Vilken controller bör jag välja? Fasadbelysning osv.

Permalänk
Medlem

Vilken controller bör jag välja? Fasadbelysning osv.

Hej på er!

Jag har ett nybyggt garage där jag fällt in 6 GU10-spottar i varje takfot, dessa är sedan dragna direkt till platsen där den tänkta gruppcentralen ska sitta. Jag vill att dessa spottar ska tändas på kvällen och släckas på morgonen helt automatiskt.
Finns det någon lösning där t.ex. en Z-wave-mottagare, direkt monterad i gruppcentralen, kan hantera detta?

Tanken är att fortsätta bygga vidare på ett Z-wave-system varefter jag fortsätter renoveringen av huset. I framtiden till jag kunna läsa av temperaturer i huset, bergvärmepumpens elförbrukning, övervakningskameror och annan belysning. Det ska kunna styras och övervakas var jag än är från min Iphone.

Är verkligen helt färsk inom detta ämne, men har fastnat lite för Raspberry + Razberry eftersom det är ett diskret system som lätt kan gömmas undan i t.ex. ett skåp.

Tips och råd mottages!

Permalänk
Medlem

Själv köpte jag en Telldus Znet lite v2 som jag fick hem igår Den styr både 433 mhz och Z-Wave stor som min handflata ungefär, med möjlighet att väggmontera med två skruvar.

https://telldus.com/produkt/z-wave-gateway-tellstick-znet-lit...

jag köpte ett startkitt från webhallen
https://www.webhallen.com/se/product/290009-Telldus-TellStick...

Visa signatur

CPU: Ryzen 9 3900x Noctua NH-D14 MOBO: TUF Gaming X570-PLUS GPU: GTX 980 RAM: 32 GB 3200 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G502 Lightspeed V.v. nämn eller citera mig för att få svar.

Permalänk
Medlem

Det har funnits brytare som monterats direkt på skena i centralen, jag hittar dock inte dessa längre. Tror det var aeotech eller qubino som tillverkade dom.

Annars är det nog lättast att bara montera en inbyggnadsbrytare där strömmatningen går ut till belysningen, vill du ha den bredvid centralen så montera en apparatdosa bredvid bara.

Pilligast men billigast är ju o köra en raspberry (eller valfri dator) med utbyggnad via hatt eller usb. Fördelen med det utöver priset är att du kan välja vilka protokoll du vill ha och är således inte låst till något.

Annars är homey ett populärt val som klarar det mesta.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

// Pierre Broberg
http://www.pierrejavel.com

Permalänk
Medlem

Lite googlande hittade dessa:

https://www.vesternet.com/z-wave-qubino-din-dimmer-gen5

https://www.vesternet.com/z-wave-qubino-smart-meter-zmnhtd1-plus

Skriv gärna en liten recension om lösningen du bestämmer dig för.

Personligen hade jag nog övervägt Lokets förslag med inbyggnadsbrytare och riktig tryckknapp.