Permalänk
Medlem
Skrivet av JB54:

@Elghinnarisa: Jodå, det är äkta! De köper bulklicenser som de sen säljer för lågt pris, så att det går ihop. I alla fall så godkände Microsoft det hela och då borde det vara okey, annars skulle de väl inte ha godkänt det. Att jag blev medlem idag, berodde på att jag googlade på dem och råkade stöta på den här tråden och såg frågan och eftersom jag inte hade några problem, så tyckte jag att jag kunde skriva om min erfarenhet av dem. Sen om man tycker 250:- är dyrt, då är man bara snål.

Jag har jobbat på Microsofts Tekniska Support och Microsoft Store tidigare. Där jag både hjälpte personer som köpt "äkta" licenser från diverse sidor och sålde mjukvaran. Det är MAK (volymlicenser) som säljs främst. Jag jobbar nu på företag som är kund hos distributörer som säljer licenser. Är vanligt med 8% marginal på Microsofts mjukvaror för ÅF.

Du kommer aldrig kunna köpa bulklicenser från Microsoft. Tycker du det är logiskt att en liten och oftast helt nyetablerad butik kan sälja "äkta" licenser för 250kr? Medans etablerade bolag som säljer för miljarder säljer exakt samma produkt till ett avsevärt högre pris? Du tror inte alla etablerade företag skulle köpa in bulklicenser för sedan sälja vidare om det var möjligt?

Sen är det intressant att du vet att Microsoft godkänt det hela. Bara för man säljer något så innebär det inte att man har tillverkarens godkännande. Bara för jag trycker en egen t-shirt med Adidas logotyp så betyder det ju inte jag har rättigheten att sälja det.

Bra tråd förövrigt. Jag har en del kontakter kvar på Microsoft som jag kommer vidarebefordra till.

Permalänk
Medlem

SKulle säga nej på den frågan.

Visst att du kan köpa både mjukvara och kläder på tex CDON men ja, när en sådan här liten firma har de två inriktningarna...

Men även träningsutrustning!

Oh my. Köp från etablerade butiker istället.

Och att som företag inte ha ett registrerat telefonnummer är bara oseriöst.
https://www.allabolag.se/671228RMLJ/korrichi-hassen
Men googlar man på numret får man upp lite annonser i Solna.
https://citiboard.se/personen-10206227985388399/

Visa signatur

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Permalänk
Avstängd

Som alltid i sådana här trådar där man vill fynda licenser till mjukvaror... varför vill man göda kriminell verksamhet? Varför betala pengar till en bedragare och eventuellt stötta kriminalitet/extremism (Eskilstuna... hmmm)?

Vill man nu inte betala för sig så kan man ju skaffa dessa mjukvaror utan att betala något alls, det känns spontant bättre än att berika någon skummis. Just saying.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Har det ens sålts äkta Win 10 på dvd ?

Ja, du kan köpa Windows 10 OEM på dvd från butiker. Brukar vara lite billigare än USB.
Microsofts artikelnummer är följande:
Windows 10 Home SWE OEM DVD: KW9-00125
Windows 10 Pro SWE OEM DVD: FQC-08982
Windows 10 Pro ENG OEM DVD: FQC-08929

Skrivet av JB54:

@qead: Ja, jag registrerade mej idag, men det har väl du också gjort någon gång eftersom du skriver här. Jag snubblade in på den här tråden och såg frågan och svarade på den då jag köpt en licens i förra veckan av dem och den fungerar och blev godkänd vid inloggningen hos Microsoft. Sen var det någon som undrade om hans firma är registrerad, jo visst är den det. Som enskild näringsidkare kan man använda sitt privata namn på firman, men i reklamsammanhäng kan man ha annat namn. Inget konstigt alls. Vi får väl se hur länge det fungerar. Är det några problem så stryper väl Microsoft det hela. Kontakta mej om ett år så får vi se om det fortfarande fungerar.

Vi behöver inte vänta ett år för att få svar på vilken licenstyp du har. Du får gärna högerklicka på "den här datorn" och sedan välj egenskaper. Längst ned under produkt aktivering så står det produkt ID. Skriv gärna vad du har för PID här eller i PM till mig så går det kolla upp vad det är för licens. OBS! Ditt produkt ID är INTE din produktnyckel. Så du behöver inte avslöja din produktnyckel du betalt för. PID använder supporten för enkelt se vilken licenstyp du har, hur många gånger den har använts etc.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd låst*

Tråd låst pga. urspårning och häxjakt. Misstänker man ex. gerillamarknadsföring är man välkommen att anmäla i enlighet med §5.

Citat:

§5 Anmäl olämpliga inlägg
Medlemmar har möjlighet att anmäla misstänkta regelbrott genom att klicka på knappen ”anmäl” i inläggets nedre kant. Använd gärna denna funktion, men informera inte om det i tråden. Kommentera inte heller det misstänkta regelbrottet i tråden.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...