Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2018

Ny gaming dator, runt 15k.

Hej!

Jag är i behov av en ny gaming dator och är inte speciellt kunnig när det kommer till datorer.
Just nu är det Black ops 4 jag vill spela och behöver råd för vad jag ska köpa för att få så bra fps med high (eller ultra settings om det är möjligt) som jag kan.

Jag har 2 stycken 1080p 60hz skärmar som jag hade tänkt använda om det är relevant och hade gärna lagt runt 15k på datorn.
Hade varit schysst med förslag på builds!
Tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

@Firecracked: https://www.inet.se/produkt/b1033204/15-6k

La till montering så Inet bygger ihop datorn och fixar operativsystemet åt dig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2018

@MAB576: Tack så mycket för hjälpen! Om jag skulle uppgradera en av mina skärmar till en 1440p i framtiden, skulle denna riggen klara av det bra eller borde jag stanna på 1080p?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

Det borde funka.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2018

@MAB576: Perfekt!
Jag kan inget om hur man överklockar och grafikkortet du valde är "dual oc". Googlade på det och förstod det som det redan är överklockat när jag köper det. Är det så, så jag inte behöver göra något med det utan det är fixat åt mig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

Är inte så kunnig på överklockning men jag är inte säker på att grafikkortet kommer vara i överklockningsläge när du får datorn. Överklockning på grafikkort är när du går in på ett viss program där du kan ändra frekvensen som grafikkortet ligger på (kan ha fel). Processorn som jag har valt kan också överklockas (K:et som står bakom 8600).

Försöker säga att både processorn och grafikkort som jag har valt kan överklockas, vilket kan ge bättre prestanda när du spelar. Det är inget krav att du måste överklocka med dessa komponenter men om du börjar få intresse så ska det gå.

Ta en titt på forumdelarna " Kylning och överklockning av processorer " och " Grafikkort ". Där finns det en massa inlägg med diskussion om överklocka processor och grafikkort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Okt 2008

@Firecracked:
Kollar man på standard boosten på 1070 så kommer den upp till 1683 om man tittar på wikipedia:
https://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_10_series
Och Asus har i detta fall vridit upp just den funktionen till 1797 om jag läser rätt.
Hur mycket det gör är säkert inte mycket men de kan ju kalla kortet oc även om de ändrar 0.1 % i prestanda...
Sen kan det ju vara så att vissa spel inte gillar överklockade kort men det är ju en annan sak, då kan det ber o på ett antal saker.
Enklare marknadsföringsmässigt att säga att man överklockat kortet, då slipper köparna göra det, men det måste ju ändå klara av att användas i flera år.

Det kan vara så att original core klocken är höjd från 1506 till 1607 också, så då är det ändå en liten större prestandahöjning från början än bara en liten boost.