Fallout 76 prestandaproblem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jul 2012

Fallout 76 prestandaproblem

Hej forumet! Tänkte kolla om ni kunde hjälpa mig att lista ut var det är min dator flaskhalsar.
Både under betan och nu när spelet är "släppt"(?) så har jag haft problem med flytet i spelet. Det fryser ofta allt mellan en halv sekund och uppåt 10-15 sekunder, främst när jag rör mig i världen. Mellan dessa "stutters" flyter det på i 60FPS utan problem, men det händer såpass mycket att spelet är helt ospelbart för mig. Från vad jag har sett lite snabbt via Afterburner ligger min GPU på 90-100% användning när det flyter på, men dippar till 0% när dessa stutters händer. Min CPU verkar inte gå på 100%, så tvivlar på att den är problemet.

Mina specs är:
RX480 4GB
i5 3570k @ 4.2GHz
8GB DDR3

Tack på förhand!
MvH
A

Chassi: Define R4 Moderkort: ASUS Sabertooth Z77 CPU: i5 3570K @4.2 GHz RAM: 2x4GB Corsair Dominator Platinum @1866 MHz CPU-Kylare: NZXT Kraken X40 GPU: Sapphire RX480 Nitro+ 4GB PSU: Cooler Master V-Series 700W
Utrustning: Razer Ornata Chroma | Swans M10 | Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm | Turtle Beach Arena Grip | Razer Goliathus Control Ed. |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Om det är samma som med Fallout 4 så gissar jag att din gpu är flaskhalsen, för lite minne med 4GB. Fallout 4 laggade en del med mitt GTX980 med 4GB, gick att få det hyfsat ok genom att maxklocka gpun. Med mitt 1070 som har 8GB laggar det nästan inte alls och med mitt 1080 Ti laggar det ingenting. Det är med samma cpu på alla och 1440P/Ultra.

Eftersom det kostar att byta gpu skulle jag testa att dra ner på inställningarna så att inte lika mycket gpu minne går åt, men innan du gör det kolla i Afterburner hur minnesanvändningen på grafikkortet ser ut över tid. Det går att ha en graf igång i bakgrunden. Det kan ju vara ett annat problem men minne känns misstänkt.

Skall snart testa själv med riggen i sig, det kanske laggar för mig med, vem vet. Vi får se

Bara sett totalsågningar av spelet hitills, men var tvungen att köpa för att få gå runt i miljöerna på kartan LoL

Notebook Envy 15" 4K IPS 7500U 16GB DDR4@2133MHz 256GB NVMe USB-C
2018Ed. Prime X470-Pro 2700X@PBO<4.35GHz(DRP4) 32GB@3000MHz(LPX) 1080Ti@H2O NZXT H700
2014Ed. Z87-A 4790K@4900MHz NH-D14 16GB@2133MHz/cl11 1070FE 8GB
Portabelt BT ljud: LG G7 ThinQ / Sony WH-H900N h.ear on 2(LDAC)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Körde lite fram till Morgantown airport questen, det flyter på bra i 1440P/Ultra!

Notebook Envy 15" 4K IPS 7500U 16GB DDR4@2133MHz 256GB NVMe USB-C
2018Ed. Prime X470-Pro 2700X@PBO<4.35GHz(DRP4) 32GB@3000MHz(LPX) 1080Ti@H2O NZXT H700
2014Ed. Z87-A 4790K@4900MHz NH-D14 16GB@2133MHz/cl11 1070FE 8GB
Portabelt BT ljud: LG G7 ThinQ / Sony WH-H900N h.ear on 2(LDAC)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2015

@Aeosoth: Det är med största sannolikhet brist på VRAM som är ditt problem. Tidigare spel visade samma symptom när de fick slut på VRAM och det är ett spel som är berömt för att verkligen nyttja VRAM till max. I tidigare spel har skuggor varit en riktig akilleshäl för motorn, testa att dra ned dem så kan du få både bättre prestanda men märkligt nog också snyggare skuggor. Det kan också vara så att du har för lite RAM. Mitt Skyrim tuggar upp mot 25-29GB RAM när det är som värst, även om det är ett ordentligt moddat spel idag. Jag skulle dock tro att 8GB RAM är på gränsen i dagens läge.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Sep 2009

Lånar tråden lite.

Sitter med datorn i sign och min GPU usage ligger och pendlar mellan 45-55% och CPU hoppar mellan 20-30% ungefär in game. Lirar i 1440p och allt på Ultra preset. Det känns ju inte helt okej att GPU inte kör på full patte, är det någon som har/haft liknande problem och vet hur man löser detta?

Intel i7 6700k @ 4,5Ghz | Corsair H115i | Asus Maximus VIII Gene | MSI GTX 1080 Gaming X 8gb | Samsung 950 Pro NVMe 256gb + Adata 256gb + Crusial MX300 528gb | Corsair HX750i | Corsair Vengeance 16gb @ 3000Mhz | Phanteks Enthoo Evolv mATX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av 3voXer:

Lånar tråden lite.

Sitter med datorn i sign och min GPU usage ligger och pendlar mellan 45-55% och CPU hoppar mellan 20-30% ungefär in game. Lirar i 1440p och allt på Ultra preset. Det känns ju inte helt okej att GPU inte kör på full patte, är det någon som har/haft liknande problem och vet hur man löser detta?

1440p med 1080 Ti, för mig hjälpte att köra i fullscreen.. 62 fps konstant, lirade FO4 och lyckades få 120 fps.. minns inte hur man gjorde så man inte springer i hyperspeed. Just nu kör jag med 1 max förrenderad bildruta, tredubbel buffering på, samt V-sync på
I alla loadscreens får jag 120 fps, har inte pallat forska mer i det

Msi X299 Tomahawk, i9 9920X, Msi 1080 ti X, 64 GB Corsair 3000 MHz Quad, M2 Samsung 960 Pro, EIZO Foris FS2735...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Factorial112:

1440p med 1080 Ti, för mig hjälpte att köra i fullscreen.. 62 fps konstant, lirade FO4 och lyckades få 120 fps.. minns inte hur man gjorde så man inte springer i hyperspeed. Just nu kör jag med 1 max förrenderad bildruta, tredubbel buffering på, samt V-sync på
I alla loadscreens får jag 120 fps, har inte pallat forska mer i det

Jag prövade fullscreen först, sedan borderless windowed fullscreen varianten men inget verkar ha löst det, får samma prestanda. MEN, idag när jag loggade på för att spela så låg jag oxå på ca 55-60 fps och det enda jag har gjort är att avaktivera vsync i nvidias kontrollpanel. En fix som INTE fungerade igår. Dessvärre ligger mitt kort och tuggar på 50-60% fortfarande och CPU 20%. Prövade att ändra .ini filen som vissa ute på det vida nätet rekommenderade och det löste mitt problem, men jag ändrade tillbaka för jag är för feg att ändra något och sen riskera att bli bannad kanske och då var jag nere på 55% usage igen. (.ini fixen gjorde så jag låg på 90% usage ungefär)
Antar att jag får leva med det här tills dom släpper någon patch, just nu är det godkänd prestanda iaf och jag kan njuta av spelet ^^

Intel i7 6700k @ 4,5Ghz | Corsair H115i | Asus Maximus VIII Gene | MSI GTX 1080 Gaming X 8gb | Samsung 950 Pro NVMe 256gb + Adata 256gb + Crusial MX300 528gb | Corsair HX750i | Corsair Vengeance 16gb @ 3000Mhz | Phanteks Enthoo Evolv mATX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Stödköpte en AMD 2700X idag för att ha något att pilla med, kör den i 4GHz med fast vcore på 1.36V för att den inte skall gå för varm med stockkylaren. Iaf det är enligt mig mer smooth än min 6700K i 4.6GHz. Behöver inte bencha för att veta att maxfps är lägre, men det flyter ovanligt bra absolut ingenting att klaga på. 6700K har ibland viss microstutter som saknas helt med 2700X.

Fallout 76 fungerar kalas med AMD!

Notebook Envy 15" 4K IPS 7500U 16GB DDR4@2133MHz 256GB NVMe USB-C
2018Ed. Prime X470-Pro 2700X@PBO<4.35GHz(DRP4) 32GB@3000MHz(LPX) 1080Ti@H2O NZXT H700
2014Ed. Z87-A 4790K@4900MHz NH-D14 16GB@2133MHz/cl11 1070FE 8GB
Portabelt BT ljud: LG G7 ThinQ / Sony WH-H900N h.ear on 2(LDAC)