Varför sådan prisskillnad?

Permalänk

Varför sådan prisskillnad?

Hej
Hade tänkt att sälja mitt 960 4gb för att köpa ett begagnat 1060 6gb. När jag kollade runt på blocket visar det sig att dessa utgör en stor del av de 1060 som säljs: 1060 6gb
De är också de billigaste och de är även de billigaste i butik. Hur kommer det sig? Är det stor prestandaskillnad eller är det kvalitet?
Vill ju inte köpa ett billigare kort för att spara pengar och sedan ha det visa sig att det knappt fungerar.
Tack på förhand

Permalänk
Medlem

@kolomakatita: Skillnaderna är rätt små egentligen.
Olika frekvens mellan standard och "OC" kort, går att överklocka för att komma runt.
Billiga kort använder Nvidias referensdesign på kretskortet medans dyrare använder egna designs med, bättre strömförsörjning, etc. (ingen större skillnad om du inte skall överklocka till tusen).
Den största skillnaden är ju dock i kylare. Ett dyrare kort har en effektivare och tystare kylare, medans en billigare kanske inte har funktioner som att köra semipassivt och något mindre fläktar.

I det stora hela är det mycket liten skillnad på kvalitet/prestanda, även om du tar det billigaste kortet.

Permalänk
Hedersmedlem

Fundera på ett nytt RX 580 om du inte hittar ett 1060 6GB till ett bra pris. Elgiganten har ett riktigt bra pris på ett sådant nu under helgen: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkomp...

RX 580 och 1060 6GB är jämförbara i prestanda. Om något är RX 580 snäppet bättre (fast det skiljer från spel till spel.)

Permalänk

@loefet: Okej tack så mycket för info

Permalänk

@pv2b: Jo jag har funderat på det men är inte beredd att lägga så mycket på ett nytt kort. Det är därför jag letar efter begagnat.

Permalänk
Medlem

Vi har 2 gtx 1070 med samma design i familjen. De funkar kanon, lika svala som mitt eget strix kort och överklockar lika bra. Du kommer inte att ångra dig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bullis:

Vi har 2 gtx 1070 med samma design i familjen. De funkar kanon, lika svala som mitt eget strix kort och överklockar lika bra. Du kommer inte att ångra dig.

Har också ett 1070 "ASUS DUAL", också nöjd, visst är säkert inte lika bra kylare som på de dyrare korten. Men dessa kort drar inte så mycket heller, så är det ett bra pris så är det absolut ett bra kort.

Tycker det du länka ser ut som ett bra köp, finns ett billigare MSI ARMOR 580, men hittar inga reviews, har en känsla av att den kylaren kan ligga på gränsen så kan eventuellt vara högljudd, 580 drar väl runt 70w mer än 1060 och den kylaren ser mindre ut än på DUAL kortet.

Kul att se att det börjar bli lite rimliga priser igen, strax under 3k är vad dessa midrange-kort borde ligga på.

edit. missa att det var begagnat du leta efter, aja, informationen gäller ändå.

Permalänk
Medlem

Min vän har 1060 6gb och det är ett bra kort, tyst och coolt.