Finns det någon adblocker och password manager på svenska?

Permalänk
Medlem

Finns det någon adblocker och password manager på svenska?

Som rubriken säger.
Finns det någon adblocker aom är på svenska språket?
Alternativt adblock för idioter? som en 118åring skulle förstå sig på!

Frågar för jag har under flera år nu försökt få morsan/farsan/3systrar/ett syster barn/en bror att köra adblocker/passwordmanager.
Men även fast ALLA (utom systerbarnet) kan engelska två av dom kan eng BRA så nope dom vägrar totallt om det inte är på svenska.
Och tack vare det så kör dom med horribla lösenord och 2-3 olika som mest per person.

Lastpass har ju en option att ändra språk både i addons i FF/Chrome och websidan men oavsett vad jag ställer in dessa på så är det på engelska och ja har startat om webläsare/rensat historik/cookies/etc startat om datorn provat detta med engelskt windows som jag kör och även med svenskt windows som dom andra kör och det har handlat om win7/8/10.
Chromes egna/inbyggda (dom kör enbart chrome) password manager vägrar dom köra för dom läste nånstans att det var osäkert att köra vilket jag håller med om MEN långtifrån lika osäkert som att köra med 2-3 dynglösenord till allt.

Adblock däremot så har jag inte lyckats hitta nånting alls som är på svenska.
Och när jag provat lägga till en (provat flera olika) så blir det ett jävla liv om nån sida ej funkar och dom kan absolut int egöra nåt själva då det är på eng så jag får logga in på teamviewer och fixa det även fast jag visat dom 38 gånger hur dom ska göra enda svaret är men det är ju på eng.

Att nåt är på engelska gäller för alla andra program med=total vägran även om det vore ett prg som hade ett enda ord i hela programet så skulle dom säkert vägra även om dom fick se det efter att dom använt det i 2år.

Enda andra alternativet är om det på svenska finns nån/nåt extremt bra/extremt tydligt/stora tydliga bilder och till för idioter hur man använder ett visst engelsk textat adblock prg/password manager guide/sida/etc nånstans?

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk

För Adblock-funktionalitet så kika på uBlock origin.
Det är för mig på svenska när jag kör det i Firefox på svenska @ macOS

Permalänk
Medlem

@grizzly666:
Jag kör med Lastpass och Ublock Origin.
Båda är på svenska för mig.
Svenskt Win7 med Firefox 61.0.1 på jobbet.

Edit: Finns en del element i Lastpass som inte är översatt, såg jag nu. Men det mesta är på svenska.

Visa signatur

CPU: Ryzen 3600 | RAM: 16GB (2x8GB) Crucial | MB: Gigabyte B550M AORUS PRO-P | GPU: RX 6700XT MERC 319 | Chassi: FD Arc mini R2 | PSU: CM700V | SSD: Gigabyte NVMe 1TB | Monitor: LG 27GN800 | Input: CM Quick Fire TK, Roccat Kone Pure Optical, Steam Controller | OS: Garuda Linux

Steam Deck har tagit över datorn :)

Permalänk
Inaktiv

Om du legat på i flera år angående detta och de fortfarande vägrar följa dina råd så kanske det är dags att släppa det hela och inse att de helt enkelt får skylla sig själva?

Permalänk
Medlem

Köp en Raspberry Pi och använd Pi-Hole

Visa signatur

Primär maskin: iPad Pro 12,9tum 2022 med Magic Keyboard.
Sekundär maskin: Ryzen 9 5900x, Radeon 7900 XTX, 32GB RAM, monitor: OLED42C24LA
2st NUC 9 Pro Kit - NUC9VXQNX Ubuntu server för diverse.
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller

Permalänk
Medlem

Varför är en password manager mer safe?
Ifall password managers kod blir knäckt - så är du körd?!
Ska man ha en password manager för låsa password managers? Eller varför vill man ha ALLA sina lösenord på ETT ställe som likväl är sårbart?

Visa signatur

Cpu: R5-3600 | MSI MEG X570 UNIFY | Vega64 RedDevil | Corsair 3200 Mhz 16GB | Phanteks PH-TC14PE | Chassi: R4 Arctic White | Steelseries Apex Pro | Logitech G Pro X Superlight | Steelseries Arctis 7

Permalänk

@grizzly666
Installera browserrn BRAVE, ställ in den på svenska www.brave.com
sedan innehåller brave både lastpass och adblocker, och allt blir på svenska, inga konstigheter alls.

så, med 1 instalation, sedan är det bara att slå på grejorna, tuta o köra, du får göra ett par inställningar såklart, beroende på hur lite eller mycket den skall blocka
och sedan den funkar allt direkt, finns inget enklare, inga addons inga xtra instalationer
alltr i ett som det så gött heter.

skulle aldrig gå tillbaks till FF eller chrome igen.

PS den är snabbare också, men det är bara ett extra plus...

Visa signatur

Får får får? Nej! Får får Lamm.

Permalänk
Medlem

Varför behöver du kunna engelska för att kunna använda Adblock?
Är väl mer ett installera och glöm program/plugin.
Kräver ju noll engelskakunskaper efter att du ha installerat det åt dem.

Permalänk
Medlem

Kör själv med lastpass o ublock origin.
Och origin är bara o glömma direkt när jag visade det för morsan o en syster så kunde jag lika väl ha pratat om tex teorin bakom svarta hål och dom hade fattat mer av den än origin och då vet jag inte ett skit av teorin bakom svarta hål.

Men hur man får lastpass på svenska lyckas jag inte lista ut.
Nu senast två olika bärbara som jag formatera om ena med win10homex64 svenska den andra med win7 x64 på svenska (dvs med en svensk iso fil och ej swe installerat efteråt vilket har gett mig en del bekymmer med win7 tidigare) med äkta win10/win7 license som aktiveras felfritt efter installation.
Uppdaterar windows/drivrutiner lägger in svenska chrome installerar lastpass direkt går in och ändrar till svenska som språk både på lastpass´s hemsida/vault o i addon startar om chrome, lastpass är fortfarande på svenska, startar om datorn lastpass fortfarande på engelska men windows/chrome i sig är helt på svenska kollar jag sen inställningar i lastpass web/vault/addon så står det inställt på svenska.

Det var först nu sista gången jag lade in allt på en helt ren windows installation och samtidigt la in lastpass och verkligen försökte få det på svenska.
Kollade lite snabbt på lastpass forum men såg inget om detta direkt så ska göra ett inlägg/leta lite mer noggrant där.

Adblock har jag inte provat på dom mer än två gånger och kommer ej ihåg exakt där.
Men är 99,9% säker på att det var i svenskt windows (då dom vägrar om windows är på engelska) och svenskt chrome men adblock var på eng och jag provade origin det andra jag provade tror jag var adblock plus men det var långt innan origin såg dagens ljus.

Brave provade jag lite snabbt när det kom ut men har glömt bort det så ska provas nu igen.
Men jag är långtifrån hoppfull att dom ska lyckas använda en annan browser än chrome.
Tex morsan köte en ny beg bärbar för 1,5/2år sen och efter en månad när jag var där så satt hon med den gamla i alla fall!
Orsaken var att den hade firefox (och ie) istället för chrome installerat och därmed hade den använsts i ca 5min för sen stå oanvänd suck.
Och jag har bara lärt henne hur man ska installera chrome genom att öppna ie och söka på chrome/ladda ner/installera en 4-5 gånger ladda ner/installera annat skit går bra dock men då är det ju genom chrome.

Sen ang password manager=mer säker.
Det främsta är att det inte är ihopbakat med browsern som dom inbyggda är dvs äger dom browsern så är lösenorden ägda på samma gång men har du en bra password manager så är lösenord där fortfarande säkra.
Och tex keepass är ju opensource och vilket är att föredra lastpass ä rju tyvärr inte det men dom gånger som brister har hittas så har dessa fixats på några timmar.

Och när lastpass misstänkte att det fanns en liten chans att nån hade hackat sig in på nån/några datorer i deras nätverk så gick dom direkt ut med varningar att ändra sina lösenord till sina vaults och helst även till allt du hade i dessa med.
Detta trots att dom år efteråt inte vet om det faktiskt var nån som hade tagit sig in dvs dom försöker inte som dom flesta andra mörka så länge det går och sälja sina aktier/etc om dom misstänker att kursen för dom kan dala.

Men visst man är rökt om lastpass/etc blir hackat och dom lyckas dekrypta lösenorden men risken är mindre än med en inbyggd passwordmanager.

Och i dom flesta fall så behöver man ej kunna eng för att köra adblock men har man personer som ser ett engelskt ord och tvär fryser och total vägrar o göra nåt för det finns ett engelskt ord och dom råkar se det så långifrån det du ska klicka på som möjligt så är svenska ett rätt högt krav tyvärr.
Installera o glöm?
Nja en del adblockers kanske MEN och då talar vi adblockers (beror mycket men inte alltid på vilka filter listor som körs/kan läggas till) som stoppar betydligt mindre än dom bättre.
Och även med dom "sämre" så kan en del sidor krångla och man behöver slå av blockering helt o hållet vilket inte är att rekomendera heller slå av block av enskilda element/scritps/etc.
Vilket inte kräver eng kunskap men då dom vägrar göra nåt om eng ord syns så!

Innan jag la mig igår så kollade jag runt och hittade Easy AdBlock som enbart har en enable on this site av/på knapp och hur många ads som blockats per sida och totalt.
Fortfarande på eng men har ej provat på ett svenskt windows än dock.
Blir nog det jag för sista gången försöker få dom att använda och om en websida ej funkar så slå av adblock för den sidan.

Sen har jag rätt många sidor som lastpass inte lyckas auto i fylla username/lösenord/auto logga in på och får högerklicka/lastpass/autofill (och det är inställt på att göra detta) vilket givetvis då kräver att det är på svenska för att dom ens ska försöka.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

Jag kör för tillfället Bitwarden som lösenordshanterare och den är på svenska för mig i Firefox. Jag minns inte att jag valde språk när jag installerade Bitwarden så jag gissar att den kände av språket automatiskt via antingen svenska versionen av Firefox eller att jag har svenska inställt i Windows.