EU kan tvinga strömningstjänster att satsa på europeiskt innehåll

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nätälskare:

Varför skulle det gå ihop med vad nationalistiska partier eller individer vill? Generellt sätt så är dom mer åt höger dvs friare marknad osv, rakt emot vad detta skulle innebära. Givetvis vill man värna om den egna kulturen men det betyder ju inte att man nödvändigtvis tar till vilken metod som helst, eller prioriterar det över andra saker, så som mängden frihet inom marknaden.

Ditt svar här är ett exempel på att ökad komplexitet i diskussionen är mycket roligare och intressantare än de flesta svar i tråden. Tack för det!

Jag ska för övrigt släppa detta nu, då mina följdfrågor riskerar att bli för långt bort från ämnet

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

kan inte bara någon eu representant skapa euroflix och nöja sig med endast europeiskt material eller gör dem Detta förslaget om att tvinga på andra europeiskt material for dem vet att set är enda sättet for dem att tjäna pengar på eu's material, ha mena hur många sitter I new York och tittar på "mumintrollen" eller " på bron"? Inge ont för dem serierna men hur kan dem mäta sig med "game of thrones" eller "Vikings"?

Visa signatur

"I awoke, only to see the rest of the World was still asleep" - Leonardo Da Vinci

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tekoppar:

@Dr.Mabuse: Problemet som jag ser det är att det knappast kommer öka kvalitén på lokal producerat material från EU utan att dem som redan producerar material helt enkelt får mer pengar tack vare att deras material blir uppköpt utav Netflix* alternativt att dem får bidrag för det.

Om dem inte bryr sig om att satsa pengar varför skulle dem helt plötsligt börja satsa miljoner för att Netflix* kanske vill köpa streaming rättigheter? Jag är absolut för något initiativ som skulle stödja mer lokal producerat material då det är sådana filmer jag oftast håller mest kär (jag pratar mer om filmer så som Outpost (2008) som ett exempel och inte serbiska dokumentärer som någon annan pratade om tidigare). Men att tvinga företag att köpa saker enbart för sakens skull är inte rätt väg att gå.

*Netflix är enbart ett exempel på ett företag

Jag tror knappast man gör film/serier bara för sakens skull heller. Oavsett om det handlar om bidrag/subventioner så finansieras produktioner vanligen till störst del av oberoende investerare med avkastningskrav. Det finns alltså ett incitament för att producera kvalitativ underhållning som man även kan sälja vidare till andra distributionskanaler - vilket är lättare om materialet har en viss kvalitativ substans.

Med större efterfrågan kommer aktörer. Fler aktörer innebär större utbud. Större utbud innebär större konkurrens. Större konkurrens bidrar till högre kvalité. Så ser jag på det.
Det garanterar såklart inte att "skit" helt försvinner (det är väl Hollywood ett levande bevis på) så länge folk gillar att konsumera "skit" (beroende på definition) eller så länge PK-maffian får författa manuset. Sannolikheten talar dock emot ditt argument. Ju fler skott på mål, desto större chans att något trillar in.

Beträffande reglerad marknad - som alltid uppstår när marknaden inte kan reglera sig själv - så är det inget nytt under solen. Hela vår existentiella verklighet är reglerad. Jag tvivlar på att ditt välbefinnande är i farozonen så varför är det inte rätt väg att gå?

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nätälskare:

Nej varför skulle jag göra det? Vem är det som påstår att det är ett problem överhuvudtaget? Det är underhållning, inget annat. Ens åsikter eller livsstil blir väl inte påverkad av att man tittar på underhållning från en annan kultur?

Det blir väldigt konstigt eftersom du antar att dom som nu hypotetiskt skulle vara emot detta tycker att staten skall tvinga företag vad dom ska erbjuda i sina tjänster, inte bara det utan även att det utgås ifrån att vi måste konsumera kultur via film och serier för att ta del av den. Själva konceptet med underhållningsfilm och serier är ju i sig självt väldigt Amerikanskt.

Varför skulle det gå ihop med vad nationalistiska partier eller individer vill? Generellt sätt så är dom mer åt höger dvs friare marknad osv, rakt emot vad detta skulle innebära. Givetvis vill man värna om den egna kulturen men det betyder ju inte att man nödvändigtvis tar till vilken metod som helst, eller prioriterar det över andra saker, så som mängden frihet inom marknaden.

Kultur är fylld med sociala normer, så visst blir man påverkad.

Eller menar du att om befolkningen i ett land bara såg på material producerat i USA runt 1985 eller om det bara såg på material producerat i Sovjetunionen samma tid så skulle de inte spela någon roll?

Permalänk
Medlem

Mycket bra. Vi måste göra allt vad vi kan för att stoppa amerikaniseringen av det svenska samhället

Visa signatur

MB Gigabyte X570 I AORUS PRO RAM Corsair 16GB DDR4 3200MHz CL16 SSD Gigabyte AORUS NVMe Gen4 SSD 500GB CPU Ryzen 5 3600 GPU ASUS GeForce GTX 1660 Ti Chassi FD Node 202

Permalänk
Medlem
Skrivet av xcluzive:

Du skrev att 20-25% röstar på SD och då tycker du det automatiskt är konstigt att man vill ta del av Amerikansk kultur på tv rutan, typ som att det är dubbelmoral. Det är den delen av resonemanget som jag inte förstår.

Nja, tanken av att peka på en tänkbar infallsvinkel där det kan tänkas uppfattas som problematiskt med enkelsidigt (amerikanskt) utbud av serier/filmer mm. Jag lägger ingen direkt värdering i vad man tycker, jag är mest intresserad av att veta varför man tycker saker, inte bara att man tycker saker. Det blir lätt att denna typ av trådar fylls upp med många korta inlägg där man tycker att något är dumt eller bra, men man låter bli att fundera och/eller dela med sig om varför man tycker som man gör. Åsikterna i sig tycker jag är ganska ointressant, det intressanta är diskussionen kring åsikterna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bsk!:

Ja Norge är ett dåligt exempel eftersom de är med i EES vilket innebär att de är med i den inre marknaden vilket i sin tur innebär att de måste införliva EU-lagstiftning som exempelvis den vi pratar om just nu. Dessutom betalar Norge faktiskt också en avgift till EU men den är mindre än avgiften som fullvärdiga medlemmar betalar.

Att vara med i EU:s inre marknad innebär dels att det ska vara frihandel(dvs. inga/få tullavgifter eller handelshinder) mellan eu-länder och att om ett land utanför EU vill handla med ett EU-land så måste de förhandla och få till stånd ett handelsavtal med EU som helhet. Detta är förstås för det mesta förmånligt för Sverige eftersom EU som helhet är en större ekonomi och har mer förhandlingsmakt mot andra stormakter än om lilla Sverige själv skulle försöka få till ett förmånligt handelsavtal.

EU har efter Brexit gjort klart att de inte kommer acceptera UK som EES medlem efter att de gått ur EU så om Sverige går ur EU kommer vi inte heller få delta i den inre marknaden vilket skulle få stora konsekvenser för Sverige eftersom vi är otroligt export/importberoende dessutom sker en majoritet av vår handel med andra EU-länder som Tyskland. UK kommer sannolikt klara sig bättre eftersom de är en väldigt stor ekonomi men om Sverige går ur har vi till skiilnad från UK inte mycket att säga till om när vi sätter oss vid bordet för att förhandla fram nya handelsavtal med alla länder som vi handlar med.

Dessutom var en av anledningarna till att UK gick ur EU att de tycte att de inte hade tillräckligt med inflytande över EU:s beslut och lagstiftning. Det beror bland annat på att EU medvetet valt att ge fler mandat/mer röststyrka åt mindre länder i EU för att inte alla beslut ska styras av de folkrikaste länderna som Tyskland/Frankrike/UK. För Sverige gäller alltså det motsatta, att vi har mer inflytande i EU än vi är berättigade till sett till folkmängd.

Ibland kan man bli otroligt frustrerad över EU-lagstiftning som den artikeln tar upp och dessutom få känslan av att vi rika länder utnyttjas av de lite fattigare länderna i eu(Bulgarien,Rumänien, Kroatien, Polen) men fördelarna för ett så handelsberoende land som Sverige överväger nackdelarna med råge, speciellt i en globaliserad värld där vi blivit alltmer beroende av rörelsefriheten av arbetskraft,varor och tjänster som EU erbjuder.

Att lämna EU vore på det stora hela taget en ekonomisk katastrof för Sverige trots att några utgiftsposter relaterade till EU skulle försvinna. Lagförslag som det artikeln tar upp kan ju faktiskt jobbas bort på demokratisk väg istället för att folk ska behöva känna att att man måste lämna EU så fort de föreslår något tokigt.

Dem kommer säkerligen få till ett liknande avtal som alla andra inom single market eller EES. Skulle det inte hända skulle du även få se tyska Dax stört dyka, som ligger ganska tungt i industri. Vad dem säger och sen gör är två helt olika saker. Det är framförallt "free movement of people" som England velat förhandla om, dem vill kontrollera sina gränser, men där har det varit bestämt nej.

Deras löner verkar dessutom falla under inflationen och sjunker. Framförallt deras arbetarklass verkar ha förlorat köpkraft. Vilket är vanlig marknadsekonomi, utbud, tillgång samt efterfrågan styr pris. Uppenbarligen har det inte gynnat alla.

Det är inte främst att mindre länder har fler mandat sett till befolkning som UK motsätter sig. Det är att all makt ligger hos Eu-kommissionen, det är dem som utformar lagförslagen och ansvarar för att det genomförs efter antagning. Kommissionen är på inget sätt folkvalda. Dessa ska inte representera sina medlemsstaters intressen, utan unionens allmänna intresse. Ordförande i kommissionen är vald av Europeiska rådet i slutna förhandlingar. Ingen demokratisk insyn alls dvs.

Euron som valuta ska vi nog inte ens börja diskutera om vad den ställt till med, men en sak är säker, Tyskland har gått ut som vinnare, Italien, Grekland, Spanien och Portugal, inte lika väl. Makten ligger hos Ecb centralbanken som är dem enda som får utfärda euro. Tyskarna har iprincip kunnat delvalvera sin egna valuta på andra länders bekostnad, speciellt oansvariga sådana som drivit ett alldeles för stort statsunderskott.

Nu sitter medelhavsländerna med en alldeles för stark valuta för att konkurrera och Tyskland med en artificellt svagare valuta än de borde sett till sin ställning på den globala ekonomin. Egen valuta samt centralbank är verklig makt.

Visa signatur

=)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nätälskare:

Nej varför skulle jag göra det? Vem är det som påstår att det är ett problem överhuvudtaget? Det är underhållning, inget annat. Ens åsikter eller livsstil blir väl inte påverkad av att man tittar på underhållning från en annan kultur?

Det blir väldigt konstigt eftersom du antar att dom som nu hypotetiskt skulle vara emot detta tycker att staten skall tvinga företag vad dom ska erbjuda i sina tjänster, inte bara det utan även att det utgås ifrån att vi måste konsumera kultur via film och serier för att ta del av den. Själva konceptet med underhållningsfilm och serier är ju i sig självt väldigt Amerikanskt.

Jag tänker mig att de som ligger bakom detta förslaget ser det som ett problem att mycket av den underhållning vi konsumerar via produceras i USA. Och jag skulle nog utgå från att både åsikter och livsstil påverkas av den sociala/politiska/kulturella kontext som speglas i det man konsumerar. Själv tror jag exempelvis att är många som har bättre koll på det amerikanska rättsväsendet än det svenska just för att detta speglas i många filmer/serier. Det lär finnas fler påtagliga exempel och även fler mindre påtagliga exempel. Sedan både kan och bör man såklart fråga sig i vilken grad detta sker och om det verkligen är ett problem, men att det sker är jag rätt övertygad om.

Sedan skriver jag "Om man tycker att det finns problematik med det men att detta förslag suger, hur ska man göra istället i så fall?". Man kan knappast säga att jag utgår från att alla som är negativa till amerikansk dominans inom underhållningsbranschen automatiskt tycker att detta förslag är lysande. Poängen var önskan till en något mer djuplodande diskussion än endast inlägg i stil med "Detta suger!" eller "Jättebra, ner med amerikanerna!"

Permalänk
Medlem

Dom där soporna kan göra vad dom vill, går detta igenom säger jag upp alla svenska/europeiska streamingtjänster och handlar upp en mer exklusiv Proxy/VPN i USA bara, sen blir det USA all the way.

Permalänk
Medlem

Låter som ett helknasigt förslag

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maarus:

Dem kommer säkerligen få till ett liknande avtal som alla andra inom single market eller EES. Skulle det inte hända skulle du även få se tyska Dax stört dyka, som ligger ganska tungt i industri. Vad dem säger och sen gör är två helt olika saker. Det är framförallt "free movement of people" som England velat förhandla om, dem vill kontrollera sina gränser, men där har det varit bestämt nej.

Kan inte se att de går med på ett EES-avtal, de skulle förlora allt inflytande och tvingas acceptera allt annat. EES-länderna skulle inte heller gå med på att de får ett avtal där slipper saker som de andra tvingas acceptera. Storbritannien som EES-land skulle tex tvingas gå med i Schengen.

Citat:

Euron som valuta ska vi nog inte ens börja diskutera om vad den ställt till med, men en sak är säker, Tyskland har gått ut som vinnare, Italien, Grekland, Spanien och Portugal, inte lika väl. Makten ligger hos Ecb centralbanken som är dem enda som får utfärda euro. Tyskarna har iprincip kunnat delvalvera sin egna valuta på andra länders bekostnad, speciellt oansvariga sådana som drivit ett alldeles för stort statsunderskott.

Nu sitter medelhavsländerna med en alldeles för stark valuta för att konkurrera och Tyskland med en artificellt svagare valuta än de borde sett till sin ställning på den globala ekonomin. Egen valuta samt centralbank är verklig makt.

EU:s stater har precis som USA:s delstater svaga och starka ekonomier, vad EU saknar är ett fungerade system för att utjämna dessa skillnander. Svenskar må klaga över EU-avgiften och vad vi får tillbaka, men jämfört med hur mycket som skyfflas från rika delstater till fattiga delstater i USA så är det en spottstyver. Vill också minnas att jag läste något att om att Alabama, geom detta, årligen får, per person, lika mycket som varje Grek fick i det stora räddningspaket, med skillnaden då att räddningspaketet skedde en gång och att det skall återbetalas. Till Alabama så rullar pengar in, år efter år, utan krav på att de skall skära ner. Finns inte en chans att något liknande skulle kunna skapas i EU...

Permalänk
Medlem

Det måste ju vara kvalitet på det som produceras och detta är inte alls rätt väg att gå. Vad är det för dammiga stofiler som sitter i Bryssel. Klassiskt att en generation som tappat det helt, utan kunskap om dagens "tv-tittande" försöker ta kontrollen. Tappar tron på Eu mer för varje dag i stort sett. Giriga världsfrånvända "yrkespolitiker". Hjälp istället personer med intressanta idéer. Lite finansiering så att de stora drakarna får upp ögonen. Om de blir intresserade finns det pengar och en avkastning. Dax att reformera hela skiten från grunden. Ser starkt fram emot Beck 100. Kul.

Visa signatur

Kids, always eat your vegetables and ALWAYS check run as administrator.

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Kan inte se att de går med på ett EES-avtal, de skulle förlora allt inflytande och tvingas acceptera allt annat. EES-länderna skulle inte heller gå med på att de får ett avtal där slipper saker som de andra tvingas acceptera. Storbritannien som EES-land skulle tex tvingas gå med i Schengen.

EU:s stater har precis som USA:s delstater svaga och starka ekonomier, vad EU saknar är ett fungerade system för att utjämna dessa skillnander. Svenskar må klaga över EU-avgiften och vad vi får tillbaka, men jämfört med hur mycket som skyfflas från rika delstater till fattiga delstater i USA så är det en spottstyver. Vill också minnas att jag läste något att om att Alabama, geom detta, årligen får, per person, lika mycket som varje Grek fick i det stora räddningspaket, med skillnaden då att räddningspaketet skedde en gång och att det skall återbetalas. Till Alabama så rullar pengar in, år efter år, utan krav på att de skall skära ner. Finns inte en chans att något liknande skulle kunna skapas i EU...

Inflytandet är marginellt. De som inte främjar unionens egna intressen kommer aldrig erhålla någon maktposition, därför kommer heller ingen förändring ske. Isåfall är det bättre att sitta som EES och få ner kostnaden för medlemsskapet. Jag tror dem kan få till ett hyffsat avtal. EU tjänar inget på att straffa UK och skulle bara försämra ett Europa med redan låga tillväxtsiffror, trots expansiv penningpolitik. Men om unionen är beredda att gå hårt mot hårt trots sitt bristande förtroende det senaste decenniet så kan det bli början på slutet.

Det går inte att jämföra med Usa stater, och tidigare suveräna länder som för endast 15-20år sedan hade egna valutor. Länderna har helt olika ekonomiska system. De delar varken språk eller kultur, värderingar finns det likheter men också olikheter.
Hade Grekland haft sin egna valuta hade dem aldrig kunnat hålla på med sina stora statsunderskott utan att behöva utfärda mängder med statsobligationer och nytryckta sedlar, vilket hade gett avtryck i valutan direkt. Att högt uppsatta politiker ville det har jag förståelse för, det var trots allt deras egna arvoden och avgångsvederlag som stod på spel. De kunde sparka bollen framför sig lite till.

Det är inte direkt så att en ensam amerikanskt stat sitter på makten för hela Federal reserve. Tvärtom har de t.om 12 regionala centralbanker. Men i Ecb är ju faktiskt fallet sådant att Tyskland sitter på många förtroendeposter, trots att dem säger att den ska vara oberoende. Grekland har ingen makt att nyttja det verktyg en egen valuta är.
Hade de haft en egen valuta hade det dem faktiskt kan erbjuda (livsmedel, turism, olivolja) och konkurrera med iaf varit billigt och därav attraktivt.

Visa signatur

=)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maarus:

Inflytandet är marginellt. De som inte främjar unionens egna intressen kommer aldrig erhålla någon maktposition, därför kommer heller ingen förändring ske. Isåfall är det bättre att sitta som EES och få ner kostnaden för medlemsskapet. Jag tror dem kan få till ett hyffsat avtal. EU tjänar inget på att straffa UK och skulle bara försämra ett Europa med redan låga tillväxtsiffror, trots expansiv penningpolitik. Men om unionen är beredda att gå hårt mot hårt trots sitt bristande förtroende det senaste decenniet så kan det bli början på slutet.

Det går inte att jämföra med Usa stater, och tidigare suveräna länder som för endast 15-20år sedan hade egna valutor. Länderna har helt olika ekonomiska system. De delar varken språk eller kultur, värderingar finns det likheter men också olikheter.
Hade Grekland haft sin egna valuta hade dem aldrig kunnat hålla på med sina stora statsunderskott utan att behöva utfärda mängder med statsobligationer och nytryckta sedlar, vilket hade gett avtryck i valutan direkt. Att högt uppsatta politiker ville det har jag förståelse för, det var trots allt deras egna arvoden och avgångsvederlag som stod på spel. De kunde sparka bollen framför sig lite till.

Det är inte direkt så att en ensam amerikanskt stat sitter på makten för hela Federal reserve. Tvärtom har de t.om 12 regionala centralbanker. Men i Ecb är ju faktiskt fallet sådant att Tyskland sitter på många förtroendeposter, trots att dem säger att den ska vara oberoende. Grekland har ingen makt att nyttja det verktyg en egen valuta är.
Hade de haft en egen valuta hade det dem faktiskt kan erbjuda (livsmedel, turism, olivolja) och konkurrera med iaf varit billigt och därav attraktivt.

Handlar inte om att straffa Storbritannien, men finns inga skäl till att belöna dem för att de lämnar och ge dem bättre avtal än andra länder som valt att stå utanför. Lika lite som att landet skulle få bättre avtal än de länder som senast gick med om och när de skulle välja att gå med igen.
Hjälper ju inte heller att Storbritanniens förhandlare har visat vara sig klåpare som lever i en drömvärld...

En hel del amerikanska delstater hade sett mer ut som Grekland om de som sagt inte fått en massa stöd från mer välmående delstater. Och det finns klara skillnader i kultur och värderingar även mellan delstater i USA. Språket förenar dock.

Permalänk
Medlem

Själv är jag emot att EU försöker belägga utländska företag hur de ska driva sin verksamhet, detta är en total katastrof faktiskt, och är nog bara början innan företag bojkottar Europa helt och hållet.

De är inte Europa eller en speciell nation som ska bestämma vart företagen ska tillverka sina saker, utan de borde vara upp till deras kunder som betalar för tjänsten som bestämmer, har de inte ett sortiment kunderna vill ha ja då avslutar man prenumerationen och gå till en tjänst som erbjuder vad de vill ha.

Själv ogillar jag svensk och europeisk film för vi gör mest bara samma typ av skit filmer, i samma typ av miljöer att har man sätt 1 film i Europa så har man sätt dem alla, vi har inte de resurser för göra riktigt bra filmer. Visst kan man göra vissa typer av scener men en hel film eller serie skulle bli totalt värdelöst.

Jag ser bara detta beslut och krav som ännu ett skäl till varför man borde lämna EU, EU gör ju bara mer skada än nytta speciellt med sådan här korkade krav.

Permalänk
Medlem
Skrivet av backfeed:

Lobbyism nu igen.

Skrivet av AdoringFan:

Vore fantastiskt om EU kunde få tummen ur och istället tvinga Netflix att inte regionsdela utbudet.

Sveriges utbud är så patetiskt och efter.

Det beror antagligen på att innehållsägarna har separata avtal för olika länder, som Netflix inte kan göra något åt. Netflix egna innehåll kan de däremot fritt visa överallt, och det gör de väl också?

Yep! Exakt så, det är ägarna till materialet som styr, det fungerar exakt lika dant på Spotify, vissa låtar är inte tillgängliga i Sverige.
Med tanke på hur många som gillade OP's inlägg, trodde det var fler som visste om detta, speciellt bland dom som är lite mer intresserade av IT...

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Kultur är fylld med sociala normer, så visst blir man påverkad.

Eller menar du att om befolkningen i ett land bara såg på material producerat i USA runt 1985 eller om det bara såg på material producerat i Sovjetunionen samma tid så skulle de inte spela någon roll?

Men nu ser vi ju inte bara på material producerat i ett land från en viss tid, och jag vill understryka att det är underhållning. Jag vet förvisso inte hur andra människor blir påverkade, men personligen så ser jag underhållning som underhållning och inget annat, ofta är just det jag ser i Amerikansk film saker jag inte håller med om överhuvudtaget, men det kan vara kul att se på ändå.

Skrivet av Frispel:

Jag tänker mig att de som ligger bakom detta förslaget ser det som ett problem att mycket av den underhållning vi konsumerar via produceras i USA. Och jag skulle nog utgå från att både åsikter och livsstil påverkas av den sociala/politiska/kulturella kontext som speglas i det man konsumerar. Själv tror jag exempelvis att är många som har bättre koll på det amerikanska rättsväsendet än det svenska just för att detta speglas i många filmer/serier. Det lär finnas fler påtagliga exempel och även fler mindre påtagliga exempel. Sedan både kan och bör man såklart fråga sig i vilken grad detta sker och om det verkligen är ett problem, men att det sker är jag rätt övertygad om.

Sedan skriver jag "Om man tycker att det finns problematik med det men att detta förslag suger, hur ska man göra istället i så fall?". Man kan knappast säga att jag utgår från att alla som är negativa till amerikansk dominans inom underhållningsbranschen automatiskt tycker att detta förslag är lysande. Poängen var önskan till en något mer djuplodande diskussion än endast inlägg i stil med "Detta suger!" eller "Jättebra, ner med amerikanerna!"

Det är möjligt, t.o.m troligt att många vet mer om exempelvis då rättsväsendet i USA än i Sverige. Men om det skulle handla om just film vet jag inte, ofta är det inte riktigt så som det fungerar i verkligheten när man gör film. Med detta så är ju också frågan vad det har med våran egna kultur att göra, kan vi mindre om vår kultur än andras?

Jag har full förståelse för dom som kanske vill att vi ska ha mer Europeisk eller kanske svensk film, dock så löser man inte detta genom att tvinga vad företag skall ha för utbud. Rent praktiskt funkar det ju inte eftersom om folk inte har efterfrågan till dessa filmer i den grad som till Amerikanska så spelar det ingen roll om Netflix har 30% EU material om Netflixanvändare inte tittar på det. Förutom nu då det rent praktiska så har vi ju en moralisk fråga om man ska detaljstyra vad vissa företag skall erbjuda vilket om du frågar mig är helt befängt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Handlar inte om att straffa Storbritannien, men finns inga skäl till att belöna dem för att de lämnar och ge dem bättre avtal än andra länder som valt att stå utanför. Lika lite som att landet skulle få bättre avtal än de länder som senast gick med om och när de skulle välja att gå med igen.
Hjälper ju inte heller att Storbritanniens förhandlare har visat vara sig klåpare som lever i en drömvärld...

En hel del amerikanska delstater hade sett mer ut som Grekland om de som sagt inte fått en massa stöd från mer välmående delstater. Och det finns klara skillnader i kultur och värderingar även mellan delstater i USA. Språket förenar dock.

Jag sa inte att dem skulle få ett bättre avtal, och vilka är "klåpare som lever i en drömvärld" om inte dem som faktiskt sitter i parlamentet/kommissionen? Efter finanskrisen 08 röstade dem 2010 igenom att ge alla Eurocrater en löneökning på 3.7%, det får nog räknas som högre än inflation på redan väldigt förmånliga arvoden. Medans vanligt folk fick spänna bältet, bli varslade eller gå ner i lön.

Makt göder korruption och parlamentet stinker av det. Det har dem skapat alldeles själva.

Det samma som i delstaterna gäller även våra egna kommuner, men både Detroit och Jefferson County, Alabama fick ansöka om konkurs dessutom fick dem höja skatterna rejält för sina egna invånare.

ECB har haft chansen att förhandla att vissa skulder till Grekland skrivs ner, men Tyskland har sagt bestämt nej, dem får ansöka om nödlån. Jag kan inte säga att jag klandrar dem, eller dem andra medlemmarna som sköter sina finanser.

Varför ska invånare i andra medlemsländer behöva betala för att Greklands folkvalda samt egna befolkning saknar skatteplikt och lever räkmacka på en stor statlig budget? Deras tidigare låga pensionsålder och höga garanti pension är numera ett minne blott. Grekland skulle insett tidigare att dem inte var mogna uppgiften att vara medlem, och ECB skulle grävt djupare i deras kreditvärdighet så hade dem undvikit att låna ut stora belopp till länder som inte kan möta kraven. Jag lider med grekerna men att tyska invånare och andra ska betala för politikers och bankers ignorans är befängt och mer socialism skulle inte heller hjälpa dem stå på egna ben.

Visa signatur

=)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frispel:

Kan tycka att det är lite tråkigt att det är så många inlägg som i princip går ut på att: "Bläää...dumt!"

Skulle önska att man kan göra lite mer än så, kanske skriva några rader om varför man tycker att det är dumt. Och gärna då även funderat lite seriöst på varför man vill inför detta och inte bara slänga ur sig att det är gubbar som vill höra saker på sitt modersmål.

Ok.

Lagen ger företagen 2st val; Antingen '30% av utbudet måste komma från landet' eller 'ge pengar till en 'nationell filmfond.''

Företagen kommer att välja alternativ #2.
Företagen kommer att ge oss den kostnaden.

Lagen är då rent praktiskt ett införande av en Radiotjänst//Copyswede-liknande avgift.
Befolkningen får stå för notan till en nationell filmfond, med andra ord.

Personligen så har jag åsikten att en eventuell 'filmfond' kommer att producera medioker eller lägre kvalité av filmer.
Jag tycker att den fria marknaden har en bättre chans att producera saker av bra kvalité, genom att alla filmer som människor inte gillar går dåligt, och därav förhindrar att fler filmer av den typen från att utges då det gör ont i plånboken för tillverkare av skit.

Gillar för övrigt inte Svensk media särskilt mycket. Detta är dock en smaksak, och betyder inte mycket för andra.

Om dom faktiskt vill gynna befolkningen när det gäller kulturell media så borde de förenkla och förenliga copyright inom EU så att det blir enklare för kulturella distributörer att utge saker till en Europeisk marknad istället för en Svensk, Norsk, Dansk, Finsk, etc.

Detta skulle förenkla tillgången till en större marknad, vilket i sin tur gör det enklare för små filmer att överleva, och därav ger ökar chansen för att små och bra filmtilverkare får uppmärkelse och därav kanske tillfälle att få tyglarna till större produktioner. Bland annat.

För övrigt så kan det potentiellt hjälpa det relativt kassa netflix-utbudet i Sverige man hör klagelser om lite då och då.

Slutligen tror jag själv inte att mina förslag ovan är särskilt bra - jag saknar helt enkelt kompetensen för att kunna bedömma det.
Men du bad mig att göra det, så du får detta troligtvis kassa försök.

==

Angående de problemen som du sätter finger på: Tror inte lagen kommer ha minsta påverkan på det.
Du har rätt i att det är lättare att klaga än det är att bygga någonting vettigt.

Men dumma idéer blir inte 'bra' bara för att de inte har konkurrens.

Och att 'göra ingenting' kan mycket väl vara ett bättre alternativ än att göra någonting dumt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Illunwe:

Ok.

Lagen ger företagen 2st val; Antingen '30% av utbudet måste komma från landet' eller 'ge pengar till en 'nationell filmfond.''

Företagen kommer att välja alternativ #2.
Företagen kommer att ge oss den kostnaden.

Lagen är då rent praktiskt ett införande av en Radiotjänst//Copyswede-liknande avgift.
Befolkningen får stå för notan till en nationell filmfond, med andra ord.

Personligen så har jag åsikten att en eventuell 'filmfond' kommer att producera medioker eller lägre kvalité av filmer.
Jag tycker att den fria marknaden har en bättre chans att producera saker av bra kvalité, genom att alla filmer som människor inte gillar går dåligt, och därav förhindrar att fler filmer av den typen från att utges då det gör ont i plånboken för tillverkare av skit.

Gillar för övrigt inte Svensk media särskilt mycket. Detta är dock en smaksak, och betyder inte mycket för andra.

Om dom faktiskt vill gynna befolkningen när det gäller kulturell media så borde de förenkla och förenliga copyright inom EU så att det blir enklare för kulturella distributörer att utge saker till en Europeisk marknad istället för en Svensk, Norsk, Dansk, Finsk, etc.

Detta skulle förenkla tillgången till en större marknad, vilket i sin tur gör det enklare för små filmer att överleva, och därav ger ökar chansen för att små och bra filmtilverkare får uppmärkelse och därav kanske tillfälle att få tyglarna till större produktioner. Bland annat.

För övrigt så kan det potentiellt hjälpa det relativt kassa netflix-utbudet i Sverige man hör klagelser om lite då och då.

Slutligen tror jag själv inte att mina förslag ovan är särskilt bra - jag saknar helt enkelt kompetensen för att kunna bedömma det.
Men du bad mig att göra det, så du får detta troligtvis kassa försök.

==

Angående de problemen som du sätter finger på: Tror inte lagen kommer ha minsta påverkan på det.
Du har rätt i att det är lättare att klaga än det är att bygga någonting vettigt.

Men dumma idéer blir inte 'bra' bara för att de inte har konkurrens.

Och att 'göra ingenting' kan mycket väl vara ett bättre alternativ än att göra någonting dumt.

Håller helt med dig. Dock är ju smaken som baken, och jag tycker att Millenniums Edition och andra filmer och serier är väldigt bra och Hollywood har totalförstört Millenniums filmerna i sin version.

Jag tycker dock att en kvotering är en dålig idé, för att det luktar påkrängning av saker, som inte har efterfråga i samma utsträckning.
Gamla östtyska regimet hade ju en kvotering om hur mycket "väst musik" det fick spelas på pubbar och krogar, och det var så som folk talade om för mig inte särskilt populärt.

Både Netflix och Amazon har ju producerat eller köpt in ett antal bra serier från/i olika europeiska länder.
Bland annat:

Gomorrha: Italien
Suburra: Italien

Las Chicas del Cable: Spanien
Casa del Papel: Spanien

The rain: Danmark

You are wanted: Tyskland
4 blocks: Tyskland

och mycket annat som jag inte ens kommer på.
Kan inte säga att nån av dessa serier är dåliga.
Jag iaf, hade inte kollat på dessa serier, om inte Netflix och amazon hade streamat dom i hela Europa och USA.
Så på det sättet har dom ju redan gynnat europeiska filmindustrin och fått den att växa.
Netflix och Amazon har ju även sagt, att dom kommer satsa mer på europeiska produktioner både inköpta och egen producerat material. Helt utan kvotering.

Det påtvingande sättet som EU använder sig av skrämmer mig allt mer. Dags att lämna tycker jag.

Visa signatur

iMac "27" Late 2013

Permalänk
Medlem

Även produktioner som Game of Thrones som till större delen spelas in i EU räknas in. Så anglofilerna kan ta det lugnt.

Ni kommer troligen inte i den närmsta framtiden bli översköljda av tjeckoslovakisk dockfilm igen.

Eller vad det nu är för barndomstrauma som ligger bakom merparten av stollerierna här.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint