Problem med brusande 5.1 högtalare, tips?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trönninge, Halmstad
Registrerad
Jun 2009

Problem med brusande 5.1 högtalare, tips?

Hejsan!

Som rubriken utger så har jag ett problem med att mitt ljudsystem till datorn får ett ganska högt brusande ljud när man kör igång diverse spel. Just nu exempelvis Conan Exiles.

Jag har redan tittat runt lite på forumet men känner att jag vill veta lite mer innan jag köper något för att försöka fixa detta.

Högtalarsystemet jag sitter på är från stenåldern, så visst det kan bero på det (ska inte vara magnetiskt skyddat heller enligt en varningslapp...). Mer specifikt handlar detta om ett Dell "THX" klassat 5.1 system.

Sedan har jag ett nyköpt SoundBlaster AE-5 jag använder detta med (PS. har provat med strömkabeln och front panelen på och av till ljudkortet, gör ingen skillnad, denna är bara till för ljuseffekterna med).

Sedan uppstår detta enbart på mitt 5.1 system och inte mitt HyperX headset som också är ansluten till ljudkortet direkt.

Lite bilder: https://imgur.com/a/d9BcyLZ

Det som verkar som orsaken är "Grund loop", men jag förstår inte hur jag skall fixa detta utan att behöva slänga ut mer pengar på ett nytt ljudsystem... Vilket jag kommer kunna göra tidigast i sen-hösten om jag "måste". Vill gärna undvika det ett tag till och vill hitta en billigare lösning.

Jag har även tidigare använt ett Logitech ljudsystem som även detta hade problemet (bara lite högre på Dells'), så skeptisk till om ett nytt system inte får samma problem. Logetech systemet tog även upp random radiokanaler när det inte fick någon input från datorn både engelska och tyska sådana dessutom lol...
--------------------------------------------------------------

I en annan tråd rekommenderades ett "Avstörningsfilter" för att avverka dessa problemen. Men jag har tittat på lite annat också och vill veta vad som går och inte går av någon mer kunnig. Men som ni kanske redan sett har jag många sladdar redan och vill undvika massa adaptrar 3.5 till RCA etc.

Avstörningsfilter: https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

____

Något jag kollade på dock var en digital omvandlare då Sub.W har en digital koaxial utgång med.
Kan detta hjälpa eller kommer jag få samma problem här tro?

Omvandlare toslink: https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

Och sedan såg jag även något som heter Ferritblock, dessa ser lovande ut med. Men har ingen aning om det är till för de problemen som jag har. Antar då att jag får köpa 2st per högtalare och sladd och kopplar på dessa i båda ändarna, dvs nära input/output, och vid högtalarna?

Ferritblock:
https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datorkompone...
https://www.elfa.se/sv/split-ferrite-mm-mm-mhz-10-mhz-100-mhz...

Så ja, Jag ingen aning vad som gäller här... All hjälp uppskattas.

Patience is a virtue, always remember that.

it is better to ask for forgiveness than to ask for permission.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2016

Ampen i högtalaren är kass och ampar signalen mycket mer än hörlurarna och därmed plockar up mer skit.
Skulle gissa att det inte finns något att göra åt det än att köpa en bättre DAC eftersom beteendet är relaterar på datorns strömförbrukning.

Stax 353xbk | Stax L300Le + L700 Arc + Custom Pads
SMSL AD18 | Kef Q300

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trönninge, Halmstad
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av Sinery:

Ampen i högtalaren är kass och ampar signalen mycket mer än hörlurarna och därmed plockar up mer skit.
Skulle gissa att det inte finns något att göra åt det än att köpa en bättre DAC eftersom beteendet är relaterar på datorns strömförbrukning.

Ah ok, nytt surroundljud system alltså.

Har du några du kan rekommendera som inte borde störas vid så mycket?

Patience is a virtue, always remember that.

it is better to ask for forgiveness than to ask for permission.