Permalänk
Avstängd

Glömde säga att jag har en gammal SJ-stol efter farfar, tror den är från 30-40 talet, den är både snygg och man sitter bra i den då den var byggd för bra ergonomi från början, underredet är i 1,5" solitt stål och gjutjärn... Resten är i Ek. De brukar vara ganska billiga på auktioner om man har turen att hitta en, eventuell servalack och skit som tillkommit senare brukar sänka värdet rejält men går hyfsat lätt att ta bort. Lacka med Spritbaserad shellack efteråt (absolut INTE plastbaserade lacker) om den behöver slipas.

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Medlem

https://www.kinnarps.se/produkter/sittmobler/kontorsstolar/ca...

Något i den stilen? Sitter i en i skrivande stund och kan varmt rekommendera denna.

Permalänk
Medlem

Själv sitter man på en 20+ år gammal kinnarps stol och är helt nöjd, Inte den snyggaste men bekväm nog att kunna sitta i även sova i och kommer inte byta den så länge den är hel

Permalänk
Medlem

Om du ändå ska ha ett skit fult bord så kan du väll också ha en skit ful stol?!

Visa signatur

Intel Core i7 4770K @ 4.2GHz | MSI Z87-G45 GAMING | Phanteks PH-TC14PE | MSI GTX 980 Ti Gaming 6G | Kingston HyperX Beast DDR3 2400MHz 16GB | EVGA SuperNOVA G2 750W | Samsung 840 EVO 120GB | Samsung 860 EVO 1TB | Kingston A400 240GB | Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB | Fractal Design Define R4 | Lenovo Y27Q-20 | BenQ XL2411Z | Glorious Model I | Mountain Everest Max | Sennheiser HD 560S | FX-AUDIO DAC-X6 | Samson Meteor Mic

Permalänk
Medlem

Jag vet inte om en "snygg stol" skulle rädda upp din situation, men jag tycker denna borde passa till bordet, bildäcket och katttrappan

Visa signatur

NAS: QNAP TS-469L | 4x3TB WD RED - 3GB ram

Permalänk
Medlem

Fy Fatn!

En metod som jag brukar använda när jag inte gillar en pryl - jag köper den inte.
Som ett ytterligare steg kan man låta bli att titta på den eller sitta och älta hur mycket man ogillar den. På så vis sparar man massor med tid och blir mycket gladare.

Permalänk

Jag var likadan köpte enbart kinnarps dyraste stolar sen köpte jag en sk. Gamingstol med svankstöd kan säga att jag satt mycket bekvämare i noble chair eller vafan det var jag köpte för 4900kr än min kinnarp i 10k klassen .

Hade ofta ont i rygg förr det har jag inte haft på länge efter jag köpte min noblechair.

Visa signatur

-Ny Mainrigg kommer inom framtiden.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av zaphio:

Jag vet inte om en "snygg stol" skulle rädda upp din situation, men jag tycker denna borde passa till bordet, bildäcket och katttrappan

https://i.pinimg.com/originals/40/67/78/4067785025cd91249564f3d818d8cdcd.jpg

Har jag faktiskt börjat på en gång i tiden...

(Lånad bild)

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Inaktiv

Skulle över min döda kropp ha något som är brandat "gaming" hemma.

Permalänk
Medlem

Rent subjektivt håller jag med, de är fula som skam, men tycker även att de är tveksamma ergonomiskt pga sidostödet som de alla verkar envisas med, för att det tydligen måste se ut som en bilstol. Sidostöden har bara en poäng i just en (sport)bil, vid skarp kurvtagning. Framför datorn? Noll poäng.

Skrivet av kwame:

Detta är något jag heller aldrig förstått mig på faktiskt. Jag hade ett Logitech DiNovo Edge, låga tangenter och man skrev totalt ljudlös. Fungerade minst lika bra som ett mekaniskt oavsett spel. (Jag har spelat allt möjligt, Starcraft, CS, WoW osv) sen gick det sönder och jag testade ett mekanisk för 1300 kronor. Det blev en vecka sedan stod jag inte ut med oljudet. Tyckte känslan av tangenterna var betydligt sämre än med låga tangenter. Så fick bli ett nytt Logitech.

Så, vad är grejen med mekaniska brytare som jag totalt missat?

Jag gillar också Logitechs låga tangenter med saxbrytare. Men det största problemet var att brytarna började glappa (dvs börade missa att registrera knapptryck) efter något år, och Logitech slutade tillverka UltraX så det gick inte att köpa nya (till förtret för många här på kontoret).

Det finns flera poänger med mekaniska. De håller mycket bättre, aktiveringspunkten är normalt högre så man inte måste trycka knappen hela vägen ner i botten och det finns många alternativ beroende på vad man föredrar för känsla.

Och de brytare som kan ta tangenter enligt Cherry MX-standarden finns det gott om alternativa tangentuppsättningar till. Jag föredrar exempelvis double-shot PBT, som håller i evigheter och knapptexten nöts inte bort.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk

Har du ett mer eller mindre antikt skrivbord kräver det att man söker en del på annonser för att hitta. Ska du köpa nytt hade jag kollat på en chesterfield stol. Finns som kontorsstolsvariant. Finns allt ifrån relativt moderna (https://www.mydeal.com.au/chesterfield-faux-leather-office-ch...) till varianter som ser väldigt gamla ut.

Googla ord som "vintage office chair" för inspiration.

Edit: Kombinationen av estetik och ergonomi för ett antikt skrivbord är svårt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon291473:

Skulle över min döda kropp ha något som är brandat "gaming" hemma.

Problemet med gaming är ju att man behöver ha home och office varianterna också så att man kan använda datorn till annat än spel.

TS: Jag hade tittat på stolar för mötesrum finns stilrena varianter exvis i stål som jag tror skulle passa till ett äldre bord. Bekvämlighetsfaktorn är oklar typ något liknande men inte just denna, dom är ju inte snygga tanken är ju att den inte ska dra blickarna från bordet

Permalänk
Medlem

Jag håller med dig. Målgruppen för spelstolar verkar vara för ungdomar mellan 14-24 år, lite samma som den mesta kringutrustningen och hårdvaran innuti chassit. Det ska se häftigt ut för att sälja antar jag.
Har för övrigt denna skrivbord så kom med tips, sitter väldigt oergonomiskt idag

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem

Herman Miller Mirra 2, Aeron eller Embody

Det du är ute efter är Herman Miller Mirra 2, Aeron eller Embody. Ergonomiska mästerverk och ser lite mer respektabla ut. Kostar dock upp mot 20k.

Visa signatur

Sleeve it and they will come

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Skrivet av anon291473:

Skulle över min döda kropp ha något som är brandat "gaming" hemma.

Behöver inte alltid vara negativt med "gaming". Dem använder ju gaming för att sälja, inget mer.. Grejerna behöver inte alls ha "gaming" känsla..

T.ex. så köpte jag ett "gaming" skrivbord. Arozzi som jag hittade för en bra peng. Ett ikea bord med spån kostar runt 1.5. Fick denna för typ 2.

Fördelen är att den e större, djupare och har hål för kabeldragning samt VESA armar.
Vad gör att man kan kalla det för "gaming" är att hela bordet har en musmatta. En musmatta som är jävligt bra för övrigt. Men det är väl det som ger dem chansen o kalla de "gaming". Overall, bland the bästa skrivbord jag haft. Och jag spelar inte ens så mycket.

Permalänk

Precis lagt upp bild i "Bild på dit fysiska skrivbord" tråden men men här kommer den igen då:

Om man inte har nått emot hårda dynor så är det ju bara till å köpa valfri trästol på loppis/antikhandel men om man har krav på Mjuk sits å ryggstöd kan det ju vara svårt å hitta nått som passar, skulle isf vara den ytterst smakfulla Grizzly chair som någon tipsade om några inlägg upp

Permalänk
Rekordmedlem

Inte bara praktisk och vacker, den är billig också.

https://www.granngarden.se/mjolkpall-texas/p/1018225

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.