Permalänk
Medlem

Tips om videoredigerings-rigg

Tjena!

Jag ska köpa mig en ny dator, främst för att redigera video, men även lite bilder och ytterst lite gaming.
Man kan säga att bygget endast ska baseras på att vara så bra som möjligt inom video-redigering. Eftersom jag har väldigt lite kunskap inom område så tänkte jag höra om någon av er kunde styra mig i rätt riktning.
Jag har ett 1080 xtreme gaming(https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1080XTREME-8GD-PP-...), och tänkte behålla det.

Det mesta jag har spelas in i Prores via Atomos shogun inferno och är rätt så lättbearbetat. Problematiken ligger i materialet från drönaren eller när jag är i After Effects och jobbar.

Så jag söker hjälp helt enkelt. Vilken processor, modekort och minnen?
Budget ligger rätt högt. Jag har tittat på Intel 7960x, men vill inte lägga onödiga pengar för bara några få procents bättre prestanda.
Vad jag kunnat läsa mig till så är 7980xe minimalt bättre än 7960x men kostar många tusenlappar mer(lägga pengar som dessa är jag inte intresserad utav). Jag vill ha en riktigt bra dator, men det behöver inte vara den absolut bästa som finns just eftersom det bästa kostar mer än det smakar.

Några tips?

Program som används är: Premiere pro, After Effects, Davinci Resolve Studio

Dator som jag har idag byggdes för gaming, i7 7700k, 1080 xtreme gaming, 16gb g-skill(3000mhz).

Tacksam för all hjälp.

Permalänk
Medlem

Kan du se vad som maxas när du kör i after effects? Burken som den är idag reder ju ut 4K I davinci utan problem med lite luts och färgarbete med.

Visa signatur

Dator:Ryzen 9 3900X, MSI B450 Tomahawk, 16 GB Ram, RTX 2070 Super.
Kameror: Panasonic G80, Canon G7xmk2 Gopro Hero7 black mm.
www.youtube.com/c/ronniejossan

Permalänk
Medlem

Har du gpu-acceleration och diskcache ordentligt inställt i ae? Rätt arbetsmetod kombinerat med 32gb ram gör nog störst skillnad för dig. Har sett många besvikna uppgradering när det gäller ae men även premiere pga ”nybörjar”-arbetsmetod och förväntningar.
Puget systems är en bra informationskälla för benchmarks för ae och premiere.