Söker ett mekaniskt lågprofil RGB tangentbord som är tyst - vad att välja?

Permalänk

Söker ett mekaniskt lågprofil RGB tangentbord som är tyst - vad att välja?

Hej Alla,

Har haft ett Tesoro Gram ett tag nu. Det har bra (läs: låg) höjd och är hyfsat tyst, men RGB-settings är hopplöst krångligt och inte finns det nåt handledsstöd.
Så då tänkte jag att "Corsairs K70 RGB MK.2 Low Profile" vore nåt. MEN det finns ju i två utföranden; red och speed. Vilket ska jag välja för en annan som bara "jobbar" med tangentbordet? (har ett separat tangentbord för gaming)

Eller är jag helt ute och cyklar?

Tack!

//Håkan

tillägg
Visa signatur

CPU: i9 14900K GPU: RTX 3090 MB: Gigabyte Z790 Gaming X RAM: 32 GB DDR 5
PSU: EVGA SuperNova G3 850 CPU-Kylare: Corsair iCUE H150 RGB 360
Chassi: Aerocool APNX Creator C1 Lagring: M.2 1 TB + SSD 4 TB + HDD 4 TB

Permalänk
Medlem

Corsairs "K70 Low Profile" använder sig av Cherrys "Low profile" switchar. Red och Speed varianterna är väldigt lika, de är båda linjära vilket betyder att de inte låter något förutom om man trycker ner dem helt.
Skillanden mellan Red och Speed varianten är distansen som krävs för att aktivera tangenten. Speed switcharna har lite kortare aktiveringsdistans, dock är red switcharna mer lik de switchar som finns på ditt nuvarande tangentbord men även de har lite kortare aktiveringsdistans.

Det spelar inte någon stor roll vilken du väljer när det kommer till ljudnivå men de kommer att kännas lite annorlunda. Om du har möjlighet så tycker jag att du ska testa båda switcharna och se vilken som känns bäst för dig.

Permalänk
Medlem

jag är intresserad av samma sak men vill också att det är trådlöst.
Har sett logitech har två varianter men de är mekaniska(antar att de då låter för högt för sambon).

Permalänk
Medlem

Vet inte om det säljs längre men har själv ett steelseries apex m800, low profile keys och riktigt tyst för att vara mekaniskt. Önskar att dom valt en normal mellanslag design istället för den gigantiska.

Skickades från m.sweclockers.com