Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008

Glömde tvn i köket 7+ år, en 19-tummare som som bara körs på marksänt för vi har inget kabeluttag där. Har visserligen en antennkabel som man dra från uttaget men det är lite jobbigt och köksdörren går inte att stänga då när man t ex steker.
För några år sedan la fjärren av. Stendöd, som tur var fanns en OneorAll som funkade.
Hoppas den håller många år till även om vi bara tittar på nyheter och liknande. Sitter inte i köket och kollar på film precis.
För så små behändiga tv finns numera knappt att få tag på. Och då kostar de betydligt mer än 795:-

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2017

Intressant hur folk resonerar kring TV. Jag har en Sony Bravia KDL-55W805B, dvs 55 tums, full HD, LCD. Inköpt 2015, garantiärende 2016 där Sony bytte hela TV:n pga döda pixlar (halv rad). Nöjd med TV:n, bra input lag och bra bild. Kassa smarta funktioner, men använder Shield till det.

Tittar inte så mycket på TV och hade troligtvis inte betalat för det, men har gratis kabel via hyresföreningen. Däremot används TV:n till film, Youtube och soffgaming i större utsträckning. Även visa bilder för folk. Skulle inte vilja vara utan TV för de ändamålen, då jag inte alltid har lust att sitta vid mitt skrivbord och att titta på film skulle jag aldrig överväga på en liten sketen datorskärm. Den här TV:n hänger med tills den går sönder, eller möjligtvis tills 4K är standard för gaming (för mindre än tiotusentals kr), så att det känns rimligt att uppgradera. Däremot skulle ju OLED vara sjukt najs oavsett.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010

32" Phillips LCD från 2012 eller 2013. Köpt efter att den gamla TV:n slutat fungera (en sen tjock-TV med bra ljud).
Hade bäst bild och inbyggt ljud för priset när det begav sig ... men är väldigt långsam i menyerna så "smart-funktioner" har jag inte använt annat än att spela upp videor över USB. Gummit i fjärren har hårdnat dessutom och jag byter kanal med dekoderns fjärr ändå.
Har separat PVR och har haft HTPC som slutat funka så kollar nät-videor mest på skrivbordet numera.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tellus
Registrerad
Dec 2004

Köpte en övergångsmodell från Sony så har 4K i 55" men inte HDR(om jag inte vill flytta filer till minneskort och köra från tv:n usb)

Har köpt från Sony sedan Bravia kom då de alltid haft bäst rörelsehantering. Är allergisk mot stuttering. Med en PS4 Pro är det jobbigt att missa just HDR, så blir väl ett omköp till Black Friday.

Ett skit att 3D inte säljs längre och nu är Sonys sista modell med 3D slutsåld.

Byter just nu vart tredje år, då från mellanklassen 10-14 tusen på avbetalning. Så har konstant avbetalning på TV för runt 500 i månaden. Istället för kabeltv och tv-licens får jag då senaste tekniken. Att gå från 40 till 55 tum var fantastiskt. Nu vill jag gärna ha 65" då det är svårt att njuta fullt av 4K i 55"
Så hoppas på en bra deal på Sony 65" helst denna:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=4703554

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2001

10 år kanske? Jag har någon 32 tum Samsung i varje fall. Fick den för några år sedan när farsgubben köpte ny. Jag har inte ens kopplat in den på flera år...

Kollar aldrig på TV. Datorskärmen duger bra till film och serier.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skara
Registrerad
Dec 2008

Tvn i vardagsrummet, en Panasonic P50ST60 köptes i början av 2014 och rullar på bra fortfarande. I Sovrummet har vi en Samsung 49KU6175 som köptes sommaren 2016 och även den fungerar felfritt.

Jag börjar bli smått sugen på att uppgradera i vardagsrummet till en 65" tv, men har svårt att bestämma mig för om jag vågar chansa på oled pga risken för inbränning. Har visserligen klarat mig från inbränning på min Panasonic plasma, enda gången jag sett spår av inbränning på den var efter att tvn stått på med Musikhjälpen flera timmar om dagen en hel vecka, men de försvann efter ca en vecka så det var inga permanenta.

En annan faktor är priset såklart, ser gärna att priserna går neråt lite till

Spelmaskinen
| Be Quiet! Dark Base 700 | Corsair H115i Pro | i5 8600k @4,8Ghz | MSI z370m Gaming Pro Ac | Corsair LPX 3000MHz 16GB | EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0 | Samsung 830 SSD| Acer XB271Hu | Corsair RM750X | Corsair Gaming K70 | Razer Deathadder |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Okt 2001

Tv´n i vardagsrummet är en 55" Samsung 8 serie från -13.
Är jättenöjd med den men det börjar klia i fingrarna efter en 4K 75" men hittar inget bra argument för att byta.
Om jag lyckas övertala mig själv så hamnar 55" i sovrummet och 48" Sony´n (2016) ovanför datorn.
Tittar en del på film och det skulle vara kul med en större skärm och högre upplösning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
viken
Registrerad
Okt 2004

Har en som är 7 år. Köper ny när frugan ger tillstånd.

Skickades från m.sweclockers.com

Dator: Ryzen 1500x @ 3.9ghz 1.325v + MSI B350 Tomahawk + Ballistix LT DDR4 2666MHz 16GB @ 3066mhz stock volt + ASUS GeForce GTX1060 Dual OC 3GB
kylning: Cryorig H7 quad Lumi Låda: Mission SG GGX.