Permalänk

Philips 55PUS6703/12 - Ja/Nej?

Hej allihopa,
Jag har absolut noll koll på TV-apparater och undrar därför om någon här inne kan hjälpa mig med att hitta en bra TV.

Den TV jag har fastnat för hittade jag på NetonNet för ca 7000 SEK och enligt recensioner på typ Techadvisor, Trustedreviewsoch Argos så ska denna TV vara mycket bra. Jag har förstått att jag inte kommer kunna uppleva HDR:n till ens fulla potential då den inte kommer upp i tillräckligt höga nits men jag är absolut inte superkräsen heller..

Jag är otroligt kär i ambilight och därför har jag svårt att titta vidare på en TV som ej har detta men samtidigt vill jag inte kasta pengarna i sjön såklart (även fast det inte är "jättemycket" pengar)

Kan någon ge mig någon form utav input alternativt länka en motsvarande TV runt samma peng?

Här är specsen för TV:n

Permalänk

Jag hittade även Philips 55PUS6803/12 för samma pris och på pappret ska den vara lite bättre än den jag har i ämnesraden (däremot är den mycket fulare enligt min åsikt haha)

Jämförelse mellan dessa

Permalänk
Medlem

Finns 2 val:
1: Oled
2: Annan valfri LCD
Då detta är en LCD så spelar det inte nån större roll vad du köper anser jag.

Visa signatur

WS: R7 5800X, 32GB, Suprim X 3080, Acer X38P+Acer XB271HU
FS: HPE ML110 Gen10 Xeon Silver, Qnap TS-h973AX ~100TB
NW: Fortigate, Ruckus, Zyxel XS1930HP 10Gb

Permalänk

@_niko_: Haha, tack för ett kort och snabbt svar! Kan du förklara lite snabbt om varför det inte spelar någon roll?

Permalänk
Medlem

Har en 55PUS6543 själv med liknande specs och det den verkligen lider av är att den inte har micro dimming vilket gör att svärtan är medioker och HDR knappt märks när det är aktivt. Har i vardagsrummet en 65PUS7601 med micro dimming och där funkar HDR ok trots rätt begränsad ljusstyrka.
Ambilight är kung, ffa den tresidiga. Man kan dessutom synka med hue för att det ska gå ut ännu mer i rummet.

Permalänk
Medlem

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-kd55xf9005baep-55-... dyrare men betyligt bättre då den har full array local dimming. sen har den fått mycket bra kritik av HDTVtest och Rtings

Visa signatur

Dator : GPU: Asus RTX3090 ROG Strix |CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D |
| RAM: Kingston Fury 32GB 6000MHz | Hifiman HE-500 | Musical Fidelity M1HPAP |

Permalänk

@Krippa75: Snyggt, tack för infon! Enligt specsen ska den däremot ha micro dimming men jag vet inte om det är någon speciell man ska leta efter.

Permalänk
Medlem

@GuldGorillan: tumregeln är ju fler zoner ju bättre. Min stora har 384, det är tillräckligt för att jag inte ska störa mig på att zonerna är för stora.

Permalänk

@Krippa75: Tack, ska titta vidare på det! Hur upplever du bildkvaliten på 55PUS6543? (jag hittar tyvärr ingenting avseende denna när jag googlar)

Permalänk
Medlem

Köpte en i 6000 serien och det gick inte att titta på något material p.g.a. lagg och artifakter i rörliga bilder. Lämnade in den och köpte en i 8000 serien med 100hz panel men den var lika illla den. Avråder att köpa precis allt från Philips. Min Samsung TV från 2012 har inget av detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Bildexpert 📺

@REVOLT: Lagg och artefakter kommer av interpoleringen som Philips (ironiskt nog) kallar för "Perfect Motion". Detta är på från början men går att stänga av på alla Philips. Problemet är då att det är uppenbart att många (men inte alla) Philips-modeller saknar förmågan att reproducera material i 24 eller 25 bilder i sekunden utan att bilden blir väldigt ryckig.

Permalänk

@Laxpudding: Tack för svar! Ska dubbelkolla deras "Perfect Motion" haha. Det blev en Philips 7363 till slut. Prislappen var absolut inte något att bråka om (6990 SEK) men jag får se vad som dyker upp.