Webhallen Config, hiss eller diss?

Permalänk

Webhallen Config, hiss eller diss?

Hej!

Jag har sen ett tag tillbaka spanat på att köpa en stationär dator som klarar de mesta spelen helt okej. Spelar främst WoW, PUBG, lite CS samt single-player som Shadow of mordor, lite klassiker som skyrim och jag kanske köper Red Dead redemption 2. Skulle gärna nå höga settings på WoW och inte ha allt för dålig FPS i raids. Vad gäller PUBG, CS och Red Dead behöver inte FPS vara 120 men gärna stabila 60 och gå att spela med någorlunda höga settings (säg kanske 7-8/10?). Min budget är ca 10-15k, säg gärna till om mina krav på prestanda är orimliga.

Eftersom tiden jag har att lägga på gaming varierar från vecka till vecka och då jag inte har tid/intresse att bygga eget skulle jag helst vilja köpa en färdigbyggd. Men då jag ändå vill vara lite kräsen med vad jag får för något har jag tittat på Webhallens config-byggen. Jag lutar åt den för 13k men skulle verkligen uppskatta lite råd vad gäller detta.

Främst vill jag veta:
1. Är den för 13k är någorlunda prisvärd? Är medveten om att man förlorar lite på att inte bygga eget men det är jag okej med. Så främst om den är prisvärd i relation till den andra av webhallens färdigbyggda för 10k.
2. Är det värt att istället plocka ihop egna delar och betala för att webhallen ska bygga ihop den för 700? Skulle helst bygga via Webhallen och inte genom någon vänlig själ som erbjuder sig att hjälpa till då jag vill beställa, hämta ut och spela utan att behöva anstränga mig nämnvärt för att få ihop allt.

Stort tack på förhand, slänger med lite länkar nedan!

(Datorn jag lutar åt)
https://www.webhallen.com/se/product/289383-Webhallen-Config-...

(Jämförelsealternativet)
https://www.webhallen.com/se/product/289382-Webhallen-Config-...

(Alla configs)
https://www.webhallen.com/se/campaign/4619-Webhallen-Config-2...

Permalänk
Medlem

@AxelShado: Spontant ser det ut att vara ett normalt pris för sakerna där du även fått betala för monteringen.

Satte på skoj ihop en likvärdig dator på Inet inklusive montering, dock har denna något bättre processor.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/11950122/

Samma på Webhallen