klimax stämning efter trailern MEN efter att bl.a. ha lyssnat till JackFrags videor och alla dessa gameplay changes så blev man ju super hypad igen.

Revealen kanske inte riktigt gick som planerat ifall spelare/press måste ta och rädda skinnet på EA.

Kanske sparken åt den som regisserat trailern vore inte helt dumt. Den förre som hade gjort alla trailers hittills var ju superbegåvad och fick alltid spelen att se bättre än de sist och slutligen var.

Visa signatur

Intel® Core i7-13700K @ 5.7/5.6GHz | ASRock Z690 Extreme | G.Skill Trident Z 32GB @ DDR4-3400 CL14 | Samsung EVO series M.2 + Sata SSDs 2TB | Intel Arc A750 | SuperFlower Titanium 1000W | Gigabyte M32Q 32"/1440p 165Hz | Arctic Freezer II 360 AIO | Phanteks P500A D-RGB | Windows 10 & 11 x64 Professional

Permalänk
Medlem
Skrivet av Arnzeal:

Så du tycker att det är okej att förvränga historien på ett sätt så att den speglar dagens normer och passar den politik som västvärlden bedriver? Rakt ut lura folk att rasism och privilegierat urval inom nästan alla områden under 40-talet inte fanns överhuvudtaget?

Det klart att indier var inkallade att kriga inom den asiatiska teatern, klart att afrikaner var inkallade inom den afrikanska teatern, alla bidrog till kriget inom sin kontinent. Men inte plockades majoriteten av de koloniala styrkorna bort från deras egna områden till att kriga inom Europa. Inte heller var det normalt för någon som inte var brittisk att bli tilldelad prominenta positioner inom armen, som någon typ av officer, stridsvagnsbesättning eller liknande. Endast positioner som utgjorde grunden till armen.

USA är ett undantag när det kommer till en multikulturell armé, men ännu en gång bestod en stor majoritet av armen av vita amerikaner. Detta var dock väldigt sällsynt inom brittiska och franska armén inom Europa. Det finns självklart sällsynta undantag inom hela den mänskliga historien. Dock betyder inte det att man endast skall fokusera på det och låtsas som att det var normalt.

Vi dokumenterar historia så vi kan lära oss av den. Hur ska vi lära och och bli bättre om även stora företag som har en sådan stor influens förvränger historien så att det låter och ser fint ut. Hur skiljer sig detta från propaganda?

Du glömmer/bortser ifrån att bilden redan är förvrängd, historieskrivningen har tidigare nästan helt ignorerat kvinnor. Historieskrivning (som mycket annat) reflekterar ju alltid tidens normer. Att se och erkänna kvinnor i historien är inte propaganda eller en dold agenda. Att sätta kvinnor i fokus, som t.ex. med nyare Star Wars-filmer, är provocerande för många, trots att tidiga Star Wars-filmer nästan är helt mansdominerande. Finns många exempel, t.ex. Ghostbusters som fick möta precis samma känslostorm från arga män.

Tillverkar man datorspel idag 2018 är inkluderande viktigt - på samma sätt som vi jobbar med inkludering i hela samhället. Det finns dock populistiska strömningar som på olika sätt vänder sig emot det - särskilt mot inkludering av kvinnor. Att kvinnor inte är en del av historien och att det är fel med kvinnlig inkludering är ett vanligt budskap i populistisk propaganda.

Edit: äsch

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem

Har läst lite i tråden, inte allt dock och jag kan säga så här för min del:

Jag har inget emot att kvinnor finns i BF5 eller om det skulle vara andra raser osv. (Jag förstår bägge sidors argument och kan hålla med bägge sidor på vissa punkter).
Men det är bara ett spel och det mest viktiga är att jag har kul när jag spelar.

Däremot det som jag inte gillar så mycket är "customization" så som det såg ut i trailern och förklarades av DICE.
Jag vill ha med customization i ett BF spel men inte att man kan måla ansiktet lila eller ha en rosa tank eller blommor i håret eller färgglada jackor osv i ett hyfsat seriöst WWII spel.
Att ha med proteser som inte fyller någon funktion bara för sakens skull känns lite onödig i detta spel enligt mig. Tänk om alla som man ser i spelet är helt plötsligt amputerade och har en orange hjälm och blåa jackor med rosa prickar men resten av spelet känns väldigt seriöst och verklighetstroget

Customization ska vara i linje med resten av spelet.

Jag ser fram emot spelet och kommer absolut att köpa det för jag tycker att DICE har gjort många bra ändringar.

Visa signatur

Case: Corsair 650D | PSU: Asus Thor 1200W | RAM: Corsair 2*16GB Dominator Platinum RGB 5600MHz | Cooling: Corsair H100i Elite LCD | CPU: i7-12700K | MB: Asus ROG Strix Z690-F Gaming WIFI | GPU: MSI 4080 SUPRIM X | Monitor: Acer XB270HU

Permalänk
Medlem
Skrivet av saturday_sun:

Du glömmer/bortser ifrån att bilden redan är förvrängd, historieskrivningen har tidigare nästan helt ignorerat kvinnor. Historieskrivning (som mycket annat) reflekterar ju alltid tidens normer. Att se och erkänna kvinnor i historien är inte propaganda eller en dold agenda. Att sätta kvinnor i fokus, som t.ex. med nyare Star Wars-filmer, är provocerande för många, trots att tidiga Star Wars-filmer nästan är helt mansdominerande. Finns många exempel, t.ex. Ghostbusters som fick möta precis samma känslostorm från arga män.

Tillverkar man datorspel idag 2018 är inkluderande viktigt - på samma sätt som vi jobbar med inkludering i hela samhället. Det finns dock populistiska strömningar som på olika sätt vänder sig emot det - särskilt mot inkludering av kvinnor. Att kvinnor inte är en del av historien och att det är fel med kvinnlig inkludering är ett vanligt budskap i populistisk propaganda.

Edit: äsch

Det handlar inte om någon sorts konspiration mot kvinnor, som jag förklarade tidigare finns det rent historiska anledningar till att det huvudsakligen var (och i stora drag fortfarande är) män som skickades till frontlinjen. Om något var det en konspiration mot män, men även det är att ta i då det för tidsperioden var i linje med västvärldens värderingar. Om du vill vara med och ändra på det inför framtiden är det ingen som stoppar dig, men historien är tyvärr inte något vi kan ändra på.

Det verkar vara en röd tråd numera att om man kritiserar något som rör kvinnor är man automatiskt en sexistisk smyg-misogynist som bara är ute efter att stärka männens totalitära dominans över universum. Om man har faktamässigt rätt eller inte spelar ingen roll alls, för det kan såra någons känslor och det borde inte någonsin få hända.

Det finns många andra historiska problem med spelet också men den enda kritiken som får mothugg är den som rör kvinnor. Hur kommer det sig tror du?

grammatikfel
Visa signatur

Mjölnir: Ryzen 9 3900X | X570-I | Ballistix Sport 32GB | Powercolor RX 5500XT 4GB ITX | Kolink Sattelite
Server: Ryzen 5 1400 | X470-F | Ballistix Sport 24GB | ASUS HD 7790 2GB | Sapphire RX 470 8GB ME | NZXT Switch 810

Permalänk
Medlem
Skrivet av saturday_sun:

Du glömmer/bortser ifrån att bilden redan är förvrängd, historieskrivningen har tidigare nästan helt ignorerat kvinnor. Historieskrivning (som mycket annat) reflekterar ju alltid tidens normer. Att se och erkänna kvinnor i historien är inte propaganda eller en dold agenda. Att sätta kvinnor i fokus, som t.ex. med nyare Star Wars-filmer, är provocerande för många, trots att tidiga Star Wars-filmer nästan är helt mansdominerande. Finns många exempel, t.ex. Ghostbusters som fick möta precis samma känslostorm från arga män.

Tillverkar man datorspel idag 2018 är inkluderande viktigt - på samma sätt som vi jobbar med inkludering i hela samhället. Det finns dock populistiska strömningar som på olika sätt vänder sig emot det - särskilt mot inkludering av kvinnor. Att kvinnor inte är en del av historien och att det är fel med kvinnlig inkludering är ett vanligt budskap i populistisk propaganda.

Edit: äsch

Jag utesluter eller nekar inte att historien är förvrängd. Historien har alltid genom tiderna berättats genom perspektivet från de som skrev den, i detta fall utifrån alliansens perspektiv. Men jag är också benägen att tänk logiskt när jag läser den mänskliga historien, vad som kan stämma till stor del och vad som luktar skumt. En sak är jag övertygad om, kvinnor, bortsett från minimala undantag, krigade inte tillsammans med männen på frontlinjen. Kvinnorna var de som tog hand om landet och dess ekonomi när männen var iväg och krigade. De ersatte männen på deras respektive arbetsplatser. Många kvinnor jobbade också inom armen som sjuksköterska eller allmän icke-bekämpande personal. De bidrog minst lika mycket till seger som männen gjorde, men på olika sätt.

Ännu en gång verkar argumentationen avvika från dess ursprungliga kärna, vilket var att jag inte tycker att Battlefield 5 skall marknadsföra sig som WW2 och därmed mjölka den tidsperioden så att spelet låter mer attraktivt. Detta för att även fånga den kundgrupp som spelet egentligen inte riktar sig till för att därmed sälja mer.

Denna åsikt har jag just på grund av de flertal grundläggande avvikelser som spelet skiljer från vad WW2 var. Skrotande av riktiga uniformer, istället springer det runt kapten krok karaktärer med rosa eller guldvapen och tanks. En majoritet av multikulturella soldater på europeisk mark, säkert kommer Tyskland också få sådana soldater precis som i BF1, vilket verkligen ignorerar deras realitet på den tiden. Sist också kvinnor som slåss för livet mitt inne i fighten. Allt detta TILLSAMMANS är vad som bildar min uppfattning.

Min poäng är inte att argumentera för och mot vad som historiskt stämmer eller inte i detalj. Utan att Battlefield 5 är för långt bort WW2 att de skall marknadsföra det som WW2 samtidigt som DICE ofta påstår att de värderar realism i deras spel. Helt enkelt förvriden och lurig marknadsföring. Frågan om det är falsk marknadsföring eller inte är upp till spekulation. Men jag gillar inte den utveckling jag ser på spelmarknaden då sådana incidenter upprepas allt oftare.

Visa signatur

Chassi: Be Quiet! Silent Glass 802 | Moderkort: ROG STRIX X670E-E Gaming | CPU: AMD Ryzen 9 7950X3D | CPU Kylning: Arctic Liquid Freezer II 420 | GPU: MSI RTX 4090 SUPRIM X | PSU: MSI MEG AI1300P 1300W | RAM: G.Skill 32GB 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo | Lagring: Kingston FURY Renegade Gen4 2TB | Skärm: Dell 32" G3223Q 4K IPS 144hz| Headset: Philips Fidelio X2 HR + Sennheiser GSX 1200 PRO AMP | Tangentbord: Corsair K95 RGB Platinum Speed | Mus: Razer Deathadder Elite V3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zorrox:

Jag vill ha med customization i ett BF spel men inte att man kan måla ansiktet lila eller ha en rosa tank eller blommor i håret eller färgglada jackor osv i ett hyfsat seriöst WWII spel.

Vissa soldater rakade huvudet och målade sina ansikten på D-Day

Källa

Permalänk
Medlem
Skrivet av Djhg2000:

Det handlar inte om någon sorts konspiration mot kvinnor, som jag förklarade tidigare finns det rent historiska anledningar till att det huvudsakligen var (och i stora drag fortfarande är) män som skickades till frontlinjen. Om något var det en konspiration mot män, men även det är att ta i då det för tidsperioden var i linje med västvärldens värderingar. Om du vill vara med och ändra på det inför framtiden är det ingen som stoppar dig, men historien är tyvärr inte något vi kan ändra på.

Det verkar vara en röd tråd numera att om man kritiserar något som rör kvinnor är man automatiskt en sexistisk smyg-misogynist som bara är ute efter att stärka männens totalitära dominans över universum. Om man har faktamässigt rätt eller inte spelar ingen roll alls, för det kan såra någons känslor och det borde inte någonsin få hända.

Det finns många andra historiska problem med spelet också men den enda kritiken som får mothugg är den som rör kvinnor. Hur kommer det sig tror du?

Min poäng är att det är viktigare att inkludera kvinnor och ickevita i spel än att göra en autentisk krigsskildring. Spel (Som BF) skiljer sig från t.ex. film i det här avseendet eftersom det är svårt att skildra kvinnor i fronten om man vill göra en film om det - som du skriver, det skickades försvinnande få kvinnor till fronten, men då kan man istället skildra en annan del av kriget där kvinnor deltog. Sen finns det ju filmer som inte gör dessa anspråk, t.ex. Inglourious basterds. Jämför den med Dunkirk.

Ska man göra ett spel som BF5 och samtidigt inkludera kvinnor, då måste ha kvinnliga karaktärer med i handlingen eller spelet. Jag tycker att det är ett krav att göra det.

Som jag uppfattar det finns det två olika argument mot att ha kvinnor i spel - man tycker inte att det är autentiskt eller så tycker man helt enkelt inte att det ska finnas kvinnor i spel eftersom man inte kan identifiera sig med kvinnor. Tyvärr är det svårt att skilja dessa ståndpunkter år, men så fort någon nämner "det är PK att ta med kvinnor i spel", ja då får jag svårt att ta dennes argument på allvar.

Vad gäller kvinnors deltagande i andra världskriget så finns det mycket dokumenterat. När jag skriver att män framhålls i historien så menar jag inte specifikt i beskrivningen av de soldater som stred i fronten under andra världskriget, utan då bemöter jag argumentet att historien skulle förvanskas av feminister idag - vilket är en högerpopulistisk konspirationsteori. Det har funnits kvinnor i krig i alla tider, ibland som stridande och i modern tid ofta i andra roller - t.ex. som under andra världskriget - fram till nutid då kvinnor finns i stridande förband.
Vi har en kvinnlig officer i vår klan, varför skulle hon inte kunna välja en kvinnlig avatar i t.ex. BF4 om det hade kommit idag? För att de flesta soldater är män? Jag köper inte det argumentet.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av RPGWiZaRD:

Måste vara bland de sämsta reveals nånsin. Blev en väldigt anti-klimax stämning efter trailern MEN efter att bl.a. ha lyssnat till JackFrags videor och alla dessa gameplay changes så blev man ju super hypad igen.

Revealen kanske inte riktigt gick som planerat ifall spelare/press måste ta och rädda skinnet på EA.

Kanske sparken åt den som regisserat trailern vore inte helt dumt. Den förre som hade gjort alla trailers hittills var ju superbegåvad och fick alltid spelen att se bättre än de sist och slutligen var.

Du menar BF One trailern som nästan är identisk med den som släpptes nu?

Skrivet av raQblad:

Var det någon som hadde robotarm då?

Fanns det någon som hade en robotarm i trailern? Det du ser är en väldigt basic armprotes. Samma typ av armprotes som uppfanns på mitten av 1800-talet. Däremot att det skulle varit en robotarm får ju en att undra vad en robotarm är för dig. Ser du några som helst ledningar? Ser du något som liknar en motor?

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av saturday_sun:

Att sätta kvinnor i fokus, som t.ex. med nyare Star Wars-filmer, är provocerande för många, trots att tidiga Star Wars-filmer nästan är helt mansdominerande. Finns många exempel, t.ex. Ghostbusters som fick möta precis samma känslostorm från arga män.

Att låta könet på skådespelarna vara överordnat hur och vad man vill förmedla med sin berättelse, oavsett om man vill kalla det "kvotering", "inkludering" eller "diskriminering", är ju bara att fortsätta ett sexistiskt tankesätt. Vi ska arbeta för en värld med mindre sexism och värderande uppdelningar utifrån kön och hudfärg, inte mer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Arnzeal:

Jag utesluter eller nekar inte att historien är förvrängd. Historien har alltid genom tiderna berättats genom perspektivet från de som skrev den, i detta fall utifrån alliansens perspektiv. Men jag är också benägen att tänk logiskt när jag läser den mänskliga historien, vad som kan stämma till stor del och vad som luktar skumt. En sak är jag övertygad om, kvinnor, bortsett från minimala undantag, krigade inte tillsammans med männen på frontlinjen. Kvinnorna var de som tog hand om landet och dess ekonomi när männen var iväg och krigade. De ersatte männen på deras respektive arbetsplatser. Många kvinnor jobbade också inom armen som sjuksköterska eller allmän icke-bekämpande personal. De bidrog minst lika mycket till seger som männen gjorde, men på olika sätt.

Ännu en gång verkar argumentationen avvika från dess ursprungliga kärna, vilket var att jag inte tycker att Battlefield 5 skall marknadsföra sig som WW2 och därmed mjölka den tidsperioden så att spelet låter mer attraktivt. Detta för att även fånga den kundgrupp som spelet egentligen inte riktar sig till för att därmed sälja mer.

Denna åsikt har jag just på grund av de flertal grundläggande avvikelser som spelet skiljer från vad WW2 var. Skrotande av riktiga uniformer, istället springer det runt kapten krok karaktärer med rosa eller guldvapen och tanks. En majoritet av multikulturella soldater på europeisk mark, säkert kommer Tyskland också få sådana soldater precis som i BF1, vilket verkligen ignorerar deras realitet på den tiden. Sist också kvinnor som slåss för livet mitt inne i fighten. Allt detta TILLSAMMANS är vad som bildar min uppfattning.

Min poäng är inte att argumentera för och mot vad som historiskt stämmer eller inte i detalj. Utan att Battlefield 5 är för långt bort WW2 att de skall marknadsföra det som WW2 samtidigt som DICE ofta påstår att de värderar realism i deras spel. Helt enkelt förvriden och lurig marknadsföring. Frågan om det är falsk marknadsföring eller inte är upp till spekulation. Men jag gillar inte den utveckling jag ser på spelmarknaden då sådana incidenter upprepas allt oftare.

Tack för ditt svar, det var väldigt bra. Se mitt senaste svar så får du en förklaring av vad jag menar.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zorrox:

@ArtMan: Jag tror du missförstod vad jag skrev ansiktsmålningen i sig har jag inget emot, det förkommer än idag att soldater målar ansiktet svart för kamouflage.
Men jag tror inte att på den bilden som du skickade var soldaterna målade i rosa eller lila och tror absolut inte att de fick strida (vara i front line) med rosa målade ansikten.

Ska jag vara ärlig missförstod jag dig också, läste om ditt inlägg nu och tolkade det helt annorlunda än första gången

Visa signatur

Mjölnir: Ryzen 9 3900X | X570-I | Ballistix Sport 32GB | Powercolor RX 5500XT 4GB ITX | Kolink Sattelite
Server: Ryzen 5 1400 | X470-F | Ballistix Sport 24GB | ASUS HD 7790 2GB | Sapphire RX 470 8GB ME | NZXT Switch 810

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frux:

Att låta könet på skådespelarna vara överordnat hur och vad man vill förmedla med sin berättelse, oavsett om man vill kalla det "kvotering", "inkludering" eller "diskriminering", är ju bara att fortsätta ett sexistiskt tankesätt. Vi ska arbeta för en värld med mindre sexism och värderande uppdelningar utifrån kön och hudfärg, inte mer.

Vi kan vända på argumentet också. Att kritisera karaktären bara för att det är en kvinna är exakt lika sexistiskt.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Vi kan vända på argumentet också. Att kritisera karaktären bara för att det är en kvinna är exakt lika sexistiskt.

Absolut, dock ser jag ju ingen som faktiskt tycker att kvinnor inte hör hemma i datorspel, däremot en massa motargument som om så vore fallet.

Jag ser inlägg efter inlägg där folk är kritiska mot identitetspolitik och kvotering "bara för att" i ett datorspel.
Och sen inlägg efter inlägg där folk argumenterar mot vad de tror är kvinnohatare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frux:

Att låta könet på skådespelarna vara överordnat hur och vad man vill förmedla med sin berättelse, oavsett om man vill kalla det "kvotering", "inkludering" eller "diskriminering", är ju bara att fortsätta ett sexistiskt tankesätt. Vi ska arbeta för en värld med mindre sexism och värderande uppdelningar utifrån kön och hudfärg, inte mer.

Jag förstår inte riktigt vad du menar ärligt talat. Du menar att det skulle bli ett krav att ta med män i filmer om kvinnliga erfarenheter? Snarare att alla ska få en chans att göra film (förmedla sin berättelse) - då gäller det att manliga och kvinnliga skådespelare ska få samma lön för lika arbete, samt att filmstöd går till både kvinnliga och manliga filmskapare i samma utsträckning - då kan alla förmedla sin berättelse. Det ska alltså inte kvoteras in kvinnor eller män i alla slags berättelser, det tror jag inte det finns någon som vill.
Men att ha både intressanta kvinnor och intressanta män i alla slags skildringar tror jag ingen skulle tycka vara tråkigt.

Kolla gärna diagrammet på hur mycket kvinnor respektive män talar i de filmer som vunnit en Oscar för bästa film:
http://www.bbc.com/news/world-43197774

Och du tror att inkludering skulle vara skadligt?

Nu handlar det om spel, och jag uppfattar inte BF-spelen som verk där spelskaparna på allvar skulle förmedla berättelser om manliga soldaters villkor och där kvinnor plötsligt börjar kvoteras in för att sabba den här berättelsen. Och om det var så skulle det kanske vara på tiden, då det har gjorts ganska många BF-spel nu med bara män. Storyn är den samma varje gång - samarbeta eller förlora - skjut eller bli skjuten. Kanske inte så specifikt manligt ändå.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem

Verkar vara många som helt glömmer bort att det är ett spel, inte en dokumentär. Tycker bara det bra att spelare kan välja vem de vill spela som. Battlefield-spelen har aldrig varit realistiska och vill man ha en realistisk krigsupplevelse kan man väl spela ARMA eller någon annan krigssimulator.

Permalänk
Medlem
Skrivet av saturday_sun:

Min poäng är att det är viktigare att inkludera kvinnor och ickevita i spel än att göra en autentisk krigsskildring. Spel (Som BF) skiljer sig från t.ex. film i det här avseendet eftersom det är svårt att skildra kvinnor i fronten om man vill göra en film om det - som du skriver, det skickades försvinnande få kvinnor till fronten, men då kan man istället skildra en annan del av kriget där kvinnor deltog. Sen finns det ju filmer som inte gör dessa anspråk, t.ex. Inglourious basterds. Jämför den med Dunkirk.

Nu har jag inte sett Dunkirk så inte helt hemma på vad handlingen är där, men Inglorious Basterds var ju väldigt explicit en fiktiv historia. Vill man göra något historiskt korrekt är det helt ok, likaså om man vill göra något fiktivt baserat på en riktig historia är det också ok, men man måste tydligt välja en av dem. Som jag har påpekat tidigare i tråden ser det ut att vara ett roligt spel, men att de inte tar tillräckligt avstånd från den riktiga historien för att det ska vara uppenbart för alla som spelar det, och det framgår inte explicit i pressmaterialet att det är en fiktiv historia. Snarare implicerar lite av pressmaterialet (som jag tidigare har länkat en del av) att det är riktiga händelser som bara inte är dokumenterade sedan tidigare. Någonstans känner jag att man behöver dra gränsen för att inte kontaminera den faktiska historien.

Skrivet av saturday_sun:

Ska man göra ett spel som BF5 och samtidigt inkludera kvinnor, då måste ha kvinnliga karaktärer med i handlingen eller spelet. Jag tycker att det är ett krav att göra det.

Här går våra åsikter isär beroende på att vi har olika förväntningar på spelserien. De tidiga spelen som lanserades i min barndom var relativt seriösa och sågs då av de yngre spelarna mer som ett sätt att engagera deltagarna i lite historia utan att tvinga på den från skolans håll. Till viss del fungerade det ju då spelarna jag kände började söka information kring innehållet i spelet för att jämföra med den faktiska historien. Om de istället hade gjort så pass stora avsteg från historien som idag hade det bara varit ytterligare en FPS i mängden, det intressanta var ju att historieböckernas information om till exempel vapen hjälpte dig i spelet. Realism var liksom A och O för Battlefield på den tiden.

Skrivet av saturday_sun:

Som jag uppfattar det finns det två olika argument mot att ha kvinnor i spel - man tycker inte att det är autentiskt eller så tycker man helt enkelt inte att det ska finnas kvinnor i spel eftersom man inte kan identifiera sig med kvinnor. Tyvärr är det svårt att skilja dessa ståndpunkter år, men så fort någon nämner "det är PK att ta med kvinnor i spel", ja då får jag svårt att ta dennes argument på allvar.

Jag uppfattar det som att den stora majoriteten av tråddeltagarna som invänder mot könsfördelningen gör det av det första skälet. Det är nog ytterst få män som inte vill ha med kvinnor i spelet på grund av gynofobi, det är inte alls lika vanligt som det framställs på diverse platser på internet. Det betyder inte att de inte finns, och sedan finns det nog till exempel en liten skara som inte vill mentalt förknippa kvinnor med våldsamma situationer. Man måste inte ha onda intentioner för att invända mot könsfördelningar.

Skrivet av saturday_sun:

Vad gäller kvinnors deltagande i andra världskriget så finns det mycket dokumenterat. När jag skriver att män framhålls i historien så menar jag inte specifikt i beskrivningen av de soldater som stred i fronten under andra världskriget, utan då bemöter jag argumentet att historien skulle förvanskas av feminister idag - vilket är en högerpopulistisk konspirationsteori. Det har funnits kvinnor i krig i alla tider, ibland som stridande och i modern tid ofta i andra roller - t.ex. som under andra världskriget - fram till nutid då kvinnor finns i stridande förband.

Historien har förvanskats av feminister idag, men det är en diskussion för en annan tråd.

Men det är ju lite där min kritik kommer in; kvinnorna var knappast sysslolösa under andra världskriget men de var inte prominenta frontlinjesoldater. Sätt dem i historiskt korrekta roller istället.

Skrivet av saturday_sun:

Vi har en kvinnlig officer i vår klan, varför skulle hon inte kunna välja en kvinnlig avatar i t.ex. BF4 om det hade kommit idag? För att de flesta soldater är män? Jag köper inte det argumentet.

Jag har inte sagt något mot det heller, Battelfield 4 utspelar sig dels 2020 och dels inte i en riktigt historiskt krigsscenario. Battlefield 4 hade kunnat bestå enbart av kvinnor så långt jag bryr mig.

Visa signatur

Mjölnir: Ryzen 9 3900X | X570-I | Ballistix Sport 32GB | Powercolor RX 5500XT 4GB ITX | Kolink Sattelite
Server: Ryzen 5 1400 | X470-F | Ballistix Sport 24GB | ASUS HD 7790 2GB | Sapphire RX 470 8GB ME | NZXT Switch 810

Permalänk
Avstängd
Skrivet av pecesithon:

Vad är Fortnite med spelet? Steampunk skiten som inte hör hemma i ett WW2 spel.

Spelet låter riktigt bra men kommer det körande en rosamålad Tiger I får jag spel.

Är väl inge Steampunk heller?

En armprotes som var lite udda var det enda jag såg.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frux:

Absolut, dock ser jag ju ingen som faktiskt tycker att kvinnor inte hör hemma i datorspel, däremot en massa motargument som om så vore fallet.

Jag ser inlägg efter inlägg där folk är kritiska mot identitetspolitik och kvotering "bara för att" i ett datorspel.
Och sen inlägg efter inlägg där folk argumenterar mot vad de tror är kvinnohatare.

Faktum är att en hel del av dessa personer visar ganska starka tendenser mot detta eftersom de TROTS BELÄGG för motsatsen ändå hävdar att kvinnor och mörkhyade inte slogs i kriget.

Skrivet av Travhäst:

Tycker ej kvinnor har rätt att finnas i spelet då de ej deltog i de verkliga slagen (bortsett från några få ryska divisioner 1942-1943). Att framställa det som att kvinnor, vita män och svarta män slogs jämsides är att helt ta ifrån äran om plågorna de vita männen som stred på alla sidor. Helt absurdt att 1/3 av alla spelare i bf1 var svarta och att kvinnor överhuvudtaget är med i bfV

Då finns det andra spel att inte bli irriterad över små saker för din del. Att din åsikt inte riktigt stämmer överens med verkligheten är ju en helt annan femma. Sedan tas inte alls äran från någon alls. Detta argument är ju bara rent idiotiskt och ett solklart försök till att dölja sina sanna åsikter bakom en vag hänvisning till att man tänker på andra.

Sedan har vi detta med att detta inte är någon historisk dokumentär så kraven på att de ska vara 100% historiskt korrekta är bara barnsligt. Det faktum är att det slogs tiotusentals mörkhyade under Market Garden ska tydligen ignoreras dessutom.. Med ditt argument så är din kommentar ett försök att skymfa dessa grupper..

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cameltotem:

Om du är vuxen kan du bemöta mig med argument men det säger väl mer om dig än mig.

Folk vill ha en "realistisk" shooter, med din logik kan vi lika gärna slänga in cyborgs och aliens för att allt passar. Kvinnor fanns inte på frontlinjen och det är fakta vare sig du vill eller inte.

Hundratusentals kvinnor slogs under WW2, vare sig du vill det eller inte. Frontlinjen eller ej, men kvinnor var med i kriget.

Lite fakta https://en.wikipedia.org/wiki/Women_in_World_War_II

https://en.wikipedia.org/wiki/Lyudmila_Pavlichenko

Tydligen är kvinnor samma sak som cyborgs och magi. Patetisk "logik" från dig. Det är också lite roligt att ni argumenterar för realism när inget Battlefield har varit exakt realistiskt. Varför ignorera allt annat som är orealistiskt med alla tidigare spel, men plötsligt börja gnälla när kvinnor finns med?

https://twitter.com/DaveMilbo/status/999426392239390721

Permalänk
Medlem

Tror nog de flesta (särskilt "vita män") som deltog i Kriget har hedrats rätt rejält vid det här laget (med tanke på alla filmer, dokumentärer etc som släppts sedan kriget slutade), så misstänker att majoriteten av befolkningen världen runt inte tar illa upp om det släpps ett "spel" som berättar en annan historia.

Det är redan bevisat i denna långa tråden att kvinnor och "ej vita män" deltog i kriget och det verkar ju helt klart vara en grupp vars uppoffringar helt har glömts bort. Då är det ju självklart "helt rätt" att dessa får stå i rampljuset denna gången nu när DICE bestämt sig för att berätta "the Untold stories of ww2" (en fiktiv historia baserat på ww2).

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900x| Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero X570 | G-Skill 32GB DDR4 3600Mhz CL16 Trident | MSI Geforce RTX 3080 10GB Gaming X Trio | Phantek P600S | Creative Sound BlasterX AE-5 Plus | Corsair RM850X 850W | Samsung 980 Pro 1TB M.2 NVME | Kingston A2000 1TB M2. NVME | Corsair H150i Pro XT | Win 10 Home 64
LG 38GN950 | LG Oled 65C1, 65C7 och 55C9
Xbox Series X | Playstation 5 | PSVR 2 | Oculus Quest 2

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Djhg2000:

Nu har jag inte sett Dunkirk så inte helt hemma på vad handlingen är där, men Inglorious Basterds var ju väldigt explicit en fiktiv historia. Vill man göra något historiskt korrekt är det helt ok, likaså om man vill göra något fiktivt baserat på en riktig historia är det också ok, men man måste tydligt välja en av dem. Som jag har påpekat tidigare i tråden ser det ut att vara ett roligt spel, men att de inte tar tillräckligt avstånd från den riktiga historien för att det ska vara uppenbart för alla som spelar det, och det framgår inte explicit i pressmaterialet att det är en fiktiv historia. Snarare implicerar lite av pressmaterialet (som jag tidigare har länkat en del av) att det är riktiga händelser som bara inte är dokumenterade sedan tidigare. Någonstans känner jag att man behöver dra gränsen för att inte kontaminera den faktiska historien.

Kan inte hålla med dig. Kan man spela ett spel eller använda en dator så borde man ha förståelsen att det är just ett spel, och inte exakt som det var i verkligheten. Och bryr man sig så sjukt mycket om hur det var i t ex andra världskriget; så läser man kanske lite om kriget och tittar på dokumentärer; man spelar inte ett datorspel. Eller är du rädd för att skolorna ska börja köra med battlefield 5 på historielektionerna när andra världskriget tas upp?

Permalänk
Medlem
Skrivet av VadSaDu:

Nu skiter jag i om vilket kön är med, men dagens kvinnor spelar inte på dator.. värsta de kan sträcka sig till är väl Ps4, eller Xbox runt 2-5min åt gången, sen åker den där vita iPhone upp och hon startar Candy crush eller Clash of Titans eller vad de heter, dessa mobilspel kan de spela i dagarna till ända.

PC, eller konsol inte så populärt, på 1 miljon killar som lirar på dessa plattformer är det väl 5st kvinnliga spelare som faktiskt spenderar med än 5min på diverse konsol eller PC.

Så om de endast drog in kvinnor i BF-serien för att föröka fiska spelare i nytt vatten kommer de att konka rejält.

99% av alla världens kvinnor vet väl inte ens vad Battlefield är?

Vad snackar du om? Min flickvän spelar på PC.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

| CPU: Intel 11900K | GPU: ASUS RTX 3080 OC | Moderkort: Asus Prime Z590-A | RAM: Corsair LPX 32GB@3600MHz | CPU-Kylare: Noctua NH-U12A | Primär SSD: Samsung 970 Evo Plus 2TB | Sekundär SSD: Samsung 860 EVO 1TB | Ljudkort: Asus Xonar Essence STX | Nätaggregat: Corsair RM850x v2 Chassi: Fractal Design Define 7 Compact | Kringutrustning: LG UltraGear 27GL850, Dell U2412M, Ducky One 2 Mini, Filco Majestouch 2 TKL, Filco Majestouch 2, Logitech G Pro X Superlight, Sennheiser HD650