RTX 2080 TI DUAL laggar i alla spel, vad kan vara fel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

RTX 2080 TI DUAL laggar i alla spel, vad kan vara fel?

Specs:
Intel Core i7-8086K Limited Edition 4,0-5,0 6 core
ASUS GeForce RTX 2080 Ti Dual OC
Fractal Design Define R6
HyperX Fury DDR4 2666MHz 16GB
ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming
Kingston SSDNOW A1000 480GB M.2
Corsair TX750M, 750W PSU
NZXT Kraken X42 vattenkylare

Skärm:
AOC 1ms 144

ALLA spel laggar, gta5 i 1080p ultra går EJ att spela överhuvudtaget, 4k e bara att glömma ..

FORTNITE laggar !?

Windows 10 pro x64
Uppdaterad och klar ominstallerat ett antal gånger testat samtliga drivrutiner till kortet samma skit hur jag än gör ,

VA I HEL....MISSAR JAG ??
Snälla säg va...n jag missar ... Vad är det jag gör fel ?

1070 går utmärkt att köra i 4k amd 6 core....

Har jag kopplat nåt fel ? Allt är kopplat enligt bok..

§3.1 /screamin-daemon, moderator
Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av MsiG70:

Specs:
Intel Core i7-8086K Limited Edition 4,0-5,0 6 core
ASUS GeForce RTX 2080 Ti Dual OC
Fractal Design Define R6
HyperX Fury DDR4 2666MHz 16GB
ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming
Kingston SSDNOW A1000 480GB M.2
Corsair TX750M, 750W PSU
NZXT Kraken X42 vattenkylare

Skärm:
AOC 1ms 144

ALLA spel laggar, gta5 i 1080p ultra går EJ att spela överhuvudtaget, 4k e bara att glömma ..

FORTNITE laggar !?

Windows 10 pro x64
Uppdaterad och klar ominstallerat ett antal gånger testat samtliga drivrutiner till kortet samma skit hur jag än gör ,

VA I HEL....MISSAR JAG ??
Snälla säg va...n jag missar ... Vad är det jag gör fel ?

1070 går utmärkt att köra i 4k amd 6 core....

Har jag kopplat nåt fel ? Allt är kopplat enligt bok..

Alla spänningar OK ?
Antingen det eller så överhettar nånting rejält, t.ex. CPU kylare som inte sitter som den skall.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010

Kan vara så att grafikkortet faktiskt är trasigt.

AMD Ryzen 7 2700 3.2 GHz | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING
Corsair SF600 | 2x8GB G.Skill 16GB DDR4 3200MHz Trident Z RGB
MSI GeForce GTX 980 Ti Gaming | Samsung 970 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 500GB M.2 | Noctua NH-L9a-AM4 | DAN Cases A4-SFX v2 | Winows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2018

https://www.sweclockers.com/nyhet/26603-nvidia-bekraftar-till...

Kör på ditt gamla kort och vänta på Nvidias eller amds nästa.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Maj 2015

Du har inte lyckats koppla in skärmen till processorns grafik?

Skickades från m.sweclockers.com

ASUS Z97-A | Intel Core i7-4790K | Noctua NH-U14S | ASUS GeForce GTX 1070 Dual OC
2x8GB Corsair Vengeance Pro | Samsung 850 EVO 500GB | Cooler Master V750S
Fractal Design Meshify C | Cooler Master MK750 MX Silent Red | ASUS Strix Claw | Samsung S24D590L

Frågor eller funderingar? Skicka ett PM eller kontakta oss.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bålsta/Håbo
Registrerad
Mar 2009

Har du kollat upp temperaturer när du belastar kortet? Kört DDU och lagt in drivisarna fräscht? Hur ser belastningen ut på övriga komponenter under belastningen?

Arbetsstation/streamdator: Define R6, Ryzen 2600, 16GB DDR4, EVGA 980ti.
Speldator: Define R6, 6700k, 16GB DDR4, MSI 2080ti X Trio.
Filserver: Define R6, 2500k, 16GB DDR3, EVGA 960.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2001

Om grafikkortet fungerar och inte kraschar och ger felmeddelanden hela tiden (för då är det något ordentligt fel, tex att kylningen inte fäster mot GPUn eller så... vilket kan hända)

Fungerar grafikkortet föreslår jag du kör någon hårdvarutestprogramvara typ 3dmark... Då kommer du få en prestandasiffra och brukar även innehålla rapporter om vilka olika drivrutiner som använts ect. Får du sedan en nedsatt prestanda kan vi på forumet lättare lista ut vilken typ av fel som kan orsaka problemen. En upplevelse att något går segt är svårt relatera till, men ett prestanda test är gjort för att jämföras.

Har en tyst dator.

Trädvy Permalänk
Forumledare
Kent
Registrerad
Jan 2005

*Tråd rensad*

Tagit bort otrevligt och ohjälpsamt inlägg.

Synpunkter eller frågor gällande modereringen? Då kan du kontakta mig eller moderatorerna.
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av MsiG70:

1070 går utmärkt att köra i 4k amd 6 core....

Så du har en helt separat burk med 1070 och AMD?
Har du provat flytta över grafikkorten från ena burken till den andra?
Då kan du ju åtminstone kolla om det är grafikkortet som är problemet eller något annat...

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åmål
Registrerad
Mar 2008

Kolla att alla kablar sitter där de ska. Dubbla ström till processorn & pci express kablarna till grafik.

Kolla att minnena sitter i rätt slot

Kolla så du inaktiverat integrerad grafik intel i bios

Uppdatera bios

Låter som den kör på intels integrerade grafik.

Skickades från m.sweclockers.com

| Thermaltake P3 | i5 8600K@ 5,0GHz | EKWB Water cooling |
| MSI Z370M Mortar | MSI GTX1070 ARMOR oc |
| 16Gb Corsair Vengence 3000MHz |
| Corsair MP500 x2 raid 0 | Thermaltake RGB 750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finland
Registrerad
Nov 2018

Koppla skärmen till grafikkortet så börjar det hända grejer

Dator 1
I9-9900K, 16Gb DDR4 3000Mhz, Asrock z390m Pro, Asus Strix 1080ti 11Gb, Seasonic Platinum 750W, Corsair Carbide Air 240
Dator 2
I5-3570K, 16Gb DDR3 2666Mhz, MSI Gaming Z77-gd65, MSI Gaming 1080 8Gb, Silverstone Strider 550W, Coolermaster HAF X

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2010

har du allt kopplat till ett och samma grenutag ? iså fall testa och sätt datorn direkt i väggen

ASUS MAXIMUS XI HERO - 9700K - 16GB - RTX 2080 -Asus PG278Q -
HX 1200I

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Ister:

https://www.sweclockers.com/nyhet/26603-nvidia-bekraftar-till...

Kör på ditt gamla kort och vänta på Nvidias eller amds nästa.

Misstänkte något sådant .. Fan också ..
Ska genast kontakta dem imorgon , så jävla surt att bli utan kortet och väntan på nytt , typiskt min tur...

Får ju även BSOD titt som tätt med.....

Skickades från m.sweclockers.com

Edit:
Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2010

måst bara skriv en sak ang det tipset jag skrev .. för mig var mitt problem strömmatningen från ett billigt grenutag som gjorde alla spelen ospelbara visade sig som fps drops från 170 ner till 10

i mitt fall var det så enkelt att köpa nytt grenutag . vet inte om du testat att sätta sladden direkt från psu direkt i väggen testa och se om det blir skillnad

ASUS MAXIMUS XI HERO - 9700K - 16GB - RTX 2080 -Asus PG278Q -
HX 1200I

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av MsiG70:

Specs:
Intel Core i7-8086K Limited Edition 4,0-5,0 6 core
ASUS GeForce RTX 2080 Ti Dual OC
Fractal Design Define R6
HyperX Fury DDR4 2666MHz 16GB
ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming
Kingston SSDNOW A1000 480GB M.2
Corsair TX750M, 750W PSU
NZXT Kraken X42 vattenkylare

Skärm:
AOC 1ms 144

ALLA spel laggar, gta5 i 1080p ultra går EJ att spela överhuvudtaget, 4k e bara att glömma ..

FORTNITE laggar !?

Windows 10 pro x64
Uppdaterad och klar ominstallerat ett antal gånger testat samtliga drivrutiner till kortet samma skit hur jag än gör ,

VA I HEL....MISSAR JAG ??
Snälla säg va...n jag missar ... Vad är det jag gör fel ?

1070 går utmärkt att köra i 4k amd 6 core....

Har jag kopplat nåt fel ? Allt är kopplat enligt bok..

Har upplevt något liknande, byggde ett system med 9600K samt ett gigabyte z390 gaming-x till min brorson.
Med ett GTX 780Ti/1070/1070Ti gick det galant men med mitt R9 390 laggade Quake Champions konstant oavsett vilka drivrutiner jag använde, dock så fungerade Unigine Superposition samt Final Fantasy XIV - Stormblood benchmarken utan problem.

Då moderkortet är så pass nytt & det endast finns bios/uefi first release till moderkortet så utgick jag från att det är ett kompabilitetsproblem, för R9 390 kortet fungerar perfekt med både Z-87/97 samt ett Crosshair V Formula/Thunderbolt (AM3+) moderkort.

Kan vara så för dig med att det kan vara ett kompabilitetsproblem.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC
Mediaspelare

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2018

jag kanske pratar ur stjärten nu men är ganska säker på att det där kortet använder referens pcbn och då är det troligen defekt som artikeln säger. Men har du 2 riggar är de ju bara byta på korten o kolla om de vlir någon skillnad. Men kontakta asus dem borde kunna ge ett någorlunda bra svar.

Skickades från m.sweclockers.com