Hur mycket friktion mot musmatta? Några proffs/semi-proffs här inne?

Permalänk
Medlem

Hur mycket friktion mot musmatta? Några proffs/semi-proffs här inne?

Jag har spelat quake i på tok för många år för mitt eget bästa, men hade för den sakens skull inte tänkt ge upp. Däremot skulle jag vilja försöka närma mig toppen med kanske 200 placeringar om det går, och är nu rankad 1200e bästa i världen-ish i duel. Hur som helst har jag spelat på utdaterad kringutrustning sen urminnes tider och hade nu tänkt uppgradera till en mus med bättre sensor. Mitt problem är nu att jag är van vid lite friktion mot min steel series QcK och när jag nu frågar på ett internationellt quake forum, så får jag bara feedbacken att ju mindre friktion desto bättre?! Problemet är att det sannolikt inte tar mig en vecka till en månad att vänja mig eftersom jag spelat med en aning friktion under alla år. Finns det några riktigt duktiga spelare här inne som är av annan uppfattning än att viss friktion är värdelöst och att ju mindre friktion desto bättre? De senaste mössen jag köpt har nämligen varit allt för glidiga för min smak och spelat helt värdelöst med dem.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Är inget proffs eller semi-proffs men spelar Quake (sen 90-talet) och jag tänkte bara säga att jag är också van och föredrar lite friktion.

Bytte ganska nyligen från gummimatta till hårdplast och tycker hårdplasten har för bra glid. Känns som att jag behöver sänka sens för att få rätt känsla men då är det för svårt att vända sig om istället, så det känns som jag har för låg och för hög sens på samma gång typ. (kör utan acceleration)

Nu har jag kört med den ett tag och vant mig lite så det funkar okej men jag trånar fortfarande efter en gummibaserad musmatta igen.

Permalänk
Medlem

Precis som med vilken hastighet man har på musen (och mycket annat) är det smaksak, det finns inga rätt eller fel. Däremot upplever jag det som att folk i regel tenderar att gilla tygmattor vilket har hög friktion. Personligen föredrar jag en hård musmatta som jobbar med mig.

Visa signatur

Spara på minnen, inte saker.

Permalänk
Medlem

Det finns ju för och nackdelar med låg friktion. Här är mina erfarenheter. Jag kör just nu med tygmatta, dock med något mindre friktion än t.ex. Steelseries Qck+. Jag har även kört rätt mycket med hardpads med superlåg friktion i perioder.

Fördelar med låg friktion:
+ Lättare att göra småjusteringar
+ Lättare att "flick:a"/reagera

Nackdelar:
- Svårare att kontrollera/hålla musen still
- "Lätta" skott kan bli svåra, kan bli mental låsning om man kommer i ryggen på någon.

Jag har köpt rätt många olika möss senaste tiden och kommit fram till att lättare mus=bättre samt att ha en mus med rätt storlek för din hand. Den bästa jag har just nu för mig är en Logitech G403 wired. Har testat Steelseries Rival 600, 300. Samt Logitech G502 (stor och klumpig, ej bra). Har även testat Logitech G Pro, dock var den lite för liten för min hand. Logitech G Pro Wireless verkar ha lite annan form och ser lovande ut, inte testat denna.

Jag kör just nu med Cooler Master CM Storm Swift-RX Large musmatta. Tycker den är mycket bättre än Steelseries Qck t.ex. Upplever att Steelseries Qck "klibbar" fast lite med musfötterna i jämförelse.

Jag har även beställt en Finalmouse Air 58, skall bli kul att testa med en superlätt mus. Tänker att lätt mus tillsammans med en tygmusmatta med ganska mycket kontroll blir en bra kombination.

Tips, kolla på Rocket Jump Ninjas recensioner på möss och musmattor, han ger rätt mycket bra tankar kring allt detta.

http://www.rocketjumpninja.com/

EDIT: Värt att nämna, jag är verkligen inte proffs. Jag är bara entusiast och jag spelar mest CS:GO eller PUBG.

EDIT 2: Tänk på hur du håller i musen och hur du använder handled/arm. Jag har haft en tendens att endast använda armen senaste tiden men börjat försöka använda handleden mer kombinerat med armen vilket har hjälpt min aim. Tänk även på hur du sitter, oftast är det ju bra att ha stöd för underarmen/armbågen.

Visa signatur

Asus Strix Rog B550-F gaming | AMD Ryzen 7 5800x | 2x16GB Ballistix 3600MHz CL16 | ASUS TUF RTX 3080 |Gigabyte AORUS FI27Q-X 27" 1440p 240hz IPS + AOC 27" 1440p 144hz