Forumdelen sponsras av

Problem med "disconnect" och "hittar ingen giltlig IP-adress", feedback efterfrågas!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2018

Problem med "disconnect" och "hittar ingen giltlig IP-adress", feedback efterfrågas!

Hej!
Varje gång jag har varit inne på min dator i ung. 4-5 timmar så får jag ett nätverksfel och disconnectar från spel mm.
Det står "Ethernet hittar ingen giltig IP-adress", detta händer konstant och är mycket iriterrande då detta stör mig i mitt spelande och har även blivit tillfälligt bannad ett antal gånger för att jag dissconnectat under games.
skulle vara mycket uppskattat att få feedback snarast möjligast.

Tack på förhand!

Rubrik förtydligad (§3)
Trädvy Permalänk
Kodskägg
Anton "Klorre" Fast 🧔
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

Tråd flyttad till Nätverk och uppkoppling.

Dator, MOBO: Asus X99-A, CPU: Intel I7 6800k (3.4GHz), GPU: Asus GTX 1080 Strix, RAM: 4x8GB Corsair Vengeance LPX 2400MHz, OS-HDD: Intel 750 PCIe 400GB, PSU: EVGA SuperNOVA G2 850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Cyberspace
Registrerad
Apr 2008

@Noachimwladis: Skapa rubriker som kort förklarar själva felet och ange vad du har för utrustning; dator, fabrikat, Ethernet eller Wi-Fi etc. Hjälp andra hjälpa dig. Vi är inte tankeläsare och har mer nytta av sådan information än att du är irriterad - det är underförstått.
Men du kan alltid börja med det elementära; Ladda ner de senaste drivrutinerna. Har du Killer NIC stäng av deras program/tjänst (vad den nu heter) som även finns i aktivitetsfältet. Kontrollera att strömsparfunktion på NIC är avstängd, Windows update. osv...

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Jul 2011

Händer bara på din dator? När du provat nya drivrutiner och liknande så kan man enkelt testa att köpa ett nytt nätverkskort, t.ex. ett externt och testa eller internt eller ett som går genom wifi. Testat resetta routern till fabriksinställningar och kanske ändra port? Hur lång tid tar det innan det fungerar igen och fungerar allt normalt när det kommer tillbaka?

Chassi: Fractal Design R5 | Moderkort: MSI Z170 Gaming Pro | Processor: Skylake I7 6700K | Processorkylare: Noctua NH-U14S| RAM: DDR4 Corsair Vengeance LPX 16 GB 2666MHz | Grafikkort: Geforce 1070 | Nätaggregat: Corsair RM750x 750 W HårddiskSamsung SSD 500 GB, 250 GB, WD 1 TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Noachimwladis:

Hej!
Varje gång jag har varit inne på min dator i ung. 4-5 timmar så får jag ett nätverksfel och disconnectar från spel mm.
Det står "Ethernet hittar ingen giltig IP-adress", detta händer konstant och är mycket iriterrande då detta stör mig i mitt spelande och har även blivit tillfälligt bannad ett antal gånger för att jag dissconnectat under games.
skulle vara mycket uppskattat att få feedback snarast möjligast.

Tack på förhand!

Om man ser till informationen vi fått, så tror jag att du har nätverksproblem.

//C

Fractal Define Mini C l Be Quiet Pure Power 11 600W l MSI B450M Mortar l AMD Ryzen 3600X @ 4325MHz l Samsung 860 500Gb M.2 l Corsair Vengeance LPX 2x8Gb 3000MHz l Radeon 5700 XT l Acer Predator XF270HUC

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2018

@Mattiiss: det jag gör är att felsöka och det löser problemet en kort stund, efter en eller två timmar så händer samma sak igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Okt 2005

Har samma problem, kom upp nångång under förra veckan. Här har jag gått och köpt nya tpsladdar och router...
När detta fenomen händer dör routern helt och hållet. Går inte komma åt den överhuvudtaget.

Tar jag sladden från "stadsnät-jacket" från router till datorn och kör windows-repair så fungerar internet igen. Efter detta kan jag för över samma sladd tillbaka till routern och allting fungerar bra igen??

Sitter på bahnhof i västerås stadsnät.

Skrivet av Noachimwladis:

@Mattiiss: det jag gör är att felsöka och det löser problemet en kort stund, efter en eller två timmar så händer samma sak igen.

Samma problem, vilken stad är du ifrån?

Verkar vara ungefär samma problem i denna gamla tråd.
Körde ipconfig /release på datorn och väntade ett tag så hoppade allt igång igen..? Får väl se om routern håller sig vaken denna gång
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1160309-internet-pa-en...

| INTEL i7 7700K@4,9GHZ | NOCTUA NH-D15 | ASUS PRIME Z270-P | 32GB DDR4@3000mhz | GTX 1080 STRIX | 512 GB CRUCIAL MX300 SSD | 4TB HDD | WIN 10 | BENQ XL2420Z@144hz| SUPERNOVA G2 750w