Dyrare modeller snabbast växande på marknaden för smarta telefoner

Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon159643:

Ja fast de är ovanliga. Esim är dock lösningen på allt. Min poäng är att en schysst mobil snabbt hammar i 5000kr klassen.

Jag själv skulle vilja ha en note, då tangentbordet utan penna är gjord för små fingrar.

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns enligt mig 4 sorts människor med jobb.

1: De som har en telefon som hanterar minst dubbla abonnemang.

2: De som har något konstigt system så de använder samma abonnemang privat och jobb. Helst bör det finns 2 olika nummer utifrån som kopplas ihop i en växel, men hur gör de när de ringer ut och ska få olika telefonnummer som avsändare? Att ha samma nummer innebär att man för sina vänner måste ge dem nytt nummer vid varje nytt arbete

3: De som bär med sig två mobiler hela tiden. Jag ser dem lite som de som bär med sig en stor mobil från 1980 talet.

4: De som ej har en tjänstetelefon, dessa var vanliga på 1990 talet. Men det kvittar nästa vad man jobbar med idag så ska man kunna svara direkt.

Gruppen 3 som bär med sig 2 stora mobiler ser jag hela tiden och jag kan ej förstå jag på varför de väljer att göra så.

asus zenfone 3 max hade allt som jag sökte, men dem nya motorola telefonerna i budget segmentet har samma sak nu. En schysst telefon får men för runt 2000 give or take 500-1000kr.

Visa signatur

New: Asus x370 prime pro, Ryzen 1700 (@3.925ghz) , Ripjaws V 16GB 3600 MHz (@3200mhz 14c). https://valid.x86.fr/curj7r
Radeon VII.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon173292:

Hoppas vi inte har en ny våg skuldsatta.. :\

Den vågen är riktigt hög just nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pnorberg:

Vet inte riktigt hur du missar min poäng samt att jag även skriver vilken prisklass jag köpt min telefon i, står klart och tydligt att troligtvis klarar sig en majoritet av befolkningen med betydligt billigare telefoner då prestandan som finns i dessa dyra flaggskepp garanterat knappt används.
Citerar mig själv:

Detta var då ett svar till dig då du skrev "Är väl inte så konstigt?" som refererar till artikelns innehåll där dyrare telefoner säljs mer och mer.

Vet inte riktigt hur jag förtydliga detta mer?

Att det finns folk som behöver prestandan, ja det är förståeligt, men de är nog väldigt få och många hamnar nog i skaran som betalar mycket pengar för att göra exakt samma sak som gjordes med förra mobilen, och mobilen före det och mobilen för 5 år sedan. Som även utan problem kan göras med en telefon som kostar från 1/5 till 1/2 priset.

Säkert är det så att många betalar mycket för att göra samma sak. Men om dom väljer att betala massa pengar för att sen inte använda den förbättrade prestandan, varför ska företagen sänka priserna? Mitt första inlägg syftade på att prestandan i dessa datorer kostar pengar så det är inte så konstigt att priserna går i en trend uppåt.

Sen att folk säkerligen klarar sig med betydligt lägre prestanda är en helt annan fråga och det har med en rad olika andra faktorer att göra. Däremot tycker jag inte att priserna är överpris i förhållande för vad du får - vad man sen gör med datorn är upp till var och en.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av _Merc_:

asus zenfone 3 max hade allt som jag sökte, men dem nya motorola telefonerna i budget segmentet har samma sak nu. En schysst telefon får men för runt 2000 give or take 500-1000kr.

Asus ZenPhone 5z funderade jag på att köpa: https://www.mobil.se/tester/produkttester/asus-zenfone-5z-tes...
5000kr och den är riktigt bra, det fanns några orsaker till varför jag valde en annan modell i samma prisklass.
Asus Zenpad 3 känns väldigt gammal rent utseendemässigt och man tar ej vara på skärmytan.
Lägger man Asus ZenPhone 5z och asus zenfone 3 max bredvid varandra, så tror jag att nästan alla i trådens morsor/farsor direkt kan säga vilken mobil som se nyast ut.

Man kan argumentera för det ena och andra, men går man upp lite och skaffar Asus ZenPhone 5z istället för 3:an så får man en mobil som för den stora skaran känns fräschare.. Jag själv hade en en liknande cpu som asus zenfone 3 max i min förra mobil och skillnaden nu är enorm, bara att starta kollektivtrafikanten är en rejäl skillnad. Flera andra appar är snabbare likaså, fjärrstyrning rdp etc.

Men det är en fråga varför vara så sparsam? Mobiltelefonen sitter jag ca 3h varje dag med konstant. Då menar jag arbeta med skärmen, inte enbart lyssna på musik.
Lägger man till några extra tusen så får man valuta för pengarna, däremot är det väldigt många som i sin tur köper en dubbelt så dyr telefon som mig och vissa köper en 3 dubbelt så dyr. (iPhone Max för 18000kr)

Men jag ser det lite som folk som klagar på 2080Ti och säger det finns Geforce 930 att köpa som klarar av det mesta ni gör, där jag håller med att 2080Ti är svindyr. Men för många så kan de köpa något mitt i mellan.

Permalänk
Medlem

@Tanax:
Var nog för fokuserad på konsumenterna mer än företagen i sig därav såg bara ett spår, så ber om ursäkt då det blev nog ett missförstånd från början.

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem

Som många påpekat, känns som att de flesta skaffar ny telefon "bara för att". Kamera brukar väl iofs uppgraderas och det har väl ganska stor del av användarna nytta av. Men prestandamässigt så vete fan.

Är väl i sådana fall för att allt blir mer bloatat. Är ju samma med datorer. Hemsidor blir tyngre med all reklam och skit. Operativsystem, drivrutiner och program bloatas med massa onödig skit.

Då jag inte spelar så mycket nya spel, och inte heller uppdaterar så länge det funkar bra. så såg jag härom dagen tex att nvidia drivrutinen på ett år gått från 395 MB (även det jävligt mycket) till 467 MB. ~70 MB, det måste vara mycket optimeringskod de

Utöver det, länge leve knapptelefonen, även fast jag ej har någon själv. Varje gång jag ska skriva ett SMS/text så saknar jag en RIKTIG telefon.

Edit: En telefon som jag saknar än idag är en Ericson Satio (tror jag, iaf väldigt lik och samma tid) i utvecklingstadiet. Fick använda den i ~9 mån. Den hade touch men också en slide "numpad". Men verkar inte som att den i slutändan fick numpad. Annars the best of both worlds i mitt tyckte.

https://www.mobil.se/nyheter/f-rsta-intrycket-av-sony-ericsso...

Finns det slidetelefoner nå mer ?

Visa signatur

Snälla, kan SweC sluta låtsas vara en Youtube-kanal och återgå till en riktig hårdvaru- sida/forum där man får ordentlig information i text.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pnorberg:

@Tanax:
Var nog för fokuserad på konsumenterna mer än företagen i sig därav såg bara ett spår, så ber om ursäkt då det blev nog ett missförstånd från början.

Ingen fara, jag uttryckte mig säkert klumpigt också, ber om ursäkt!
Till vårt försvar så är det inte alltid lätt att förstå sig på varandra och göra sig förstådd bakom en datorskärm

Permalänk

bara jag som anser att allt över typ 1500:- är en premiumtelefon?

det mesta du kan göra är ju även görbart på en fån för 1500:- minus kanske spela 3d spel då möjligen.

batteritiden brukar ju inte vara nån större skillnad kanske plus/minus neglektbar standbytid max mellan en 10k:- telefon och en 1500:- telefon ofta har den lägre prisklassen bättre batteritid dessutom.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Musikälskare
Skrivet av crew seven:

Fattar inte hur folk har råd att byta mobiler hela tiden..Eller är det vanligt att man tar det på avbetalning och hamnar i lyxfällan?

Nog fler än man tror som tar på avbetalning, jag är inte oskyldig men har max 1 avbetalning (större belopp och max 1k i månaden) igång annars väntar jag tills den är färdig betald innan jag överväger en ny. Fungerar bra för mig.

EDIT: Skulle ALDRIG köpa en ny telefon, sitter på en iPhone 6S atm

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

Älskar att folk är så himla hatiska.
Jag menar, köper man dyra saker är man dum. Köper man billiga saker o är missnöjd får man ett svar som, "du får vad du betalar för".

Fine Apple är dyra. Men det finns folk som är villiga o betala.

Sen är ju alla dessa "abonnemang" anledningarna till att majoriteten köper sånt.
Iphone X kostar idag ca 10.000
Du betalar ca 600 i månaden.
Ingen köper en "smartphone" idag utan ett abonnemang för att surfa o så. Gör man det är man helt ute o cyklar.
Så låt oss säga bara för att 15gb surf och fria samtal o hela köret.
Om abonnemanget kostar 250 säger vi, så betalar du 350 för telefonen i 24mån.
Klart så betalar du ca 8400 för telefonen efter 2 år. Räntefritt o allt.
Självklart är det fortfarande en dyr affär. Men Ni kan inte räkna med att det totala beloppet. Abonnemang har man oavsett, i alla fall majoriteten av människor idag.

Sen har alla telefoner sina för o nackdelar.
Apple är dyr, men de flesta jag frågat köper just apple för den simpla OSen.
Personligen, som jag sa tidigare, kommer jag ha en apple som nästa just för att du har tillgång till ALLT i mobilen, när du sitter i bilen med apple car play.
Ett helvete o få mirrorlink eller Andriod auto o funka, speciellt när Andriod auto inte ens finns i Sverige.

Mina needs kan bli uppfyllda av den billigaste apple luren t.ex. Men sen känns lite tråkigt o köpa en ny telefon för 5-6k som Iphone 7 som varit ute i över 2år. Lägger hellre på några till o tar en nyare.

Och säger det igen.
Jag har haft budget telefoner som Honor 8 osv.
Min S9+ vart stulen igår, och var egentligen tok nöjd med den. Skillnaden mellan dem 2 var natt och dag. Helt ärligt. Allt från skärm till hur hela telefonen beter sig. Men den kostar ju också 4-5k mer. Dock enligt mig, får du det du betalar för. Även om saker är över prisade, så kan du inte få vissa saker till ett billigare pris. Då är du tvungen o köpa.

Men i slutändan, vill jag bara påminna er om att sluta kolla ner på människor och kalla dem dumma eller liknande för att de väljer o göra en sak ni inte vill eller har råd o göra. Det spelar ingen roll vad anledningen är, sluta vara så. Det är fan irriterade o bara scrolla genom o se hur folk blir kallade idioter och allt annat för att de gör som de vill.

Sen att ha anledningar som "inget hörlursjack" och så vidare o dumförklara människor o så för det.. Det finns adapters, helt ärligt.. Inte hela världen.

Permalänk
Avstängd

Jag personligen bryr mig inte. Har inget problem med kostnaden för RTX2080Ti och kommer köpa 2st att köra i SLI för att jag kan och vill. När jag såg priset så tänkte jag inte speciellt mycket på det. Nvidia tar betalt vad Nvidia vill ta betalt och jag är ok med det.

Jag köpte nyss en Sony XZ2 Premium som kostade 9000kr. Tycker 7-8tkr för en ny mobil känns rimligt.
Jag blir extremt misstänksam när man sedan ser Asus nya 5Z för endast 5000kr och samma med OnePlusOne's mobiler.
Jag köper endast dyrare modeller för jag vill inte ha billig skit.

Kommer fortsätta att köpa dyra produkter av företag som fortsätter att släppa produkter av kvalité.

Folk som sitter och tycker illa om andra för att dom kan köpa vad dessa vill är bara sorgliga.
Det är ren avundsjuka oavsett vad dessa säger. Man tycker inte illa om någon som köper dyrare saker om man inte är avundsjuk.

Permalänk
Medlem

Har haft mobiler som arc s, iphone 6 och galaxy s7 men ser inget behov av såna för min del så nästa mobil blir en nokia 8110 4g är jävligt glad att dom släppt den för det jag använt mest på smart phone är internetdelningen

Visa signatur

HP 800 G1

Permalänk
Medlem
Skrivet av _Merc_:

jag ser ingen anledning att spendera över 3000kr på en telefon, om den inte skall vara helt vattentät och i stort sett oförstörbar.

Nej större batteri och längre tider mellan laddningarna är det som är prio hos mig. Resten va telefonen kan vara medioker om den fungerar bra. Jag ser helst att modulära telefoner kommer till marknaden någon dag så att man kan byta ut trasiga delar istället för hela telefonen.

Precis så resonerade jag när jag plockade ut en XZ2 Compact på abonnemanget, telefonen är byggd som en tank och ska vara vattentålig, inget jag tänker testa i onödan iallafall, den har snabbladdning och är liten och smidig, nackdelen är väl att den är väldigt fet tror den väger ungefär 170 gram på en 5 tums telefon och det är mycket.

Den kör i princip rent android och är extremt snabb i dagligt bruk.. största nackdelen är väl den lilla adaptern som krävs för hörlurar men jag kör peltor lurar med bluetooth på jobbet och i bilen kopplar jag den med bluetooth så inga större problem här

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk
Inaktiv

Ni som skaffar billiga mobiler gör ni samma val med er dator och köper en i3 med externt grafikkort eller motsvarande Ryzen? Båda dessa datorer klarar av det 99% av befolkningen gör. Undantaget skulle vara rena nöjessaker som kan kvitta.

Skrivet av Pruttans:

Jag köpte nyss en Sony XZ2 Premium som kostade 9000kr. Tycker 7-8tkr för en ny mobil känns rimligt.
Jag blir extremt misstänksam när man sedan ser Asus nya 5Z för endast 5000kr och samma med OnePlusOne's mobiler.
Jag köper endast dyrare modeller för jag vill inte ha billig skit.

Kommer fortsätta att köpa dyra produkter av företag som fortsätter att släppa produkter av kvalité.

Jag har mobiler av de du kallade billig skit och jag kan bra hålla med. De är bristfälliga som bara den.
Men det är ett val som jag medvetet gör och det handlar om att jag ej heller är nöjd med de dyra.

Mobil är idag ett för många ett superviktigt verktyg. På 1980 talet så var mobiler enbart för att ringa på, men redan på 1990 talet så blev de mer avancerade (Nokia communicator 9000) och man gjorde allt möjligt på dem.
Det handlar om att såklart ringa svara på mail, men även logga in på servrar och åtgärda fel.

Inom det mesta så finns det en kurva i hur mycket bättre prestanda och kvalite man får på krona. På mobiler så försöker jag välja en mobil som ligger precis vid gränsen innan priset fullständigt skenar iväg.
På min mobil skulle jag vilja ha större display, trådlös laddning samt mer vattentålig. Jag gillar inte alls placeringen av fingersensorn, men jag visste att det dröjde minst 1 år innan fler mobiler fick fingeravtrycksläsare bakom skärmen.

Jag själv lägger runt 3000kr per år på mobil och jag tycker det är prisvärt för hur mycket som jag faktisk använder den. Till dessa 3000kr så lägger jag nästan lika mycket i abonnemang.

*edit*
Väldigt många bär med sig mobilen konstant och man måste se vilket mångsidigt arbetsredskap det är. Fördelar man kostnaden på mobilen för hur mycket man använder den är är inte mobiler i vad jag kallar mellansegmentet så dyra. Mellansegmentet = Oneplus 6 etc

Permalänk

Höll alltid på och skaffade den nyaste luren förr, men tröttnat på det nu och köper leksaker till Motorcykeln istället.

Att jag har en "dyr när den kom ut" Galaxy S9 idag är bara för jag numera har telefon+abb gratis via jobb och får välja ny när det behövs. Skulle jag gå iväg privat skulle jag skaffa abonnemang hos typ Hallon och köpa en beg iPhone 7 på blocket.

Visa signatur

Ryzen 5600x - 3060 Ti - 16Gb ram
Soffgaming: Nintendo Switch, PS4 PRO+Vr
Ringa: iPhone 11

Permalänk
Medlem

Jag köpte till slut en OnePlus 6 128.
För mig var den det vettigaste alternativ för min del.
Är vad min budget klarar av. Och är grymt nöjd med den
Allt från batteri tid , skärm , kameran.

Kamera är en viktig roll när jag väljer mobil, tyvärr får du ingen bra kamera för 2500. Visst är dem prisvärda. Skulle kameran vara i nivån av OnePlus 6 skulle jag kanske valt en sådan.
Letade länge utan att hitta, detta var ca 3mån sen.

Sen att säga allt som är billigare än 6000 kr är skit . Verkar inte ha testat mobiler eller är så är man avundsjuk för man inte kan så mycket om mobiler. Att köpa något bara för det är dyrt är sorgligt.

Visst skulle jag ha en budget för köpa tex Google Pixel 2XL skulle kanske valt den.
Men tror vi som är mer ekonomiska ser inte varför man ska välja en dubbelt så dyr mobil mot en som kostar hälften som gör exakt samma sak. Men den dyrare har kanske marginellt bättre kamera eller stereo ljud, eller vad det nu är som gör den dubbelt så dyr.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Fractal R6 Blackout TG - ASUS TUF X670E Plus - Ryzen 7600X / H150i Elite LCD - Corsair 32GB DDR5 @6000 - 7900XT OC TUF - Gigabyte nVme 500GB OS-PRG - Kingston NV2 2TB - 4TB HDD x 2 - SteelS Apex 7 + Razer Viper Ultimate - SoundBlasterX G6 + Sennheiser HD 660S - AOC 34" CU34G2X
*SERVER: HP MicroServer Gen8 - Xeon E3-1220L V2 - 16GB - 4x4TB* - PLEX - AdGuard
*MOBIL: Google Pixel 7 Pro 256GB

Permalänk
Skrivet av Hagge:

Sen är ju alla dessa "abonnemang" anledningarna till att majoriteten köper sånt.
Iphone X kostar idag ca 10.000
Du betalar ca 600 i månaden.
Ingen köper en "smartphone" idag utan ett abonnemang för att surfa o så. Gör man det är man helt ute o cyklar.
Så låt oss säga bara för att 15gb surf och fria samtal o hela köret.
Om abonnemanget kostar 250 säger vi, så betalar du 350 för telefonen i 24mån.
Klart så betalar du ca 8400 för telefonen efter 2 år. Räntefritt o allt.
Självklart är det fortfarande en dyr affär. Men Ni kan inte räkna med att det totala beloppet. Abonnemang har man oavsett, i alla fall majoriteten av människor idag.

This^

Man får även räkna med andrahandsvärdet på iPhones, fick jobbtelefon i Januari så räknade vad min 6s kostat mig under de två år jag hade den. 398kr/månad gav jag hos tre för den med abb. Liknande abonnemang kostade runt 199kr utan luren så:

398-199= 199kr x 24 = 4776kr för telefonen. Sålde den två år gammal på blocket för 2800kr i Januari.

Så min iPhone 6s som var väldigt premium när jag fick den kostade mig 1976kr över två år och jag använde den grovt till allt varje dag. Notera att det var ett studentabonnemang men blir så trött på folk som klagar på svindyra iPhones/telefoner överlag.

Visa signatur

Ryzen 5600x - 3060 Ti - 16Gb ram
Soffgaming: Nintendo Switch, PS4 PRO+Vr
Ringa: iPhone 11

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av AxxT:

Sen att säga allt som är billigare än 6000 kr är skit . Verkar inte ha testat mobiler eller är så är man avundsjuk för man inte kan så mycket om mobiler. Att köpa något bara för det är dyrt är sorgligt.

Väldigt många mobiler inom Android är dock billig skit, men vi vet om det. Ta bara en sådan sak som bristande uppdateringar och vi använder en mobiltelefon som rent säkerhetsmässigt är idiotisk. Sedan säger vissa att de enbart har bankid, Swish, kvivra, känsliga mail med lösenord till det ena och andra på mobilen och det inte är så farligt om det kommer i orätta händer..

Min 5-6000kr mobil känns inte premium det minsta, det känns direkt att det är något billigt. Inte minst när jag sitter på ett tåg och får solen på displayen. Men samtidigt så är det ett medvetet val jag gör, på samma sätt som när jag bokar ett hotellrum för 1000kr/natten så vet jag om att det inte precis är presidentsviten jag fick.

Skrivet av SimpanDirr:

Höll alltid på och skaffade den nyaste luren förr, men tröttnat på det nu och köper leksaker till Motorcykeln istället.

Att jag har en "dyr när den kom ut" Galaxy S9 idag är bara för jag numera har telefon+abb gratis via jobb och får välja ny när det behövs. Skulle jag gå iväg privat skulle jag skaffa abonnemang hos typ Hallon och köpa en beg iPhone 7 på blocket.

Varför motorcykel och inte ett kollektivtrafikkort?

Begagnade telefoner är bristfälliga på flera sätt, dels är de sletna ej pålitliga och sedan vet man ej vad för skit som kan finnas inne på dem.

Permalänk
Skrivet av anon159643:

Väldigt många mobiler inom Android är dock billig skit, men vi vet om det. Ta bara en sådan sak som bristande uppdateringar och vi använder en mobiltelefon som rent säkerhetsmässigt är idiotisk. Sedan säger vissa att de enbart har bankid, Swish, kvirra, känsliga mail med lösenord till det ena och andra på mobilen och det inte är så farligt om det kommer i orätta händer..

Min 5-6000kr mobil känns inte premium det minsta, det känns direkt att det är något billigt. Inte minst när jag sitter på ett tåg och får solen på displayen. Men samtidigt så är det ett medvetet val jag gör, på samma sätt som när jag bokar ett hotellrum för 1000kr/natten så vet jag om att det inte precis är presidentsviten jag fick.

Varför motorcykel och inte ett kollektivtrafikkort?

Begagnade telefoner är bristfälliga på flera sätt, dels är de sletna ej pålitliga och sedan vet man ej vad för skit som kan finnas inne på dem.

Jag har Kollektivtrafikkort, Motorcykel och två bilar

Min Iphone jag sålde hade ett litet märke på baksidan var annars felfri, sen kan den såklart paja. Men jag menade vad den hade kostat mig. Att ha en premiumlur som jag använder så pass mycket för knappt 1000kr/år är inte dyrt för någon.

Visa signatur

Ryzen 5600x - 3060 Ti - 16Gb ram
Soffgaming: Nintendo Switch, PS4 PRO+Vr
Ringa: iPhone 11

Permalänk
Medlem

Trist att 3,5k räknas som ”premium”, heck, skulle säga att fan vet jag? 70% av allt som krängs i Sverige hamnar där?

Skulle ju vara mer intressant med fler segment så man kan få lite mer detaljerad statistik, jag skulle ju t ex vilja se hur det går för lurarna som ligger på 11k+ numera.. och även starkt intresserad av hur det går för iPhone Xs Max som startar runt 14k....

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av BasseBaba:

Trist att 3,5k räknas som ”premium”, heck, skulle säga att fan vet jag? 70% av allt som krängs i Sverige hamnar där?

Skulle ju vara mer intressant med fler segment så man kan få lite mer detaljerad statistik, jag skulle ju t ex vilja se hur det går för lurarna som ligger på 11k+ numera.. och även starkt intresserad av hur det går för iPhone Xs Max som startar runt 14k....

Det finns mer information i orginalkällan.
Annars håller jag helt med om preniumgränsen att den är helt felsatt. Man får ta priset i beaktning till vad allt annat kostar. Går man ut på en helt standatdresturang en kväll och köper mat med efterätt och dricka så hamnar man snabbt i 300kr.
Och för många i tråden så verkar 2 såna kvällar vara mycket extra för att betala för en bättre mobil.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

Bytte nyligen från "premium" till budget aka Xiaomi Mi A2.

Från S8 till Mi A2.
~8500 sek mot 2400 sek

Prestanda: Likvärdig
Kamera: Likvärdig
Batteri: Likvärdig
OS: Nyare på A2

Best purchase ever.
Kan inte förstå varför man varit så puckad och lagt 5000kr + varje år på överprisat skit

Dock så är S8an rejält snabbare, har väldigt mycket bättre skärm och en mer kompetent kamera. Sedan är batteritiden på A2 rätt kass, bland de sämre helt klart.

Likväl mycket telefon för pengarna, men det är långt från något flaggskepp. Och nej jag har ingen samsung, kör kinesiskt jag med.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Köpt det man tycker passar sig själv och sin budget och skit i alla andra \o/

Visa signatur

AP201 | B650M | 7800X3D | 32GB | RTX 3090
G613 | G502 X | PRO X | G3223Q | PG279Q
OLED55C9 | PS5 | Switch

SvenskaDiablo Discord

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Ni som skaffar billiga mobiler gör ni samma val med er dator och köper en i3 med externt grafikkort eller motsvarande Ryzen? Båda dessa datorer klarar av det 99% av befolkningen gör. Undantaget skulle vara rena nöjessaker som kan kvitta.

Jag har mobiler av de du kallade billig skit och jag kan bra hålla med. De är bristfälliga som bara den.
Men det är ett val som jag medvetet gör och det handlar om att jag ej heller är nöjd med de dyra.

Mobil är idag ett för många ett superviktigt verktyg. På 1980 talet så var mobiler enbart för att ringa på, men redan på 1990 talet så blev de mer avancerade (Nokia communicator 9000) och man gjorde allt möjligt på dem.
Det handlar om att såklart ringa svara på mail, men även logga in på servrar och åtgärda fel.

Inom det mesta så finns det en kurva i hur mycket bättre prestanda och kvalite man får på krona. På mobiler så försöker jag välja en mobil som ligger precis vid gränsen innan priset fullständigt skenar iväg.
På min mobil skulle jag vilja ha större display, trådlös laddning samt mer vattentålig. Jag gillar inte alls placeringen av fingersensorn, men jag visste att det dröjde minst 1 år innan fler mobiler fick fingeravtrycksläsare bakom skärmen.

Jag själv lägger runt 3000kr per år på mobil och jag tycker det är prisvärt för hur mycket som jag faktisk använder den. Till dessa 3000kr så lägger jag nästan lika mycket i abonnemang.

*edit*
Väldigt många bär med sig mobilen konstant och man måste se vilket mångsidigt arbetsredskap det är. Fördelar man kostnaden på mobilen för hur mycket man använder den är är inte mobiler i vad jag kallar mellansegmentet så dyra. Mellansegmentet = Oneplus 6 etc

Bytte precis ut min 4-5 år gamla premium lur Sony Xperia Z3, skaffa den så fort den komm. Men har under åren tyckt den vart overkill då jag till 99% använder den som tele/sms bank/bank id samt spotify. Hade då ingen lust att sitta och betala 4-500 i månaden i 2 år när den nu började bråka så fick bli en Xperia X1 för 170 spänn i månaden i stället. Antagligen sämre spec mässigt en min gamla men fungerar.

Data mässigt Ryzen 1700

Permalänk
Medlem

@anon159643: Du får förvisso en mobil med dubbla sim kort + sd kort port för runt 3000 kr. Så för min del ser jag inte något mervärde av att betala det dubbla eller trippla.

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem

2018 - året då man måste rättfärdiga sitt mobilköp och förklara sig oavsett om det är billigt eller dyrt

Visa signatur

System: CPU: AMD Ryzen 9 3900X, MB: Gigabyte X570 Aorus Elite, Minne: Corsair 32GB DDR4 3200MHz, GPU: Asus GeForce RTX 2080 Super ROG Strix Gaming OC

Permalänk
Medlem
Skrivet av FredrikMH:

2018 - året då man måste rättfärdiga sitt mobilköp och förklara sig oavsett om det är billigt eller dyrt

Så är det. Vilken mobiltelefon man väljer är definitivt allmänhetens ensak att lägga sig i och säga att du är dum i huvudet om du köper för dyr, eller fattiglapp om du köper för billig Inte lätt när det är svårt..

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Dubbla sim, minimum 64GB minne för att kunna ha lite program och spotify nerladdade låtar. -Vid dubbla sim brukar man bli av med minneskortplatsen.
Sedan ha det senaste Android för högre säkerhet, USB C med snabbladdning och en allmänt fräsh mobil och man hamnar på runt 5000kr. Nu finns det xiaomi att köpa billigare som säkerligen är bra.

*edit*
En mobil utan dubbla simkort är för mig som att köpa en fast telefon med 200m förlängningssladd. Vissa kan ha svårt att förstå varför man behöver ha något annat. Men väldigt många bokstavningen måste bära med sig en mobil som kan ta emot samtal från flera nummer hela tiden. -Visst en växel hade löst problemet med dubbla simkort.

Är lite på samma nivå.

Tycker det är synd att man inte kan få dubbla sim + SD plats dock, så det är klart okej med mindre lagring om den har det.

Så Ren Android (inte något udda bloatat skit), senaste med uppdateringar.
USB C är ju standard på alla vettiga idag ändå.
Bra batteri... säger det igen bra och stort batteri!
1080 skärm iaf, OLED är klart plus, men inte kritiskt.
Fingeravtrycksläsare

Mitt förra köp föll på USB C (men var då inte krav)
Hade då Andorid 6, och nu 7an (som då var senaste vid köp), finns custom nyare, men tillverkaren har annonserat att 8.0 ska komma och verkar ha gjort det i vissa delar av världen redan iaf.
3000mAh batteri
1080 IPS skärm
Dubbla sim + SD plats
Fingeravtrycksläsare
...och kostade mig 1500kr.

Så det går att hitta vettiga lurar... även för budgetpris.
Anledningen varför Apple är uppe i $800 nivån är enkelt... de säljer inget annat, och folk "status" köper dem på avbetalning, vilket säger mig bara en enda sak i "status": "Jag är dum som tusan i både teknik och ekonomi". (min åsikt)

Sen ja... det finns självklart mer vettiga mellanklasser på 3000-5000kr, som ger mycket mer teknik, och använder man luren mycket, förstår jag att folk vill ha detta. Jag har dock tittat film på min på flyget, chattar, surfar och ringer... så förstår inte vad folk "saknar"... egentligen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av crew seven:

Fattar inte hur folk har råd att byta mobiler hela tiden..Eller är det vanligt att man tar det på avbetalning och hamnar i lyxfällan?

Många får telefoner via arbetsgivaren. Själv har jag inte köpt en telefon eller betalat för ett abonnemang på snart tio år. Andra tycker inte en femhundring i månaden är så farligt för att ha hög standard på den prylen de använder mest i vardagen. Jag menar, så mycket pengar är det faktiskt inte om du jämför med vad många andra köper för samma summa.

Ställer du samma dömande frågeställning till folk som röker eller snusar? "Fattar inte hur folk har råd att köpa nya paket cigg hela tiden..Eller är det vanligt att man tar det på avbetalning och hamnar i lyxfällan?". För samma månadskostnad som ett någorlunda dyrt mobilabonnemang som inkluderar en telefon får du ett dussin cigarettpaket (tio paket á 60 kr = 600 kr).

Permalänk

Mobilerna är såpass bra redan att nya inte tillför så mycket praktiska fördelar för gemena man. Jag själv ser inte direkt nån anledning att uppgradera från min Samsung S7:a förutom att jag skulle vilja ha en grym kamera då jag inte orkar släpa med systemkameran.

Spela grafiskt avancerade spel på mobilen är inte riktigt min grej. Lyssnar hellre på musik, surfar eller kollar serier/film om jag är på resande fot.

Håller tummarna på Pixel3:ans kamera. Om den är uppgraderad från Pixel2.