Vardagsrumslösning: bakre satelliter som stereoljud

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Vardagsrumslösning: bakre satelliter som stereoljud

Hallå Sweclockers!

Jag är på väg att uppdatera ljudet hemma i vardagsrummet och funderar på en lösning där de bakre högtalarna kan användas både som stereoljud till PC:n och bakre satelliter i ett 7.1 surroundsystem.

Rummet är rektangulärt. På ena kortsidan hänger TV:n med två golvare och på andra sidan har jag PC:n.
Finns det några aktiva högtalare som jag kan koppla in till både dator och surroundförstärkare som låter mig byta input/output på ett enkelt sätt? Behöver inte kunna mata ut ljudet samtidigt.

Tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Småland, långt ute i mörka skogen.
Registrerad
Maj 2018

Kanske två Audio Pro Multiroom-högtalare? Du kan spela kablat från stereon och bluetooth eller airplay från datorn. Addon C10 eller C5? Eller kanske enklare med Addon T14, men då bara kablat och bluetooth?

Jag har planer på att kombinera två Audio Pro T10 gen 2 (alltså INTE multiroom) med varsin piCorePlayer baserat på Raspberry Pi Zero-W med DAC för att spela ihop med mina gamla SqueezeBox multiroom-prylar. Eller möjligen Volumio, som tydligen har en plugin för SqueezeBox. Blir klart billigare (och kanske bättre/mer flexibelt?) än Audio Pro Multiroom. Alltså själv lägga till Wifi-anslutningen. Smidigt eftersom Audio Pro T10 gen 2 har USB-port som kan strömförsörja piCorePlayern...

Linux och Android

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Precis en sån lösning jag hade i huvudet! Är inne på att skaffa ett par audio pro t14 eller audioengine a2+ och köra blåtand till pc:n och rca till förstärkaren. Det borde inte vara några konstigheter, eller hur?

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Se till att den switch du använder även bryter jorden, det går även att använda en liten mixer för att kua ha flera signalkällor.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.