Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2017

Vad dog

Ja, som rubriken säger så var det något i datorn som dog. O med min begränsade kunskap om hårdvara så vet jag inte vad, men chansar på nätaggregatet.

Satt o spela o hade gjort det ett tag, sen helt plötsligt blev skärmarna svarta o ja kolla över på datorn o såg att en gnista kom flygandes, antingen från nätaggregatet eller grafikkortet, möjligtvis moderkortet, vet faktiskt inte. Men i alla fall, testade att starta datorn igen men inget hände, absolut ingenting. Nån som vet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Dec 2007

Låter i första hand som nätagget. Vad den tagit med sig i fallet är väldigt svårt att avgöra om inget hänäder när du försöker starta.

Börja med att kolla säkringarna i nätagget och skaffa ett nytt...

Dator 1. MSI Z370 GAMING PRO CARBON, Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB, Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB, Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance, passivt vattenkyld.

Dator 2. MK MSI X79A-GD45, Intel i7-3820 @ 4,0 GHz, EVGA 980Ti med vattenblock, 16 Gig DDR3, vattenkyld

Specialskärm: ~124 tum 3840 X 1080, 178° FOV (2 x BenQ 1070+)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Jan 2015

Skulle satsat mina pengar på att nätaggregatet lagt av. Frågan är då bara om den tagit med sig något annat i graven.

Lämna in den på verkstad för felsökning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2017
Skrivet av ZAIZAI:

Låter i första hand som nätagget. Vad den tagit med sig i fallet är väldigt svårt att avgöra om inget hänäder när du försöker starta.

Börja med att kolla säkringarna i nätagget och skaffa ett nytt...

Ursäkta den långa svarstiden. Testade att starta den häromdagen o den gick igång utan problem, testade att ta o starta Internet o det gick felfritt. Det verkade som om den aldrig dött. Jag tänkte att det skulle vara smart att stänga av den ändå, av säkerhetsskäl. Men den korta stunden den var igång så verkade det inte vara något fel på den.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013

Om det slår gnistor från datorn och den slocknar, så är det något fel på den utan tvekan.
Lite mysko att den startar igen nu när det inte gick förut dock.
Har du gjort någon felsökning själv? Eller öppnat upp datorn och tagit en koll om du kan se något visuellt fel? Borde nästan finnas något brännmärke eller liknande någonstans om det slår gnistor.. Luktade det bränt efteråt?

Fractal Design Define C - ASUS Strix Z270H - ASUS Strix 1070 8GB (OC) - i7700K - Corsair 16GB/3000MHz/DDR4 - Samsung M.2 960 EVO 500GB - BitFenix Whisper M 750W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Sep 2014

Hade problem med ett gammalt Corsair CX430 som ibland dog i en dag för att sedan fungera i nån månad innan det var dags för nästa episod. Slutade med att jag bara bytte nätagget och då fungerade den felfritt sen dess.

Jag skulle definitivt börjat kolla på nytt nätagg om jag var du.

Objective 2 | Sennheiser HD558 | Audio-Technica M50X | Sony MDR-100ABN
GTX 970 | i7 7700k | 16GB RAM
OnePlus 5T

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halland
Registrerad
Aug 2011

Kan de inte vart något överhettningsskydd som löst ut? Blåsa rent allt kan vara en bra idé

CPU: AMD FX8360 8core 4,3 GHz,
RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 8gb x4 (32gb)
GPU: ASUS GeForce GTX 960 4GB STRIX DC2 OC

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2017
Skrivet av Zyie:

Om det slår gnistor från datorn och den slocknar, så är det något fel på den utan tvekan.
Lite mysko att den startar igen nu när det inte gick förut dock.
Har du gjort någon felsökning själv? Eller öppnat upp datorn och tagit en koll om du kan se något visuellt fel? Borde nästan finnas något brännmärke eller liknande någonstans om det slår gnistor.. Luktade det bränt efteråt?

Jag öppnade sidan på den o kollade lite. Direkt efteråt och precis nu. Jag såg inga brännmärken alls, men med tanke på min bristande kunskap i databygge så kan jag inte ta isär den o kolla mellan de olika delarna tyvärr. Men i alla fall set fanns ingen lukt efteråt, men det hela verkar så himla udda. Visst att det kan gå fel i datan e ju inte direkt ovanligt, men att det inte finns något som jag själv ser efter att det slagit gnistor om et o att ja kunde starta skiten ett tag efteråt

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av Adam_Darnolf:

Ursäkta den långa svarstiden. Testade att starta den häromdagen o den gick igång utan problem, testade att ta o starta Internet o det gick felfritt. Det verkade som om den aldrig dött. Jag tänkte att det skulle vara smart att stänga av den ändå, av säkerhetsskäl. Men den korta stunden den var igång så verkade det inte vara något fel på den.

Skickades från m.sweclockers.com

Att det slår gnistor ur datorn är direkt O-bra och i första hand skulle jag misstänka nätaggets högspänningsdel. Inget jag skulle ge mig på att undersöka eller reparera.
Vad är det för nätagg? Märke, typ, storlek...
Oavsett så skulle jag bytt ut det!

Att det fungerar vid låg belastning (start och surf) är ingen garanti för att det fungerar vid hög belastning (spel)...

Dator 1. MSI Z370 GAMING PRO CARBON, Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB, Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB, Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance, passivt vattenkyld.

Dator 2. MK MSI X79A-GD45, Intel i7-3820 @ 4,0 GHz, EVGA 980Ti med vattenblock, 16 Gig DDR3, vattenkyld

Specialskärm: ~124 tum 3840 X 1080, 178° FOV (2 x BenQ 1070+)