Är det OK att placera NAS-kabinett i ett skåp (IKEA-skåp)?

Permalänk
Medlem

Är det OK att placera NAS-kabinett i ett skåp (IKEA-skåp)?

Jag har två Synology NAS Diskstation-enheter (DS415+ och DS418play) med sammanlagt åtta hårddiskar. Dessa finns i mitt kombinerade sovrum/vardagsrum för tillfället, då jag bor i en etta.

Enheterna låter en del, och det samlas även en hel del damm kring dem, och jag skulle därför vilja stänga in dem i något skåp. Då tänker jag närmast på något IKEA-skåp, som tyvärr inte kan vara alltför stort (max 40B x 70D x 65/2H för två hyllor med varsin NAS). Nu vet jag visserligen inte ännu om det finns något lämpligt sådant skåp, men pga storlekarna skulle utrymmet inuti med allra största sannolikhet betraktas som "tajt" åtminstone på bredden men inte nödvändigtvis på djupet.

Undrar framförallt om detta skulle vara en dålig idé, med tanke på cirkulation och värme? Enligt varje respektive sensor på hårddiskarna så ligger de just nu på ca 37°–40° C. Det viktiga skulle väl i så fall vara att det eventuellt finns någon slags utgång på baksidan av skåpet som den varma luften kan passera ut genom?

Permalänk
Medlem

Sätt en fläkt eller två i skåpryggen så ska det inte var nåt problem.

Visa signatur

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 SLI | Corsair AX1200i | Intel 530 240GB + Samsung 860 EVO 1TB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Permalänk
Medlem

Jag körde två servrar, nätverksutrustning och lite smått och gott i en hallgarderob. Säg 4 vanliga garderober i volym, halvfullt med bråte. Mätte aldrig men misstänker att det måste legat upp mot 200w belastning och det blev gränsfall till för varmt där inne.

Vad det säger om din garderob? Svårt att säga, men det låter som väldigt lite luft, så en fläkt är nog att rekommendera.

Permalänk
Medlem

En 200mm fläkt in i botten (i framkant) och en likadan för utblås baktill så borde du inte få några problem med värme. Eventuellt med ett filter framför inblåset.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Vad är det som låter? Fläktar från NAS:en eller hårddiskvibrationer? Vibrationer kan man ju lindra på andra sätt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av G_f_X:

Vad är det som låter? Fläktar från NAS:en eller hårddiskvibrationer? Vibrationer kan man ju lindra på andra sätt.

Bra fråga, tror det är en kombination av bägge. Vibrationer också, pga någon liten obalans i chassit.

Dock så står NAS:arna precis nära ett fönster, och det händer att det regnar in på fönsterkarmen ibland och vatten skulle i värsta fall kunna vandra till elektroniken. Plus att det som sagt blir väldigt dammigt. Så jag tror ett skåp är en rimlig lösning, om det går att ordna ventilationen på något sätt, mha fläktar etc.