Fortsatt stort intresse för Geforce RTX 2000-serien hos svenska återförsäljare

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Svensktiger:

En gammal skröna som följt Quadro korten sedan starten.
Det går alldeles utmärkt att spela på dom.
Och i vissa fall t.o.m. bättre än sina GTX varianter då dom oftast har rejält mycket mer VRAM !.

Jag trodde det bara eftersom jag trodde inte dom har Video inputs/outputs. Vilka kort är det som inte har det?

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av anon267242:

Jag trodde det bara eftersom jag trodde inte dom har Video inputs/outputs. Vilka kort är det som inte har det?

Tesla.

Dåliga är driver stöd.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Avstängd
Skrivet av tumvanten:

Att svensson blir lurad är ju inget nytt.

Svensson och annat folk är ju lättpåverkade samt lättlurade.

Finns inte ens ett spel som har stöd för RTX ännu. Tomb Raiders är försenat, Battlefield kanske inte har det vid release heller.

Plus att prestandan med RT verkar rätt halvdan? Samt att skillnaderna är rätt små.

Man betalar typ dubbelt så mycket för ett 2080Ti jämf med 1080Ti för ~30% bättre prestanda

Permalänk
Medlem
Skrivet av tumvanten:

Att svensson blir lurad är ju inget nytt.

Äh, de flesta vet nog att de får mindre prestanda per krona, men struntar i det av olika anledningar. Jag kan själv tänka som så att jag vill ha en riktigt bra upplevelse när jag väl har tid till gaming, men är lite för snål för att gå in med så här mycket pengar. Men jag har ändå en dator som är avsevärt mycket dyrare än vad jag egentligen "behöver".

Jag har träffat personer som verkligen blir lurade (tex en arbetslös person som bara lirar euro truck simulator och har en dator för 40k och en vanlig 60hz 1080 TN skärm) men det är en minoritet av personer som ofta har olika svårigheter. Vanligt folk är ofta för snåla och för rädda för att göra fel, så de köper billigt skräp på elgiganten.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av AdoringFan:

Svensson och annat folk är ju lättpåverkade samt lättlurade.

Den typiske personen som inte har koll (antar att det är det du menar med Svensson) frågar bekanta som har koll. Det gäller oavsett typ av vara som ska köpas.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Klarspråkarn:

Som andra skrivit, så är väl inte early adopters särskilt påverkade av priset? Är det viktigt att ha det bästa och nyaste är nog de flesta medvetna om att man gör ett oekonomiskt köp, så några fps hit eller dit och någon tusenlapp hit eller dit gör ingen större skillnad.

Personligen är jag lite av en snål jävel allt som oftast, men kan ändå förstå tjusningen. Tror jag

Skickades från m.sweclockers.com

Dagens budgettips!
Spel som du vill stanna upp och granska på detaljnivå i 4K-upplösning är sällan snabba spel som kräver hög framerate. Är personligen en FPS-junkie som spelar quake champions på halvhög nivå. Men mitt tips till alla som vill spela i 4K är följande:
Håll 4K spelandet till TVn i vardagsrummet, skaffa en gamepad och lås frameraten till 30fps när det behövs.

Det är förvånansvärt hur bra det fungerar med 30fps om du använder en gamepad. Att köra 30fps är helt uteslutet i spel där man använder mus för att styra kameran, men att styra kameran på ett mekaniskt sätt som man faktiskt gör med styrspakar känns jämnt på ett helt annat sätt eftersom kamerarörelserna blir cappade tillskillnad från muskontroll. Nu är det inte alla spel är lämpliga att köra i 30fps, men förvånansvärt många. I princip alla spel som på konsoler körs i 30fps funkar lika bra att låsa till 30fps på pcn i vardagsrummet. GTX 970 klarar 4K, 30fps och förhållandevis höga inställningar i dom flesta spelen där ute. Hos tjejen kör jag till och med ett GTX 960 på vardagsrumsdatorn. Kör då DSR i 1440p i spel som inte kräver 60fps-lås vilket är helt okey om än kanske inte helt optimalt i alla scenarion.

Blåtand till DS4-kontroll är min bästa investering för att inte behöva införskaffa dyra grafikkort.

Skippa den här generationen, använd gamepad och tweaka inställningar istället.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon267242:

Well 2080 Ti är ett monster. Mycket billigare än Titan V som var det bästa du kunde köpa innan 2080 Ti och jag vet att många inte vill jämföra dom. Men det är sant

Tänk dig priserna på grafikkort om 10år med ditt resonemang...
Inte många som kommer ha råd med kort då inte.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Triton242:

Tänk dig priserna på grafikkort om 10år med ditt resonemang...
Inte många som kommer ha råd med kort då inte.

Sant men tror du då Nvidia kommer sätta dom priser om inte någon kan köpa dom? Nej. Dom sätter priser som dom vet många kan betala för. Dom är inga idioter

Permalänk
Medlem

Många jante som blir upprörda.

Permalänk
Medlem

Tja, enligt enkäten på swec har dom tappat 50% av förbokningarna, nu är förstås swecs läsare antagligen en minoritet, men visst, det kan väl kallas "fortfarande stort intresse"

Visa signatur

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | KFA2 GTX1080 EXOC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Permalänk
Medlem

Saken är, är 15 tusen en gigantisk summa? Nej, kan en normalt arbetande svensk köpa ett grafikkort för 15 tusen om man sparar ett par månader? Ja.

Med tanke på att vi alla har olika intressen och hur mycket tid vi lägger framför datorn tycker jag inte att det är ett big NO.

Har Svenssons råd att belåna sig flera hundra tusen på fordonsköp, eller miljoner på Bostad så han vi råd att köpa en grafikkort för 15 tusen med.

Alla har olika ekonomi, intressen. Har man behov/ råd och köper en skärm för 25 tusen, så kan man gott unna sig ett grafikkort för 15 med.

Köp en ny bil, och den tappar närmare 50 tusen bara du rullar ut den från bilhandlaren.

Allt är inte svart eller vitt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Jag vill absolut inte vara den som är den, men jag är skeptisk på grund av social proof: https://en.wikipedia.org/wiki/Social_proof

Att säga att förbokningarna skulle ha gått ner ger ju bara fler anledningen att avboka (särskilt när viss osäkerhet kan ha uppstått pga. vissa kritiska recensioner) så såklart säger man hellre tvärtom (särskilt om man inte ens går ut med konkreta siffror vilket de såklart inte måste dock). Om ingen kan kontrollera de exakta siffrorna så kan man inte heller påstå att de ljuger.

Det påminner om köer utanför klubbar som är långa trots att det inte är fullt ännu, bara för att göra köerna ännu längre och ju längre du står i en kö ju mer sannolikt att du står tills du kommer in annars känns tiden du stod bortkastad.

Men om det är sant att förbokningarna ökade så är det kul för ÅF men tråkig prisutveckling för kunderna på lång sikt!

Precis min känsla.

Att åf skulle säga att folk avbokar och det är ett svalt intresse är ju knappast något som ökar omsättningen.
Det är ju som att mäklare skulle säga att bostadsmarknaden är sval, vilket de inte gärna gör...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

MB: Asus ROG Hero | CPU: i4770@4,6GHz | RAM: 16GB@1600 | GPU: 6970 | STORAGE: 2*120GB SSD | COOLING: Custom, Water

Permalänk
Medlem
Skrivet av frankof:

Tja, enligt enkäten på swec har dom tappat 50% av förbokningarna, nu är förstås swecs läsare antagligen en minoritet, men visst, det kan väl kallas "fortfarande stort intresse"

Det där kan diskuteras och spekuleras kring.

Sweclockers är givetvis en minoritet, men det finns andra variabler att ta med i bilden här:
De som köper ett grafikkort för 15 000 kr har en hög sannolikhet att vara relativt intresserad av PC och moddning -> Det är relativt hög sannolikhet att samma person därmed är medlem på SweC -> troligtvis är det så att sweclockers medlemmar är gravt överrepresenterade i gruppen "folk som köper RTX2000". Därmed bör swec-enkäten vara någorlunda indikativ för marknaden i helhet.

En annan sak att tänka på är att: Om SweC medlemmar har avbokat med 50%, kan de verkligen avvika från den generella bilden så pass mycket att det inte kan säga något alls om läget? Jag skulle säga nej. Även om dubbelt så många swecs avbokar jämfört med icke-medlemmar, då innebär det ett tapp på 25% av avbokningarna, och det är ett ganska grovt tapp.

Men men, spekulationer som sagt, vi kommer antagligen inte få veta sanningen inom en snar framtid eftersom varken ÅF eller Nvidia skulle någonsin erkänna om det går dåligt

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk
Inaktiv

Den viktigaste frågan finns det ju ännu inget svar på.
Hur bra är dessa kort på mining?
Knäcker de ett Vega64?

Permalänk
Medlem

jag undrar om nån återförsäljare skulle säga "Det blev en kalkon. vi säljer inget".

Då lär de ju knappast sälja de ex de har kvar.

Jag önskar att Sweclockers skulle vara lite mer creativa att få svar på efterfrågan på korten än bara ringa de som har intresse av att haussa kortet.

Riktigt intresse kommer vi väl att se när det släpps. Kommer det finnas gott om kort i lager känns det som denna artikel var "marknadsföring" för att behålla förbokningar.

Och då det inte verkar vara några problem alls att boka med leverans vid lansering så känns det som det INTE är samma tryck som förväntat, Jämfört med 980 och 1080 serien då det var lång väntetid på kort vid släpp.

Permalänk
Medlem

Det ligger självklart i deras eget intresse att säga att inga avbokningar kommer in. Det kan även vara fallet. Men hur många har faktiskt sålts? Hur många kontra föregående generationer? Det är inget vi hört något om.

Det kommer självklart finns de som köper korten. Folk som inte behöver bry sig om pengar osv. På samma sätt som en del köper en bil med två säten för ett par mijoner.

Det betyder ju dock inte att de på något sätt tagits upp som någon form av ny standard av majoriteten av konsumenterna och utan det så dröjer det nog innan partiell ray-tracing blir standard och blir integrerade delar i spelen mekanik. PhysX har visat oss att även när 80% av marknaden har stöd så har utvecklare svårt att basera spelidéer på teknologin. Så de blir en side show, en gimmick som är roligt, men inte nödvändigt.

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Medlem
Skrivet av inquam:

Det ligger självklart i deras eget intresse att säga att inga avbokningar kommer in. Det kan även vara fallet. Men hur många har faktiskt sålts? Hur många kontra föregående generationer? Det är inget vi hört något om.

Det kommer självklart finns de som köper korten. Folk som inte behöver bry sig om pengar osv. På samma sätt som en del köper en bil med två säten för ett par mijoner.

Det betyder ju dock inte att de på något sätt tagits upp som någon form av ny standard av majoriteten av konsumenterna och utan det så dröjer det nog innan partiell ray-tracing blir standard och blir integrerade delar i spelen mekanik. PhysX har visat oss att även när 80% av marknaden har stöd så har utvecklare svårt att basera spelidéer på teknologin. Så de blir en side show, en gimmick som är roligt, men inte nödvändigt.

Absolut. Men det är en stor indikator på att det inte är en hit då det finns kort att boka överallt.
Jag tvivlar på att de skulle fått till en megastor produktion av ett kort med ökad komplexitet

Permalänk
Medlem
Skrivet av AppendixSE:

Absolut. Men det är en stor indikator på att det inte är en hit då det finns kort att boka överallt.
Jag tvivlar på att de skulle fått till en megastor produktion av ett kort med ökad komplexitet

Nej, jag tror absolut inte att det är något kort som kommer ha särskillt många procent i kommande steam undersökning.

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Medlem

@Ryzer: Förstår ditt resonemang men när man samtidigt börjar jämföra ett grafikkort med investeringar såsom bostadslån etc, ja då har det nog gått lite långt.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon267242:

Nvidia visste 100% att många gamers skulle köpa Titan V för endast spel. Dom såg att många kunde köpa för spel och jag tror det gjorde dom självsäkra på att 2080 Ti kunde kosta extra mycket utan större problem.

Så visst jag vet det så kan du inte spela med QUADRO 5000 men jag kan ha fel. Titan V kan du 100% med för den hade gaming drivers

Samma driver för alla andra GTX/RTX spel medans QUADRO 5000 har sin egen special drivrutin

Jaså? Sitter du kanske i deras styrelse?

Skrivet av Chris_Kadaver:

Ja alltså... de flesta av oss som har råd, har antagligen råd med anledning att vi är smarta nog att avstå den här typen av köp. Min känsla säger mig att det är lyxfällankandidater främst som gör den här typen av köp. Sen finns det klart ekonomiskt oberoende ärkeentusiaster som inte bryr sig om pengar. Men den kategorin är nog inte speciellt stor i jämförlse med SMS-låntagarna.

Såg ett avsnitt av lyxfällan där en kvinna hade "bara tagit små lån på 100 kr" för att spela på e-casinon. Problemet? Hon hade tagit typ flera hundra liknande lån på 100 eller 50 kr och sedan skitit att betala dessa. SMS lån bygger ju på låg ränta den första månaden för att de räknar med att man ska betala den första månaden.. för gör du inte det så hamnar helt plötsligt räntan på 1000% eller 2000%.

Skrivet av anon267242:

Sant men tror du då Nvidia kommer sätta dom priser om inte någon kan köpa dom? Nej. Dom sätter priser som dom vet många kan betala för. Dom är inga idioter

Nej då. Däremot så kommer folk att blåsa eld under dessa priser så de seglar upp till nya nivåer vid varje generation och Nvidia kommer att gnugga händerna. Nej Nvidia är inga idioter och därför inser de när de kan utnyttja sina lättlurade kunder..

Skrivet av Flygplanet:

Många jante som blir upprörda.

Verkar som du inte vet vad Jante betyder. Jag kan lätt ha råd med två 2080Ti med en månadslön om jag vill och ändå lyckas betala hyran. Däremot så köper jag inte det pga. principiella och praktiska skäl. Kanske OM RT tar fart.. men då är antagligen dessa kort antika.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valonen:

@Ryzer: Förstår ditt resonemang men när man samtidigt börjar jämföra ett grafikkort med investeringar såsom bostadslån etc, ja då har det nog gått lite långt.

Håller med där. Datorkomponenter har ju historiskt sjunkit i pris rejält fort, medans bostäder ofta har ökat eller i vart fall ej minskat i värde. Efter 10år är datorkomponenter kanske värda en kopp kaffe, medans huset har gått upp i värde.
Känns onödigt att köpa sånnt man inte behöver, kan tänka mig att det tar säkert 2-3 generationer innan raytracing blir standard i spel. Är ju bara att hoppas på nästa generation med mindre storlek på chippen kommer bli billigare och bättre.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alpha77:

Håller med där. Datorkomponenter har ju historiskt sjunkit i pris rejält fort, medans bostäder ofta har ökat eller i vart fall ej minskat i värde. Efter 10år är datorkomponenter kanske värda en kopp kaffe, medans huset har gått upp i värde.
Känns onödigt att köpa sånnt man inte behöver, kan tänka mig att det tar säkert 2-3 generationer innan raytracing blir standard i spel. Är ju bara att hoppas på nästa generation med mindre storlek på chippen kommer bli billigare och bättre.

För att inte prata om de praktiska sakerna så som att man har ett tak över huvudet eller tar sig till jobbet.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon162230:

AMD har hittills tappat bollen helt, prioriterade till och med om resurser som experter på strömspar design från Radeon Group till deras Ryzen avdelning under utvecklingen av VEGA vilket gjorde VEGA en strömslukare.

Om däremot kunderna vänjer sig vid höga priser de närmaste två åren så så är det risk att både Intel och AMD matchar nVidias prestanda/pris när de släpper sina produkter för att tjäna mer pengar vilket kommer hålla priserna upp ännu längre.

Tre saker att invända här:

För det första så tycker jag inte att man kan påstå att AMD har tappat bollen helt. Att de har släppt bollen på grafikkortsmarknaden är en sak, men samtidigt tycker jag att det var ett galet smart drag som betalade av sig oerhört mycket (och siffrorna visar detta, för första gången på länge är AMD i det svarta igen!) att lägga alla ägg i ryzen-korgen. Det innebär bara att de lät NVidia stå och passa runt bollen mellan sig själva på AMDs planhalva tills AMD har resurserna att slå tillbaka igen.

Sedan så är VEGA en suverän krets bara du går ner lite i voltage. Den presterar suveränt för låg-voltage ändamål så som iGPUs. Problemet var att de kände sig tvingade att klocka upp den till absoluta maxgränsen bara för att kunna tävla med GTX 1080.

Och att NVidia höjer priserna öppnar ju dörren för att AMD ska kunna dra en ny Ryzen-historia med otroliga $/Performance-siffror i jämförelse. Det öppnar upp för att kunna sälja så mycket billigare att det helt enkelt inte finns något annat argument än att om du verkligen måste ha det absolut bästa så är NVidia alternativet men då måste du betala därefter, allt annat är AMD.
Om de faktiskt kommer lyckas med en ny sådan återstår att se men alla möjligheter för AMD finns där.

PS: Jag är inte en AMD fanboy utan vill enbart se en hälsosam marknad. Om AMD / Intel väljer att sälja svindyrt när de ser att NVidia kan göra det så bortse från hela mitt sista argument

Permalänk
Medlem

Amd ligger efter mycket ny till mestadels pga att de utvecklar de nya apuerna till PS5 oçh XBOX precis som de gjorde för PS4 och Xbox One Vilket gav en mycket högre Stabil Omsättning så de överlevde till Ryzen, och kunde börja mata in på R&D på riktigt. Att sälja 130 miljoner? api kretsar är inte dåligt för omsättningen
, Att de fick PS5 och nästa Xbox är jättekul^^ i Navigation kommer vi nog få se teknik som utvecklats för nästa generation konsoller.

Så hatten av till Amd, det skulle inte förvåna mig om Intel är intresseradeav komsollerna.

Anyway personligen står jag just och skiftar mellan GTX 1080TI och ett GTX 2080 för jag vill ha något som räcker ett par år i 1080p, ett 1080T Imed GDDR6 hade också varit intressant

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Klarspråkarn:

Den typiske personen som inte har koll (antar att det är det du menar med Svensson) frågar bekanta som har koll. Det gäller oavsett typ av vara som ska köpas.

Skickades från m.sweclockers.com

Det just det som de inte gör.

De frågar kanske ibland någon som de TROR har koll och den personen TROR sig ha koll också, men i de flesta fallen inte har någon direkt koll heller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AdoringFan:

Det just det som de inte gör.

De frågar kanske ibland någon som de TROR har koll och den personen TROR sig ha koll också, men i de flesta fallen inte har någon direkt koll heller.

Det räcker oftast att ha lite koll. Majoriteten av befolkningen känner till enkla ekonomiska regler, som att prestandan sällan stiger i samma grad som priset. Efter en viss punkt stiger priset exponentiellt för liten vinning oavsett vara. Varan som den här nyheten handlar om är så exklusiv och dyr att den är långt utanför vad gemene man ens funderar på att köpa. Om de ens vet vad ett grafikkort är och funderar på att köpa ett.

Sen blir det inte det optimala köpet antagligen, men det blir oftast ok. Och det duger för de flesta.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Å här sitter man med en överklockad i7-2600K och ett GTX980 och är rätt nöjd.
Spelar iofs i 1080p men det är sällan spel droppar under 60PFS och jag kan ha i princip max inställningar i många spel. GTA V är väl undantaget.
Vore kul att uppgradera men så länge den hänger med så finns det ingen anledning.

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.0Ghz | 32Gb DDR4@3400Mhz | Geforce RTX 4070 :: >

Permalänk
Medlem

Det jag är mest nyfiken på är hur många RTX 2080Ti nVidia hade sålt om de kostat 899€. Visst, de hade tjänat mindre per kort men då hade även korten vart tillgängliga för många fler. Hade kortet kostat ca 9000kr hade jag köpt det direkt utan att blinka då 30% mer prestanda är värt den pengen från 1080Ti.

Jag hade önskat mig följande prisbild:
2080Ti : 9000kr
2080 : 7500kr
1080Ti : 7000kr
1080 : 5000kr

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem

Började köra hoj för 2år sen och det har nog iof kostat fan så mycket mer än vad jag lagt på PC på 15år så även om jag tycker 2080Ti är dyrt så är det nog för att mitt intresse för att spela har minskat.

Visa signatur

|Asrock X370 Pro Gaming| Ryzen 3800XT| 32GB Geil Super Luce 3400mhz ddr4| Hellhound 7900XT | Samsung 950 Pro 512gb & Seagate 600 480gb| Crosair RM1000| Deepcool Dukase| Siberia 840| Zowie EC1-A| Corsair RGB MX Blue| Samsung Odyssey G8 |

Permalänk
Medlem

Ni som klagar på att denna series lanseringspris är högt väx upp för *******.
Det är ingen rättighet att äga dessa kort.

Har läst kommentarerna i swec-trådarna relaterade till RTX20xx priser sen de blev publika och det är skrämmande hur vissa förhåller sig till privatekonomi.

Visa signatur

Bättre än din.
Tagga mig för svar i trådar.